Отговори
# 105
  • София
Как няма да иска да излезе? Никой не го/я пита иска или не иска. Ако не, викам директора.

Не само че не иска да излезе, но е много вероятно да те набие ако настояваш. Учителите отдавна са се превърнали в звероукротители. Даже и това сравнение е слабо, защото и дивите зверове са по-податливи на възпитание от много от "подрастващите".

# 106
 ooooh!Такива неща в училищата, в които съм учила, не са се случвали никога...Но аз в държавно училище не съм била, така че може би има разлика.

# 107
  • Ямбол
Как няма да иска да излезе? Никой не го/я пита иска или не иска. Ако не, викам директора.
И директорът като ти каже - не ме занимавай или го няма?
Директорът не е някакво плашило или служител на повикване в такива ситуации?

# 108
Аз как за 12 години в училище и още 7 в университета, не попаднах на нито един преподавател , който да псува, рита , нарича ученичките " курви", майките им - " луди "?!
Просто не го вярвам.

А в какво вярваш? Че учениците си измислят или всичко идва от изключителната им агресия, придобита от гледането на много филми.
И аз не вярвах, че има преподаватели, които искат сексуално да се възползват от теб, а също и такива, които искат подкуп, за да ти пишат 3-ка. Е, има ги. За едните се убедих лично, за другите ми споделиха мои колеги.
В училище просто няма какво да коментирам, особено ако си от провинциален град, има такива клюкарки след учителите, че нямам думи.
Моята класна редовно в "часа на класа" ни препитваше кой с кого ходил, кой с кого спял, и дословно й се разказваха петъчно-съботните излизания по заведенията.
Имала съм период в училище, когато една учителка в опита си да ме "вразуми" ме е унижавала толкова пред класа, че ми идеше да плача като знаех, че имам при нея.
Отделно няма да говоря, че когато децата в клас унижават или тормозят някое беззащитно дете, учителката просто си седи и си говори с другите деца на бюрото, без да взима почти никакво участие.
За бой и такива работи в даскалото, мисля че е (не бих казала нормално) , но често срещано.
Знам случаи за мои връстници удряли учител, на една й бяха счупили ръката даже, трета имаше сътресение на мозъка в следствие от удряне с топка по главата. Жената 6 месеца не беше на работа, а накрая едно извинение не получи от детето и родителите.

Последна редакция: нд, 16 фев 2014, 13:37 от ExquisiteS

# 109
  • София
Милинка, за какъв образ говорим?  Rolling Eyes
Наскоро станах свидетел на следната драма:
Учителка: - Мими, влез моля те в час, краят на срока е, поне да те изпитам веднъж, да не се налага да те оставям без оценка. За твое добро е, 12 клас....
Мими:- Ооо, я млъкни, ма, неандерталко дърта!

Ще се опитам да бъда деликатна и ще нарека образа "слабовъзпитана и примитивна личност". Подрастващ на 14-15 години вече отдавна би трябвало да знае, че не се скача на бой за подхвърлени реплики, особено момиче. По мое време за такива прояви все още имаше детски педагогически стаи, вероятно вече изобщо не съществуват. 

# 110
Много ми е интересно. Аз също съм била в училище и в университет общо 19 години. Как не ми се падна и на мен един такъв учител, които да обижда и оплюва учениците/студентите си?!
Със сигурност има и изключения, но каквито и да са те, учениците са длъжни, да потърсят съдействие от родител, класен, директор. 

# 111
  • Куциндрел
Явно нещата в училищата са излезли извън контрол.
Незаинтересувани родители, ученици, които се мислят за богове и учители, на които им е писнало.
Учителите не са някакви извънземни същества, те също са хора, имат нерви и ги изпускат. Има и доста учители с леки псих. отклонения, но тях няма как да ги сменят.
Не знам дали има желаещи да стават учители.
Да си учител е призвание, не знам как успяваше, но моята класна ни държеше изкъсо, в нейните часове всички присъстват, не викат, не се подиграват, общо взето слушат. Тази учителка всички я харесват. Така беше по мое време, така си остана и докато се пенсионира. Но тя самата е станала учителка, защото иска, а не защото няма какво да работи.
Имахме и една "гадна" учителка, тя също успяваше да въдворява ред без разправии.
Имахме и учители, на които играехме по нервите.

По мое време, ако учителка ти направи забележка, вкъщи си имаш ядове с родителите.
Явно сега не е така.

# 112
  • Ямбол
....
По мое време, ако учителка ти направи забележка, вкъщи си имаш ядове с родителите.
Явно сега не е така.

Сега учителят си има ядове с родителите, ако посмее да направи забележка Wink
А видно от тази тема е и достоверно.

# 113
  • Куциндрел
....
Явно сега не е така.

Сега учителят си има ядове с родителите, ако посмее да направи забележка Wink
А видно от тази тема е и достоверно.
Да се чудиш защо тези родители си пращат децата на училище?!?

# 114
  • Ямбол
....
Да се чудиш защо тези родители си пращат децата на училище?!?

Безплатна забавачка.

# 115
Не виждам да е описана позицията на учителката и нейната версия за случката. Дори и учителката да се е заяждала и двойката да е неправомерно написана, това момиче трябва да бъде наказано. Не е това нормален начин за реакция. Просто е абсурдно.
По мое време, като имаш причина да закъснееш за час, да ядеш закуска след междучасието или каквото и да било друго, питаш учителя за разрешение. Когато реши да те изпита - изпитва те. Никой не си е позволявал да пита защо точно него ще изпитват. Децата в днешно време нямат абсолютно никакво уважение към авторитетите и просто не знам докъде ще стигне тоя свят. След години шефът ѝ може да се заяжда с нея. Тогава какво?

Напълно подкрепям!
Всеки трябва отрано да се научи на обноски, а и престъпната небрежност на възрастните ( закипяла македонска кръв- цитирам) и безхаберната ни снизходителност ни правят съучастници във всяко нарушение на подрастващите.

# 116
  • Бургас
И после защо някои родители искали децата им да са домашни ученици...

# 117
  • Куциндрел
И после защо някои родители искали децата им да са домашни ученици...
За теб разбрахме вече, получила си диплома за висше от БГ университет, което предполага, че имаш диплома и от БГ училище, но умело тръбиш, че диплома не е нужна. Свободна си да изучиш децата си където искаш.

/същата работа е като родителите, които тръбят, че ваксините са вредни, но децата им за чинно ваксинирани без последствия от това./

# 118
Писали са ми двойка(незаслужено)  идеше ми да я удуша направо, но просто напуснах стаята, как ще посегнеш на учител не мога да разбера.

# 119
  • Куциндрел
Писали са ми двойка(незаслужено)  идеше ми да я удуша направо, но просто напуснах стаята, как ще посегнеш на учител не мога да разбера.
На мен щяха да ми пишат 2-ка по физика, защото имам 2-ка по философия.
Тогава, освен да се хиля, друго не ми дойде наум.

Общи условия

Активация на акаунт