Отговори
# 150
Не може да има такива учители!
Не може да има и такива ученици, но ето, че ги има.

Учениците са плод на средата! Приятел е обмислял да заведе дело срещу системни обиди от страна на преподаватели. Майката на една приятелка на родителска среща е обсъдила с нея оценките на детето си, а онази се ядосала и започнала да и пише само ниски оценки. Да не им кажеш нещо, трябва да седиш мирен и да приемаш обидите! Така ли?

На коя среда?

На училищната, семейната. Израстват възпитани или по-точно невъзпитани от учители, расисти, хомофоби и т.н. В моята гимназия има една учителка, която открито заявява, че е хомофоб, и че хората с различна сексуална ориентация не са нормални, даже разказва случаи, когато е срещала такива хора по културни събития и веднага е отишла при охраната да им каже да ги изгонят, защото я били дразнели. И вследствие на това децата са израснали с нетърпимост към различните.

# 151
Значи ти казваш семейната среда и след това продължаваш да говориш само за учителите?
Аз не съм съгласна, че на едни добре възпитани деца, които знаят защо са в училище и имат авторитети, ще им се случи така, че да попаднат на цяла сбирщина от кофти учители. От първи до последен клас.

# 152
Много е лесно да нападате учителите, но наистина не знаете за какво става дума в днешното училище. И по мое време харесвахме едни учители и не харесвахме други, но...имахме уважение към всички.
В защита на учителите ще кажа: Влиза учител и казва добро утро, всички мълчат. Кой е виновен? Учителят ли?
В защита на учениците: Знам, че не им е лесно, прекалено амбициозни родители, децата ходят на 5 вида уроци и си мислят, че в училище няма нужда да я слушат онази какво говори.
В защита на родителите: Има изключително свястни родители, които си дават сметка какво правят учителите, има и такива, за които учителят е виновен, а детето им е златно.
Изобщо всичко е объркано.
И още нещо, което мен лично ме засегна: не е толкова елементарно да се завърши филология. И повярвайте ...има учители, които обичат работата си и контакта с децата, защото ДА, има деца, добре възпитани, интелигентни и искащи да учат. Дори само заради тях и нашите нерви си струват.

# 153
Не може да има такива учители!
Не може да има и такива ученици, но ето, че ги има.

Учениците са плод на средата! Приятел е обмислял да заведе дело срещу системни обиди от страна на преподаватели. Майката на една приятелка на родителска среща е обсъдила с нея оценките на детето си, а онази се ядосала и започнала да и пише само ниски оценки. Да не им кажеш нещо, трябва да седиш мирен и да приемаш обидите! Така ли?
На коя среда? Най-вече са плод на мама и тати. Или очакваш гимназиалната учителка да възпитава децата?
Не съм казала да приемаш обиди, в никакъв случай. По-назад казах, че аз бих напуснала часа, бих подала оплакване и т.н. в подобен случай, но не бих нахлупвала кофи върху нечии глави.

Аз пък никъде не съм казала, че трябва да се постъпва така. Казваш да се подаде оплакване или да се напусне часа? Ок, чуй тогава какво стана. След системните обиди от страна на учителката към целия клас, тя прекалила с квалификациите и викането един ден, поради въпроса на едно момче просто да повтори една точка от плана, която не чул. Ядосала се и започнала с обидите, галвно към него, то си излязло от стята, тогава тя му написала отсъствие и продължила да го обижда пред класа, тогава приятелят му по чин станал и излязъл също, тогава тя се ядосала още повече излязла и отишла при директорката. Директорката дошла, всички се върнали по местата си и започнали дълго събеседване, обясненията на учениците не били взети насериозно, защото учителката е с дълъг стаж, уж качествен преподавател, директорката смъмрила просто учениците за неуважението при напсукането на часа и това било, на учителката нищо лошо не било казано, само да я извикала, ако пак имало проблем. И както виждате с напускане на час става още по-зле. Simple Smile

# 154
Значи ти казваш семейната среда и след това продължаваш да говориш само за учителите?
Аз не съм съгласна, че на едни добре възпитани деца, които знаят защо са в училище и имат авторитети, ще им се случи така, че да попаднат на цяла сбирщина от кофти учители. От първи до последен клас.

Никой не говори за цяла сбирщина, но такива учители има и не са един или двама.

# 155
Много е лесно да нападате учителите, но наистина не знаете за какво става дума в днешното училище. И по мое време харесвахме едни учители и не харесвахме други, но...имахме уважение към всички.
В защита на учителите ще кажа: Влиза учител и казва добро утро, всички мълчат. Кой е виновен? Учителят ли?
В защита на учениците: Знам, че не им е лесно, прекалено амбициозни родители, децата ходят на 5 вида уроци и си мислят, че в училище няма нужда да я слушат онази какво говори.
В защита на родителите: Има изключително свястни родители, които си дават сметка какво правят учителите, има и такива, за които учителят е виновен, а детето им е златно.
Изобщо всичко е объркано.
И още нещо, което мен лично ме засегна: не е толкова елементарно да се завърши филология. И повярвайте ...има учители, които обичат работата си и контакта с децата, защото ДА, има деца, добре възпитани, интелигентни и искащи да учат. Дори само заради тях и нашите нерви си струват.

Аз съм ученичка и много добре знам за какво става дума. Simple Smile

# 156

А на един учител знаеш ли колко ученика се падат?

# 157
  • Луната ни пази
Милинка, за какъв образ говорим?  Rolling Eyes
Наскоро станах свидетел на следната драма:
Учителка: - Мими, влез моля те в час, краят на срока е, поне да те изпитам веднъж, да не се налага да те оставям без оценка. За твое добро е, 12 клас....
Мими:- Ооо, я млъкни, ма, неандерталко дърта!

Точно в 12 клас никак не ги жалим, ама никак. Поправка, недопускане на матура....защо си се блъскал 12 години? 2 години подред практикуваме това и ефекта е потресаващ, и от към поведение, и от към посещение. Точно с 12 клас училището не губи от бюджета, те не повтарят годината, така или иначе излизат от системата. Ефекта е и върху по- малките класове- от 9ти до 11ти.

# 158
  • Costa Rica

Учениците са ценен мат'рял и си ги кътат.

Кое министърче измъти онова, парите вървят след учениците, и училището стана фирма?
Същото, което измъти лафа за седЕнката.

# 159

А не би ли трябвало учителите да бъдат за пример, все пак са учили и педагогика, психология, що за поведение имат тогава, не стига, че и знания нямат.

# 160
явно обаче виждаш нещата само от твоята гледна точка. Аз съм от другата страна ( и не защото не ставам за нищо друго, както тук някои коментираха, а защото тази работа ми е по-приятна от работата ми в голяма банка например, въпрос на усещане) . Помолих ученик да седне за 5 минути на моето място и да каже на целия клас как изглеждат оттам. Резултатът: ами .....хич не изглеждаме добре
И още нещо към вас учениците, повярвайте учителите не ви обичат или мразят, искат да ви научат на нещо. Те си имат кого да обичат или не харесват...в живота, а не в училище.

# 161

А не би ли трябвало учителите да бъдат за пример, все пак са учили и педагогика, психология, що за поведение имат тогава, не стига, че и знания нямат.

Отговори ми на въпроса. Колко? И ако не всички учители са такива, как не можете да подобрите средата като цяло? Вие и семейната среда можете да бъдете коректив. Ама некъде се чупи нещо? Само при учителите ли?

# 162
Всички ученици си имат родители. Същите родители, които, като ги привикат в училището, се карат и изкарват виновни учителите. Възпитанието идва първо от семейството, и след това от учителя.
Не са виновни учителите, че тези т.нар. родители не са си възпитали децата преди да ги пратят на училище...

# 163
  • Costa Rica
Виж какво, девойко дребна, консултация при психолог е от 60лв на час нагоре. Naughty
Като искаш да те дундуркат индивидуално, отиваш и си плащаш.

В училище си едно от 26-те зверчета, с които даскалицата трябва да се оправя. Срещу това получава толкова, колкото сигурно мама и тате ти дават за седмица. Дали си струва срещу това да се нагърбва с наваксване на първите ти 7 години, как мислиш?

# 164
  • волно калдъръмче
Ама некъде се чупи нещо? Само при учителите ли?
Явно е, че само при учителите се чупи. Всеки път успяват да изтеглят късата клечка Laughing

Aphrodisiac :*, така успешно коментираш компетентностите на учителите си, че може да ти завиждаме за самочувствието.

Общи условия

Активация на акаунт