Отговори
# 165
Афродизиак...Относно това, че учителите нямат знания, САМО ГЛУПАКЪТ СИ МИСЛИ, ЧЕ ЗНАЕ ВСИЧКО. Уважавам хора, които всеки ден учат, една наука няма научаване, колкото повече учиш, толкова повече виждаш колко нищо не знаеш. Да, учителят е специалист в дадена област и може да ти даде много, но той не може да знае всичко. Не знам на базата на какво казваш, че не знаят нищо.

# 166
Ами, вие какво родителско отношение очаквате?
Днешният родител само изисква, той не се чувства длъжен да се занимава с детето си. / не всички, ама масово/
На 2 е в яслата, на 3 в ДГ, на 7- училището. Там ще го научат да не ползва памперс, да се храни само, да се облича, да пише, да смята и т.н
Че после не си познавали децата, как ще го познаваш като прекарваш 2-3 часа на ден с това дете?!

# 167
Афродизиак...Относно това, че учителите нямат знания, САМО ГЛУПАКЪТ СИ МИСЛИ, ЧЕ ЗНАЕ ВСИЧКО. Уважавам хора, които всеки ден учат, една наука няма научаване, колкото повече учиш, толкова повече виждаш колко нищо не знаеш. Да, учителят е специалист в дадена област и може да ти даде много, но той не може да знае всичко. Не знам на базата на какво казваш, че не знаят нищо.

Никъде не съм казала, че не знаят нищо. Въпросът е в това, че не знаят основни неща по предмета си. За пример давам учителка по български език и литература, която бърка имената на автори и произведения, според вас явно не е задължително да ги знае, но нали все пак ги преподава, и то как, грешно. Simple Smile

# 168
Истинска история от градинската практика: учителка, сиреч госпожа  Mr. Green, обяснява на родител на свой повереник, че у детето има видими проблеми, тъжи, страни от останалите, започнал е да псува, хапе и бие, когато не му изнася. Родителят кима отривисто, слуша внимателно и накрая казва рязко и откровено: "От хора с 300 лева заплата съвети не искам!".

Е, често казано и аз, макар да съм в гилдията  Mr. Green, на много колеги им нямам уважението.

# 169
Ето, затова се махнах от България!
За мен образованието е важно. Не знам дали за детето ми ще бъде, но искам поне да мога да й предоставя среда, в която да знам, че насреща й стои учител, който е там с някаква цел, а тя е ученичка, която също има цел и то далеч от това да нахлупи кошче на нечия глава.

Първо, качеството на младите учители е под всякаква критика. Нито имат капацитет, нито подход да бъдат учители. Личните им предпочитания са на преден план, на място където изобщо не трябва да ги показват. И едно време имаше даскали, които нарочваха деца. Гадини бяха, но имахме респект. И дори тъпата химия да не ми е трябвала извън училище, нито пък ужасната математика, аз пак уважавах учителките си. Друг е въпросът те колко бяха читави. Щото , ако бяха щях да разбирам и от химия и от математика, ама уви!

Второ, сегашните ученици са деца на точно такива учителки, описани в началото на горния ми пост. И изобщо за мен проблемът идва от родителите. Сакън, детиту, да не му падне някой гелосан косъм от кухата главица, че как после ще поддържа екстеншъна и вафлите за фолкмаратоните които си правят по кюшетата. И бас държа, че е пушила цигари, вместо да се нахрани. Знам, щото и аз така съм правила, но не съм яла в час.

Изобщо цялата тази агресия ме отвращава и не искам даже да се сещам, че това се случва в страната, в която едно време имаше дежурни, проверявахме си ноктите и носните кърпички и ставахме, при влизане на учителя... Мисля, че отдавна сме ударили дъното, интересно ми е кога ще се оттласнем?  newsm78 newsm78

П.п. Имах една учителка по литература, благодарение на която донякъде започнах да се оформям като характер. С отношението си, тя ме предизвика да се доказвам постоянно и в един момент толкова бях напред, че дори и тя ми искаше материали, за да си подготвя часовете. Такива трябва да са учителите! Имало е моменто, в които ми е идвало да я фрасна, но тя ме накара да проверя възможностите си и да видя колко по-големи са, отколкото си мислех!

# 170
явно обаче виждаш нещата само от твоята гледна точка. Аз съм от другата страна ( и не защото не ставам за нищо друго, както тук някои коментираха, а защото тази работа ми е по-приятна от работата ми в голяма банка например, въпрос на усещане) . Помолих ученик да седне за 5 минути на моето място и да каже на целия клас как изглеждат оттам. Резултатът: ами .....хич не изглеждаме добре
И още нещо към вас учениците, повярвайте учителите не ви обичат или мразят, искат да ви научат на нещо. Те си имат кого да обичат или не харесват...в живота, а не в училище.

Няма нужда да ми казвате в какво да вярвам. Имам прекрасни преподаватели, с които сме ходили по състезания или просто сме се виждали по-често по клубовете, приемам някои от тях и като приятели, защото години съм била с тях и ги познавам, уважавам ги много не само заради знанията, които са ми дали, а и заради времето, прекарано с нас, извън задължителните часове. Била съм в ролята на възпитател, знам, че не е лесно, лично при мен децата бяха по-малки и ми беше много приятно, имаше и някои зверчета, но урокът беше занимателен за всички, не съм останала с впечатлението, че малките деца са толкова невъзпитани, колкото ги изкараха.

# 171
Черноглав Врабчов кОмарь, ти пък! В бг поне няма застрелян, досега, даскал.

# 172
Всички ученици си имат родители. Същите родители, които, като ги привикат в училището, се карат и изкарват виновни учителите. Възпитанието идва първо от семейството, и след това от учителя.
Не са виновни учителите, че тези т.нар. родители не са си възпитали децата преди да ги пратят на училище...

А тогава кой е виновен за некомпетентността и невъзпитанието на учителите??? И да, учителите са виновни в много случаи. дадох пример, жената просто е попитала за оценките на детето, тъй като вече бележници почти не се искат, за да се вписват текущи оценки, онази и се озъбила, не и се вадил сега бележник, майката я помолила още веднъж, тя смотолевила нещо за някакви оценки и изхвърчала после от стаята и оттогава цяла година - ниски оценки на детето заради майката, която я задържала 2 минути.

# 173
Абе, и в ДГ на детето ми имаше една заместваща учителка- госпожица на 23-4 год, с пробит нос и татуси. Явно си беше не на мястото и нито знаеше какво, нито как да прави, отношението й към децата също куцаше.
Не ми допадна и докато се върне титуляра , детето ми не посещаваше ДГ.
Ако такъв тип даскал беше титуляр, щях директно да го преместя в друга градина.
Та, не мога да разбера как толкова читави и добродушни дечица попадат на орда откачени даскали, дето и знания нямали за капак. Thinking
Ами, като не ви допадат учителите, сменете училището......кво правите там, кво ще научите от тях?

# 174
А не би ли трябвало учителите да бъдат за пример, все пак са учили и педагогика, психология, що за поведение имат тогава, не стига, че и знания нямат.
Виж какво, девойко дребна, консултация при психолог е от 60лв на час нагоре. Naughty
Като искаш да те дундуркат индивидуално, отиваш и си плащаш.

В училище си едно от 26-те зверчета, с които даскалицата трябва да се оправя. Срещу това получава толкова, колкото сигурно мама и тате ти дават за седмица. Дали си струва срещу това да се нагърбва с наваксване на първите ти 7 години, как мислиш?

Хайде, направихме всички деца непослушни, че и богати и невъзпитани. Коментарът ви е крайно комичен, простете за откровеността! Невъзпитанието идва от родителите, вие сте прекрасен пример за това, и от учителите, после какви били децата.

# 175
Ми, то, не е далеч като гледам  Sick

Освен това, като ги знам кви даскали са, най-добре сами да почнат да се гърмят  hahaha

Да не говорим за детската жестокост и престъпност, които са ескалирали до такава степен, че направо и по улиците да те е страх да вървиш и да срещнеш някоя тумба фолкаджийки, щот ако без да искаш ги погледнеш, може да ти се наложи да си присаждат коса или зъби или нещо по -лошо...

Работата е "пиши я бегала"! Много е зле!

# 176
Всички ученици си имат родители. Същите родители, които, като ги привикат в училището, се карат и изкарват виновни учителите. Възпитанието идва първо от семейството, и след това от учителя.
Не са виновни учителите, че тези т.нар. родители не са си възпитали децата преди да ги пратят на училище...

А тогава кой е виновен за некомпетентността и невъзпитанието на учителите??? И да, учителите са виновни в много случаи. дадох пример, жената просто е попитала за оценките на детето, тъй като вече бележници почти не се искат, за да се вписват текущи оценки, онази и се озъбила, не и се вадил сега бележник, майката я помолила още веднъж, тя смотолевила нещо за някакви оценки и изхвърчала после от стаята и оттогава цяла година - ниски оценки на детето заради майката, която я задържала 2 минути.

аз пък смятам, че един средно интелигентен човек не може да говори така...както и да е, всеки има право на мнение. Най-лесно е да нападаме, а докато сме такива и няма никаква толерантност и държавата ще е такава.

# 177
Мнението ми е, че децата имат най-точния инстинкт с/у несправедливост.
реакцията на момичето зависи от възпитанието й, от хормоните й и тн , но не я обвинявам, че се е опълчила с/у несправедливо отношение.
Вероятно по правилник има някаква мярка, която ще понесе детето, а така също да се разследва учителката , методите й и тн. и ако не става за тази работа да си търси друга.

# 178
Абе, и в ДГ на детето ми имаше една заместваща учителка- госпожица на 23-4 год, с пробит нос и татуси. Явно си беше не на мястото и нито знаеше какво, нито как да прави, отношението й към децата също куцаше.
Не ми допадна и докато се върне титуляра , детето ми не посещаваше ДГ.
Ако такъв тип даскал беше титуляр, щях директно да го преместя в друга градина.
Та, не мога да разбера как толкова читави и добродушни дечица попадат на орда откачени даскали, дето и знания нямали за капак. Thinking
Ами, като не ви допадат учителите, сменете училището......кво правите там, кво ще научите от тях?

Ще научат, имат си учебници, ще учат вкъщи, ще наберат оттам вярна информация, а не глупостите, които им казала учителката. Като съм разказвала, лично моите роднини са се хващали за главата колко некомпетентни преподаватели има.

# 179

аз пък смятам, че един средно интелигентен човек не може да говори така...както и да е, всеки има право на мнение. Най-лесно е да нападаме, а докато сме такива и няма никаква толерантност и държавата ще е такава.

Предавам дословно казаното. Simple Smile Толерантността я няма, разбира се, няма я в учителите, няма я в родителите, няма я в децата, в голяма част от всички.

Общи условия

Активация на акаунт