Отговори
# 270
  • Ямбол
.... Старите моми са в академичните среди, не в училищата.
Поредното обобщение на поредната разбирателка.... doh

# 271
  • София
Вече няма стари моми. Има жени, които предпочитат да са сами, отколкото зле придружени.  Wink

# 272
Blue-footed Booby,не подценявай днешната младеж.Но дори и да не си знае правата,къде е родителката и да се интересува какво става с детето и?Не си ли приказват вкъщи,не споделят ли какво става в у-щето?

В деншно време им се предоставя повече свобода,отколкото могат да понесат,а и заливането с информация е многкратно повече отколкото мозъка може да се обработи безпрепятствено,затова и ги избива в кофти посоки.
Лично за мен е недопустимо как в училище ще ползват телефони,таблети и пр. технологии,сякаш ще се гътнат за няколко часа без интернет,или ще ръфат баници по чиновете,щото бдяли досреднощ в нета и не можали да се напапкат вкъщи преди да идат в школото.

Интересно. Но е допустимо учителката да е на таблета / лаптопа си през часа, ядейки и пиейки. Simple Smile))

В някои часове в училище не се прави нищо.

Къде точно съм написала,че е допустимо да го правят учителите?И изобщо най-добре е да се закрият училищата,след като и така и така нищо не учите там.Който иска да учи-може и вкъщи,който не иска-да размята мотиката на къра,щото не може да не се прави нищо.

Тъй като говорите само за учениците, аз ви запитах за учителите. Simple Smile Съвсем нормален въпрос.

# 273
  • София
Някой може ли да ми обясни връзката между семейния статут на преподавателите и вандалщината? Като са моми може да им се нахлупват кошчета, а като не са - не може... правилно ли схващам?

Не отричам, че има някаква логика. Ако са семейни, много е вероятно съпругът им да дойде и да нахлупи в замяна на ученичката каквото ѝ се полага.

# 274
Кой го казва? Човек, който не знае вероятно значението на думата сарказъм. Simple Smile Съжалявам, научена съм да уважавам казаното от хората и да отговарям, ако ме попитат нещо. Simple Smile
Замислих се дали да ти покажа дипломата си от университета, за да видиш кой го казва и да си направиш сметката НА КОГО го казвам Wink
Каквото и да казвам в тази тема, не го казвам с тон и анонс на шушу-мушу, чуйте най-новата клюка за математичката. А ти вече мина дори на по-високо ниво - "ти знаеш ли коя съм аз, бе, и какво знам, бе". Нищо, животът ще те научи, че тези номера не минават Grinning

А това "защо точно аз" може би е отговор по материала?
Не е. Но и "ти ли си номер 12?" не е въпрос по химия.
Така е. Но е факт явно - поискала е да я изпита, ученичката се е опънала, че не иска. Учителката прави стандартното - пита "кой номер си" и пише срещу този номер двойка. Ако госпожичката беше отговорила като за шестица, а да е получила двойка, може да претендира за неправомерно написана оценка.

Доста неуважителни изрази употребявате, не за първи път днес, тук и по повод мой коментар. пак ще ви кажа, няма да падна на нивото ви. Simple Smile Първо, на бе е крайно невъзпитано да се говори. Второ, аз продължавам да ви говоря на Ви, защото не ви пзонавам, не фамилиарнича като вас, възпитание се казва това. Simple Smile

# 275
Учителките не са стари моми, така че тази "интересна подробност" е плод на обременения ти с лично отношение към гилдията мозък.
Кой има най-добри познания по тези правила и пише най-правилно, щом се променят всяка година?

Тази глупост откъде я измислихте? Първо, не говоря за МОИ учителки, и второ, да, такива са.

Не съм имала нито една учителка стара мома. Старите моми са в академичните среди, не в училищата.

ВИЕ сте нямали, аз съм имала, така че старите моми са в училище определено, може и в академичните среди да са.

# 276
  • София
Това е  форум и по негласно споразумение всички си говорят на "ти".

# 277
Прощавайте колегите, не искам да съм груба, но в училищата, а и в детските градини, където ъъъ контингентът е подходящ, учителят лесно се отпуска и стига нивото на .... "каквото повикало, такова се обадило". Т.е. случват се подобни сценки.

Случва се и обратното. Ученикът да падне на нивото на невъзпитание на учителя.

# 278

Ставаше дума за уважение към другия, не съм изискала от никого да ми говори на вие. Въпросната дама се хваща за едно нещо, аз за друго. Нормално е.

# 279

Ше порасне и ше разбере, че не може само с "ви"- то.

# 280
Аз не фамилиарнича. Отговарям в тона на постовете. Говоренето на "Вие" не компенсира никак липсата на конкретно съдържание, обобщенията и демонстрираната с удоволствие надменност.

Виждам, Александрия е цитирала как "не говориш за твоите учители", а ти от 2 страници твърдиш, че лично си виждала и чувала... Ако обичаш, финализирай си предварително каква насока ще следват изказванията ти, така няма да се налага да правиш изказвания "настъп и беж".

# 281
  • волно калдъръмче
Всички знаем какъв е резултатът от делегираните бюджети, представям си с глоби какъв купон ще настъпи.   Mr. Green

В интерес на истината това с глобите го казах на майтап, но не е тайна, че дори чисто хипотетично да си представиш среща с катаджия и автоматично почваш да си налагаш контрол на скоростта и да съблюдаваш правилата за движение по пътищата. Не е и необходимо да те среща и да те хваща в нарушение, просто си знаеш, че има глоба  Laughing

# 282
  • Куциндрел
На твърдението за старите моми и учителките, освен да се посмееш друго не остава.

Нормално е една ученичка да се интересува и говори само и около училището. Като си спомням какви драми имахме в гимназията...
Нищо, момето ще порасне и ще й дойде друг акъл.

/в гимназията имах съученички, които се радваха, че на една учителка детето почина при раждане... и то само защото тя беше от по-строгите, т.н гадни учителки.../

# 283
Аз не фамилиарнича. Отговарям в тона на постовете. Говоренето на "Вие" не компенсира никак липсата на конкретно съдържание, обобщенията и демонстрираната с удоволствие надменност.

Виждам, Александрия е цитирала как "не говориш за твоите учители", а ти от 2 страници твърдиш, че лично си виждала и чувала... Ако обичаш, финализирай си предварително каква насока ще следват изказванията ти, така няма да се налага да правиш изказвания "настъп и беж".

Примерите са от конкретни по-конкретни.
И пак явно нищо не сте чела. Казах, че някои учители, за които говоря ми преподават в момента, други са ми преподавали, трети преподават на мои приятели. Така че ако вие обичате, научете се да четете най-накрая, за да не се налага непрексънато да се занимавам да обяснявам.

# 284
На твърдението за старите моми и учителките, освен да се посмееш друго не остава.

Нормално е една ученичка да се интересува и говори само и около училището. Като си спомням какви драми имахме в гимназията...
Нищо, момето ще порасне и ще й дойде друг акъл.

/в гимназията имах съученички, които се радваха, че на една учителка детето почина при раждане... и то само защото тя беше от по-строгите, т.н гадни учителки.../

Естествено, че ще порасна, но вие къде ще растете повече, още отсега сте недорасли. Говорила съм за училището ... Нали темата е за това? За какво очаквате да говоря? Твърдението е казано от друга учителка, която уважавам, аз само предавам думите и, смейте и се, ако сикате, тя е страхотна учителка.

Общи условия

Активация на акаунт