Отговори
# 255
Май 100%-тната ви убеденост се изпари, не май, ами то е явно за всички. :Д
Изобщо не се е изпарила. Дори се обогати с впечатлението, че си неспособна да различиш обикновено изказване от сарказъм. Така и мненията ти ми се виждат още по-абсурдни.

Кой го казва? Човек, който не знае вероятно значението на думата сарказъм. Simple Smile Съжалявам, научена съм да уважавам казаното от хората и да отговарям, ако ме попитат нещо. Simple Smile

# 256
А това "защо точно аз" може би е отговор по материала?
Не е. Но и "ти ли си номер 12?" не е въпрос по химия.

# 257
  • София
Изпитването напук и писането на двойки не трябва да бъдат използвани като еднолично и безконтролно налагане на волята на един възрастен човек, който е облечен във власт. Все пак, това не е казарма, че старшината винаги да е прав.

В 9 клас със сигурност повечето са на 15. А децата, като всеки друг гражданин, трябва да се научат да се сдържат малко и да търсят справедливост по правилата. Сега няма значение кой е крив и кой е прав - момичето не е издържало и е сгафило. Ако се беше оплакало на майка си или на класната, щеше да постъпи правилно. Нататък възрастните да се оправят.

# 258
ама моля ви аз изобщо не зная, нито е моя работа да установявам в тема от форум дали е 'правомерна' или неправомерна двойката и т.н. Ако има комисия, която да разследва казуса ще се разбере, ще се вземат мерки. Ще има ли такова нещо, това питах. Единственото което казвам е, че такова разследване следва да има, защото ако тази жена наистина своеволничи и тормози ученик/ученици системно трябва да се вземат мерки. Все си мисля, че никой не изтрещява до степен да нахлупи кофа за боклук на учителя си, защото не му е ден.
А момичето че ще получи вероятно изключване или каквато е там мярката, която й се полага предполагам че е най-лесното. А и трябва, защото НЕ МОЖЕ да се случва. за това съм напълно съгласна/категорична.

# 259
Във фейсбук девойката пише, че не го е направила заради дмойката, и дава линк към статията. Защо тогава нищим двойката?

# 260
Blue-footed Booby,не подценявай днешната младеж.Но дори и да не си знае правата,къде е родителката и да се интересува какво става с детето и?Не си ли приказват вкъщи,не споделят ли какво става в у-щето?

В деншно време им се предоставя повече свобода,отколкото могат да понесат,а и заливането с информация е многкратно повече отколкото мозъка може да се обработи безпрепятствено,затова и ги избива в кофти посоки.
Лично за мен е недопустимо как в училище ще ползват телефони,таблети и пр. технологии,сякаш ще се гътнат за няколко часа без интернет,или ще ръфат баници по чиновете,щото бдяли досреднощ в нета и не можали да се напапкат вкъщи преди да идат в школото.

Интересно. Но е допустимо учителката да е на таблета / лаптопа си през часа, ядейки и пиейки. Simple Smile))

В някои часове в училище не се прави нищо.

Къде точно съм написала,че е допустимо да го правят учителите?И изобщо най-добре е да се закрият училищата,след като и така и така нищо не учите там.Който иска да учи-може и вкъщи,който не иска-да размята мотиката на къра,щото не може да не се прави нищо.

# 261
  • Ямбол
Във фейсбук девойката пише, че не го е направила заради дмойката, и дава линк към статията. Защо тогава нищим двойката?
Да, но и не е цитирала точно какви думи е използвала учителката.
Кои са "нецензурираните" думи? Невъзпитана? Тя Е невъзпитана.

# 262
Кой го казва? Човек, който не знае вероятно значението на думата сарказъм. Simple Smile Съжалявам, научена съм да уважавам казаното от хората и да отговарям, ако ме попитат нещо. Simple Smile
Замислих се дали да ти покажа дипломата си от университета, за да видиш кой го казва и да си направиш сметката НА КОГО го казвам Wink
Каквото и да казвам в тази тема, не го казвам с тон и анонс на шушу-мушу, чуйте най-новата клюка за математичката. А ти вече мина дори на по-високо ниво - "ти знаеш ли коя съм аз, бе, и какво знам, бе". Нищо, животът ще те научи, че тези номера не минават Grinning

А това "защо точно аз" може би е отговор по материала?
Не е. Но и "ти ли си номер 12?" не е въпрос по химия.
Така е. Но е факт явно - поискала е да я изпита, ученичката се е опънала, че не иска. Учителката прави стандартното - пита "кой номер си" и пише срещу този номер двойка. Ако госпожичката беше отговорила като за шестица, а да е получила двойка, може да претендира за неправомерно написана оценка.

# 263
Прощавайте колегите, не искам да съм груба, но в училищата, а и в детските градини, където ъъъ контингентът е подходящ, учителят лесно се отпуска и стига нивото на .... "каквото повикало, такова се обадило". Т.е. случват се подобни сценки.

# 264
Лиляна, казала е, че майка й е луда. Затова е и "отмъщението", не заради двойката.

# 265
Не мога да повярвам, че тук има хора оправдаващи поведението на момичето.

# 266
Къде ги видя?

# 267
Пиклата заслужава да отговаря пред съд. Аман от такива. Stop

# 268
Аз не схващам защо е тази мистерия в училищата, все едно законите в държавата да се прилагат тайно, престъпилите ги да понасят някакви тайни наказания, никой да не знае и какви са за съответното провинение и подобни щуротии...

Крушката си има опашка, дето се вика.
Като започнат да наказват ефективно и ученици, и учители, като изхвърлят не тайно, а съвсем явно някой и друг ученик и някой и друг учител от училище- нещата може и да се подредят.

Как ще се опази достойнството на натирените? Или те нямат човешки права и трябва да ги натирим със зурни и даули, че да се чуе чак в ново село?

За крушката и опашката съм напълно съгласна, затова смятам, че за свободното поведение на децата отговарят основно родителите, които позволяват и толерират такова. Да ги глобяват. Всички ще са възпитани.

Достатъчно е да се разчува в самото училище, да има ефективни санкции, а не да се потулват случките.
Всички знаем какъв е резултатът от делегираните бюджети, представям си с глоби какъв купон ще настъпи.   Mr. Green

# 269
  • София
Учителките не са стари моми, така че тази "интересна подробност" е плод на обременения ти с лично отношение към гилдията мозък.
Кой има най-добри познания по тези правила и пише най-правилно, щом се променят всяка година?

Тази глупост откъде я измислихте? Първо, не говоря за МОИ учителки, и второ, да, такива са.

Не съм имала нито една учителка стара мома. Старите моми са в академичните среди, не в училищата.

Общи условия

Активация на акаунт