Отговори
# 135
  • Велико Търново
Моята дъщеря е в първи клас, и наблюдавайки нейни съученици, се изумявам ,че дори и на тази възраст има такива, с арогантно поведение и изразяващи неуважение към учителя ooooh! Говорят на "ти" на учителката, отговарят й, тя им казва да си пишат домашните, те отвръщат - "няма, пък"... Страшно ми става, като си помисля за по-нататък...четейки тук, направо се плаша.. Confused
Затова, според мен, основата е в семейството и възпитанието, пък колкото и да е лоша средата навън...И по тази причина, вкъщи се говори- непрестанно, постоянно , повтарят се и потретват основни правила за поведение и отношение към останалите, като цяло и в частност - към учителите, по-възрастните ....дано не е напразно Praynig

# 136
Разбирам. Но не си и нахлупила коша.

Дори не ми е минавала през главата подобна мисъл, но това се случи преди доста години, сега вече явно учениците са други. Rolling Eyes

# 137

Учениците са ценен мат'рял и си ги кътат.

Кое министърче измъти онова, парите вървят след учениците, и училището стана фирма?

# 138
  • Бургас
Моята дъщеря е в първи клас, и наблюдавайки нейни съученици, се изумявам ,че дори и на тази възраст има такива, с арогантно поведение и изразяващи неуважение към учителя ooooh! Говорят на "ти" на учителката, отговарят й, тя им казва да си пишат домашните, те отвръщат - "няма, пък"... Страшно ми става, като си помисля за по-нататък...четейки тук, направо се плаша.. Confused
Затова, според мен, основата е в семейството и възпитанието, пък колкото и да е лоша средата навън...И по тази причина, вкъщи се говори- непрестанно, постоянно , повтарят се и потретват основни правила за поведение и отношение към останалите, като цяло и в частност - към учителите, по-възрастните ....дано не е напразно Praynig

Напълно съм съгласна, че това поведение се възпитава в семейството. Те още от детската градина така се държат.

# 139
"Да, наистина в сряда имаше такъв случай, ученичката е извикана веднага при нас да обясни защо е постъпила по този начин, за случая са уведомени и родителите й, които пристигат в понеделник. Взели сме абсолютно всички мерки това да не се повтаря. Не разбирам само защо трябва да изнасяте случая в пресата. Една неправомерно написана двойка на ученичка в 9-и клас ли е най-важното нещо в държавата", троснато коментира зам.-директорката на училището Даниела Цветанова."

Аз не схващам защо е тази мистерия в училищата, все едно законите в държавата да се прилагат тайно, престъпилите ги да понасят някакви тайни наказания, никой да не знае и какви са за съответното провинение и подобни щуротии...
Законите и наказанията имат на първо място възпитателно и превантивно действие върху цялото общество, същото е и в училище - правилата и наложените санкции възпитават всички, не само наказаните.
Крушката си има опашка, дето се вика.
Като започнат да наказват ефективно и ученици, и учители, като изхвърлят не тайно, а съвсем явно някой и друг ученик и някой и друг учител от училище- нещата може и да се подредят.

# 140
Аз се изумявам най-вече от преподавателските знания. Не може една учителка по български език и литература да не знае как се пишат дадени думи, при това да говори на "бе" на учениците, да ги обижда, че били недорасли, слушали само чалга и т.н., да им говори на висок тон и прочие. Не може една учителка по френски език да си седи цял час на бюрото и да те зяпа, докато преписваш по 20 пъти всяка дума, при това всеки час цяла година. Не може една учителка по география да ти крещи и да ти се кара, когато си понечил да сложиш ризата в часа, защото ти е станало студено.

Да не говорим за случаите, когато въпросните госпожи са нанесли нечия друга оценка при твоите оценки, псоле върви да обясняваш с половината клас, че оценката не е твоя, а се е объркала, а тя да те обвинява в лъжа и да те кара да ходиш на изпит за поправяне на оценката.

Не може една учителка да те кара да ходиш на олимпиада по нейния предмет насила и да те заплашва с ниски оценки, ако не отидеш.

Не може да има такива учители!

# 141
  • волно калдъръмче
Аз не схващам защо е тази мистерия в училищата, все едно законите в държавата да се прилагат тайно, престъпилите ги да понасят някакви тайни наказания, никой да не знае и какви са за съответното провинение и подобни щуротии...

Крушката си има опашка, дето се вика.
Като започнат да наказват ефективно и ученици, и учители, като изхвърлят не тайно, а съвсем явно някой и друг ученик и някой и друг учител от училище- нещата може и да се подредят.

Как ще се опази достойнството на натирените? Или те нямат човешки права и трябва да ги натирим със зурни и даули, че да се чуе чак в ново село?

За крушката и опашката съм напълно съгласна, затова смятам, че за свободното поведение на децата отговарят основно родителите, които позволяват и толерират такова. Да ги глобяват. Всички ще са възпитани.

# 142
Не може да има и такива ученици, но ето, че ги има.

# 143

Учениците са плод на средата! Приятел е обмислял да заведе дело срещу системни обиди от страна на преподаватели. Майката на една приятелка на родителска среща е обсъдила с нея оценките на детето си, а онази се ядосала и започнала да и пише само ниски оценки. Да не им кажеш нещо, трябва да седиш мирен и да приемаш обидите! Така ли?

# 144
  • волно калдъръмче
Да беше обсъдила пропуските  знанията, щеше да е по-добре, ама тя оценки обсъждала  ooooh!

# 145
А с директорите положението е още по-фантастично. За да има училището пари, нека оставим в него всички ученици-нарушители. Открадна веднъж, открадна още веднъж едно момче, наказание няма. В съсседния клас едно момче открадна учебници за 100 лева, извикаха го в дирекцията, смъмриха го и това е. Няма обезщетение, наказание, нищо няма, а на камерите ясно се видя, че е той. Ситуацията никак не е смешна, а е трагична.

# 146
Да беше обсъдила пропуските  знанията, щеше да е по-добре, ама тя оценки обсъждала  ooooh!

Явно при вас на родителските срещи изобщо родителите не се интересуват от оценките на децата си. При нас винаги са питали и са им казвали, разбира се, който пожелае и се поинтересува. За само 5-ма присъстващи родители, един човек да попита учителката, която явно нещо не била в настроение, хайде - детето го отнася.

# 147
  • Луната ни пази
Саморая до 2008 когато завърших аз учителят НЯМАШЕ право ад гони от час ученици, поради много инциденти, които са се случвали назад в годините. Благодаря ти за поправката, сега видях, че отново са върнали правото им, с което не съм съгласна. Peace
Нас ни водеха директно при директор, ако някой създаваше конфликти.
Лиляна, успокой си тона! Приказките ми са приказки от личен опит и от лични спомени!
Ти ако си родител кое би предпочела, да изгонят детето ти и недай Боже да му се случи нещо или да го заведат в дирекцията да даде обяснение за абсурдното си държание? ooooh!
А докато го заведат в дирекцията кой носи отговорност за останалите 25 деца, които остават сами в стаята, за прекъснатия учебен процес, за непреподадения урок, за....   Или според теб в коридора трябва да има човек и да чака да ги води при директора. Ами в нашето училище има три етажа с по два отделни коридора. Ами ако директора е привикан в инспектората или общината по това време, ами ако училището е малко и няма помощник или педагогически съветник, ами ако....

# 148

Учениците са плод на средата! Приятел е обмислял да заведе дело срещу системни обиди от страна на преподаватели. Майката на една приятелка на родителска среща е обсъдила с нея оценките на детето си, а онази се ядосала и започнала да и пише само ниски оценки. Да не им кажеш нещо, трябва да седиш мирен и да приемаш обидите! Така ли?

На коя среда?

# 149

На коя среда? Най-вече са плод на мама и тати. Или очакваш гимназиалната учителка да възпитава децата?
Не съм казала да приемаш обиди, в никакъв случай. По-назад казах, че аз бих напуснала часа, бих подала оплакване и т.н. в подобен случай, но не бих нахлупвала кофи върху нечии глави.

Общи условия

Активация на акаунт