Отговори
# 240
Благодаря, че току-що нарекохте една от свестните ми учителки човек, който си няма друга работа. И да, в това училище нямам, но в предното бяха точно такива. Simple Smile)

По повод първия въпрос, достатъчно е един човек да има речника и да каже на учителката, че правописът е променен, при което тя да и заяви, че тя знаела най-добре. Simple Smile
По първия абзац, би ли ми цитирала къде си написала, че учители коментират, защото аз съм убедена 100% какво прочетох - че учениците коментират.
По втория абзац, речникът се ДАВА за сверка. И такива общи приказки "ама тя не знаеше, леле, колко е проста" без конкретно посочени думи и грешното им изписване - моля да се пропускат.

Речено-сторено.

Какво значение има семейният статут на учителките? Съвсем се измести темата Stop

Просто споделих какво коментират съучениците ми и не само те. Има вражди между учителите. Една нахакана учителка забранила на друга да говори с колежките и, защото не и били симпатични, били и конкурентки и т.н. Тя ни разказва за този случай, като каза, че вероятно асоциалното и поведение се дължи на това, че е стара мома. Не мисля, че е проблем да го кажа тук.

Май 100%-тната ви убеденост се изпари, не май, ами то е явно за всички. :Д

Никой не е нарекъл учителката проста. Simple Smile

# 241
Aphrodisiac :*, никой не е твърдял, че всички учители са страхотни, нито дори, че всички са на ниво. По ирония на съдбата и моята учителка по химия беше ужас - заяждаше се, викаше, пишеше двойки на поразия, но никой не си е и помислял да й посегне по някакъв начин, да я нагруби. Защото това в крайна сметка е зле за ученика, а не за учителя. И защото колкото и да ти е противен някой учител, все пак е учител и е над теб и дори да не е заслужил уважението ти, то с нищо и не заслужава такова унижение Peace

Аз не виждам пък някой тук да е твърдял, че го заслужава. Simple Smile

# 242

Интересно ми е ще има ли разследване на методите на учителката и ако се установи, че 'неправомерно' е писала двойка, тоест "ей така щото аз казвам и щото си номер 12". т.е пълно своеволие - какви са там процедурите. Нещо за това знае ли се?
Учителят не е длъжен да се обяснява защо изпитва номер 12, а не 15.
Така е решила, така е направила.
Ученикът е длъжен да е подготвен, като не знае-2.

# 243
В.Н., обърни внимание на дефиницията за природна интелигентност, и ще видиш, че за добър учител не  задължителна.

# 244
Интересно ми е ще има ли разследване на методите на учителката и ако се установи, че 'неправомерно' е писала двойка, тоест "ей така щото аз казвам и щото си номер 12". т.е пълно своеволие - какви са там процедурите. Нещо за това знае ли се?
Учител има пълното право да пише двойка на изпитван ученик, ако последният не отговаря на зададените по материала въпроси. Отделен въпрос вече е защо ученикът е изпитван, но двойката не е била точно "неправомерна".

# 245
Blue-footed Booby,не подценявай днешната младеж.Но дори и да не си знае правата,къде е родителката и да се интересува какво става с детето и?Не си ли приказват вкъщи,не споделят ли какво става в у-щето?

В днeшно време им се предоставя повече свобода,отколкото могат да понесат,а и заливането с информация е многкратно повече отколкото мозъка може да  обработи безпрепятствено,затова и ги избива в кофти посоки.
Лично за мен е недопустимо как в училище ще ползват телефони,таблети и пр. технологии,сякаш ще се гътнат за няколко часа без интернет,или ще ръфат баници по чиновете,щото бдяли досреднощ в нета и не можали да се напапкат вкъщи преди да идат в школото.

# 246
Aphrodisiac, чета коментарите ти и се радвам, че си толкова грамотно младо момиче. Не са много такива в последно време. Пишеш смислено, аргументирано и от личен опит. Подкрепям казаното от теб, бих могла да посоча много подобни примери на учители, които откак са завършили ВУЗ-а си не са си направили труда поне веднъж да отворят буквар и да актуализират знанията си. Не са виновни учениците им, те сами се правят абсурдни и смешни. Не може да те мързи да си научиш урока за да престанеш да сричаш от някой престарял учебник пред класа и да искаш в същото време учениците ти да те уважават. А когато ти зададат въпрос по същество и не можеш да отговориш, да прикриваш некомпетентността си с агресия. На базата на кое да те уважават?!

Радвам се обаче, че все още тук и там из българските училища работят и онези любими на всеки ученик учители-възрожденци по дух. Учители, за които децата са любими като родни деца и които правят всичко, за да ги научат на нещо полезно. Тези учители не изискват дисциплина и уважение, те ги получават от децата даром.

Не виждам защо темата се изроди така, че всеки напада всеки. Истината е, че докато едно министерство не си свърши работата, учители, ученици и родители ще се ожесточават все повече един срещу друг, а накрая потърпевши ще сме всички.

Искам да кажа само на момичето, писало, че се е изселило от България само заради лошото образование у нас, че в много от европейските страни не е по-добре. Просто не сме добре запознати и си мислим, че там е цвете. Ами, не е. Дори и в техните суперэелитни училища си има и даскали-изверги, и ученици-насилници и луди родители. Да не говорим какво става в мулти-култи кварталите. Там учителите ходят с ужас на училище.

Благодаря много за думите. Simple Smile Да, и на мен са ми разказвали доста нерозови истории за образованието навън, но като цяло наистина качестото е по-голямо без съмнение.

# 247
бонбонбон, девойката не е била изпитана. Направо й е написана двойката /според статията/.

След като си доядох закуската, влязох в часа и тя поиска да ме изпита, аз я попитах защо точно мен, тя нищо не ми отговори, а само каза - ти си 12 номер, нали? Аз й казах - а, а тя каза - пиша ти двойка. Когато я попитах защо, тя ми отговори - ами просто така.

# 248
Май 100%-тната ви убеденост се изпари, не май, ами то е явно за всички. :Д
Изобщо не се е изпарила. Дори се обогати с впечатлението, че си неспособна да различиш обикновено изказване от сарказъм. Така и мненията ти ми се виждат още по-абсурдни.

# 249
  • Ямбол
бонбонбон, девойката не е била изпитана. Направо й е написана двойката /според статията/.
Никъде в статията не го пише това. Не си измисляй.

Редактирам се, сега прочетох, че това е гледната точка на ученичката.

# 250
бонбонбон, не бъди груба, де.  Simple Smile Все пак, ако е вярно това, което си мисля, малката е на около 16.

# 251

След като си доядох закуската, влязох в часа и тя поиска да ме изпита, аз я попитах защо точно мен, тя нищо не ми отговори, а само каза - ти си 12 номер, нали? Аз й казах - а, а тя каза - пиша ти двойка. Когато я попитах защо, тя ми отговори - ами просто така.
За мой срам статията не съм я погледнала изобщо  Embarassed Темата е толкова дъвкана, че го сметнах за излишно и направо минах на мненията ви. Затова и коментирах двойката като написана за незнание - защото тук се коментираше, че учителката се е опитала да я препита, ученичката се е озъбила и - 2. Учителката е била в правото си.
П.П. Ето, значи съм права. Учителката не пита за 12 номер, защото не го харесва, а за да не напише двойката на някой друг. Стандартна практика е Simple Smile

# 252
Никъде в статията не го пише това. Не си измисляй.
Пише това:

Аз не виждам да е изпитвана изобщо.

# 253
Blue-footed Booby,не подценявай днешната младеж.Но дори и да не си знае правата,къде е родителката и да се интересува какво става с детето и?Не си ли приказват вкъщи,не споделят ли какво става в у-щето?

В деншно време им се предоставя повече свобода,отколкото могат да понесат,а и заливането с информация е многкратно повече отколкото мозъка може да се обработи безпрепятствено,затова и ги избива в кофти посоки.
Лично за мен е недопустимо как в училище ще ползват телефони,таблети и пр. технологии,сякаш ще се гътнат за няколко часа без интернет,или ще ръфат баници по чиновете,щото бдяли досреднощ в нета и не можали да се напапкат вкъщи преди да идат в школото.

Интересно. Но е допустимо учителката да е на таблета / лаптопа си през часа, ядейки и пиейки. Simple Smile))

В някои часове в училище не се прави нищо. Доскоро имах преподавателка, която през половината час приказваше къде била ходила, какво била правила, с кого, как. Simple Smile

И на една екскурзия много добре си спомням как многоуважаемият господин отвори куфара си да ни покаже какви слипове на известна марка си бил купил, че и няколко модела. Много уважително да си показваш бельото пред всички вероятно. Същият този господин през цялата ексурзия ни караше да го снимаме, все последен да се снимал, най-накрая, но когато ние искахме да се снимаме, той ни казваше, че нямало време, по-рано да сме се снимали, трябвало да тръгваме, и това няколко секунди след като сме го снимали. Simple Smile

# 254
А това "защо точно аз" може би е отговор по материала?

Общи условия

Активация на акаунт