Отговори
# 300
Според мен е голям проблем на децата в Бг,че рано ги свикват с технологиите.Не мога да си обясня що едно почти пеленаче трябва да играе с телефон или с таблет,щото така е лесно на майка му да си пие кафето с приятелка.Къде останаха белите листи и моливите, или книжките?
Тук при мен такава слободия няма.Влязат ли се в сградата на у-щето учениците изключват телефоните,щото в противен случай директно се прибират от учителите и "няма не искам".Ученика е в у-щето да учи,а не да се забавлява.За таблетите не знам как стои в-са,но предполагам,че и за тях важи същото като за телефоните.Само че родителите не държат сметка на учителите що така,ами в случая действат в комбина.На който не му харесва си сърба попарата по не особено елегантен начин.
И изобщо като се говори за уважение, телефоните се изключват не само при учителя,ами и при лекаря,в разни институции,където не се смущава работата на останалите заради празните приказки"Къде си и к'во прайш?",които могат и да почакат.
Желязото се кове докато е горещо!Ей такава разгащена работа да ми виси 12 часа в денонощието в нета не бих я допуснала никога-мога да намеря достатъчно работа за вършене,така щото да не си помисли да ми цитира Кант без да разбира какво стои зад думите.Ама родителите са различни,та трябва да се почне от тяхното превъзпитание.Цяло едно поколение се изтърва покрай "демокрацията"(не знам дали е само едно даже) сега е време да му се берат ядовете.

Айде нашта ученичка пак цъфна..."мсиля","чуилищата"-все книжовен БГ-да се позаям  и aз.
Ако искам ще се скарам и без да са ми остарели разбиранията,малката.

# 301
  • Велико Търново
Напълно си права, Оr Peace и съм съгласна с написаното от теб - моята дъщеря е едно от малкото деца в класа /1 - ви клас/, което няма телефон - на този етап не виждам и защо й е - да ми се обажда в междучасията, да ми каже какво е яла, да си го мери с останалите ученици "кой е най-най.." или.....?!? По цял ден е на училище , с една учителка, ако има някакъв проблем, тя ще ми се обади -сутрин я водя, вечер я посрещам - ще  "преживеем"  и без да се чуваме по тел. За таблети, джиджи - биджита....,фейсбуци,скайп....- твърде й е рано, според мен, и не смятам да я ограмотявам засега - "щото другите деца имали..."
И както споменах вече по темата - в семейството се гради възпитанието - не е работа на учителя, нито задължение, да обяснява правила, които родителите трябва да са "преподали" на децата си през първите 7 години....
А че има и учители с такова отношение - .....пак опираме до първите 7 години, и не само...

# 302
  • Ямбол
Има напредък, вече е започнала в един пост да отговаря на двама.
Пу-пу, дано престанат множеството постове един след друг.
Сега умната девойка остава да се научи, че когат цитира, може да изтрие в цитата излишното и да остави само онези думи, на които точно иска да отговори.

....
И както споменах вече по темата - в семейството се гради възпитанието - не е работа на учителя, нито задължение, да обяснява правила, които родителите трябва да са "преподали" на децата си през първите 7 години....
....
Той учителят може да е обяснил правилата, например, че не се яде в час, но ако вкъщи са на друго мнение спрямо обясненията на учителя, тогава вече идва страшното.

# 303
  • Велико Търново
Именно....казано с други думи Wink

# 304
Има напредък, вече е започнала в един пост да отговаря на двама.
Пу-пу, дано престанат множеството постове един след друг.
Сега умната девойка остава да се научи, че когат цитира, може да изтрие в цитата излишното и да остави само онези думи, на които точно иска да отговори.

....
....
Той учителят може да е обяснил правилата, например, че не се яде в час, но ако вкъщи са на друго мнение спрямо обясненията на учителя, тогава вече идва страшното.

Е, благодаря много, това вече не го знаех. Simple Smile Но първо казвате, че не може няколко цитата в един пост, споле не можело няколко поста с цитат, противоречите си, нормално е да се обърка човек.

А какво става, когато учителят казва, че не трябва да се яде в час, а в следващия момент вади сандвич и започва да яде, докато другите правят упражнения например. Ученикът естествено ще си помисли, че щом учителят не спазва правилата, той също може да не ги спазва.

# 305
  • Велико Търново
Афродизиак, върни се и прочети поста ми внимателно, особено в края  Wink
Мисля, че неколкократно се заяви, че обобщенията никому не допадат - има и учители, и учители - ти самата даде примери в двете насоки, повечето тук обаче се опитват да ти обяснят, че процентът на ядящите напр.в час учители е в пъти по-нисък от този , на ядящите в час ученици  Confused

# 306
Моя колежка разказваше преди време как на родителска среща учителката помолила родителите да съдействат, за да не говорят децата в час по телефоните. Повечето родители били възмутени - "Как така няма да можем да се обаждаме на децата си по всяко време!?! Ами ще се притесняваме! Не може така!" Направили учителката на нищо!
Опитах си да си представя картинката ... час но литература, учителката говори за Омир, на Пешо телефонът му звънва и се започва разговора с мама: "Да, мамо, ядох." и т.н. Или по-възпитан вариант: "Извинете, госпожо, ама телефонът ми звъни. Ще излезна."  Shocked
 Shocked Shocked Shocked

# 307
Някъде има ли все пак обяснение на учителката?
Понеже статията от линка в първия пост е едностранчива и повъхностна журналистическа нескопосаница, та обективна информация не се прокрадва от там ни буква, затова питам. Не мога да изчета тази голяма тема, не ми четат разни лични идейки и дребни закачки, интересуват ме фактите. Изводите ще си ги направя.

Винаги съм смятала, че отдавна следваше да се промени субсидирането на училищата и то да не зависи от броя ученици. Тогава разни откачалки щяха да си ходят своевременно, след първа сериозна изцепка и нямаше да се стига до там, да се върти цяло едно училище около светите им потребности.
Директорските длъжностни отдавна следваше да бъдат мандатни, за да не превръщат определени лица поверените им за управление училища в персонални тимари и вакъфи. Спахии в училищата не са нужни никому.

# 308
  • Пловдив
Нищо публикувано няма.

# 309
Нищо публикувано няма.
Ба-а-а..., че кво се обсъжда тука толкоз страници тогаз?
То буквално нищо няма.

# 310
  • Пловдив
Нищо публикувано няма.
Ба-а-а..., че кво се обсъжда тука толкоз страници тогаз?
То буквално нищо няма.
Клипа го има. Не съм го гледала, но го имаше показан някъде напред.

# 311
Има ли заснето нещо от периода на изхвърлянето на преживящата в час?
Де го клипчето?
Аз прехвърлих няколко страници, за да видя дали има и други гледни точки на участници в ситуацията, но не видях нито това, нито линк за клипче. Признавам, че не можах да издържа да листвам цялата тема.

До там се стига, когато училището не може да наложи и да осигури спазването на правилата в самата институция- всеки се саморазправя както си ще. За мен цялата ни образователна система си е БегАла отдавна.
Единственото, за което се моля, а поне децата ми да не попадат на катили и дебили- и съученици, и учители. Понеже никой и никъде няма гаранция за това. На обучение в големите класове дори не разчитам изобщо. Законът ме задължава- пращам ги и ще ги пращам. Избор нямам.

# 312
Judy,толкова страници отделихме на ученичката от по-горните постове,няма нищо,прочети само едно от мненията и',достатъчно е.Тя повтаря едно и също.

Статията я прочетох- това не е новина, няма противната позиция, дори за жалък журналист не е.
Ученичката заема половината статия, на глупостите със закуската няма да се спирам, че са ми безинтересни. Странно как така изведнъж някаква администраторка заявява, че двойката била незаслужена, а нямаме позицията на учителя и неговата гледна точка.
Записът го търся по страници, но не го виждам.
Това: "Взели сме абсолютно всички мерки това да не се повтаря." ме хвърля в оркестъра направо.  Мда, така се решават проблемите у нас- далеч информацията, да я потулим, да се не знае. Вземаме мерки всякакви и костюми шием.

# 313
  • Пловдив
Младата дама, нахлупваща кошчета, я има във ФБ, и профилът и е публичен. Има и коментар по статията.

# 314
Младата дама, нахлупваща кошчета, я има във ФБ, и профилът и е публичен. Има и коментар по статията.

Направо се изкушавам да коментирам в профила й.  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт