Отговори
# 360
Няма какво да търсите.Клипа според пресaта е бил във фейса,а някой явно и е подшушнал да го свали,щото работата е станала дебела.

Ор, случая описан от теб с петте хиляди лева глоба в България ли се случва? Ако е тук, трудно ми е да повярвам.

Не,не е в Бг-за евра става в-с,не за левове.

# 361
Кой гарантира, че учителката наистина е обиждала?

Всичко е било предварително организирано от група ученици.
Една ученичка "отговаря" да извърши действието ядене на закуска с цел провокация.
Учителят не се поддава, а я моли да излезе от час.
След това е действието на изпитване, двойка и нахлупването на кош.
Тази хулиганска проява, предварително организирана е заснета.
Съорганизаторите, подбудителите също са отговорни и трябва да понесат наказание.
Кога е отправяла обиди учителката?

"И в САЩ не е лесно да си учител
Пазих децата да не се убият и да не ме гръмнат...."  Sad
http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2009-01-12&article=262404)

# 362
Във фейса нищо не се "сваля", щом веднъж е качено.
Аз пък искам друго да попитам - какво значение има, че унижената е учителка? Ако беше майката, бабата, лелята, сестрата на кифлата, някоя нейна съученичка - щеше ли да е по-приемливо или по-неприемливо? Самата проява е недопустима и никакви изказвания "ама тя, ама той, ама те" не са оправдание. Постъпката е ТЪПА. Момичето е ТЪПО. Какво възпитание, какви 5 лв? Говорим за природна, нерафинирана и необуздана тъпота. Няма значение кои са родителите, учителите, съучениците й - решенията си ги взима тя сама и решенията й са тъпи като самата нея.
Съвсем технически, независимо каква постъпка на учителката е "предизвикала" подобна "справедливост", първият наказан трябва да е точно ученичката.

# 363
Кой гарантира, че учителката наистина е обиждала?

Всичко е било предварително организирано от група ученици.
Една ученичка "отговаря" да извърши действието ядене на закуска с цел провокация.
Учителят не се поддава, а я моли да излезе от час.
След това е действието на изпитване, двойка и нахлупването на кош.
Тази хулиганска проява, предварително организирана е заснета.
Съорганизаторите, подбудителите също са отговорни и трябва да понесат наказание.
Кога е отправяла обиди учителката?

"И в САЩ не е лесно да си учител
Пазих децата да не се убият и да не ме гръмнат...."  Sad
http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2009-01-12&article=262404)

Момичето и съучениците и тъврдят, че е отправяла. За организираност няма никакви доказателства отново, така че е глупаво да се твърди подобно нещо.

Аз пък искам друго да попитам - какво значение има, че унижената е учителка? Ако беше майката, бабата, лелята, сестрата на кифлата, някоя нейна съученичка - щеше ли да е по-приемливо или по-неприемливо? Самата проява е недопустима и никакви изказвания "ама тя, ама той, ама те" не са оправдание. Постъпката е ТЪПА. Момичето е ТЪПО. Какво възпитание, какви 5 лв? Говорим за природна, нерафинирана и необуздана тъпота. Няма значение кои са родителите, учителите, съучениците й - решенията си ги взима тя сама и решенията й са тъпи като самата нея.
Съвсем технически, независимо каква постъпка на учителката е "предизвикала" подобна "справедливост", първият наказан трябва да е точно ученичката.

Първият, но не единствен. И изобщо не ви отива да обиждате момичето, още по-малко като не го познавате. Вероятно нямате нищо против да наричат и вашите деца тъпи. Подходът ви е крайно груб.

И може да се свали както снимка, така и видео, така и всичко, качено от профила ти. Запознайте се малко със сайта.

# 364

Не знаех-аз понеже съм демоде не ползвам такива новости. Simple Smile

Момичето и съучениците и тъврдят, че е отправяла.

А,те могат да си твърдят каквото си искат.Черно на бяло къде е разписано с подпис,входящ номер и т.н?

P.S.Последно значи техниката позволява да се свалят клиповете-значи е премахнат.

Последна редакция: пн, 17 фев 2014, 21:58 от Оr

# 365
Афро, и на теб не ти отива да коментираш хора, които си изкарват хляба сами, за разлика от теб, но го правиш, а това е доста по-голям социален грях.
И се научи да си съкращаваш изказванията до размер на ЕДНА мисъл, не да пишеш 100 пъти по 100 реда за едно и също нещо. Надявам се модераторите да се намесят и да разчистят темата до постове преди твоето включване, защото темата наистина не се чете от глупостите ти.

Не знаех-аз понеже съм демоде не ползвам такива новости. Simple Smile
Доколкото ми е известно, всичко стои на сървърите им, но хората нямат достъп до него. Иначе такъв може да получат някои служби, но РИО-тата не са сред тях Simple Smile

# 366
Няма значение кои са ..., съучениците й - решенията си ги взима тя сама и решенията й са тъпи като самата нея.
Има значение, когато е организирано. Наказанията са по-тежки.
/организирана престъпна група/
http://www.bg-pravo.com/2012/09/36_16.html
Детска Педагогическа Стая съществува. Предполагам, че ще бъдат информирани служителите.
Инспектор Детска педагогическа стая Бистра Хросинкова
http://www.blagoevgrad.mvr.bg/ODMVR/RUP/pi-rup-01.htm

Последна редакция: пн, 17 фев 2014, 22:16 от Анонимен

# 367
Тя съществува,ама сигурно не е в онзи стария си вид дето държеше изкъсо.Добре е днешните младежи да ги разкарват до там с превантивна цел  и да им обясняват някои работи.

# 368
  • Winterfell
Признавам,не съм изчела цялата тема,та карам направо.Аз съм от Благоевград.Въпросното училище е толкова близо до нас,че му чувам звънеца сутрин.С детето всеки ден играем в двора му,и виждам как някои деца се държат с учителите по физкултура.Днес например направо се втрещих от отношението на едно 12-13 годишно.Аз ако бях,да съм я....малката пикла.Учителката,освен,че я помоли да престане и и каза,че е невъзпитана,друго не направи.И какво ли да направи?Повечето деца се държат така или защото имат гръб от мама,или защото нямат страх от мама.Освен това във всеки град си има ''силни'' и западащи училища.Това е тръгнало по нанадолнището.Много познати се заканват да си преместят децата в друго училище заради някои ''неадекватни'' по техни думи учители.Някои го направиха.И в един момент всяко дете е ценно.За това и директорката и учителите започват да мижат за все повече неща-безкрайно глупаво според мен.Ситуацията не е едноцветна.Не е само в това училище.По някои села е брутално.
За случая с нахлупената кофа разбирам от тук,но ако разбера нещо от първа ръка-т.е от родител ,обещавам да докладвам.На  медии отдавна вяра да не хващаш в тая държава...

# 369
Оr, ДПС вършат работа.
"Малолетни и непълнолетни лица, водени на отчет в детските педагогически стаи по статистически зони, статистически райони и по области"
http://www.nsi.bg/bg/content/3808/%D0%BC%D0%B0%D0%BB%D0%BE%D0%BB … 0%B8-%D0%BF%D0%BE

# 370
  • Бургас
Сигурно до полунощ ще извъртим 50 страници , от които 40 ще бъдат на " ученичката", която защитава " ученичката". Но ние - родителите -си даваме сметка редно ли е да захлупим кошчето на главата на  директора си, /макар, че ни се е искало да то изядем жив/ , това ли е начина да се преборим с него ? И по ред причини ще предпочетем регламентираната борба. Защо тогава на една ученичка ще се прощава едно организирано нарушение на Правилника на народната просвета, със сигурност и Правилника на собственото училище. Никой от тях не позволява да се пречи на работата в час, да се уронва авторитета на учителя, да се уронва престижа на училището . И защо учителят трябва да прави "жестове" само защото е по-възрастен, защото е възпитател и защото е в позицията на "по-силен". Какъв е прагът на неговите  " свръх-човешки нерви". Дали ако учителят беше мъж , още кошчето докато беше в ръцете на момичето, то самото щеше да излети с шут в дупето през вратата..
Сигурно трябва да се сложи край на тази тема, а може след време да разберем как са се развили събитията във въпросното училище.

# 371
Нахлупване на кошче е хулиганство, като в общия случай е престъпление против личността.
В конкретния случай имаме утежняване - с/у служител по време на изпълнение на служебните му задължения.

# 372
Нахлупване на кошче е хулиганство, като в общия случай е престъпление против личността.
В конкретния случай имаме утежняване - с/у служител по време на изпълнение на служебните му задължения.
Това повечето ученици няма  да го проумеят. 

# 373
Сигурно до полунощ ще извъртим 50 страници , от които 40 ще бъдат на " ученичката", която защитава " ученичката". Но ние - родителите -си даваме сметка редно ли е да захлупим кошчето на главата на  директора си, /макар, че ни се е искало да то изядем жив/ , това ли е начина да се преборим с него ? И по ред причини ще предпочетем регламентираната борба. Защо тогава на една ученичка ще се прощава едно организирано нарушение на Правилника на народната просвета, със сигурност и Правилника на собственото училище. Никой от тях не позволява да се пречи на работата в час, да се уронва авторитета на учителя, да се уронва престижа на училището . И защо учителят трябва да прави "жестове" само защото е по-възрастен, защото е възпитател и защото е в позицията на "по-силен". Какъв е прагът на неговите  " свръх-човешки нерви". Дали ако учителят беше мъж , още кошчето докато беше в ръцете на момичето, то самото щеше да излети с шут в дупето през вратата..
Сигурно трябва да се сложи край на тази тема, а може след време да разберем как са се развили събитията във въпросното училище.

В ППЗНП, както и в бележниците на учениците пише също така, че учениците имат право на защита от училището, РИО, МОН  и не помня от кой още, при накърняване на достойнството им и човешките им права.
Това с "прага на неговите свръх-човешки нерви" не оправдава нито една от двете страни в който и да е скандал, учителката изпушила и обиждала учениците, ученичка изпушила и метнала кофата за боклук...и двете са саморазправа, израз на безсилие, но вместо да се търсят и назовават истинските проблеми и да ес признава, че съществуват такива, защото само така може да се търси и намери решение, но вместо това много лесно се лепят етикети - невъзпитани деца и лоши родители и...готово.
Ами не е нормално в училище народът да изпушва, това се случва там, където или няма правила или не се спазват и санкционират, хората се саморазправят, когато се чувстват безсилни и безпомощни, едни имат спирачки, други "изпушват", трети може и изобщо да нямат.
И да е тъпа ученичката, и да не е, това няма значение, в училище попадат всякакви деца, и тъпи, и не толкова тъпи, и възпитани, и невъзпитани, образованието е безплатно, до някаква възраст е и задължително, то е за всички, механизмите за контролиране и дисциплиниране на учениците трябва да са и са там- в институциите.

# 374

Така ли? Явно вие не виждате какво се пише: ученичката трябвало да се накаже, не можело да постъпва така, а за учителката - нищо.

Офф, не ми се спори, явно четеш каквото ти изнася....
Ако това беше твоята майка, така ли щеше да разсъждаваш обаче??

Да отсъства някой от училище, да не влиза в час, да не учи, да преписва, да представя фалшиви медицински бележки - всичко това си е само за него, но въпросната случка вече касае и друг човек и в случая е точно физическа саморазправа, при това супер долна. Освен това всичко е било предумишлено - това говори достатъчно.
Ако въпросната "ученичка" беше на място, би говорила с директорката още когато учителката е започнала "уж" да я обижда, би говорила и с родителите си, ако положението не се подобри, е могло бащата или майката да отиде и да говори лично с обиждащата учителка. Но разбира се ние сме пекани, нахакани агресивни млади дами, които се изживяваме като биткаджий и който не ни кефи, му начукваме канчето. Сякаш една точно такава особа не я натрисаха от телевизорите месеци наред наскоро - Златка Райкова. Че и беше издигната в култ от малоумния Ники Кънчев, който пяна му излезе от устата да дава за пример едни от най-големите боклуци, бранейки ги като майка орлица и недавайки косъм да падне от фалшивите им коси. Еми, какви поколения да растат, облъчвани от тази "култура", пропила се масово на всички нива?!
Какво ли се учудваме, като дори вече и Канал 1 прокламира този манталитет и начин на живот Tired "Великия", "стойностен" сериал с "прекрасни актьори" - "Под прикритие" е доказателството за това. Той ги учи от малки как да се държат, ако искат да се котират и оцеляват в днешна България - България на простака, на ръгащия се с лакти, брутал грубиянин, на подлизуркото, доносника и връзкаря. Прекрасна пропаганда, прекрасно лоботомизиране! Тук въобще от години се води активна кампания по масова лоботомия отвсякъде и явно много успешно.
Абе, няма какво повече да се каже, но всяко чудо за три дни, ще мине и ще се забрави...отдавна работите са тръгнали по тоя път.
Ами ония ученички, дето пребили тяхна съученичка уж заради момче....

Тази тема много ми напомня на филма Detachment с Ейдриън Броуди. Много точно е обрисувана обстановката в едно такова западнало училище, където отдавна му е изпуснат края.

Общи условия

Активация на акаунт