Отговори
# 375
  • Costa Rica
в случая е ясно и че учителката не е имала нормално отношение.

А е ясно откъде? newsm78
Дотук имате само твърденията на кифлето, които може да са плод на въображение и злоба.

Фактът, че стед учителите има доста отпадък, не ви дава право да се изказвате "компетентно" за конкретен човек на базата на 5 прочетени изречения.

Хайде, малкото, което се вихри из темата, го разбирам - всички даскали по дефолт са боклук - ами вие, големи жени ooooh!

# 376
Delphine von Ü., аз го писах и преди- настроението е такова, защото болшинството са били ученици, студенти, но малцина са били или са учители.

# 377
Ако учениците бяха малко по-дисциплинирани и възпитани сигурно и учителите нямаше да са толкова изнервени, и щяха да си вършат работата спокойно,а не да се превръщат в звероукортители.За вcяка една умствена дейсност се изисква спокойна среда.Пък като си помисля как навремето се разсейвахме муха като бръмне,направо не знам сега какво е като дрънчат отвсякъде телефони и учениците са като кошер.На учителите трябва да им плащат вредни.

# 378
  • Куциндрел
Аз поразпитах по-възрастните от мен за техните учителки....
И тогава е имало случаи да се пишат 2-и ей така, защото държанието на ученика е било лошо.
Но тогава всички са брали страх да не намалят поведение или да не изключат ученика, че цялото семейство е щяло да бере ядове.
Да не говорим, че е имало време където учениците са яли бой от учителите с показалката.
Нищо не се е променило, просто сега учениците могат да се държат безобразно.
Списващата тук ученичка нека си представи за момент, че е ученичка преди 30-40 години, ако не може да попита родителите си. И тогава е имало учители, които не знаят какво преподават, обиждат, че и по-лошо, дебнат да направят мръсно на някой нарочен ученик.
Но понеже дисциплината е била добра, се е преподавало по-добре и учениците са възприемали по-добре, сега си знаят, че все ще изкласят и е по-интересно да си цъкат таблета/телефона, от колкото да чуят учителя.
Не е лошо да се затегне дисциплината в училище, все пак тези деца трябва да се научат на някакъв ред, на уважение и на потискане на хормони и негативни реакции.

# 379
  • Оптимист по принуда
Достатъчно е да си представи,че учителката е нейна майка,която всеки ден се прибира изтощена и изтормозена от изминалия ден,но която намира сили да подготви все пак урока си за следващия ден,да провери контролните,да намери нови материали,да ти помогне и на теб за училище...А един ден да видиш в нета как някаква си пикла 'и нахлупва кошче на главата.Ами аз съм израстнала в семейство на учители и съм виждала позитивите е негативите на професията от първа ръка.А да си учителв днешно време -сигурно е нечовешко.

# 380
Сеса, едно време е имало оценка за поведението на ученика. Сега има за неговата корекция остават бележките по общите предмети.

# 381

Първият, но не единствен. И изобщо не ви отива да обиждате момичето, още по-малко като не го познавате. Вероятно нямате нищо против да наричат и вашите деца тъпи. Подходът ви е крайно груб.

И може да се свали както снимка, така и видео, така и всичко, качено от профила ти. Запознайте се малко със сайта.
О, тя е начетена, умна, възпитана, чела е Война и мир, Отнесени от вихъра, Евгени Онегин, посещава симфонични концерти и опера, слуша Бах, но захлупи кошче с боклуци на човека, при когото е отишла той да я учи.

То и американските ученици не са стока, но ето - ученикът отива на съд http://petel.bg/Boy-v-uchilishhen-reys-predizvika-katastrofa--video-__63257

# 382
  • Куциндрел
Сеса, едно време е имало оценка за поведението на ученика. Сега има за неговата корекция остават бележките по общите предмети.
Сега системата вреди на учениците. Това те ще го разберат като излязат на тр. пазар и трябва да се конкурират. Всичко се учи, макар и по трудния начин.
Надявам се все още да има училища където държат на дисциплина и знания.

demmy26 , не могат да си го представят, защото за тях родителите им не са толкова "тъпи", за да са учители. Отделно момата писа, че учителките са стари моми. Това са им представите за учителите.

# 383
  • Beyond the stars
Тази тема за пореден път ме убеди,че за отношенията ученик-учител са виновни родителите на първо място. Завършила съм преди 7 години, не преди 20, но не мога да си представя родителите ми да оправдаят липса на дисциплина в час или пред мен да говорят против учител. Естествено,че децата ще си правят каквото поискат, след като вкъщи чуват "те учителите не са стока; то само най-глупавите влизат стават учители и т.н." . Какъв респект към учителя, след като тази тема клони към оправдание на ученичката ?  Shocked
Аз съм твърдо "ЗА" връщането на оценката за поведение, госпожицата силно щеше да се замисли за кошчето ако знаеше,че тази постъпка ще я лиши от възможността за висше образование например... Naughty

# 384
  • София
Аз съм твърдо "ЗА" връщането на оценката за поведение, госпожицата силно щеше да се замисли за кошчето ако знаеше,че тази постъпка ще я лиши от възможността за висше образование например... Naughty

Щеше да се замисли ако можеше да мисли. Силно се съмнявам, че такива като нея имат амбиции за висше образование. Нищо чудно обаче да попадне в университет. Там нивото не е по-високо от масовите училища и доста по-ниско от т. нар. елитни.

# 385
  • Куциндрел

Щеше да се замисли ако можеше да мисли. Силно се съмнявам, че такива като нея имат амбиции за висше образование. Нищо чудно обаче да попадне в университет. Там нивото не е по-високо от масовите училища и доста по-ниско от т. нар. елитни.
Едното учене нищо не значи. След като завършиш някакво образование трябва да се реализираш. А там само едни знания по предмети не стигат.
Като на въпросната ученичка с кофата за боклук шефа й скръцне със зъби и не е прав, тя какво ще направи? Пак ли кофа ще му нахлупи?

# 386
Така е то. Отидеш в общината, не ти хареса поведението на служителката, хоп кошчето на главата. Отиваш в Бюрото по труда - пак така. Какво универсално решение Simple Smile

# 387
  • София
Като на въпросната ученичка с кофата за боклук шефа й скръцне със зъби и не е прав, тя какво ще направи? Пак ли кофа ще му нахлупи?

Едва ли ще захлупи кофа на шефа си, колкото и да е проста и невъзпитана. Кучето скача според тоягата.

# 388
  • Куциндрел
Така е то. Отидеш в общината, не ти хареса поведението на служителката, хоп кошчето на главата. Отиваш в Бюрото по труда - пак така. Какво универсално решение Simple Smile
Да де, ама след един момент човек започва да носи наказателна отговорност за действията си.
Сега може и да мине с порицание, но след определена възраст ще има по-голямо наказание.

Де е нашата средношколка?

# 389
  • Winterfell
Искрено се надявам някой учител да не се засегне от поста ми...
Завърших гимназия преди 5 години-т.е все още съм близо до сегашните ученици и учители.Повечето си се заслужават един друг.
Казват,че един учител е такъв,ако учениците му помнят името му цял живот.Учителите,които ще помня с благодарност,се пенсионираха с изключение на 2-3 учителки.Останалите 2-3 които си спомням-да кажем,че за тях е важно само да те запомнят.Една от тях ме ''препитваше'' на дъската,пред целия клас само за да ме пита аз социално слаба ли съм,та работя в 9-ти клас(да,родителите ми не можеха да си позволят да ми купят учебници),след мълчанието ми ми пишеше ''Слаб''-нали нищо не съм казала.Една друга пък ми заби здрав шамар в 3-ти клас,просто защото можеше и си мислеше,че ще мине безнаказано.После се оправдаваше пред майка,че искала да ме погали,ама малко ми почервеняла бузката Laughing  
Винаги съм била кротко и тихо дете.Макар и бедни,майка винаги е държала да сме спретнати.Никога не съм отвръщала на по-възрастен,за учител дума да не става.
Все пак баба и дядо са бивши учители.Вече са на по 80 години,а още ходят техни ученици да ги поздравят за някой празник.Носят им цветя най-често.
Чудя се къде в цялата схема са всички онези,на които даже и физиономиите не съм запомнила и защо са там?Как може да помня всички европейски столици,учени преди 10 години,а да не помня човек,който 1 година ми е ''преподавал''?

Общи условия

Активация на акаунт