Енгин Акюрек в „Kara Para Aşk”, нови и стари проекти – Тема 252

• 33 724
  • 744
  •   1
Отговори
# 285
Здравейте! Чета  ви от известно време. Много ми харесват анализите ви за Текин и Ейлюл. Обаче противно на основната идиея, че трябва да обвиняваме  хората материалисти и егоистичната Ейлюл за смрътта на Тек, аз предлагам една дискусия за това дали Тек не трябваше да се научи да се обича. Ако това беше факт, той нямаше да се самоубие. Не само това. Ако Тек се обичаше, той щеше да търси човек,който да го обича. Освен това нямаше така лесно да се влюби в първата красавица, която по някакъв начин присъства в живота му. И ако все пак беше така влюбен до полуда, то той трябваше да се лекува от тази си зависимост, защото такова влюбване действа като дрога и няма нищо общо с любовта-емоционална и химична зависимост. Нима всеки, който е  влюбен  и не му отвърнат на чувствата трябва  да се самоубива, защото никога повече няма да е щастлив? Нима за това е виновна жената, че не е влюбена. Ами ако Ейлюл никога не  се беше влюбила?
Кажете вашето мнение, моля ви.

Здравей, Таня !

Аз съм малко далеч от дискусията защото другите момичета толкова добре се изразяват, че ми е малко неудобно.

Как да се научи Тек да обича ? Та той е като едно дете в своята душевност - чист и гледащ на живота точно по този начин. Вижда истинското и красивото. Смята себе си / или всъщност другите го смятат за особен /. Защо ? - Защото той приема живота простичко и е щастлив в своето си кътче и с това което прави. То му е достатъчно. Влюбването му обаче е мигновено. А любовта е чисто чувство и именно затова той учи Ейлюл как да обича.  Той  е  нейното чудо.
Тя се появява в живота му като нещо ярко и бляскаво / дори представата, че танцува с нея е обляна в светлина /. Може би нейното присъствие е ... като светлината. И когато тя си тръгва  ... настава тъмнина.
Кой може да живее в непрогледния мрак ?

Днес си мислех за пеперудите. Тези красивите които виждаме през деня - будещи възхищение, прелитащи от цвят на цвят, огрени от слънцето.
И нощните - те май всички са тъмни и невзрачни. Кой им обръща внимание ? Но те също се стремят към светлината ... и умират в досега си с нея.

Разсъжденията ми са малко хаотични, за което ще ме извините.

Докато напиша това - 12 нови отговора. направо май да не ме четете.

# 286
  • Пловдив

Ох, чакаме.....
.....................
Без да съм гледала МСП с превод - не бих си позволила да коментирам Тек и Ейлюл - за любовта, кой прав, кой крив....

# 287
...
Това е абсурд според мен. Решенията ги взимат двамата. Имат договор. Той плаща. Тя си върши работата. Решенията са негови. Може ли някой да вземе решение вместо мен - не. Съвети и предложения, да - но решенията са мои. А г-жа Дурак е юрист. Нейната задача е да чете "ситните" букви и да го предпазва от капани.... Сигурно има още много, много, много взаимосвързващи ангажименти.
...

"Успех трудно се постига, ако не поемеш отговорност" - думи на самия Енгин. Как мислите, такъв човек ще остави ли друг да взема решенията за собствения му живот? Ще остави тази отговорност на други? Не вярвам. А успехът му вече е факт. Но той е следствие на решенията и отговорностите, които поема сам.

С поздрав: İyi Akşamlar♥ --- Нови думи се раждат в турския заради любовта на феновете към Енгин...

# 288
# 289
Здравейте! Чета  ви от известно време. Много ми харесват анализите ви за Текин и Ейлюл. Обаче противно на основната идиея, че трябва да обвиняваме  хората материалисти и егоистичната Ейлюл за смрътта на Тек, аз предлагам една дискусия за това дали Тек не трябваше да се научи да се обича. Ако това беше факт, той нямаше да се самоубие. Не само това. Ако Тек се обичаше, той щеше да търси човек,който да го обича. Освен това нямаше така лесно да се влюби в първата красавица, която по някакъв начин присъства в живота му. И ако все пак беше така влюбен до полуда, то той трябваше да се лекува от тази си зависимост, защото такова влюбване действа като дрога и няма нищо общо с любовта-емоционална и химична зависимост. Нима всеки, който е  влюбен  и не му отвърнат на чувствата трябва  да се самоубива, защото никога повече няма да е щастлив? Нима за това е виновна жената, че не е влюбена. Ами ако Ейлюл никога не  се беше влюбила?

Здравей, Таня !

Аз съм малко далеч от дискусията защото другите момичета толкова добре се изразяват, че ми е малко неудобно.

Как да се научи Тек да обича ? Та той е като едно дете в своята душевност - чист и гледащ на живота точно по този начин. Вижда истинското и красивото. Смята себе си / или всъщност другите го смятат за особен /. Защо ? - Защото той приема живота простичко и е щастлив в своето си кътче и с това което прави. То му е достатъчно. Влюбването му обаче е мигновено. А любовта е чисто чувство и именно затова той учи Ейлюл как да обича.  Той  е  нейното чудо.
Тя се появява в живота му като нещо ярко и бляскаво / дори представата, че танцува с нея е обляна в светлина /. Може би нейното присъствие е ... като светлината. И когато тя си тръгва  ... настава тъмнина.

Днес си мислех за пеперудите. Тези красивите които виждаме през деня - будещи възхищение, прелитащи от цвят на цвят, огрени от слънцето.
И нощните - те май всички са тъмни и невзрачни. Кой им обръща внимание ? Но те също се стремят към светлината ... и умират в досега си с нея.

МАРТИЧКАHug, разсъжденията ти са прекрасни, това чувствам и аз, но ти така хубаво си го написала, че отново се просълзявам.   bouquet

# 290
Скрит текст:
Скрит текст:
Здравейте! Чета  ви от известно време. Много ми харесват анализите ви за Текин и Ейлюл. Обаче противно на основната идиея, че трябва да обвиняваме  хората материалисти и егоистичната Ейлюл за смрътта на Тек, аз предлагам една дискусия за това дали Тек не трябваше да се научи да се обича. Ако това беше факт, той нямаше да се самоубие. Не само това. Ако Тек се обичаше, той щеше да търси човек,който да го обича. Освен това нямаше така лесно да се влюби в първата красавица, която по някакъв начин присъства в живота му. И ако все пак беше така влюбен до полуда, то той трябваше да се лекува от тази си зависимост, защото такова влюбване действа като дрога и няма нищо общо с любовта-емоционална и химична зависимост. Нима всеки, който е  влюбен  и не му отвърнат на чувствата трябва  да се самоубива, защото никога повече няма да е щастлив? Нима за това е виновна жената, че не е влюбена. Ами ако Ейлюл никога не  се беше влюбила?
[/quote]

Здравей, Таня !

newsm51
Четем те, четем те, Марта, и изобщо не е вярно, че мислите ти са хаотични. Напротив - истински прозрения...Красиви и точни...
ПП. А защо постът ми се оформи така, да ме убиеш, не знам...

Последна редакция: пн, 17 фев 2014, 19:04 от loveofmine

# 291

Девойки, всичко, което пишете го чета с огромен интерес Peace Peace

# 292
МСП ми напомня за песента на Roxette "It must have been love". Поздрав за всички вас!

Копнея да чувам шепота ти в леглото до мен.
А дълбоката зима сковава земята навън.
Събудих се сама, а тихо е всичко наоколо.

Докосни ме сега. Затварям очи...
И се потапям в мечтата.

Беше любов.Но всичко приключи.
Толкова хубаво- загубих го някакси.
Трябва да е било любов- вече всичко приключи.
Мигът, в който се докоснахме е спомен от време – отлетя без пощада.

Продължавам да вярвам - отново сме заедно...
И пак си приютил сърцето ми.
Но превръщам се отново в сълза
и стичам се бавно по дланите ти.

Трудни зимни дни
и аз продължавам да мечтая

Трябва да е било любов,без пощада приключи.
Беше всичко, което съм искала.А останах сама.
Трябва да е било любов,но всичко приключи.
Чувството е както водата –изворът търсии в него се влива...
И вятър попътен – любов безнадеждна.

Беше любов.Но всичко приключи.
Толкова хубаво,загубих го някак си.
Трябва да е било любов - вече всичко приключи.
Мигът, в който се докоснахмее спомен от време –отлетя без пощада..

Последна редакция: пн, 17 фев 2014, 19:15 от miranda78

# 293

Скрит текст:
Poem 213

Omer

By balgees almaeena

I love this name .as I love kerim..and mustapha
Omer ..I pray you will be .and follow his footsteps
He was our great .caliphate and hero ..Omer bin khatab
Who as a ruler... roamed the streets ..at night

He saw a woman.,with a utensil on a fire
Her hungry children hovering ..around her
Where is .this ruler ..who is supposed to be just
Omer saw her put stones ..in the water..to reassure her children as she must

He went to the treasury ..food ..resource..and carried on his back
Sacks of wheat ..and food ..and returned the footpath
He cooked for the hungry children..and reassured her
That they would never be.. hungry ..again!!

a great ruler of justice..kindness for the poor
Following the prophets footsteps ..as a legacy before..
A man of.. purpose ..of determination ..and rights
Who walked the city ..quietly ..at night!!

He saw his wife preparing sweets
She saved it from his own ..money
He told her to return the money to the treasury
Since it was extra ..and ..therefore ..more than enough

Went to an old woman and blind..and cleaned her house..
After dawn prayers ..he would take out her garbage
Another mother told her daughter to put ..water in the milk ..
But this was cheating ..the daughter exclaimed .against the rules of syedna Omer

Omer ..alkhattab.. is one of my favorite heroes..in history
This.. happened in Arabia ..1435 years ..ago ..in caliphate
medina ..was the city..he ruled ..Arabia ..and amar bin aas went to Egypt
Saad bin waqas..went to Iraq ..Iran..during caliphate rasheedeen

Many such examples ..by this great leader
A man ..who was followed with such fervor
Who left a pathway to follow ..for all rulers
To do justice .for the .persecuted .and punishment for evil doers ..

A man to be admired respected ..and ..adored..my friend
Life exams were ..passed by...these great men..
what are we but mere mortals ..on this ..earth
A soul put into a body ....and was given birth..!!

Now you know ..why ENGIN..I am so happy
Eagerly waiting to hear ..your name ..joyfully
A kind hearted..generous hearted ..man are ..you
ENGIN AKYUREK..so thoughtful and true!!!

A poem by balgees almaeena...dedicated to syedna Omer bin alkhattab...and through him to all the goodness in mankind ..and to just rulers of the past...and INSHALLA the present..
I present you ...this poem ENGIN AKYUREK with all my heart and mind..
May god bless you ..and save you from evil...and show you the right path..in whatever you do..

от ФБ

# 294

Девойки, всичко, което пишете го чета с огромен интерес Peace Peace

Искам да споделя  нещо много интересно.

Просто ползвам твоя пост, заради изречението, защото с израза " четох някъде" започват доста постове ...

Явно пишещите ги  или четат  тук, или пък за отрицателно време научиха  английски и турски, четат статиите в оригинал и направо ги  дискутират  

Последна редакция: пн, 17 фев 2014, 19:28 от Марта_49

# 295

МИРАНДА,  Hug, благодаря за поздрава и превода на песента!   bouquet

# 296
 Hug  Hug  Hug
Само да добавя, че преводът е от интернет, а не е моя заслуга  Blush
Забравих да напиша източника Simple Smile

# 297
  • Пловдив

Бърбораната туитна:
"Вечерта ще има изненада."

# 298
Наистина,ние просто гадаем,върху нещо,което са ни разказали и откъслечно видели.Според мен в динамичния свят,в който живеем,когато от печелене на пари за насъщния или за натрупване не ни остава време да се порадваме на природата,на зараждащия се ден ,на красивия залез,на  чистата любов, да поглезим децата си, да общуваме с приятели,посланието което носи в себе си този филм е към хората като Ейлюл. Защото,ако не си в състояние да се засмееш от сърце,да обичаш раздавайки се,все едно не си жив. Точно хората,лишени от чувства трябва да си направят съответните изводи и да направят преоценка на живота си. А с решението,което е взел Дерен за съдбата на своя герой,отново иска да подчертае,че в този свят такава чиста любов много рядко оцелява, а камо ли да победи бездушните.

# 299
Наистина,ние просто гадаем,върху нещо,което са ни разказали и откъслечно видели.Според мен в динамичния свят,в който живеем,когато от печелене на пари за насъщния или за натрупване не ни остава време да се порадваме на природата,на зараждащия се ден ,на красивия залез,на  чистата любов, да поглезим децата си, да общуваме с приятели,посланието което носи в себе си този филм е към хората като Ейлюл. Защото,ако не си в състояние да се засмееш от сърце,да обичаш раздавайки се,все едно не си жив. Точно хората,лишени от чувства трябва да си направят съответните изводи и да направят преоценка на живота си. А с решението,което е взел Дерен за съдбата на своя герой,отново иска да подчертае,че в този свят такава чиста любов много рядко оцелява, а камо ли да победи бездушните.

milkaradeva smile3525

Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт