Енгин Акюрек в „Kara Para Aşk”, нови и стари проекти – Тема 252

• 33 720
  • 744
  •   1
Отговори
# 270
Здравейте! Чета  ви от известно време. Много ми харесват анализите ви за Текин и Ейлюл. Обаче противно на основната идиея, че трябва да обвиняваме  хората материалисти и егоистичната Ейлюл за смрътта на Тек, аз предлагам една дискусия за това дали Тек не трябваше да се научи да се обича. Ако това беше факт, той нямаше да се самоубие. Не само това. Ако Тек се обичаше, той щеше да търси човек,който да го обича. Освен това нямаше така лесно да се влюби в първата красавица, която по някакъв начин присъства в живота му. И ако все пак беше така влюбен до полуда, то той трябваше да се лекува от тази си зависимост, защото такова влюбване действа като дрога и няма нищо общо с любовта-емоционална и химична зависимост. Нима всеки, който е  влюбен  и не му отвърнат на чувствата трябва  да се самоубива, защото никога повече няма да е щастлив? Нима за това е виновна жената, че не е влюбена. Ами ако Ейлюл никога не  се беше влюбила?
Кажете вашето мнение, моля ви.

# 271
  • AMS

Тануша,  Hug
Скрит текст:
Благодаря ти за всичко споделено!!! Не се излагаш изобщо!!! Разбирам, че ти е трудно, но ти го правиш много добре. Докато не разкажеш всичко, все така ще се чувстваш. Не се притеснявай, че не си разбрала, или си пропуснала нещо. Това не е, като да го гледаш на видео и с мишката, да стопираш и да върнеш кадъра, и ... А, като  се прибави и емоцията .... Напълно си представям голямото напрежение, което изпитваш.
Благодаря ти още веднъж!!!   bouquet

# 272
Аз не мисля,че Тек не се е харесвал.Той просто е по-срамежлив, неуверен и трудно се решава да направи първата стъпка. Изведнъж  вниманието,което е получил от една красива и различна от него жена е придало цвят на живота му. Тя се превръща в неговото всичко.Той не познава притворството и вярва,че Ейлюл е искрена и наистина споделя чувствата му от един момент нататък. Събитията,които го карат да прозре истината,за него са неочакван шамар. Вероятно отначало не вярва,че е истина и когато тя тръгва,губи почва под краката си и отказва да се  върне в своя сив, еднообразен свят и се поддава на първата реакция да я последва с цената на всичко.Допускам,даже,че е действал импулсивно и е забравил страха си от водата.Той е усещал само загубата. Виждал е само отдалечаващата лодка и Ейлюл в нея.

Ето този кадър е показателен,че той е мислел,че любовта му е споделена."Любов?Значи не е било."

Последна редакция: пн, 17 фев 2014, 18:50 от milkaradeva

# 273

И аз в този поглед на Ейлюл не виждам съжаление, а копнеж и желание. Не мисля, че преспива с Текин от съжаление. Но си тръгва от страх, че тази любов ще промени коренно живота, на който е свикнала.

Хората сме различни, tanja_kd. Аз не смятам, че Текин не е обичал себе си такъв, какъвто е. Той, според мен, е от онези, които приемат света без да се стремят да го променят. Той е като огледало - до Ейлюл само отразява това, което съществува. Той е наясно със света около себе си, но предпочита да не действа... това е различното у него. Повечето смятаме, че да живеем, означава да сме активни, да действаме, да променяме света според своите виждания за правило/неправилно. А той не е такъв. Едва ли се е влюбил в първата красавица, която му е обърнала внимание. Едва ли Ейлюл е пъвата красива туристка на острова. Нещо го е привлякло към нея... Нещо я е привлякло към него... Ще разберем, когато гледаме филма. Но до срещата всеки от тях е бил доволен от живота си такъв, какъвто го е избрал - съзерцателен за Текин, активен за Ейлюл. И ето, че идва момент, в който световете им се сблъскват и променят взаимно... Като две галактики - когато се разделят, всичко у тях вече е пренаредено. Те остават самостоятелни, отделят се една от друга, но веча са различни, макар и съставени от същите компоненти...

Последна редакция: пн, 17 фев 2014, 18:38 от marytza

# 274

Тануша,  Hug
Скрит текст:
Благодаря ти за всичко споделено!!! Не се излагаш изобщо!!! Разбирам, че ти е трудно, но ти го правиш много добре. Докато не разкажеш всичко, все така ще се чувстваш. Не се притеснявай, че не си разбрала, или си пропуснала нещо. Това не е, като да го гледаш на видео и с мишката, да стопираш и да върнеш кадъра, и ... А, като  се прибави и емоцията .... Напълно си представям голямото напрежение, което изпитваш.
Благодаря ти още веднъж!!!   bouquet
ДИВА  Hug, и аз много ти благодаря за разбирането и подкрепата!

# 275
Здравейте! Чета  ви от известно време. Много ми харесват анализите ви за Текин и Ейлюл. Обаче противно на основната идиея, че трябва да обвиняваме  хората материалисти и егоистичната Ейлюл за смрътта на Тек, аз предлагам една дискусия за това дали Тек не трябваше да се научи да се обича. Ако това беше факт, той нямаше да се самоубие. Не само това. Ако Тек се обичаше, той щеше да търси човек,който да го обича. Освен това нямаше така лесно да се влюби в първата красавица, която по някакъв начин присъства в живота му. И ако все пак беше така влюбен до полуда, то той трябваше да се лекува от тази си зависимост, защото такова влюбване действа като дрога и няма нищо общо с любовта-емоционална и химична зависимост. Нима всеки, който е  влюбен  и не му отвърнат на чувствата трябва  да се самоубива, защото никога повече няма да е щастлив? Нима за това е виновна жената, че не е влюбена. Ами ако Ейлюл никога не  се беше влюбила?

Добре дошла  tanja_kd ,

По принцип е така  -   да,  човек трябва да се обича сам във всеки смисъл на това понятие.
Но, тук филма е факт. Сюжета е написан.  Не може да се промени или пренапише.
Остава ни само да гадаем, защо така или иначе са постъпили героите. Какво да очакваме
в бъдеще от Ейлюл.
       И аз не споделям мнението, че всеки нещастно влюбен, трябва да се самоубива.
Но, явно чрез този филм Керем Дерен иска да ни каже, че трябва да се научим да ценим
чувствата на другите, да променим отношението си към различните, да не се отнасяме с
ирония и пренебрежение към тях, защото никога не знаем, какво може да сполети самите нас.
       Но да пишем, без да сме гледали филма е отново в сферата на предположенията.
Затова мисля, че големите дискусии и дебати предстоят, т.е. очаквам ги след, като видим
филма и то с превод.  Поне аз мисля така.

П.П.  Ето, че и на Танюшка  newsm51   и на Аурелия  newsm51   явно им е много  трудно
да преразкажат филма, след като са го гледали , но без превод.

Последна редакция: пн, 17 фев 2014, 18:44 от komet

# 276
 Milkaradeva,Ок. Нека приемем, че Тек се харесва. Но както казваш по-долу
„отказва да се  върне в своя сив, еднообразен свят и се поддава на първата реакция да я последва с цената на всичко“
означава, че той нехаресва живота си. Защо не харесва живота си според теб  и защо не се опита да го промени,като не го харесва.

# 277
# 278
  • Пловдив
Здравейте! Чета  ви от известно време. Много ми харесват анализите ви за Текин и Ейлюл. Обаче противно на основната идиея, че трябва да обвиняваме  хората материалисти и егоистичната Ейлюл за смрътта на Тек, аз предлагам една дискусия за това дали Тек не трябваше да се научи да се обича. Ако това беше факт, той нямаше да се самоубие. Не само това. Ако Тек се обичаше, той щеше да търси човек,който да го обича. Освен това нямаше така лесно да се влюби в първата красавица, която по някакъв начин присъства в живота му. И ако все пак беше така влюбен до полуда, то той трябваше да се лекува от тази си зависимост, защото такова влюбване действа като дрога и няма нищо общо с любовта-емоционална и химична зависимост. Нима всеки, който е  влюбен  и не му отвърнат на чувствата трябва  да се самоубива, защото никога повече няма да е щастлив? Нима за това е виновна жената, че не е влюбена. Ами ако Ейлюл никога не  се беше влюбила?

Въздържам се от изказване, защото трябва да вляза в друг филм с други послания. А Керем Дерен, чрез Текин и Ейлюл, ни поднася една история за любовта. В момента аз съм в нея. Другото ще е в друг филм.

# 279

">#t=16[/video]

# 280
Таня КД,

За съжаление коментираме и разсъждаваме върху филм, който не сме гледали с очите си
Мен също този финал много ме озадачи
В миналата тема казах, че няма нищо по-лесно от това да убиеш главния герой
Някой беше казал ,че се иска сила да посегнеш на себе си, с което аз не съм съгласна
Сила се иска да живееш при трудни ,непоносими за теб обстоятелсва, в случая, несподелената любов толкова боли,че Текин избира смъртта
Категорично този финал не ми харесва, и според мен не показва никаква сила, а точно обратното ,слабост и победа над теб от обстоятелствата
Друго нещо което ме озадачи е факта ,че Текин се занимава с рисуване, не знам със сигурност карикатури или комикси, защото двете са много различни
Категорично , човек рисуващ карикатури трябва да има много точен поглед за черното и бялото в живота, за да може да го осмее и  иронизира
И Текин е следвало да има такъв поглед
Несподелените любови са толкова много
Не оправдавам да се предадеш на едно чувство по този начин и да бъдеш победен
Сигурно е можело да бъде измислен и друг финал, но е търсен ефекта на болката и шока

# 281
Според мен смъртта на Тек по-скоро символизира как умира истинската любов (не показва точно физическия край на един индивид) - задушена от страх и стъпкана от неясните действия на единия от двамата във връзката. Поне за мен е така!

# 282
# 283
# 284
Не знам marytza - може би. Това видях във
ФБ - това пуснах.  Peace Peace

Общи условия

Активация на акаунт