Енгин Акюрек в „Kara Para Aşk”, нови и стари проекти – Тема 252

• 33 741
  • 744
  •   1
Отговори
# 360
"Мръсни пари и любов"

Втори трейлър

Като малък си казвах:
Ако един ден стана полицай, никой убиец няма да се
измъкне като убиеца на баща ми.
Защо любовните филми винаги имат тъжен край?
Не знам, може би вече няма истинска любов.
Сибел е бедна, ти си беден.
Ще трябва да наемеш къща, да я обзаведеш,
да й купиш бижута, сватба да вдигаш…
Много работа…
Да, много.
Винаги съм се гордял с теб,
не чакаш на родителите си.
Ако нещо се случи с мен, не се притеснявам.
Казвам си: „Елиф е насреща.”
ДО ПЪРВАТА ЛЪЖА
Баща ти отмъкна нашите диаманти и ние си ги искаме.
Чувате ли се какво говорите?
МОЖЕШ ДА РАЗЧИТАШ НА ВСЕКИ!
Ще видиш, ще разнищим това момиче.
Отвори си очите, братко! Отвори си очите!
В такава игра се е била заплела, че няма разплитане.
Това момиче ми беше годеница, щях да се оженя за нея.
Какви ги говориш?

Последна редакция: пн, 17 фев 2014, 22:53 от loveofmine

# 361
Любов   bouquet  Hug  Heart Eyes

# 362

Любовче

Последна редакция: пн, 17 фев 2014, 22:52 от Марта_49

# 363

Любов,   newsm51 както винаги сте в 10-та! Благодаря!  Hug

# 364
Момичета не знам за вас, но аз нямам търпение вече за първата целувка на Йомер и Елиф  Joy
Мисля, че ще бъде на такава висота, че няма да има кой да коментира - всички ще сме без дъх Simple Smile

# 365

Ъъъъъъ залагам на комисаря за отнасянето. Simple Smile Като му гледам устрема, не само нас ще отнесе.  Embarassed

# 366
  • Пловдив

Момичета, ето трейлър 1 към епизод 1 на "Мръсни пари и любов" с бг субтитри. Превод от английски: Loveofmine; субтитри: mariana51. Приятно гледане.

И тук:

http://www.videoclip.bg/watch/296862

И тук:

http://vbox7.com/play:9095e5e3fd

# 367
Любов newsm51  Марианка newsm51  благодаря за преведения трейлър!  bouquet

# 368

Barisea

„Егоистите не са виновни, че са егоисти; виновни са жертвите на егоизма им.“
Може да звучи грозно, но точно Тек  си е виновен. Другите може да са жестоки, може да са лилостиви и тн. Неговата задача в живота е да се пази от лошите, а не да чака  някой друг да го пази. Аз мислех като теб преди, но вече не.  Иначе животът щеше да е твърде сложен-някой да се грижи за някой друг. Природата го е създала всеки да се грижи за себе си и за тези, които се грижат за него. Иначе е прекалено неясно кой кого. Не че аз съм против да се помага, но това е личен избор и не можем да се сърдим на някой, ако не се грижи за нас, може само да му благодарим, че се грижи. Ако някой ни направи лошо, то тогава си има полиция и съд. Не казвам, че  жертвите на престъпления са виновни. Престъпниците се съдят, а аз говоря за наранените чувства в живота.

„Той е жертва - на Ейлюл, на лекомислието и детинската й жестокост, на обществото и ценностната му система.“
Не Ейлюл е виновна, ако е с открити карти към него. Ако се прави на влюбена, то тогава той има право да й се сърди. Аз на негово място щях да спра да я обичам в момента, в който разбера, че се подиграва с чувствата ми, Това отвръщава и не може ако се обичаш, да допуснеш такава подигравка.

Таня, благодаря ти, че си обърнала внимание на писаниците ми smile3525 (че то човек трябва да има доста дебели нерви да ги изчете). Simple Smile Явно "дебатът" ни навлиза в по-философски измерения и леко се отклонява от филма, така че пак набутвам всичко в спойлер, че да не развалям общата еуфория от комисаря. Между другото и мен нещо ме удрят в петите тези негови погледи - отдолу-нагоре и отгоре-надолу. newsm03 Направо ги пускам отново и отново до хипнотизиране. Но поне се успокоявам, че не съм само аз така. Wink Та нека да си направя "дупликата":

Скрит текст:
Явно с теб защитаваме противоположни възгледи за живота изобщо, затова идва и разминаването. Peace Аз твърдя, че човешката цивилизация се крепи на ценности - с времето те може да се видоизменят, но като цяло живеят с хилядолетия и преминават от поколение в поколение - животът, семейството, честта, смелостта, саможертвата, вярата... Не претендирам да съм точна или изчерпателна, просто нахвърлям. А цивилизованият човек от Ренесанса насам издига в култ хуманността - любовта към човека по принцип. По това се отличава цивилизованото общество от примитивното - че по-силният не изяжда по-слабия, а се грижи за него. Днес сме свикнали с идеята за специално отношение към инвалидите, болните, лудите, децата и т.н. Но не винаги е било така. Римляните, например, са умъртвявали бебетата с дефекти без много-много угризения. Днес някои настояват, че това е по-правилният начин. Аз не съм съгласна. Защото точно тази философия изповядва и Хитлер, да речем - той планира унищожаването не само на евреите, но и на всички "малоценни" и "безполезни" хора. В това число влизат душевно болните, сакатите, мелезите от различни раси, хомосексуалистите и още доста. Може би ще кажеш, че отивам твърде далеч, но мисля, че просто доразвивам твоята идея: "Природата го е създала всеки да се грижи за себе си и за тези, които се грижат за него." Да, всеки да се грижи за себе си, а който не може да се грижи за себе си... довърши си сама. bash
   В този смисъл Тек е от онези, които просто НЕ МОГАТ да се грижат за себе си в класическия смисъл на думата - така, както се смята за общоприето. Не че не иска, просто не може. Защо - не знам. Защо някои се раждат с ДЦП, с аутизъм или синдром на Даун? Той може да не е с такава тежка диагноза, но има емоционален проблем, за който НЕ МОЖЕ да се погрижи сам. Казваш, че е трябвало да се лекува, за да се справи и звучи логично - така бихме постъпили ти и аз. Но не и той. Той дори не се сеща за такава опция. Дори не проумява, че има нужда от помощ. Той е безпомощен в емоционално отношение.
   Точно затова смятам Ейлюл за "виновна" - тя се възползва от тази безпомощност, без да се замисля какво може да му причини. Нарекох жестокостта й "детинска", защото точно така жестоки са децата - те ти бъркат в очите, мушат те с вилици и се смеят с глас, без да осъзнават че ти причиняват болка. Но от друга страна, тя е "нормалният" човек" в уравнението. Тоест, на нея се пада отговорността да осъзнае, че той има проблем и съзнателно да избере да не се възползва от него. Но поради егоизма си (както казах), тя не мисли за него, а за себе си и пропуска този момент. Казваш, че не носи вина, ако е с "открити карти". Само дето под "открити карти" тя разбира едно, а той друго. "Ти ли си този, за когото ще се омъжа?" - как ти звучи този въпрос? Като "открити карти" ли? На мен като игра. Да, ако имаше срещу себе си отракан мъж с чувство за хумор, той веднага щеше схване закачката и да отвърне с подобаваща реплика. Тек, обаче, отвръща с влюбен поглед и смутено преглъщане. "Казваш да се оженим. Няма проблем. Ще го уредим." - дори само това е достатъчно, за да й изясни, че думите й отварят рани. Но тя не спира дотук. Не е с "открити карти". Ама никак! newsm11
   Да, и тя не е виновна, че е такава, че е дете на времето си, че така е възпитана, така е живяла до този момент. Но за разлика от Тек, познава света такъв, какъвто е. А не какъвто си го е нарисувала сама. И още при първата им среща разбира, че той е безпомощен пред нея. А дълг на цивилизования човек е да не злоупотребява със силата си. Разбира се, аз мисля така. Не задължавам никого. Peace
   Затова продължавам да твърдя, че ако искрено обвиним Тек за съдбата му и заявим, че той е направил лош избор, че е могъл да се спаси, излекува и пр., значи връщаме закона на джунглата - цитирам Илф и Петров: "Спасяването на давещите се - дело на самите давещи се". Законът на джунглата е закон на абсурда от гледна точка на хуманността и морала. Тек избира смъртта не защото е тъп, мързелив и страхлив да се справи с трудностите, а защото просто НЕ ЗНАЕ какво друго да прави под натиска на страданието. Все пак, нека не забравяме, че това е филм и той е образ, а не реален човек. И неговата задача не е да взема реални решения в реалния живот, а да ни научи на нещо.
   В този смисъл отговарям и на Валентина за това какво би се случило, ако Тек беше останал жив -  същото което би се случило с Ромео и Жулиета, ако бяха останали живи, с Хамлет, с крал Лир, с Евгений Онегин и всички останали трагични образи от класиката - такава опция не съществува. Ако въпросът е какво би се случило с хора като Ейлюл и Тек в живота - това е друго. Според мен, такива хора просто няма, такава двойка не може да съществува. Но това не е животът, а приказка за живота. В приказките нещата стоят по-друго яче.
  Междувременно сте публикували трейлъра и с превод! smile3501 Страшни сте момичета! Благодаря ви! newsm51 newsm51 newsm51

Последна редакция: пн, 17 фев 2014, 23:35 от barisea

# 369

Момичета, ето трейлър 1 към епизод 1 на "Мръсни пари и любов" с бг субтитри. Превод от английски: Loveofmine; субтитри: mariana51. Приятно гледане.

И тук:

http://www.videoclip.bg/watch/296862

И тук:

http://vbox7.com/play:9095e5e3fd

Любовче  Мариянка

Скрит текст:

# 370

Любов, МарианаHug Hug Няма друг такъв екип! Благодаря!   bouquet  bouquet

# 371

Да... гледайте на живота и откъм забавната страна. Simple Smile

barisea... май много задълбахме в тълкуването на образи, които само си въобразяваме все още... въпреки разказите и онагледяването дотук.  Hug

# 372
Скрит текст:

Да... гледайте на живота и откъм забавната страна. Simple Smile

barisea... май много задълбахме в тълкуването на образи, които само си въобразяваме все още... въпреки разказите и онагледяването дотук.  Hug
Права си, Марица! Hug Но не мога да устоявам на изкушението. amiiii Затова ги слагам в спойлери - да не досаждам. Лошото е, че не мога да обещая, че ще спра...  typeuu

# 373

Приближаваме старта на сериала -  трейчето е доказателство. Екипът явно снима
усилено. Малко остана, момичета, вече сме на финалната права.

Благодаря Танюшка  newsm51     Паула    newsm51

Благодаря Любовче и Марианка - страхотен тандем сте. newsm51 newsm51

Лека и спокойна нощ.

Последна редакция: пн, 17 фев 2014, 23:49 от komet

# 374

Позволих си свободно да рисувам...  Embarassed Но ми хареса резултата.

Общи условия

Активация на акаунт