Махам с крачета и ръчички,а през Юли аз ще радвам всички - Тема 9

• 28 690
  • 749
  •   1
Отговори
# 225
  • Варна
Здравейте, момичета.
Днес хич не мога да се съсредоточа. Само бебешки неща са ми в главата. Имам подарен ваучер за 75 паунда за английския Амазон и досега рових да разглеждам неща.
Дотук си харесах един шезлонг на Фишър Прайс, който после става на детско столче:

http://www.amazon.co.uk/Fisher-Price-Fisher-Infant-Toddler-Rocke … 0IQ4/ref=pd_ybh_9

и един термометър за ухо на Браун с отлични отзиви:
http://www.amazon.co.uk/Braun-ThermoScan-IRT4520-Ear-Thermometer … 0LMS/ref=pd_ybh_5

За гърлото: Прополки с мед и лимон.

За антителата: Аз съм с - резус фактор и първа бременност, а ММ е с +. Моят лекар пет пари не дава за изследванията, а когато попитах асистентката му, тя измърмори нещо в 28-ма седмица. Така че аз миналата седмица самосиндикално отидох в лабораторията и си пуснах изследването платено (30 лв.). Обаче още нямам резултат и на всичко отгоре ме накараха да го повторя без обяснение и сега ми е малко притеснено.

Иначе при мен едно се оправи, но друго се развали. Билковите капки за корем категорично ми помогнаха, но ми се поду венеца на предните зъби (предполагам, че е от едни орехи, които ядох) и ми се разрани зърното на едната гърда - много странно, външно му няма нищо, обаче много боли. Това преди 2 дена, но и двете вече минават. Някоя от вас имала ли е подобни проблеми?

# 226
И аз да се разпиша Simple Smile. Имам въпрос; някоя от вас има ли с отрицателен резус и да е с първа бременност? Не са ми правени изследвания за антитела и въпросът ми е на някой от вас правили ли са? Simple Smile

Здравей, и аз като теб съм с " RH -" и при първата бременност доколкото си спомням това не беше проблем.Тест за антитела ми правиха само веднъж доколкото си спомням. Thinking Дъщеря ми се роди с положителното RH на таткото. Важно е до 72 часа след раждането да ти се направи ваксина - Anti-D гама-глобулин с която да се унищожат протеините, които могат да провокират реакция от имунната система на майката. Инжекцията се прави и при аборт, кървене, амниоцентеза, т.е. при всеки случай, когато кръвта на бебето и кръвта на жената могат да се смесят. С това се гарантира, че няма да се произведат антитела, които да атауват второто бебе.
Аз в момента се радвам на втората бременност. Правиха ми и тест за наличие на антитела в 16 г. седмица, който за радост се оказа отрицателен. 
Не се притеснявай и се наслаждавай на приятните моменти от бременността.

# 227
Mar_bella, на мен през ден два и ми се подуват венците  cry после минават за седмица и пак на ново  #Crazy

# 228
  • Там някъде
JuJuto, аз в понеделник бях на втора ФМ при Янкова в 21 гс+ 2 дни. Пусна го малкия и на 4D да направим снимка за таткото, че не можа да дойде, но целия преглед не протича на 4D. Не ми е препоръчвала да правя други изследвания, каза, че всичко е ок и аз смятам последно доплер да направя.  Мисля че беше 30-32 гс, но не съм много сигурна! Няма да ходя отделно само на 4D.
А за доплер къде мислиш да правиш?

Пак при Янкова ще го правя. Тя ми прави и първата ФМ, БХС, както и втората ФМ и съм доволна от нея Simple Smile

# 229
  • София
цоп пак, ето на вижте колко е хубаво всички да се появят  Hug
днес ми е едно яко мързеливо а имам супер много неща да действам и не знам как ще ми е получи Rolling Eyes
lady april благодарение на твоята идея за слинг , която беше пускала преди време в темата, и аз мисля за такъв, супер як ми се вижда Hug понеже леля ми живеят в англия, помолих братовчедка ми да види може ли да ми поръча, както и електрическа помпа на авент (знам че е рано, но ми се струва удачно) и понеже те ще си идват през април, да ми ги донесат направо. честно казано не съм поръчвала никога от такъв сайт и ми се вижда сложно  Blush Blush

elfita за гърло и аз да пиша за стрепсилс-а и ако назлее- биопарокс, било ок, понеже е локален тип аб. иначе също тонзилотрен, хомеовокс (макар да е по-скоро за ларингити, облекчава), дано ти е отмине бързо  Hug

Zlatoto_90 стискам палци, пиши после  Peace

пивал, мини-мони и аз съжалявам че сте в болница, надявам се да е само замалко Hug

pleasure,
какво даваш на пумпала за задната хрема? на дребоса му действат доста добре едни капки които са правени, съдържат няколко съставки вкл. адреналин, капят се макс 5 дни, като адреналина изсфирясва на 3тия ден мисля че беше, имат мисля и гентамицин, трябва да си потърся рецептата. прозрачни са на вид, но не са много приятни, дребния хич не ги обича обаче аз го мъча с тях като видя че е с такъв "модел" хрема, че е много мъчително Rolling Eyes

спане по гръб - за първи път чувам че не можело, че то аз май само по гръб спях, п-точно имах полуседнало положение.... Rolling Eyes какво се натиска и защо да е вредно?

# 230
Момичета,

Днес прочетох една статия, от която съм се смяла със сълзи. Не съм сигурна, ако е постна тук дали няма да е проблем, че е много дълга, затова ще го направя на два пъти:)

Ако бебетата пишеха по форуми… какви ли биха били заглавията?

“Продавам комплект мамини дрехи, размер 46″
“Каква поза да заемем, докато спим, така че домочадието да изпада в умиление. Споделете опит!”
“Какво да изям, за да акам виолетово?”
“Слънчите, зайче, миличко, сладичкият ми… Как да узнаем истинското си име?”
“Мама като ненормална се радва на акото ми – към какъв специалист да се обърна?”
“На мен – пюре от моркови, на тях – шоколад. Къде е справедливостта?”
“Плешивината на татко не зараства. Това рахит ли е???”
“Коремът на мама се поду. Какво значи това?”
“Анкета: кой е опитвал на вкус стайните растения? Кои са по-вкусни?”
“Защо сестра ми постоянно ми прави физиономии и се плези: ниска култура?”
“Анкета за кърмачетата: какво искате мама да хапне в новогодишната нощ?”
“Писна ми от мамината цица! Искам татковата! Някой с подобни проблеми?”
“НАЯДОХ СЕ!!! Как да обясним това на родителите?”

# 231
“Къде ни е носленцето?”, “Къде са ни очичките?”… Те наистина ли не знаят???”
“Как да се избавим от космите по гърдите на татко? На отскубване реагира с вик. Препоръчайте безболезнен начин”
“ВИК НА ДУШАТА: Котката я хранят с по-вкусна храна! А всички опити да възстановим справедливостта се наказват жестоко! Защо???”
“Трябва ми социална помощ. Нямаме сол и захар. Ям гола каша. Повръща ми се!”
“Помощ! Новият памперс ме кара да изглеждам пълен. Посъветвайте ме за нормален модел”
“На 25 години не може да пее! От кого да потърся помощ?”
“Всеки ден ме къпят. Има ли и други толкова мръсни?”
“Зайченцето бяло”… “Хей, ръчички”… А какъв е творческият потенциал на вашите родители?”
“Опитват се да ме хранят с цветно зеле: как да реагирам?”
“Не съм акал само от два дни, как да се спася от тръбичката, “Дуфалак”-а, и т.н.?”
“SOS! Мама спи през цялата нощ!”
“Не ми дават да късам тапетите!!!”
“Как да се промъкна до котката?”
“Поход в поликлиниката. Писна ми!!!”
“Не дават да разхвърлям котешката тоалетна: реакция?”
“Слагат ме да спя в 9 вечерта. Как да се борим с това?”
“Помощ! Мои снимки по голо дупе са в Интернет! Как да протестирам?”
“Почивка в чужбина – струва ли си да вземам и родителите?”
“Свирене с уста и други начини на творческо самоизразяване”
“Защо пакетите със салфетки стигат само за половината стая и къде мама държи втория пакет?”
“Някой пробвал ли е на вкус “Фастум-Гел”-а? Искам, но досега не ми се е удало…”
“Какво трябва да може мама на 27 години?”
“А вас целуват ли ви по дупето?”
“Препоръчайте ми логопед за баба”
“Колко джиесема сте осмукали досега?”
“Help! Обуха ми обувки – как да стана прав?”
“Как да се науча да спя, без да изпускам цицата? След като заспя, ми се изплъзва..”
“Услуги: художествено размазване на каша по лицето”
“Носът на мама изобщо не е еластичен. Нормално ли е това?”
“Помогнете! Расте ми коса!”

# 232
  • София
plesure  в коя част на люлин живееш(така останах с убеждението че там живееш)
Много кашлям аз ,и не усещам бебо и съм с епритеснила ,а  съм на преглед чак на 4 март ,исками се да отида и на частно но няма кой да ми гледа малкия ,ще трябва да измисля нещо .Чудя се с тази кашлица и това напъване мога ли да навредя на бебо ,страх мее  като кашлям вече ,от два дена пия сиропа ,но само първият път малко ме облекчи .Притеснена съм много .

аз съм в надежда, не в люлин, но педи ни е в люлин.
За кашлицата - сгъвай се като усетиш, че ти се кашля - няма да ти дърпа нищо и няма да те боли. Иначе няма с какво да навредиш с кашлицата. Пръскай си тантум верде - много помага! Колко ти е голям баткото? Ако не се притесняваш и е за час-два може да го оставиш у нас да си играят с моят. Само да отбележа отново, че сме със задна хрема за сега, доки каза, че не сме заразни, но аз да си кажа. Прецени си.

Момичета няма ли някой от София които живее в Гоце Делчев - да си направим едно кафенце че аз нали съм закотвена- като чета за Пловдивските мами как им завиждам че са толкова много Simple Smile

Аз може в петък след обяд да мина, ако е хубаво времето като сега. Какво ще кажеш?

Mar_bella, много хубви и полезни неща си избрала. Шезлонга е хубав, ние имаме такъв син; термометъра също някой ден ще ти е от полза.

elpet, изписаха ни виброцил и едни капки, пием си проспан, защото кашля от сополките и витамин Ц. Дадоха ни и някакъв имуностимулант - Самбукус. Мен ми се струва, че и без нищо е му мине, но слушам док - да знам, че съм направила всичко. 

# 233
  • Варна
За спането по гръб четох, че не трябвало, защото се притискала вена кава и намалявал притока на кислород към бебето, а било добре да се спи наляво, защото да не се притиска черния дроб (отдясно).

НО

всичко това май се оказва мит. Някой във Фейсбук беше пуснал интервю със специалист, който опроверга тези неща. Вена кава нямала нищо общо с бебето, а служела за пренасянето на мръсния кислород чрез кръвта до до дробовете и съответно издишването й. Бебето се захранва с кръв, посредством две аорти, разположени от двете страни, т.е. е двойно подсигурено.

Така че спете си както ви е удобно (освен по корем). Ако усетите някакъв дискомфорт, тогава променете позата. Лично на мен ми е най-удобно да спя надясно за момента, но и много се въртя и си спя всякак.

# 234
“Къде ни е носленцето?”, “Къде са ни очичките?”… Те наистина ли не знаят???”
“Как да се избавим от космите по гърдите на татко? На отскубване реагира с вик. Препоръчайте безболезнен начин”
“ВИК НА ДУШАТА: Котката я хранят с по-вкусна храна! А всички опити да възстановим справедливостта се наказват жестоко! Защо???”
“Трябва ми социална помощ. Нямаме сол и захар. Ям гола каша. Повръща ми се!”
“Помощ! Новият памперс ме кара да изглеждам пълен. Посъветвайте ме за нормален модел”
....

rotfImbo smile3532

# 235
  • София
JuJuto много яко  Laughing Laughing Laughing пуснах и на колегите, голям хит  Mr. Green Mr. Green
plesure това е добре щом мислиш че ще му мине без, виброцила да ти кажа на дребоса и мен никога не ни е действал, нито на капки нито на гел, малко ми е измислен ама...
Mar_bella мерси за инфоtо, много полезно  Hug беб грам не се кефи да спя наляво между другото  Laughing

# 236
JuJuto  Joy
Имам въпрос, породен от поста ти. Има ли мами, които съжителстват с четирикрако, мъркащо "бебе". Какво мислите да правите с котките, като дойде бебчо? Има ли мами с опит от първа бременност и съжителство с котка? Аз имам един котарак, гледам го от 14 години, той си е част от семейството ни и не ми се иска да го махам, много го обичам, но се чудя как ще приеме бебето, тъй като за него аз съм слънцето и луната  Laughing   Ето го моят хубавец- Лъки. https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10200360424052534&se … ype=3&theater

# 237
  • гр. Варна
JuJuto  Joy
Имам въпрос, породен от поста ти. Има ли мами, които съжителстват с четирикрако, мъркащо "бебе". Какво мислите да правите с котките, като дойде бебчо? Има ли мами с опит от първа бременност и съжителство с котка? Аз имам един котарак, гледам го от 14 години, той си е част от семейството ни и не ми се иска да го махам, много го обичам, но се чудя как ще приеме бебето, тъй като за него аз съм слънцето и луната  Laughing   Ето го моят хубавец- Лъки. https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10200360424052534&se … ype=3&theater

Аз гледам в момента коте,което е на 6 месеца вече и нямам намерение да го махна.Смятам,като се роди бебето да не го пускам изобщо в неговата стая.Само не знам с мяукането как ще се справим,защото котето е свикнало постоянно да е при мен и даже и до тоалетната не мога да отида без него,че прави голяма серенада

# 238
Аз имам мини пинчер и сам със същия проблем.Ами не мога да се разделя с нея! И решихме да я пратим  на гости за месец-два докато бебо изгради имунитет, а как ще свикнат после заедно изобщо не знам, тя и от ММ ме ревнува като се гушкаме.

# 239
Ноктите ми не се чупят, а се белят, ако мога така да го опиша. По края горнияt пласт се отлепя от долния. Фолиевата я спрях в началото на този месец, но май наистина докато я пиех го нямах този проблем. А за калции, днес съм на зъболекар и ще питам дали мога да приемам хем и за зъбите.

Общи условия

Активация на акаунт