КАНДИДАТСТВАНЕ СЛЕД 7 КЛАС С РИСУВАНЕ

• 154 206
  • 1 483
  •   1
Отговори
# 750
  • Ланкър, планините Овнерог
Вчера сестра ми ми прати миналогодишния справочник за София. И се обърках тотално.
Едното е ето този текст:

Цитат
Подаването на документи за полагане на изпити за проверка на способностите се извършва в училището, в което ученикът учи  

Това само за училищата с рисуване, които са към МОН ли е?

Другото ми чудене е за всяко училище, където ще кандидатства с рисуване, ли трябва да се вади отделно медицинско? Или може с копия?

# 751
  • София
Вчера сестра ми ми прати миналогодишния справочник за София. И се обърках тотално.
Едното е ето този текст:

Цитат
Подаването на документи за полагане на изпити за проверка на способностите се извършва в училището, в което ученикът учи  

Това само за училищата с рисуване, които са към МОН ли е?

Другото ми чудене е за всяко училище, където ще кандидатства с рисуване, ли трябва да се вади отделно медицинско? Или може с копия?

Здрасти....първо подаването на документи за проверка на способностите се прави в училището, където учи детето в канцеларията, като този изпит се отнася САМО до училищата към министерството на образованието. Второ....не ви трябват хиляда медицински, защото и едно ще ви стигне. Просто го копирайте за да имате по един екземпляр за изпита за проверка на способностите и за останалите училища по изкуствата, където се предполага, че ще кандидатства детето ви.  Simple Smile Това е. И задължително да се впише в медицинското свидетелство цветоусещането на хлапето!!! Това.

# 752
Здравейте, много полезна тема за нас, защото и на нас ни предстой същото. Включвам се за да следя   bouquet

# 753
Здравейте!Предстои ни кандидатсване и намерих много
интересни неща при вас.Синът ми ходи на обичайните уроци
 от септември.Сега обаче търся учител за изпита по композиция.Бихте ли ми препоръчали някой.

# 754
Също така къде мога да видя бала от кандидатсването миналата година.Интересува ме с какви оценки са влезли децата и кое е по-предпочитаното училище между приложните и изящните изкуства.Моят син засега се ориентира към Св.Лука,но аз не съм убедена.Има ли нещо,което трябва да направя преди месец май?

# 755
Изобщо бихте ли ми казали,какво представлява изпитът по композиция.Какво се е паднало миналата година.Какво се очаква от детето?Труден ли е?Кой от двата изпита е по-тежък?

# 756
Също така къде мога да видя бала от кандидатсването миналата година.Интересува ме с какви оценки са влезли децата и кое е по-предпочитаното училище между приложните и изящните изкуства.Моят син засега се ориентира към Св.Лука,но аз не съм убедена.Има ли нещо,което трябва да направя преди месец май?

Всеки си знае най-добре, но Констанца хич няма и да опитва в Художествената. В Приложното си се учат "приложни" неща  Laughing То даже на нея й дай анимации разни да рисува, тия натюрморти са й доста скучни, ама заради пустия изпит, няма начин
За Приложното знам, че минимум 5-ца трябва да изкара, за да има шанс да влезе.
Преди 2 седмици в курсовете са ги оценявали за първи път. Имала 4,80 при положение, че не е успяла да довърши. Обнадеждих се и в същото време се пристених, че и изпита ще е 5ч, както са курсовете, та пак може да не й стигне времето.

# 757
Гита Ог, моя син е в Приложното, но там не учи само това което му е любимо, приет е детски играчки и по рисуване имаше да прави скици на .....n броя диви и домашни животни, драперии, та дори и композиции.
на изпита имаше малко над 5 около 5.30, а преди това все над 5.50 е изкарвал на пробните, но там атмосферата е друга, съвсем различно е да ти е "изпита"!
той също не е кандидатствал в Художествената, но пък се оказа че наши познати завършили там са се реализирали добре в сферата на компютърната анимация и графика. Всичко е до самото дете - ЛИЧНОСТ!
Успех на всички!   bouquet

# 758
  • София
В приложното училище се учат основно художествени занаяти, макар да има и две компютърни специалности: рекламна графика и пространствен дизайн. В Художествената гимназия се учат изящни специалности, които наблягат повече на академичното рисуване. Това е разликата. Кое ще е по-добре за детето ви е въпрос на негово лично желание и усет от ваша страна, да обърнете внимание кое му приляга повече. Кое му харесва повече. Аз водих детето си на дните на отворените врати и в двете училища. Като в Св. Лука може по всяко време да се отиде. Директорката е разбрана и отзивчива. Докато в Художествената трябва да следите, кога ще има ден на отворените врати. Това е обикновенно април месец. В сайта на училището се публикува съобщение.
Що се отнася до учител с препоръки мога смело да предложа този при който ходеше миналата година моя син и продължава да си ходи и сега, защото свикна и си му харесва. Ако желаете координатите му ми пишете лично съобщение.
Няма да намерите миналогодишни, нито никакви балове от годините назад, защото такива не се пазят никъде. Излишно е да се чудите защо е така. И аз се чудех. Единствено в сайта на Художественото имаше  качени оценките от миналогодишната кандидат-гимназистка кампания, ала след време ги махнаха.Другите две училища - приложното и фотографското не публикуват изобщо на сайтовете си списъци с приетите деца, нито балове. Всичко се лепи на вратите им.
С какви оценки са влезли....? Ами бройките са ограничени, особено за компютърните специалности, кандидатите са много. Миналата година детето ми беше 300...и не знам кой си входящ номер в полиграфията, като кандидатстваше. Сами си направете изводи. Под 5,50 трудно ще влезне на първо класиране и дори това може да не е достатъчно, защото зависи, колко деца ще кандидатстват тази година и за колко места ще се борят.
Изпитите за Изящното училище са с най-големи изисквания. Няма по-лесен и по-труден изпит. Изпита по композиция - дават им три теми. Всеки трябва да си избере една и да рисува по нея. Например: "Зима", "Спортен ден" и "Разходка в парка"    И още нещо: На изпита по рисуване на група обемни тела /графиката/ са имали нещо като джезве, чиято дръжка обаче е сочела не настрани, а към тях......признавам, че моят син е бил изненадан много от това позициониране на тялото.
Това са подводни камъни, доколкото разбирам се правят умишлено за да се усложни изпита.
Преди месец май, понеже питате трябва да подадете документи за явяване на изпит за проверка на способностите по рисуване към МОН. Прави се в училището на детето ви. Това е изпит за училищата които са СОУ-та с паралелки по рисуване след 7кл.
За ваша информация: прочетете първите страници на темата, където съм писала подробно за кандидатстването и също така влизайте в РИО-София или съответно областно РИО за инфо. Освен това в сайта на министерството на културата има информация за училищата. Това е.

Последна редакция: пн, 09 фев 2015, 12:46 от INA BAMBINA

# 759
Много полезно инфо. Благодаря ви!
От справочника ми стана ясно как нищо не ми е ясно  ooooh!

# 760
  • София
Много полезно инфо. Благодаря ви!
От справочника ми стана ясно как нищо не ми е ясно  ooooh!

Хаха ха.... спокойно. И аз се чувствах така и при това нямаше кого да попитам, защото нямаше такава тема.☺

# 761
  • София
Момичета струва ми се, че скоро ще трябва да отворя втора тема - продължение на тази, защото тази май  надвиши 50 страници и не знам дали няма да я спрат модераторите? Аз нямам опит с това затова, ако някой знае нещо по въпроса нека ми даде инфо. Благодаря.

# 762
  • sofia
Ина, темата не е тип "отчетна" и мисля, че няма нужда от нова.
Моя юнак е 5-ти клас сега. Ходи на занимания по рисуване, но мисля догодина вече да е на уроци. С удоволствие ви чета и събирам информация.
Когато си почива, рисува....и най-много обича с въглен, да се омаже хубаво. Цветовете не ги разбирал - буквален цитат.

# 763
Здравейте, радвам се че открих тази хубава тема и че заедно, подкрепяйки се преминахте през това изпитание-кандидатстването. Дъщеря ми, която е 6 клас в момента също иска да кандидатства с рисуване, но не сме се ориентирали още дали в гимназията за изящни или приложни изкуства. Ще се радвам да продължите да споделяте мненията си за училищата, където са приети децата ви. Искам също да ви попитам за впечатленията ви от преподаването на другите предмети в тези училища, като най -вече ме интересуват математиката и езиците (английски или немски).

# 764
аз съм доволна от Приложното, класна ни е г-жата по математика и е супер преподавател и тази по рисуване е "куче", а бе детето е доволно, ние също и това е най-важното, ходи с желание, става си сам сутрин и ... нямам оплаквания от училището, само лекинко от неговия мързел  Joy

Общи условия

Активация на акаунт