КАНДИДАТСТВАНЕ СЛЕД 7 КЛАС С РИСУВАНЕ

• 154 274
  • 1 483
  •   1
Отговори
# 735
  • Ланкър, планините Овнерог
Моята дъщеря само към Приложното се е насочила и доколкото знам само оценката от изпита гледат + оценката по рисуване от дипломата. Тя ходи на уроци към Приложното и за друго не са им споменавали.
Това за кой град е newsm78

София

# 736
  • София
Здравейте нови майчета!
Аз съм жената открила тази тема. Повече от година проучвах всичко свързано с кандидастването в училищата по изкуства основно в София. Пиша това, защото съм изчела наредбите по чиито ред се провеждат конкурсните изпити за тях. Ето защо ви уверявам в следното:
Децата ви ще кандидатстват САМО И ЕДИНСТВЕНО с оценките, които получат на изпитите в съответното училище - било то Приложно, било Художествено, било Полиграфия. Няма значение. Всяко си има собствен приемен изпит и НИЩО ДРУГО НЕ ВАЖИ. Никакви оценки от дипломи, матури и други подобни. Що се отнася до общия успех от дипломата - той също не играе никаква роля. Случвало се е да приемат и деца с двойки на матурите по БЕЛ и математика. Така, че това, което Ви съобщавам е самата истина. Ако някой се съмнява или не вярва да се запознае лично с наредбата по която се кандидатства в тези училища, за които още в първата страница на тази тема написах, че са под юрисдикцията на министерството на културата, а не към министерството на образованието. Това е от съществено значение!!! Те са със статут на държавни училища, а не общински. Ето защо и наредбата за тях е друга - НАРЕДБА № Н-5 от 8.09.2008 г. за Приемане на ученици в училищата по изкуствата. Има я в интернет. Отворете си също така сайта на министерството на културата. Там са качени още подробности, като например училищата по изкуства в различните области на България за тези, които се интересуват има ли и в други градове подобни училища и т.н.Пак там качват, когато наближи времето и съобщение за отпуснатите бройки места за всяка специалност, като това се прави всяка година. Що се отнася до това, какво пише в сайта на Художественото училище за майката, която се тревожеше, че има условие за минимален успех от дипломата за завършен 7 клас я уверявам, че това, което са и казали на място в Илия Петров не е вярно. Лично съм разговаряла с Инспектората по образование, които отрекоха написаното в  сайта на училището, като се позоваха на горепосочената наредба, в която такова условие не фигурира изобщо. Остава въпросът, защо тогава са написали такава глупост - прозаичния отговор е - НАРОЧНО, за да откажат в зародиш децата с по-нисък успех, просто защото не им се иска да приемат двойкарите, казано направо.
Четете наредбата!!! Всичко останало са дезинформации. Naughty

Последна редакция: ср, 07 яну 2015, 14:43 от INA BAMBINA

# 737
ЧНГ на всички! желая ви много здраве и късмет, другото се нарежда някак си  Hug
Ининка, мисля е редно да се видим скоро, момичета давайте да се организираме за трета среща   bouquet
новите девойки, оценките само от изпитите по рисуване в съответното училище се взема!

# 738
  • София
ЧНГ на всички! желая ви много здраве и късмет, другото се нарежда някак си  Hug
Ининка, мисля е редно да се видим скоро, момичета давайте да се организираме за трета среща   bouquet
новите девойки, оценките само от изпитите по рисуване в съответното училище се взема!
Нали и аз това им казвам.....на новите девойки.  Laughing Здрасти Вели ЧНГ и на теб...  Simple SmileКак си захарче? Аз съм на линия, ама да поомекне малко. ДЗнас едва стигнах до работата. Поледица и студ....бръъъъ..

# 739
значи решено, девойки! следете прогнозите, дадат ли че 2-3 дни температурите ще са над 5-6 градуса и сме на кръчма  Joy

# 740
  • Пловдив
Здравейте нови майчета!
Аз съм жената открила тази тема. Повече от година проучвах всичко свързано с кандидастването в училищата по изкуства основно в София. .....................Остава въпросът, защо тогава са написали такава глупост - прозаичния отговор е - НАРОЧНО, за да откажат в зародиш децата с по-нисък успех, просто защото не им се иска да приемат двойкарите, казано направо.
Четете наредбата!!! Всичко останало са дезинформации. Naughty

Извинявай, изпратих ти личните съобщения, преди да прочета какво си писала тук. Вече ми се изясни. Благодаря, много!

# 741
  • София
Успех на децата, които се готвят да кандидатстват тази година!
Не се шашкайте, майки, не е толкова трудно. Казвам ви го съвсем приятелски, за да не изпадате като нас в огромен стрес и после да се чудите за какво сте се притеснявали. Децата да си ходят на уроци, да си се готвят, доколкото им стигат силите. Другото ще се нареди. Ще има място за всеки талантлив млад художник. Уверявам ви. Е, стига да няма двойка на изпита по рисуване newsm78

# 742
  • София
Абсолютно вярно! Присъединявам се към думите на Руба. Знайте, че на сайта на министерството на културата е качена вече актуалната информация за тазгодишната кандидат-гимназистка кампания в училищата по изкуства. Успех на всички деца и спокойствие за техните майки!  Simple Smile

# 743
  • Пловдив
Абсолютно вярно! Присъединявам се към думите на Руба. Знайте, че на сайта на министерството на културата е качена вече актуалната информация за тазгодишната кандидат-гимназистка кампания в училищата по изкуства. Успех на всички деца и спокойствие за техните майки!  Simple Smile

Благодаря, мами за успокоителните думи! А може ли линкче за актуалната информация, че аз не гледам на правилното място мисля Rolling Eyes

# 744
  • София
http://mc.government.bg/page.php?p=58&s=81&sp=21&t=0&z=0

Ето линк. Просто като влезеш на страницата на министерството в долния ляв ъгъл се кликва на "Училища по изкуствата и културата". Отваря се страницата, чиито линк е този.
Не забравяйте обаче, че има и СОУ-та с паралелки по изкуства, които обаче са към министерството на образованието поради, което трябва да следите и страницата на РИО в града в който живеете, както и страницата на министерството на образованието:
http://www.mon.bg/?go=page&pageId=1&subpageId=29

Последна редакция: чт, 15 яну 2015, 14:42 от INA BAMBINA

# 745
  • София
Дъщеря ми засега се е спряла на НПГПФ - компютърна анимация или графичен дизайн,училището ни е близо и на мен също ми допада. Ако имате наблюдения, ще се радвам да споделите. Интересува ме, дали имат някакви курсове, защото в сайта им няма подобна информация.  Благодаря предварително!

# 746
  • Ланкър, планините Овнерог
tyntyrymyntyry, миналото лято им звънях. Ужасно неприветлива жена вдигна телефона и набързо ме натири. Дори не разбрах имат ли, нямат ли курсове. За това към Приложното записах моята (уроците се провеждат в 119-то СОУ). И аз се чудя дали въобще да кандидатства в НПГПФ. Специалностите звучат добре, но не срещам добри отзиви за самото училище.

# 747
  • София
Дъщеря ми засега се е спряла на НПГПФ - компютърна анимация или графичен дизайн,училището ни е близо и на мен също ми допада. Ако имате наблюдения, ще се радвам да споделите. Интересува ме, дали имат някакви курсове, защото в сайта им няма подобна информация.  Благодаря предварително!
На информация в сайта не се надявай. Копирам отговора си от подобна тема, може да ти свърши работа:
В НПГПФ има курсове по рисуване, но неясно защо те не ги наричат така, а предпочитат да са "консултации". Та моето дете ходи на т.нар. "консултации" през миналата 2012-2013 учебна година. Цената беше 15 лв. за 4 астрономически часа. Ако платиш наведнъж за 20 часа, т.е. за 5 дни, имаше малка отстъпка от 1 лв. на час, т.е. плащаш 70 вместо 75 лв. В тази цена не са включени материалите - папка, подложка, моливи, гуми, листа. Тях си ги осигурявате отделно. Уроците бяха всяка събота от 9 до 13 ч. Започват в началото на октомври. Може да се обърнеш към г-жа Балджиева, тя водеше уроците при нас, а в момента е и зам. директор на училището.

# 748
  • София
Момичета нека ви споделя, че веднъж седмично в повечето случай не е достатъчно, като време за подготовка. Освен това няма никаква гаранция, че детето ви ще влезе в училището в което сте се прицелили само поради факта, че ходи на уроци в него. Такива примери вече бяха дадени по - назад в темата от други майки. Добре премислете нещата. Всеки класифициран учител, който е запознат с критериите за оценяване на изпитните работи знае какво се изисква. Обикновено такъв човек се рекламира чрез отзивите на онези, които са го посещавали и които са влезнали впоследствие в желаното училище. Така, че не е драма, ако не сте успели да запишете на уроци детето ви там, където искате да учи. 

# 749
  • София
Моята дъщеря не беше стъпвала в Приложната гимназия преди да отидем да си подадем документите за кандидатстване. Ходи две години на уроци при преподаватели, които не преподават там.
Желая успешна подготовка на всички кандидат-гимназисти!

Общи условия

Активация на акаунт