КАНДИДАТСТВАНЕ СЛЕД 7 КЛАС С РИСУВАНЕ

• 154 263
  • 1 483
  •   1
Отговори
# 780
  • Ланкър, планините Овнерог
Темата е позамряла, но се надявам някой да ми отговори. Дадох задача на Констанца днес да пита, но не съм убедена, че ще свърши работа. Та, да си питам:
1. Медицинското задължително ли трябва да е от ЛЛ? При нашата можеш да се разболееш от чакане и по-бързо и лесно ще стане в б-ца.
2. При плащането на таксата за изпита на основание какво се пише - такса за изпит на ..... или на....с ЕГН....? На сайтовете на Приложното и НПГПФ не пише да имат някакви изисквания, но подозирам, че има нещо?
3. Ако на някой детето мин. година е било на курсове към Приложното, до кога имаха занимания? До края на май или и през юни е имало?

Благодаря!

# 781
  • София
Гита Ог, на основание за плащане се пише ЕГН и имената на детето,същото е като за матурата по изобразително изкуство, за медицинското не мисля, че е задължително да е от личен лекар, но можеш да се обадиш да провериш в училището. Стискам ви палци, ще има ли други дечица, или взаимно ще си стискаме палци двете Wink)) Миналата година са били много активни майките, тази не ;-(. Благодарности на Ина и на всички пищещи тук за труда и систематизираната информация, помогнахте ми много да се ориентирам в ситуацията.

# 782
Моята категорично отказа да ходи на проверка на способностите, само в двете училища ще пробва с рисуването. Иначе днес почти свърши работа. Можело да не е от ЛЛ медицинското, за платежното е забравила, а за курсовете и г-жата не знае до кога ще са. Но май няма да са само до края на този месец.
Стискам ви и аз палци, има да си стискаме още месец  Laughing

# 783
  • София
Гита в медицинското трябва задължително да се упомене, че ученикът няма отклонения от нормата за цветоусещане! Ние го извадихме от ЛЛ, но честно казано ми направи впечатление миналата година, че не се заглеждаха в него. Пък и няма от къде да знаят дали е издадено от джипито или не. Важното е, че трябва да го има, да е отбелязано цветоусещането и да е актуално, като дата - да не е на повече от месец преди  подаването на документите.
Момичета тази година вие сте на ход. Миналата бяхме седмокласници. Сега са вашите дечица и затова бъдете активни, като нас.

# 784
  • София
Що се отнася до платежното нареждане. За всяко училище се пише отделно такова. Единствено за у-щата от с-мата на мин. на образованието се пуска само едно. В тях се пише задължително трите имена и ЕГН на ученика, а на основание за плащане се пише "такса за допускане до изпит".

Последна редакция: ср, 13 май 2015, 07:21 от INA BAMBINA

# 785
  • София
http://orientirane.mon.bg/development/
Момичета искам да ви съобщя нещо важно. Вчера случайно научих от предаване по БНТ 2 , че е стартирал само от един месец сайт на министерството на образованието за кариерно ориентиране на деца в предгимназиална възраст. Интересното е, че целият ми труд всъщност най-сетне го има в официален вид. Има търсачка за всички у-ща по вид, град, профил и специалност. Страхотно е! Аз се побърках да събирам цялата информация. Отне ми година да го направя, но сега всичко това е на готово. Освен това за тези, които не са сигурни за бъдещата си професия има и тестове. Разгледайте сайта. Може да ви е от полза при избора на училище и профил. Най-сетне тези от министерството да направят нещо умно и полезно за да се ориентират родители и деца по-лесно и да вземат адекватно решение за бъдещето.

Последна редакция: ср, 13 май 2015, 07:19 от INA BAMBINA

# 786
  • sofia
Ина, благодаря за линка.
Добра работа са свършили МОН по този проект. Чак не е за вярване.
Гита, Тинтитири, стискам палци.
Още не ни е на дневен ред кандидатстването, пети клас е младежът.

# 787
  • София
Привет на всички! Отдавна не съм влизала тук, но не съм ви забравила. Вече измина една година, откакто децата ни кандидатстваха! Колко бързо лети времето! Сега нека се молим да се представят добре на годишните си изпити по рисуване и по специалния си предмет!
Ина, много ценен е този линк, който си качила! Благодаря ти от сърце. Браво на теб, че не си спряла да се интересуваш. Мен ме чака още един седми клас през септември 2016 г., та е хубаво да вземем да се ориентираме отсега. При голямата ми дъщеря изборът беше много по-лесен. Където Бог е дал талант, няма как да си затваряш очите и да се чудиш. С малката е по-трудно. Сигурна съм, че и тя има някакъв талант, но още не сме го видели. Дано този сайт на министерството да ни помогне.
Събирахте ли се отново? Аз малко бях поизчезнала. Ще бъде хубаво да се видим след края на учебната година и да обменим опит и впечатления. Искате ли?

# 788
  • София
Винаги готова 😀 Моят син заминава за седмица в Мелник. На учебна практика с класа. Това е за първи път. Много се вълнувам и ще разказвам. А твоята дъщеря Руба ще има ли такава? При вас организират ли се?

# 789
Здравейте

Някой с инфо за пробен изпит по рисуване (обемни тела натура)?
Не намирам никоя школа да организира, а частната учителка нямало да прави.
Хубаво беше да направи рисунка в изпитни условия предварително и без помощ  newsm78

# 790
  • София
Търсите къде се правят такива изпити ли? Ами не съм чувала за специален такъв, който да се организира от училищата по изкуства, но пък детето ми ходеше на частен учител и той го подготви за него. В смисъл, че го подлагаше на подобен изпит.

# 791
Здравейте

Някой с инфо за пробен изпит по рисуване (обемни тела натура)?
Не намирам никоя школа да организира, а частната учителка нямало да прави.
Хубаво беше да направи рисунка в изпитни условия предварително и без помощ  newsm78

В курсовете ще им правят. Те всъщност вече имаха един, в края на май Констанца каза, че пак ще имат. Но не съм убедена, че има опция за външни деца, както е в школата, където ходи по математика  newsm78

# 792
  • I want it all and I want it now.
Здравейте.
Каква цена, беше за курса към Св, Лука?
 Доволни ли сте от курса? Благодаря.

# 793
Тя от октомври ходи на курсове, по 25лв на урок е, всяка неделя. Не знам доволна ли съм, защото нищо не отбирам от рисуване. Има видна разлика от преди и след, но колко е напреднала, не знам.

Аватарът ми е нейно дело  Laughing

Последна редакция: пт, 15 май 2015, 17:46 от Гита Ог

# 794
  • София
http://www.rio-sofia-grad.com/web_folders/network_files/net_mk.htm
Девойки вижте този линк. Може да е полезен за бъдещите кандидат-гимназисти. Таблица на всички у-ща в София-град по изкуствата.
Вели, БУЛСТАТА на Художественото и Полиграфията са вътре.

Последна редакция: сб, 16 май 2015, 23:53 от INA BAMBINA

Общи условия

Активация на акаунт