КАНДИДАТСТВАНЕ СЛЕД 7 КЛАС С РИСУВАНЕ

• 154 378
  • 1 483
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Ето... Вече първият изпит по рисуване наближава! НВО остана зад гърба ни и макар още да не си знаем оценките, вече се диша малко по-спокойно...
Сега да си пожелаем творческо вдъхновение на децата, защото без вдъхновение трудно се рисува!
Ще се радвам да споделите впечатленията на децата си след изпита!

Praynig Нека всичко мине по вода....дано да се представят на ниво! Ние сме разпределени в 144 СОУ в Младост. А вие?
И ние сме там. Какви материали ще носите утре ?
Зависи какво ще прави детето Ви. Моето ще рисува графика и затова ще носи моливи, гуми, линия, триъгълник, пергел и острилка. Листата се осигуряват от изпитващите на място. Ако детето ще прави пластика, то тогава трябва да носи оризова хартия. Ако ще рисува живопис - темперни и акварелни бои, съд за вода, ако ще прави графика с друг вид материал различен от молива, носи туш, въглен и креда.

# 136
Ето... Вече първият изпит по рисуване наближава! НВО остана зад гърба ни и макар още да не си знаем оценките, вече се диша малко по-спокойно...
Сега да си пожелаем творческо вдъхновение на децата, защото без вдъхновение трудно се рисува!
Ще се радвам да споделите впечатленията на децата си след изпита!

Praynig Нека всичко мине по вода....дано да се представят на ниво! Ние сме разпределени в 144 СОУ в Младост. А вие?
И ние сме там. Какви материали ще носите утре ?
Зависи какво ще прави детето Ви. Моето ще рисува графика и затова ще носи моливи, гуми, линия, триъгълник, пергел и острилка. Листата се осигуряват от изпитващите на място. Ако детето ще прави пластика, то тогава трябва да носи оризова хартия. Ако ще рисува живопис - темперни и акварелни бои, съд за вода, ако ще прави графика с друг вид материал различен от молива, носи туш, въглен и креда.

Мерси за отговора ! Желая отлично представяне на талантливите ни дечица утре !

# 137
  • София
Някой разбра ли върху каква тема рисуват?
Много ми е притеснено... Дъщеря ми нещо сутринта се гипсира. А в такова състояние не й се получават добре нещата... Иска си вдъхновение! Научих и оценките й от НВО по БЕЛ и математика... По БЕЛ има 5.175, а по математика - 4.031. Не са блестящи тези оценки. Ще е разочарована... Дано поне на рисуването нещата да са на по-добро ниво, че ще са големи драми!

# 138
  • София
Някой разбра ли върху каква тема рисуват?
Много ми е притеснено... Дъщеря ми нещо сутринта се гипсира. А в такова състояние не й се получават добре нещата... Иска си вдъхновение! Научих и оценките й от НВО по БЕЛ и математика... По БЕЛ има 5.175, а по математика - 4.031. Не са блестящи тези оценки. Ще е разочарована... Дано поне на рисуването нещата да са на по-добро ниво, че ще са големи драми!
Темите при нас бяха: 1. "След концерт" 2. "Полъх" 3. "Тренировка"
Аз попаднах на фалшиф сайт за резултатите на детето ми от НВО. Не стига това, ами след края на изпита по рисуване, от него научих, че двете лелки в залата са накарали всички да рисуват живопис, което е в разрез с  правилата посочени в учебно - изпитната програма на МОН за проверка на способностите.  #Cussing out #Cussing out #Cussing out Там са изброени пособията и материалите с които може да се изпълни поставената задача и избора е на ученикът с какви и кои от тях ще работи!!!!!!!!! Бясна съм!
Това е самоволно и неправомерно и в разрез с правилата! Да не говорим, че когато рисуваш с бои трябва да предвидиш време за изсъхване на картината ти, защото иначе ще стане мазало.....не очаквам добър резултат за нас!  Cry

Последна редакция: ср, 04 юни 2014, 21:07 от INA BAMBINA

# 139
  • София
Ина, спокойно... Трябва да се успокоим. Много нерви изхабихме цяла година покрай децата и това прословуто кандидатстване... Най-важното е да са здрави те, а и ние, за да си ги гледаме. Ще се намери място и за тях под слънцето.
Моята девойка е рисувала вчера по темата "След концерт", но е наблегнала повече на сцената, а то по-важни са човешките фигури...
Ще видим...
Да си призная очаквам всякаква оценка... Нито отличната, нито слабата оценка ще ме изненадат... Така или иначе в изкуството винаги оценяването е субективно и когато решихме да се пробваме в тази посока, си го знаехме...
Едно съм сигурна обаче, няма да престана да подтиквам детето си да се развива в областта нарисуването, защото този талант си го има от Бог. И оценката на една комисия в един определен ден от живота на човека не е миродавна завинаги...
Нека запазим спокойствие... Че аз и кръвно взех да вдигам напоследък... Ще се разболеем и какво тогава???????????????????????????

# 140
  • София
Ина, спокойно... Трябва да се успокоим. Много нерви изхабихме цяла година покрай децата и това прословуто кандидатстване... Най-важното е да са здрави те, а и ние, за да си ги гледаме. Ще се намери място и за тях под слънцето.
Моята девойка е рисувала вчера по темата "След концерт", но е наблегнала повече на сцената, а то по-важни са човешките фигури...
Ще видим...
Да си призная очаквам всякаква оценка... Нито отличната, нито слабата оценка ще ме изненадат... Така или иначе в изкуството винаги оценяването е субективно и когато решихме да се пробваме в тази посока, си го знаехме...
Едно съм сигурна обаче, няма да престана да подтиквам детето си да се развива в областта нарисуването, защото този талант си го има от Бог. И оценката на една комисия в един определен ден от живота на човека не е миродавна завинаги...
Нека запазим спокойствие... Че аз и кръвно взех да вдигам напоследък... Ще се разболеем и какво тогава???????????????????????????
Права си...просто вчера не бях на себе си от нерви. Извинявам се за изливането на емоциите си. Ами каквото е направил това е! В крайна сметка синът ми го очакват и др. три изпита. Така, че този не е единствен... пожелавам на всички и на теб в частност, децата ни да се представят достойно на тях, защото там регламента се спазва такъв, какъвто е и всичко си зависи единствено от тях самите. Simple Smile

# 141
Здравейте!
Присъединявам се и аз към темата. Дъщеря ми иска да бъде приета в "Св. Лука". Посещава почти цяла година курсовете към училището, надявам се да успее.

Вчера се яви и на проверка на способностите. Чакам с интерес резултата, макар че още не сме наясно дали ще ни послужи за нещо друго, освен за ориентир в способностите й.
Ще преразгледам за всеки случай и другите училища, но тя така или иначе иска единствено в "Св. Лука".

# 142
  • София
Здравейте!
Присъединявам се и аз към темата. Дъщеря ми иска да бъде приета в "Св. Лука". Посещава почти цяла година курсовете към училището, надявам се да успее.

Вчера се яви и на проверка на способностите. Чакам с интерес резултата, макар че още не сме наясно дали ще ни послужи за нещо друго, освен за ориентир в способностите й.
Ще преразгледам за всеки случай и другите училища, но тя така или иначе иска единствено в "Св. Лука".
Чудесно е, че знае какво иска, но е добре да има и други възможности за всеки случай. По въпросът за другите училища в началото на тази тема има списък в първите страници с училищата, които приемат с оценката от проверката на способностите. Тази година това са 1 СОУ 51 СОУ и 144 СОУ мисля, както и ПГТМД и ПГИИ "Н. Райнов".

# 143
  • София
Здравейте!

И моят син  цяла година посещава курсовете. Като посетихме училището направо се влюби в него и не иска да чуе за друго  Laughing Кажете къде ще излязат резултатите от проверка на способностите на 04.06.? Никъде не можах да прочета. И още едно въпросче - медицинското за светоусещане от личния лекар ли се издава или от очен лекар?
Успех на всички деца и по-малко притеснения на техните майки  Praynig

# 144
  • Пловдив
.......
.......Кажете къде ще излязат резултатите от проверка на способностите на 04.06.? Никъде не можах да прочета. И още едно въпросче - медицинското за светоусещане от личния лекар ли се издава или от очен лекар?
........
Резултатите - утре.
Медицинското  за цветоусещане нормално- от ЛЛ.

# 145
  • София
.......
.......Кажете къде ще излязат резултатите от проверка на способностите на 04.06.? Никъде не можах да прочета. И още едно въпросче - медицинското за светоусещане от личния лекар ли се издава или от очен лекар?
........
Резултатите - утре.
Медицинското  за цветоусещане нормално- от ЛЛ.

Благодаря  Simple Smile

# 146
  • София
Момичета, резултатите излязоха http://www.rio-sofia-grad.com/
Успех на всички!

# 147
Момичета, резултатите излязоха http://www.rio-sofia-grad.com/
Успех на всички!

Благодаря за информацията, но нещо не се справям. Отваря се сайта на РИО София, но не трябва ли оценките да бъдат изнесени на страницата на mon.bg. На линка не видях резултати.

# 148
  • София
Мисля, че резултатите от изпита по рисуване още не са качени. Проверявам непрекъснато днес... Много съм притеснена, защото мога всичко да очаквам като оценка... Моля, ако някой отвори оценката на детето си, пишете!

# 149
Мисля, че резултатите от изпита по рисуване още не са качени. Проверявам непрекъснато днес... Много съм притеснена, защото мога всичко да очаквам като оценка... Моля, ако някой отвори оценката на детето си, пишете!

Качени са, но тук http://www.rio-sofia-grad.com/web_folders/appl_files/2014_docs/i … elno_izkustvo.pdf

Общи условия

Активация на акаунт