КАНДИДАТСТВАНЕ СЛЕД 7 КЛАС С РИСУВАНЕ

• 154 453
  • 1 483
  •   1
Отговори
# 660
  • Пловдив
Фазерната подложка, която ни казаха да купим е 35/50 и си отговаря точно. Казаха и 4 щипки, с тях се защипва кадастрона. Мами няма ли пловдивчанки, интересува ме художествената гимназия в Пловдив.

# 661
  • Ланкър, планините Овнерог
Кое на кое отговаря точно? Подложката е 30/50см, но кадастронът, който е взел мъжът ми, е много по-голям.

# 662
  • sofia
Здравейте, сега видях темата и реших да се включа. Голямата ми дъщеря учи в НПГПФ - 10 клас, специалност графичен дизайн. Малката която сега е 7ми клас също се е насочила натам.

# 663
Добре дошли на новите  Embarassed
Гита, има различни по големина фазери, на нас ни бяха казали първата да е 35/50, толкова е и кадастрона, сега искат и по-голяма 46/55 мисля беше, вчера я купувах, както и кадастрон, но то нямало такъв размер, дадоха ни 50/60, като се опънел на платно или подложка, с леко подгъване, било идеално.

# 664
Уф, не било лесно. Понеже не намерих подходящи щипки, купих направо още един фазер с щипка, само дето е 32/47см. Ама 2 часа обикалях из центъра и не очаквах толкова пък да няма такива магазини. Къде в околностите на Гурко, Графа, СУ има такъв? Все си мислех, че около Худ гимназия и Худ Академия ще има, но аз поне не видях. В безистена на Славейков попаднах на подобен, ама не баш, та поне нов фазер взех. Дали е подходящ, това вече е друг въпрос. Утре ще си проличи.

# 665
аз пазарувам от магазина на Боила, далечко е, но аз така или иначе работя 7 ми км.  Laughing
има на "Христо Ботев", от 5-те кюшета преди "Солунска", срещу ЦУМ и този:
http://www.slanchogled.com/
но най-евтин е на Боила.

# 666
Ако някой се вълнува - курсовете към Приложното започват от неделя(12.10), ако не са и започнали вече, но аз сега звъннах и разбрах, че трябва в неделя да отива. Ще учат перспектива. За целта са нужни кадастрон - немски, моливи HB, 2B, фазерна подложка, триъгълник. Курсовете се провеждат в 119 СОУ от 09.00ч до 13.45ч. Но пропуснах да питам за цената  ooooh! Някой да знае все пак какви пари ще са нужни, за да не се изложим?
И този триъгълник голям ли трябва да е, че имаме, но са мънички?

Цената е 25 лв. на посещение. Триъгълника не трябва да е много голям. Ние за съжаление не сме подготвене с фазер, но за по-нататък...

# 667
Ако някой се вълнува - курсовете към Приложното започват от неделя(12.10), ако не са и започнали вече, но аз сега звъннах и разбрах, че трябва в неделя да отива. Ще учат перспектива. За целта са нужни кадастрон - немски, моливи HB, 2B, фазерна подложка, триъгълник. Курсовете се провеждат в 119 СОУ от 09.00ч до 13.45ч. Но пропуснах да питам за цената  ooooh! Някой да знае все пак какви пари ще са нужни, за да не се изложим?
И този триъгълник голям ли трябва да е, че имаме, но са мънички?

Цената е 25 лв. на посещение. Триъгълника не трябва да е много голям. Ние за съжаление не сме подготвене с фазер, но за по-нататък...

Поне да съм спокойна, че няма само ние да сме неподготвени  Laughing

# 668
  • Sofia
Здравейте, сега видях темата и реших да се включа. Голямата ми дъщеря учи в НПГПФ - 10 клас, специалност графичен дизайн. Малката която сега е 7ми клас също се е насочила натам.

BOHU,
Много се радвам, че включваш тук!
Аз се интересувам от училището и то точно от тази специалност. Може ли да напишеш какво и по колко изучават от специалните предмети? Доволни ли сте от обучението и ти, и детето? Как се подготвяхте? Как е дисциплината и въобще обстановката в училището? Имат ли дни на отворените врати?
Станаха много въпроси, но като ни се е подпалил фитила...

# 669
  • sofia

BOHU,
Много се радвам, че включваш тук!
Аз се интересувам от училището и то точно от тази специалност. Може ли да напишеш какво и по колко изучават от специалните предмети? Доволни ли сте от обучението и ти, и детето? Как се подготвяхте? Как е дисциплината и въобще обстановката в училището? Имат ли дни на отворените врати?
Станаха много въпроси, но като ни се е подпалил фитила...

В осми и девети клас специалните предмети не са много и са основно под формата на рисуване. Сега в десети клас специалните предмети се изучават по-задълбочено. В началото на осми клас ни бяха казали по колко часа и какви предмети ще изучават до 12ти клас, ако намеря листа ще пиша тук. Иначе тя е доволна, аз също.

# 670
  • sofia
Това е част от учебния план на НПГПФ за специалност графичен дизайн. Записала съм само общообразователните предмети без специалните.
Предмет    8 клас   9 клас   10 клас   11 клас   12 клас
БЕЛ              5 ч   3 ч            3 ч                3 ч   5 ч
Математика 4 ч   2 ч            2 ч               2 ч   -
ИТ                 1 ч   1 ч             1 ч   -   -
Информатика   -   2 ч   -   -   -
История   1 ½ ч   2 ч             2 ч                2 ч   -
География1 ½ ч   1 ½ ч   1 ½ ч   -   -
Биология    2 ч            2 ч            1 ч   -   -
Физика   1 ½ ч   2 ч            1 ч   -   -
Химия   1 ½ ч   2 ч            1 ч   -   -
Музика   1 ½ ч     1 ч   -   -   -
ИИ            1 ½ ч   1 ч   -   -   -
Технологии1 ч   -   -   -   -
ФВС             2 ч       2 ч            2 ч             2 ч          2 ч
Рисуване   -1 ч          2 ч           2 ч
История на изкуството   -   -   -   2 ч        2 ч

Дано да става ясно. Това са броя часове на седмица.

# 671
Рисуването не е ли прекалено малко  newsm78 ? И как се получава номерът с 1 1/2ч?

# 672
  • sofia
Когато имат 1 1/2 ч на седмица първия срок имат 1 ч, втория срок имат 2 ч или обратно. Рисуването не е малко, все пак не им  е водещ предмет.  От специалните досега са изучавали - графичен дизайн, фотография и видео техника, предпечатна подготовка, шрифт.

# 673
Ох, сега видях, че не са всички предмети, а само общообразователните  Peace
Дайте мнение за НПГПФ, че четох не особено добри отзиви, а специалностите не звучат зле. Дали има смисъл дъщеря ми да се пробва и там догодина.

# 674
  • София
Гита, желаещите за там тази година бяха много заради атрактивните специалности. Вече не помня точно колко, но около 350... Thinking а бе ние бяхме голям входящ номер, когато подавахме документи за кандидастване. Иначе организацията им куцаше. Сайта им не се обновяваше с информация. За самото училище не мога да дам отзиви, защото нямам преки наблюдения, но наплив към него си има. Освен това не се влияй прекалено от отзивите, защото няма да намериш училище само с положителни коментари в България. Поне аз така мисля.

Общи условия

Активация на акаунт