КАНДИДАТСТВАНЕ СЛЕД 7 КЛАС С РИСУВАНЕ

• 154 229
  • 1 483
  •   1
Отговори
# 1 230
  • София
Съгласна съм и аз,ние също избрахме Художествената по тази причина. Тя иска да се научи да рисува всъщност. Сядайте с младежа наистина и пишете Wink))

# 1 231
Браво Лени, радвам се за 51-во СОУ! Ето, че  ще го приемат навсякъде. Ще стане и Полиграфията, но наистина са смайващо бавни там Simple Smile. И моят син го приеха по първо желания на трето класиране Simple Smile, но както ти писах междувременно го приеха в Художествената и вчера го записах. Той е доволен Simple Smile. Аз също бях в невидение и се притеснявах какво ще стане, но ето че в крайна сметка нещата се нареждат, а най-хубавото е, че вие вече имате и избор Simple Smile.

Излезе и третото класиране за СОУ. Резултат- класиран по първо желание 51 СОУ ИИ. Сега се чудим къде да се запишем. А Полиграфията...обадете се по-късно. Това просто е подигравка с търпението, наистина.

# 1 232
Изпаднах в голямо чудене. До час трябва да го запиша в Св. Лука, иначе губим мястото. Ако го приемат в Полиграфията, мога ли да го отпиша или ще си създам ядове?

# 1 233
  • София
Лени, предупредихте, че го правят нарочно за да Ви мотаят умишлено и да се откажете. Не им доставяй това удоволствие още повече, че детето го иска. Ще го приемат, но не бива, като власите да се отказваш в последния момент. Запиши го в 51 СОУ като резервен  вариант. Пълното назвавие на профилът е "Компютърна анимация, фотография и ..." още нещо....не помня. Тоест има фотография. Но....учебната програма е по систимета на МОН, което озн., че учат и обикновените предмети. Докато в у-щата по изкуства те не са застъпени толкова, което си е супер за деца-творци. На нас ни куца математиката и в Художественото просто се родихме с факта, че не я учат твърду засилено. Това важи и за останалите училища по изкуствата. Просто учебните им програми са улекотени. Това не е за подценяване, особено ако детето ти среща трудности по предметите. Какато са повечето деца с творчески изяви. Ето защо би могла да го запишеш в Св. Лука, каквото са го приели да учи и после да го преместиш. Това съм чувала, че е възможно и се прави по принцип.

# 1 234
Всъщност ако забелязвате на сайта на Св. Лука и на фотографското има приравнителни изпити ... обявяват по едно две свободни места след определен клас, така че винаги може да се премести детето....но не мисля, че някой може да ти откаже преместване ако сега го запишеш, където и да решиш ... защото не дай си боже са се запълнили местата във фотографското ... тогава какво правиш ако не си го записала в 51-во или приложното...

# 1 235
  • на път
Това с приравнителните изпити е голям стрес за децата - държат се 7 или 8 изпита според специалността по всеки "специален" предмет:
- художествено-творческа практика
- рисуване
- скулптура или живопис
- специален предмет
- комбинаторика
- технология
- ... и т.н.
Детето трябва да е много подготвено за да се справи и да е наясно какво е изпусноло за тази 1 година ...

# 1 236
Ясно, защо да е просто, като може да е сложно......  Simple Smile очакваме Лени да каже какво решиха ... а всяко зло е за добро.. ако не става някъде, значи не е трябвало да стане ..... Simple Smile

# 1 237
  • Ланкър, планините Овнерог
Абе не знам колко не учат общообразователните предмети в Приложното. Още в началото ще си имат входни тестове. Констанца се ужаси, че от 9 клас ще учат като втори чужд език руски. За МОН-ското кандидатстване бягаше от тези гимназии като дявол от тамян, а се нахендри баш на руския  Mr. Green

# 1 238
Засега- записан в Св. Лука. От Полиграфията - мълчание, както обикновено. От 51во и Приложното, детето избра второто. Някак спокойно ми стана. Каквото е речено, това ще стане. Ние положихме необходимите усилия. Особено съм доволна Simple Smile от лотарията в третото класиране. Някои доброжелатели твърдяха, че с бала му под 26 няма никакъв, ама никакъв шанс за паралелката с ИИ. Чувствам се добре сега, добре изиграхме картите..лууууда работа.
Момичета, благодаря Ви от сърце за подкрепата през тези седмици, желая на децата да се чувстват перфектно там, където ще започнат новата учебна година!
Викам сега, малко да починем, а? Simple SmileSimple SmileSimple Smile Sunglasses

# 1 239
  • София
Честито Лени на синът ти! Св. Лука е чудесен избор! А от Полиграфията отказвате ли се? О, Лени не видях съобщениено ти в лични....извинявай.

# 1 240
Честито Лени на синът ти! Св. Лука е чудесен избор! А от Полиграфията отказвате ли се?
Благодаря! Не, не се отказваме, той си държи на това училище, но не можех да изпусна шанса в Приложното, грехота. С третото класиране за СОУ приключих с лотарията, вече ми се иска нещо сигурно. newsm62

# 1 241
  • София
Това е чудесно!!!! А сега продължавай с досаждането. .. бъди досадна като конска муха!  Laughing Ще видиш резултата пък и ще почерпиш след това... Wink

# 1 242
Привет!
Към 15,30 ми се обадиха от фотографското за да кажат, че едната дъщеря е приета. Тя изкара 5 на изпита. Казах им, че съм ги записала вече, попитаха и къде. Никак не бяха изненадани, че се отказваме.

# 1 243
  • В светлината на слънцето
Момичета, ако има начин спестете на децата приравнителните изпити. Голям стрес са и са много тежки. Confused По мое време за ХГ се държаха 12 такива: графика, живопис, скици - за време (20 секунди), на човешка фигура, скулптура, градски пейзаж, перспектива... Всеки ден имаше изпит. Напрежението беше голямо. Но тогава имаше и страшен наплив - оценка под 5.95 дори само на един от изпитите означаваше никакъв шанс. Започвахме с рисуване още в 3 клас, защото конкуренцията беше жестока. Confused

# 1 244
не можех да изпусна шанса в Приложното, грехота.

Детето нали не искаше Дърворезба, с какви доводи го "убеди"?  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт