Любители на котки - тема 82

• 44 337
  • 741
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Леко възстановяване на Малчо!  Hug

# 586
Събуди се, с клатушкане стигна до паниците, изяде един пауч и половин яйце, изпишка се и пак си легна.
Мерси за пожеланията.  Hug

# 587
  • Be realistic - plan for a miracle.
Леко възстановяване на Малчони! Hug
Магито беше излязла от упойка, като си я взех. Щом се прибрахме, заспа и с леки прекъсвания(от моя страна, че трябваше да я мажа с кремчето, а тя после да си го изближе), спа до другия ден, чак до надвечер. Повече от 24 часа.

Стейси, аз питах вече, ама май не си видяла  Embarassed Интересно ми е Магито след кастрацията с конус на главата ли беше и с какви конци е - резорбируеми ли?

# 588
  • Варна
Sway,видях, но после забравих! Embarassed Добре, че ме подсети! Hug

Магито е без конус. Все още не си е посегнала на конците.
Никоя от котките ми не е била с конус. Единствено Мила беше си свалила един конец, но вече бяха минали 9-10 дни, имаше малка дупчица, но мина сама.
Външните конци не са резорбируеми-ще ги махаме до 10 дена.
И само за сравнение да кажа-шевовете са 3 на брой, раничката е не по-дълга от 1,5 см.

# 589
  • София
Като заговорихте за кастрация - Каси не ми остави време да реагирам и да запишем час за кастрация - няма и една седмица и пак е разгонена. Обикаля и реве из нас. Сега търпеливо ще я изчакам и още след първия ден на тишина и мълчание записваме час. А като се сетя Шели колко тежко изкара първите часове след кастрацията и ми се свива сърцето за Каси.  Tired

# 590
  • София
 Аз кастрирах Ели разгонена, защото не се издържаше, а и се притеснявах от съседите. Беше на 8 мес. Докторите казаха, че не е проблем. С конците и на двете си госпожици не съм имала проблеми също.
И двете ги оставих за едно денонощие в ЦВК след кастрацията, така че ми ги върнаха в чудесна форма. Първото ми коте обаче, преди 7-8 г. като го кастрирахме и си го взех веднага след процедурата полуживо. Повече такъв кошмар не искам. По - добре там да стои, та ако се наложи нещо да му правят да действат, а не аз да се чудя как да го свестя. С топли бутилки съм го лежала с него да го чакам да се събуди.

# 591
Упойката е такава. На моята като и махаха зъбен камък ,пак с упойка и пак като пияна беше до другия ден . Разбира се и коремната операция не е леко изживяване за тях.

# 592
  • София
Да, упойката е такава, но има и малка вероятност да не й понесе и да се объркат нещата. Много се оскъпява с тези нощувки, но ми е спокойно така. Разбира се, всеки взима решение за неговия любимец.

# 593
  • София
Специално в ЦВК май има дежурства нощно време, но в много от клиниките предлагат оставане нощно време, а се оказва, че няма дежурни ветеринари.  ooooh!  Не знам какво става когато на пациентите "под наблюдение" им се случи нещо. По-точно досещам се, но не искам да си представям.  Sad  "Добро хрумване" е една от тях. Поне преди 2 години беше така.

# 594
  • София
Аз точно към 22,30 им връчих Ели, защото не се търпеше. Тя и без това не ме оставя да спя, че ми се разхожда по главата, ама тогава бяха ужасни песни Mr. Green. ЦВК са май единствените денонощни, или поне от малкото такива, но са добре оборудвани и затова ги харесвам. А вече и живея сравнително близо до тях.

# 595
  • град-държава
Упойките, които се слагат сега не са такива, като преди 4-5 години, или поне при нашия вет няма такова нещо, като да ти върнат животното в покъртително състояние.
След кастрацията Арчи единствено леко залиташе и беше се напишкал в клетката, а след операцията преди 2 години, беше събуден на момента и си го прибрахме - изглеждаше така сякаш не е бил под пълна упойка до преди малко - беше с газова упойка.
В най-жалко състояние беше като го водихме на зъболекар в Ст.Загора да му правят зъб и чистят камък.  Crazy Не знам каква упойка му бяха сложили и вярно, че си свършиха работата перфектно, но Арчи денонощие и половина не беше на себе си, а ние какво изживяхме...  Tired

# 596
  • Варна
Не съм питала каква упойка използват при кастрация на женска котка, но всеки път предупреждавам, че аз котката си не желая да я реанимирам, ако има нещо и искам да си я получа в съзнание и на крак. Crazy
При Магито-в 12 часа на обяд започват операциите въобще в клиниката ни. Да предположим, че е била първа. В 14 и 45 ми се обадиха да идвам да си я взема. И я заварих изправена. У дома само задните крака все още малко не я слушаха. Crazy
Направо им се чудя на писанките-с коремна операция, все пак. Аз с 3-4 шева от епизиотомия при раждането на детето, поне няколко дни вървях като патица, ставах от леглото и лягах за минути, не от раз. Crazy Абе доста дни ми отне да заподскачам пак!

Чакам инфо за Стейси! Hug

# 597
Здравейте, ние мислим да не кастрираме нашият котарак, мъжки е, на почти година. Суеверна съм, считам, че онзи от горе гледа. Пък и няма да преживея  манипулацията, трябва да упоят и мен и ме събудят след като всичко е свършило, ще почина на място.
Търся му подходяща приятелка. Към момента не е имало проблеми с разгонване. Разбирам, че е осакатяване на животното да го оставим некастрирано и да не му уредим приятелка.

# 598
  • Варна
И всяка година трябва да му търсите приятелка. Simple Smile
А какво ще правите с неговите котенца?

# 599
  • София
Вергилия, твой избор си е. Не знам дали и след време ще мислиш така. И все пак един съвет - щом не се е разгонвал досега и не маркира, не му търси приятелка. В момента, в който го срещнеш с женска,  ще "възмъжее" за нула време и след това ще се видиш в чудо.  Wink Отделно стои въпросът с отговорността за създадените котенца. Не веднъж сме говорили за това и по-добре да не подхващаме отново, че ще стане страшно.  Wink

Стейси, да беше всяка година ... Всеки път като се сети за мацка. Wink  Женските се разгонват само 2-3 пъти в годината, но мъжките са "винаги готови". hahaha

Общи условия

Активация на акаунт