Любители на котки - тема 82

• 44 321
  • 741
  •   1
Отговори
# 615
Финдъс е летял няколко пъти. Нашата транспортна клетка е твърда/ наистина,когато се обадих да питам,имаше опция да е мека чанта,ако искам. Летял е основно с бг air i KLM. Обади се и подробно си питай какви условия трябва да изпълниш за котето. Вземи по-малката чанта, на Финн също му е тясна,но няма начин,размерите,които се търсеха от авиокомпаниите така и не ги открих по магазините/ в интернет магазини също/ Ня летището теглят котката с чантата и ако преценят могат да измерят и клетката. При ренгена преди качването в самолета минава само клетката,котето си го носиш,но ако има разни неща по него-звънчета,каишки-ще те накарат да ги махнеш. По-добре си ги свали предварително,че не е удобно и е доста изнервящо да се прави на място. Вода можеш да му дадеш в самолета от твоята. Незная как ще бъде на по-дълъг път/щом ще правите смяна на самолети/ Фин пътува 2 1/5 часа в самолет,но му се събира доста стоене в клетката и се изнервя. За паспорта с всички ваксини си знаеш. Ден преди да летите трябва да го заведеш на ветеринар,за да го прегледа отново и да сложи печат в паспорта му ,че е здрав и може да пътува. Паспорта трябв ада е изрядно и изцяло попълнен,сложи и снимка на котето.

# 616
Някой иска ли да го почеше  newsm76 

# 617
  • Варна
Що за въпрос? Twisted Evil Heart Eyes
Ти трябва да го играеш регулировчик! Twisted Evil

# 618
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Голяма красавица е Стейси Heart Eyes
И кълките не лъжат хич! Laughing За опашката-да не говорим! Hug

Профи, да разбирам ли, че състоянието на Сиско е под контрол? Hug

Стейси, не знам какво да кажа.  newsm78 Още не мога да му уцеля лечебна храна, която да му понася и на червата. Пробвахме до тук 4, като трите го разхлабват много. Заедно с тях трябваше да му давам и пробиотик, че иначе положението ставаше много омазано. Първата, която пробвахме като че ли повече му понесе, но ще съм сигурна чак когато му предложа пак от нея. Мога да съдя за състоянието му само по косвени признаци, но аз до момента още не съм уцелила точния модел. Би трябвало комбинацията от противоалергичните хапчета и лечебната храна за бъбречна недостатъчност да доведе до намаляване чесането, скубането, повръщането и да повишим малко килцата. Надявам се скоро да мога да се похваля, че сме си открили манджата и вече да ми остане проблем само зареждането с нея. Praynig

milenka333,  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes  направо се пресегнах.  Laughing

# 619
Стейси ви благодари за комплиментите  reverance

Вижте тези чудни снимки /линкът е от другата котешка тема/

Japanese Photographer Takes Beautiful Sun-Kissed Photos Of Cats

# 620
Прекрасни снимки, които показват колко красота и грация има в котките! Heart Eyes

# 621
Момичета имам молба към тези които готвят на котките си. Моля да споделят някои рецепти. От няколко дни готвя на Монк дробчета с ориз, като слагам и морков. На него много му харесва, но ми се иска да разнообразя.

# 622
Аз също готвя. И аз се интресувам от рецепти, за да разнообразявам храненето Wink Редувам пилешко от бут и пилешко филе (с ориз ги правя, понякога на супа, понякога на фурната); свинско с ориз; пилешки и патешки сърчица; пилешки и патешки дробчета; различни дребни рибки й купувам - цаца, сафрид и т.н.; давам варени яйца 1-2 пъти в месеца; давам и сурово месо (по-напред в темата съфорумка обясни какво е важно при даването на сурово месо) ... в момента това се сещам. По-напред в темата едно момиче беше споделило, че овкусява със сол. Но животните не се нуждаят от каквито и да било подправки, за да им е вкусна храната. Напротив, солта е вредна. Hug
Само да добавя: чела съм, че не е хубаво да се дава в големи количества черен дроб. Той съдържа много витамин А, който организмът на котката не произвежда, НО "прекаленото натрупване на витамин А води до токсикоза. Друг добър източник на витамин А е сиренето - обезсолявайте го."

Последна редакция: вт, 18 мар 2014, 11:53 от addicted2U

# 623
addicted2U  а рибките как ги приготвяш? Сол не слагам. А сирене не яде.

# 624
Ами рибките направо ги пъхам във фурната-много бързо стават. Не е препоръчително да се дават сурови. Сега прочетох, че шкембето е много полезно - "ценните миркоорганизми по власинките на шкембето действат благоприятно на стомашно-чревния тракт на котките" Blush може и него да го включим в храненето, щом е полезно Crazy

# 625
 Имам две книжки в електронен формат с рецепти за готвена храна за котки, на английски са. Ако някой се интересува да пише как да ги пратя  Simple Smile!

# 626
  • На небето
Финдъс е летял няколко пъти. Нашата транспортна клетка е твърда/ наистина,когато се обадих да питам,имаше опция да е мека чанта,ако искам. Летял е основно с бг air i KLM. Обади се и подробно си питай какви условия трябва да изпълниш за котето. Вземи по-малката чанта, на Финн също му е тясна,но няма начин,размерите,които се търсеха от авиокомпаниите така и не ги открих по магазините/ в интернет магазини също/ Ня летището теглят котката с чантата и ако преценят могат да измерят и клетката. При ренгена преди качването в самолета минава само клетката,котето си го носиш,но ако има разни неща по него-звънчета,каишки-ще те накарат да ги махнеш. По-добре си ги свали предварително,че не е удобно и е доста изнервящо да се прави на място. Вода можеш да му дадеш в самолета от твоята. Незная как ще бъде на по-дълъг път/щом ще правите смяна на самолети/ Фин пътува 2 1/5 часа в самолет,но му се събира доста стоене в клетката и се изнервя. За паспорта с всички ваксини си знаеш. Ден преди да летите трябва да го заведеш на ветеринар,за да го прегледа отново и да сложи печат в паспорта му ,че е здрав и може да пътува. Паспорта трябв ада е изрядно и изцяло попълнен,сложи и снимка на котето.

Да документите съм ги оправила почти всички, ще нося цяла папка с документи, паспорти, ваксини, чипове и т.н. също сме направили, имаме и уговорка и с ветеринара преди полета. Остана да проведа кореспонденция с ветеринара в Малта, който ще ни чака на летището да проверява документите, ще трябва да му пратя попълнените документи по пощата и той ще каже какво се прави по нататък и дали са коректно попълнени и ще трябва ли нещо друго. По време на полетите ще го приспим уговорихме и това с ветеринара. И ние решихме да е с малката клетка, той ще стои в нея само по време на полета, взех му каишка така, че на летището ще е извън транспортната чанта през повечето време.

# 627
Нещо забавно! Или поне на мен ми беше Simple Smile

# 628
Момичета имам молба към тези които готвят на котките си. Моля да споделят някои рецепти. От няколко дни готвя на Монк дробчета с ориз, като слагам и морков. На него много му харесва, но ми се иска да разнообразя.

Само с дробчета , не е хубаво да храниш. Аз купувам пилешки фенери без кожа , на Аладин , крехки , малки. Варя в скороварка/дори в момента/ , после обезкостявам , заливам с малко бульон да не съхне и с това храня. Преди и аз варях дробчета с ориз, после само дробчета/че изхитря хайванчето/ , сега пилешко . Риба ядат, но само скъпа и ми мирише , не купувам , каквото искат от масата не им отказваме.
addicted2U яйце и прясно мляко също не е хубаво да се дава , макар , че и аз давам .

# 629
А кисело мляко? Сега варя шкебме, ще го пробвам дали ще яде.

adelinda и моя  от днес обира  само дробчетата. Laughing

Общи условия

Активация на акаунт