Енгин Акюрек в „Kara Para Aşk”, нови и стари проекти – Тема 253

• 50 757
  • 723
  •   1
Отговори
# 540

Хареса ми този колаж-афиш.

Скрит текст:

Your heartbeat is music to me

# 541

Хареса ми този колаж-афиш.

Скрит текст:

Your heartbeat is music to me
newsm51
И афишът, и спойлерът много хубав...

# 542
  Ехо на всички.  newsm18

Скрит текст:
Обещах, че като се върна от Невърландия, ще пиша. Мисля, че се върнах... newsm78 Отдавна не бях гледала такова нещо - дето не просто разказва, а разбива. Понятие нямам защо филмът ми въздейства така. Съдържанието го знаех вече. Откъси бях гледала. Седнах с нагласата просто да сглобя всичко. Ама не би! Аз бях разглобена. Тоя Керем! Накара ме да повярвам в прераждането. Сякаш Фелини или Вадим, или Михалков старши са се вселили в него. Наистина голям талант! Оттук нататък ще следя всичко, което прави. smile3501
   Тъй като вие вече доста сте разсъждавали и обсъждали филма, слагам собствените си разсъждения в спойлер, та да не досаждам излишно.

Скрит текст:
Предполагам, че една от причините да ме разтърси толкова, е че по някакъв начин припознах себе си и в двамата герои. Което е малко абсурдно, но сигурно и вие сте почувствали нещо подобно. Тоест, гледайки Ейлюл, ясно си спомних хора в моя живот, които са ми били смешни и досадни, за които ме е било срам да си призная, че познавам. Почувствах се ужасно. Почувствах се жестока и ограничена - каквато мислех, че не съм. Видях се отстрани - така както сигурно са ме виждали другите в този момент. Подобна равносметка никак не е приятна! Не знам дали някой от вас би имал смелост да си го признае... Не знам дали и аз бих имала смелост да си го призная в реала. Но шамарът наистина беше оглушителен. За мен. Weary
   От друга страна, гледайки Текин, си спомних острата болка от усещането на другите да не им пука за теб. Почувствах се невидима сред хора, които обичам. Усетих отново желанието да остана сама, да се скрия, да вдигна ограда около сърцето си, за да не ме боли повече. И това не е нещо, което бих признала в реала. Боли да се чувстваш незначителен сред хора, които смятат себе си за изключително значителни. И да се опитваш да изпросиш от тях поне малко любов, внимание, нежност. smile3518
   Финала на филма приех съвсем естествено. Всичко друго щеше да ми се стори рядка кал. Промяната в изражението на Текин ми подсказа, че той изобщо не мислеше за смъртта. no Докато стоеше на брега и се взираше в морето, излъчваше такова отчаяние, че ако сцената беше продължила още пет секунди, щях да рухна. Но в мига, в който нагази във водата и почна да си повтаря "Не се страхувам", в очите му прочетох само нетърпение и щастие. (Е, вие може би сте прочели друго. Но за мен е това. Peace) Това не бяха очи, които казват: "Край. Няма живот за мен повече без любовта. Отивам си, за да не страдам". Нееее! Това бяха очи, които казват: "Ето ме, любов моя! Виж, научих се! Не ме е страх вече! Ти си тръгна, но аз идвам, няма да те пусна! Вълните ще ме заведат при теб!" Дали е нормално, питате? newsm78 Не е! И какво от това? Истинско е. Ама дали той осъзнава, че не може да настигне яхтата с плуване? Той изобщо не мисли за това! Не отива да умре, а да "не я пусне". Не че иска да умира, но ако смъртта е пътеката, по която да стигне до нея, ще я извърви. Ей така си го тълкувам аз финала. Нали и Керем каза, че е оставил на зрителя. Е, аз, зрителят, виждам това. Heart Eyes
   Не мога да определя още любима сцена. То май нямам нелюбима. Hug Но май всички близки планове на Енгин си ги пусках по няколко пъти. Както и погледите на Фара отблизо. Страшно изразителни очи има това момиче! И поздравления за режисьора, който оставя очите й негримирани (или поне да изглеждат като такива) в силните сцени! Незащитени, уязвими - като прозорци без завеси. За Енгин няма смисъл да говоря. От Булут насам той се състезава сам със себе си (по липса на конкуренция), но тук надскочи Булут (Прости ми, Маричка! Hug И аз го обичам!). Сега на Енго ще му бъде още по-трудно да се състезава със себе си. Още повече качи летвата. За световен рекорд. newsm10
   Само една сцена искам да ви припомня - когато след злополучния танц тя флиртува с него на масичката и казва, че й е доскучало. Предизвикателно и закачливо го пита не иска ли да я заведе в дома си. Боже, този смутен и невярващ поглед! love001 Как го направи, не знам! Дори не смееше да каже "да"! И когато тръгнаха към камионетката, се обърна крадешком, сякаш очакваше някой да му се скара... И много други сцени искам да си припомням, разбира се, но тази си я пусках поне 10-на пъти.
   И само две думи за заглавието. И аз мисля, че по-точният превод на тази игра на думи (предвид съдържанието на филма) е "Малкият проблем на Ейлюл". Защото в крайна сметка месец септември е просто фон, подсказка за изгубения месец в паметта на Ейлюл. А "малкият проблем" в живота й е Текин. Тя го смята за "малък", за нещо незначително в живота си, но накрая тя се чувства "малка" - отчаяно повтаря "съжалявам!", но няма кой да я чуе. А и на врата на плашилото на финала е окачена табела, на която пише същото - "Малкият проблем на Ейлюл". А плашилото е Текин - и той самият го каза, и момиченцето каза същото. Когато Ейлюл я попита: "Къде е Тек?", то отговори: "Ето го!" - и посочи плашилото.

Скрит текст:
Благодаря на всички, които реагираха на емоционалния ми пост! newsm51 Дива, не си ме разбрала. Никакво намерение нямам да затварям устите на дрънкачите. Просто казах, че очаквам филмът да ги затвори. И очакванията ми се оправдаха. Дежурните "оценители", които постоянно правят нелепи сравнения, сега мълчат като шарани на Никулден. rotfImbo Марияна, искам специално да ти благодаря за споделянето на колажа на Еnginpolis - там където доста сполучливо са съчетали визията на Керим и Йомер. Много ми харесва! Нали си имам слабост към дългата му коса... smile3503 Любов, Марияна, присъединявам се към казаното от вас по адрес на Улуч бей (ако съм запомнила правилно името). Ако той наистина е авторитетен кинокритик в Турция, тогава кинокритиката им не е особено авторитетна. smile3513 За пръв път чувал името на Енгин! smile3555 Но с нетърпение чакал да види Фара! Нищо лошо не искам да кажа за нея! Вече няколко пъти споделих, че много я харесвам и й предричам голямо бъдеще като актриса! newsm10 Но все пак, нейната кариера е доста по-скромна от тази на Енгин. Чувал за нея, дори я забелязал и очаквал следващите й изяви, а Енгин го чувал за сефте!!! Имам две възможни обяснения - или лъже, или е кинокритик колкото аз съм Шапкаря от Алиса. smile3534
   Комет, благодаря ти за колажа в пост 500! newsm51 И аз съм си задавала този въпрос много пъти - Това един и същи човек ли е? Не е въпрос само на визия, в никакъв случай. no "Обличайки" нов герой, Енго сменя всичко - акцент, походка, жестове, поглед, излъчване, дори начина, по който си накланя главата. ooooh! Не съм виждала друг такъв актьор! Наистина! smile3521 И още нещо - не си хаби нервите, миличка, с неща, които не си заслужават! Аз знам защо съм в тази тема - заради Енгин, на когото съм фен (и изобщо не мисля да го крия и да се правя на безпристрастна), заради страхотния начин на списване и последните новости, които откривам в нея; заради възможността да си кажа това, което мисля; заради атмосферата. Предполагам, че и ти си така. Да не ти пука за другите! Да си пишат каквото искат. И ние си пишем каквото искаме. smile3534
   Благодаря, че ви има, момичета! Hug Hug Hug Hug Hug Като изгледам филма с превод, вече ще мога детайлно да коментирам сцените.
[/b]
newsm51
Скрит текст:
А си мислех, че аз съм емоционална! Леееее, ти счупи рекорда! Уби ме! Удави ме в този порой от чувства. Благодаря ти за искреността. Направо се задъхах. Наистина малко хора си признават подобни интимни неща, другият вариант е, че изобщо не се замислят за тях. Мисля, че за повечето важи второто.
Харесаха ми откровенията  ти за невидимите хора и за жестокостта. Никак не са абсурдни мислите ти – напротив, реални са като на всяко мислещо същество. И зарежи този страх, че досаждаш. На мен ми е адски интересно да чета постовете ти. А и нали затова сме в темата – да си кажем това, което много често по една или друга причина премълчаваме в реала.  Освен това си дадох сметка колко сме зажаднели за емоционални преживявания. Този филм отключи у всички нас по нещо съкровено, нещо, което съзнателно или несъзнателно сме искали да скрием дори от самите себе си… Абе поне на мен ми подейства като психоаналитичен сеанс …
[/spoiler]
А за заглавието си права, но не забравяй, че ние до излизането на филма действахме на сляпо. Не че се оправдавам, но знаеш много добре, че в повечето случаи едно заглавие се извлича от контекста на филма…
[/b]
Любов, благодаря ти, че си ме разбрала! newsm51 За превода на заглавието и през ум не ми е минавало да обвинявам теб! smile3555 Та така си го преведохме всички, още когато се появи за пръв път! И наистина трябваше да го изгледаме, за да проумеем, какво е скрил Керем зад играта на думи! newsm12 Дори ми идва на ум още един вариант за превод на заглавието - "Един проблем на малката Ейлюл" - формата на думата "проблем" го позволява, а и kucuk може да се отнесе както към Ейлюл, така и към проблем. Но все пак, мисля, че "Малкият проблем на Ейлюл" си остава най-подходящото.
   Марта, благодаря ти за клипа! Много го обичам този! И понеже говориш за разбрани реплики - ето още едно-две неща, които долових.

Скрит текст:
В сцената, която Ейлюл учи Текин да плува - когато той се престрашава и се отпуска във водата, за да стигне до нея. Когато хваща ръцете й, тя му казва: "Видя ли? Няма от какво да се страхуваш!" Той отговаря: "Има много неща, от които да се страхувам. Но мен не ме е страх." И тогава посяга да я целуне. Много ме развълнува тази сцена! Two Hearts Емоциите в него бяха толкова силни, че потушиха естественото му притеснение и за миг той стана дързък - толкова, че да се осмели да я целуне. Затова и после вече беше смел да напише "Тек обича Ейлюл". Веднага след това дават Ейлюл, която си спомня всичко това, и оттеглящия се Тек. Тя го вика по име и той се връща да я прегърне трескаво с думите: "Намерих те. Повече няма да те пусна". Тази прегръдка беше най-трогателното и нежно нещо в целия филм!" smile3518  love001 Тя изглеждаше мъничка в дългите му ръце, а той сякаш искаше да я залепи за себе си, да остане едно с нея завинаги...
   И още една сцена, в която мисля, че долових смисъла на репликите (някъде в предишните страници я обсъждахте) - когато Ейлюл попита: "Ти ли си Лудия Думур? Ти ли си този, за когото ще се омъжа?" Той й отговори с едни луди влюбени очи. Тогава тя изпусна нещо като: "Представях си по-различен човек. / Не си те представях така." Тогава на лицето му се изписа болка, обърна се и избяга в стаичката си. Тя се усети, че го е обидила и каза: "Не исках да кажа това".
  И други реплики долових тук-там, но сега е досадно да ги изреждам всички. Ако някой много се чуди какво казват тук или там, може да го обсъдим... newsm78

Последна редакция: нд, 23 фев 2014, 22:37 от barisea

# 543

Тепърва... има да го преживяваме пълноценно...
barisea,  Heart Eyes

# 544

Момичета да сънувате нещо красиво или някой ... изборът е  голям.

Само ви подсказвам
newsm03

Скрит текст:
Отдавна не съм ви пускала Низиплито

# 545

Момичета да сънувате нещо красиво или някой ... изборът е  голям.

Само ви подсказвам
newsm03
Ох, добре ни подреди...Аз ще спра да дишам даже...
Лека нощ, Марта...

# 546
Наистина чувствам , че ми е рано да се включа с разсъждения - най-малкото, защото
не знам езика , но
Барисея newsm51
Скрит текст:
В сцената, която Ейлюл учи Текин да плува - когато той се престрашава и се отпуска във водата, за да стигне до нея. Когато хваща ръцете й, тя му казва: "Видя ли? Няма от какво да се страхуваш!" Той отговаря: "Има много неща, от които да се страхувам. Но мен не ме е страх." И тогава посяга да я целуне. Много ме развълнува тази сцена! hearts Емоциите в него бяха толкова силни, че потушиха естественото му притеснение и за миг той стана дързък - толкова, че да се осмели да я целуне. Затова и после вече беше смел да напише "Тек обича Ейлюл". Веднага след това дават Ейлюл, която си спомня всичко това, и оттеглящия се Тек. Тя го вика по име и той се връща да я прегърне трескаво с думите: "Намерих те. Повече няма да те пусна". Тази прегръдка беше най-трогателното и нежно нещо в целия филм!" smile3518  love001 Тя изглеждаше мъничка в дългите му ръце, а той сякаш искаше да я залепи за себе си, да остане едно с нея завинаги...
   И още една сцена, в която мисля, че долових смисъла на репликите (някъде в предишните страници я обсъждахте) - когато Ейлюл попита: "Ти ли си Лудия Думур? Ти ли си този, за когото ще се омъжа?" Той й отговори с едни луди влюбени очи. Тогава тя изпусна нещо като: "Представях си по-различен човек. / Не си те представях така." Тогава на лицето му се изписа болка, обърна се и избяга в стаичката си. Тя се усети, че го е обидила и каза: "Не исках да кажа това"
.

Тази сцена и на мен ми направи огромно впечатление и
си се разтопих от играта и на двамата - такова изпълнение - аз съм
- малко е да се каже  - изумена!!!!!

Как го изиграха този момент -  Peace Peace Peace

# 547
# 548
# 549

AureliaFelix ти защо не сподели впечатленията си от филма? Беше обещала отдавна, че ще пътуваш до Одрин, но се върна и нищо не разказа.  newsm78

Виж, Тануша без големи обещания, колко много сподели.  Simple Smile
Тануша и Аурелия са най-големите фенове на ЕА. Да пътуваш специално в чужбина за да гледаш  филм с любимия актьор, браво момичета. Много ми хареса начина по който Тануша сподели усещанията си - спокойно, уравновесено, без изцепки.
Странно е мълчанието на Аурелия. Може би филмът е бил под очакванията й и няма как да го разкритикува в темата.

# 550

Тези погледи си ги откраднах, не устоях просто.... Grinning ooooh! ooooh!

# 551
  • Пловдив

Прекрасен момент - велик е и като Керим.

# 552

Една недовършена песен...

# 553
Скрит текст:

Една недовършена песен...

Отдавна престанах да обсъждам нивото на колажите, които се публикуват в темата, но тези грозни изкривени ръце с дълги нокти направо бодат очите. Като гротеска са, в сравнение с одухотвореното лице на Текин.

# 554

Общи условия

Активация на акаунт