На море в Гърция 2014 - II

• 72 893
  • 738
  •   1
Отговори
# 150
Повтаряли са се островите разбира се, не са 90.

# 151
  • София...........
 newsm78
Имам зелена светлина от цялата компания(3 семейства с 4 деца) за Лефкада Simple Smile
За кои населени места да се оглеждам за къща?, като много важно е наблизо да има хубав, плитък и леснодостъпен плаж. Ясно е, че ще се разходим и до някои по-известни плажове. Ще се радвам ако някой сподели хубава къща с двор и барбекю Wink

# 152
Оф, още една мерудия преписваща от нета.

Скрит текст:
Тъкмо се чудих до кога ще изтърпиш като знам колко обичаш такива потребители!  Laughing

# 153
  • София
Цитат
Със самолет е по-лесно, но с кола е много по-вълнуващо.  Very Happy Можеш винаги да спреш, където ти хареса по пътя и да обиколиш острова.
Самата истина, но аз бих добавила, че с 2 деца е още по-вълнуващо  Mr. Green
Ilieva_08, страхотен пътепис! Само цената на фериботните билети до Крит ни спира, иначе и моят мъж си обича с кола навсякъде  Laughing

Самолет и кола са напълно съвместими.  Wink Едното не изключва другото. Ние също обичаме да сме с кола. Ако сами сте си организирали пътуването, тя ще ви чака на самото летище.  Laughing Обаче ще сте спестили едно доста дълго и изморително пътуване.  Wink

А Крит е интересен. Както каза Параход - цяла държава е. Има и зеленина, има голи пущинаци, има всичко, което се сещам. И няма как да се сравни с друг остров.  Wink

Alexslav, лятото има чартърни програми от България. Ако решите, че 1 седмица ви е достатъчна (а тя не е), е много добър вариант. На място се наема кола и се обикаля.

# 154
Илиева08, много готин пътепис, и много хубави снимки.
Между другото аз съм пътувала 2 пъти на този ферибот в "самолетни кресла" и не е болка за умиране.
Но много е важно на коя линия ще попаднеш Grinning Щот пътуват няколко фериботни компании.

Единия път, за връщане, мъжът ми беше купил билети за Anek (вместо за Hellenic Seaways, май че беше другата компания) "за разнообразие", качваме се ние на ферибота, едва успели да се придвижим до пристанището - беше 1 януари вечерта и общественият транспорт не вървеше - влизаме във ферито - и що да видя: всички гъзари с каюта, а ние на седалките - в компанията на тумби индийци, разположили се на катуни по пода на каюткомпанията... извадили манджи, одеала, деца и цялата там цигания.
А ле ле! Питам има ли свободни каюти, да доплатим - няма.
Ей ся викам, слизаме ще върна билетите и отиваме на другия ферибот. Отивам на гишето и викам - така и така, искаме да пътуваме с Хеленик, ей ви тия билети за Anek, да ги сменя.
(А часът на двата е един и същ - 22 вечерта, и разполагам примерно с 2.5 минути до отплаване, като на следващия ден ни чака самолет от Атина, т.е. трябва на всяка цена да доплаваме Simple Smile)
На гишето викат - не можем, ама ще ви ги сменим с отворени билети и вие в Атина ще си ги дооправите с фериботната компания. Окей.
Спринт, качваме се на HS и сън до сутринта по креслата.
На другия ден - 2 януари, в Атина отивам в офиса на компанията, те опулват ей такива очи като ме виждат и ми чуват въпроса Grinning Бяха толкова изненадани, че ми възстановиха всичките пари за неизползваните билети, противно на дисклеймърите и за мое голямо удоволствие!

# 155
  • София
Kрит си заслужава много да се види, но е огромен. Не е за пътуване с малки деца, ако искаш да го разгледаш. За да се посетят основните забележителности за 1 седмица например изобщо не трябва да слизаш от колата и е добре да се настаниш на някое място в средата на северното крайбрежие примерно или да разделиш престоя си на 2 места - на запад и на изток. Моите предпочитания определено са към забележитеностите в западната част на острова -  плажовете Елафониси и Балос, старите градове на Ханя и Ретимно са неща, които определено си заслужава да се видят.

# 156

Скрит текст:
Тъкмо се чудих до кога ще изтърпиш като знам колко обичаш такива потребители!  Laughing

Mr. Green Скоро не съм "си правила" йога асаните.

Я да се върнем на темата.
Тези дни приключвам с планирането на Италия и "отпочвам" Пелопонес там където го зарязах миналата година, а именно Нафплио-Монемвасия- Елафонисос. Който от новичките(на "старите" си препрочитам отзивите по няколко пъти) е ходил натам, ще се полезно да сподели впечатления. На средния "пръст" мисля да минем през Гитио и до там съм стигнала в четенето и информирането.

# 157

adelinda дай малко по-конкретно. Това и аз мога да си го прочета в уикипедия.

Миконос има вятърни мелници . Меката на гейовете там , травестити се разхождат по улиците. Острова е за млади хора , ходихме в заведение където аз бях единствената жена  Laughing

Иос , пак е за млади хора , хубаво островче е , но има хубави клубчета, ако сте с деца , не бих го препоръчала.

Била съм на остров,който няма улици и се стига от точка до точка само  с лодки.име  newsm78

Работила съм на яхта, не съм обикаляла с мургав милионер  Laughing. Който и да пътува като мен ,все едно и също ще му се вижда  Mr. Green и да , само Санторини го помня с пейзажа, нещо което няма къде другаде в цяла Гърция да се види. Иначе крепости  Wink и тем подобни под път и над път там.

Последна редакция: нд, 23 фев 2014, 17:44 от adelinda

# 158
  Блис, Гитио ти е задължителна точка според мен!

Аделинда, къде са тия замъци, мила?

# 159
Меката на гейовете там , травестити се разхождат по улиците. Острова е за млади хора , ходихме в заведение където аз бях единствената жена  Laughing
Може да се уплаши някой, не така Simple Smile Не е чак толкова екстравагантно положението.
Гейове, хванати за ръчичка имаше, но травестити всъщност не видях. А посетители от всякакви полове и възрасти имаше навсякъде. Всъщност бях леко изненадана колко възрастни хора (за тогавашните ми разбирания това бяха хора над 40  Joy) има на Миконос.

# 160
““Like all great travelers, I have seen more than I remember, and remember more than I have seen.” – Benjamin Disraeli”

Пък вие си злобейте и се заяждайте, то си е за ваша сметка. Почва поста, смятам да не ви се ядосвам  Laughing , че не си струва.

# 161
Меката на гейовете там , травестити се разхождат по улиците. Острова е за млади хора , ходихме в заведение където аз бях единствената жена  Laughing
Може да се уплаши някой, не така Simple Smile Не е чак толкова екстравагантно положението.
Гейове, хванати за ръчичка имаше, но травестити всъщност не видях. А посетители от всякакви полове и възрасти имаше навсякъде. Всъщност бях леко изненадана колко възрастни хора (за тогавашните ми разбирания това бяха хора над 40  Joy) има на Миконос.

На мен не ми е екстравагантно , отрасна съм в голям град,   на чужденците им е интересно . Има хора от всякакви възрасти там , както казах това е един от най-популярните острови , аз лично с деца не бих отишла там на море лятото , всеки си знае.

# 162
Изрових и качих малко снимки от Миконос да си наместя понятията, преди да съм си направила сепуко поради углавна глупост...

Индийската влюбена двойка (двуполова) ми е любимият кадър Grinning

Малко бели къщи, сини черчевета

И как става придвижването в пост-магарешките времена Grinning

Дивна,
видях ти въпроса, но все пак изчакай мненията и на по-големи капацитети по Лефкада от мен, дано се включат.
Агиос Никитас, може би.

Последна редакция: нд, 23 фев 2014, 18:42 от Параход

# 163
““Like all great travelers, I have seen more than I remember, and remember more than I have seen.” – Benjamin Disraeli”

Пък вие си злобейте и се заяждайте, то си е за ваша сметка. Почва поста, смятам да не ви се ядосвам  Laughing , че не си струва.
Момичетата просто искат да кажат, че всеки си има вкус и не е нужно да си толкова категорична. Има хора които харесват неща които за теб не си заслужават.

# 164
http://en.wikipedia.org/wiki/File:Palamidi_fortress_(Nafplio,_Greece).jpg 

Тук съм била, качвала съм се по стъпалата.

Общи условия

Активация на акаунт