Отговори
# 600
  • In the light side of the Moon!
Моля за линк за Вики  Praynig нещо не мога да вляза  newsm78
Меги  Heart Eyes а аз мисля, че и за двамата беше любов от пръв поглед ... след превода ще сме по-сигурни. Peace
Диме  Heart Eyes

http://www.viki.com/tv/21745c-kurt-seyit-and-sura?q=kurt

# 601
  • София
Привет! wavey
Чета ви с интерес,но съм доста назад,за което моля да ме извините.Един бърз коментар:
А относно руската аристокрация и дали можем да ги сравняваме...Ами по-добре Шура отколкото Ана Каренина,ами тя е с мустаци..Говоря за руския филм,стара версия е..[/b][/color]
Между другото,онзи ден гледах новата версия на Ана Каренина.Балът и закачките със сменящите се партньори много ме впечатли,но подобна сцена има именно и в Ана Каренина,както и изчезващите хора около тях,когато танцуват сами в един от трейлърите. Има взаимстване  на идеи,но пък се е получило наистина впечатляващо и в двата случая.

# 602
Привет! Hug Дойде ми муза и си позволявам и аз да се включа в дебатите...
Доста преди началото на КСШ реших, че ще ми е от полза да се върна към класиката- Война и мир, и не съжалявам! Почувствах атмосферата на аристократична Русия дълбоко в сърце и душа- много романтика, взривоопасни трепети, невинни погледи, силно сърцебиене,  скрити дълбоко страсти и т.н. Малко думи- много емоции и все в този дух...Това беше подготовката ми, не исках да чета книгата на Нермин и още е така...
Та за нашия сериал сега- дори и да е по сценарий на класика в турския романизъм- преставам да го сравнявам с руската такава! Защото руската душа е дълбока и необятна, такава искам да е и Шура! Нямам подобни очаквания към Сеит-  носи си "похотта на етноса", видя се от почти всички! Та в този смисъл- ще има среща на две различни култури и патриархални отношения. Свободата на руската душа в крепостна все още Русия и в противовес турските традиции...
Не може да ми излезе от мислите бащината заръка към Сеит- да се забавлява с рускини, но да се ожени за туркиня! Shocked Мисля, че това ще е за мен обяснението за движещите се на ръба отношения на Сеит и Шура.  Страстта ще ги събира, но всичко друго ще ги разделя, уви! Sad Това да Ви прилича на друг един сериал, за който някои все още плюят главния герой, а други го мразим и обичаме едновременно!?!?  Whistling
Сега за Сеит: типичен женкар, паркетен лъв, притежаващ богата палитра на съблазни и трикове...и то пред една чувствена девица! Няма коя да му устои, мисля, камо ли пък неопитна и чиста аристократка като Шура, непознаваща пеперудите в сърцето и стомаха! Това не оправдава никого от тях.
Та това ще е филм за страстта, отново пагубна и неповторима...Познат сценарий, но на друга основа...
ПП: чета всички постове, във всеки има нещо лично, така ми харесва! Изборът си е само мой... Hug

# 603
# 604
Защото руската душа е дълбока и необятна, такава искам да е и Шура! Нямам подобни очаквания към Сеит-  носи си "похотта на етноса", видя се от почти всички! Та в този смисъл- ще има среща на две различни култури и патриархални отношения. Свободата на руската душа в крепостна все още Русия и в противовес турските традиции...
Не може да ми излезе от мислите бащината заръка към Сеит- да се забавлява с рускини, но да се ожени за туркиня! Shocked Мисля, че това ще е за мен обяснението за движещите се на ръба отношения на Сеит и Шура.  Страстта ще ги събира, но всичко друго ще ги разделя, уви! Sad Това да Ви прилича на друг един сериал, за който някои все още плюят главния герой, а други го мразим и обичаме едновременно!?!?  Whistling
Сега за Сеит: типичен женкар, паркетен лъв, притежаващ богата палитра на съблазни и трикове...и то пред една чувствена девица! Няма коя да му устои, мисля, камо ли пък неопитна и чиста аристократка като Шура, непознаваща пеперудите в сърцето и стомаха! Това не оправдава никого от тях.
Та това ще е филм за страстта, отново пагубна и неповторима...Познат сценарий, но на друга основа...
ПП: чета всички постове, във всеки има нещо лично, така ми харесва! Изборът си е само мой... Hug[/b]

bouquet  bouquet  bouquet Hug

# 605
За Шура, няколко серии толеранс. Ако до края на филма,  ми трепери пред Курт, не покаже характер, не разкрие аристократичната
си същност и стане част от махалата, лично аз я отсвирвам.

# 606
Привет! Hug Дойде ми муза и си позволявам и аз да се включа в дебатите...
Доста преди началото на КСШ реших, че ще ми е от полза да се върна към класиката- Война и мир, и не съжалявам! Почувствах атмосферата на аристократична Русия дълбоко в сърце и душа- много романтика, взривоопасни трепети, невинни погледи, силно сърцебиене,  скрити дълбоко страсти и т.н. Малко думи- много емоции и все в този дух...Това беше подготовката ми, не исках да чета книгата на Нермин и още е така...
Та за нашия сериал сега- дори и да е по сценарий на класика в турския романизъм- преставам да го сравнявам с руската такава! Защото руската душа е дълбока и необятна, такава искам да е и Шура! Нямам подобни очаквания към Сеит-  носи си "похотта на етноса", видя се от почти всички! Та в този смисъл- ще има среща на две различни култури и патриархални отношения. Свободата на руската душа в крепостна все още Русия и в противовес турските традиции...
ПП: чета всички постове, във всеки има нещо лично, така ми харесва! Изборът си е само мой... Hug

newsm51 newsm51 newsm51

# 607
За Шура, няколко серии толеранс. Ако до края на филма,  ми трепери пред Курт, не покаже характер, не разкрие аристократичната

Joy Joy Joy

# 608

Дафне Hug, аз дадох 5 серии преди време, но на Фарах! Сега ги давам и на Шура! Но не повече...
Та нима няма майка, сестра, която да я подготви за този момент? А да- Валентина я отсвири, сякаш това е тема табу!  Харесваше й на Шура да е любовен обект, даже много, предаде се без никаква съпротива, не знаеше или не искаше да знае какво точно й се случва...Страстта, и само страстта, е лош съветник! Прошки няма...

# 609
  • In the light side of the Moon!

Дафне Hug, аз дадох 5 серии преди време, но на Фарах! Сега ги давам и на Шура! Но не повече...
Та нима няма майка, сестра, която да я подготви за този момент? А да- Валентина я отсвири, сякаш това е тема табу!  Харесваше й на Шура да е любовен обект, даже много, предаде се без никаква съпротива, не знаеше или не искаше да знае какво точно й се случва...Страстта, и само страстта, е лош съветник! Прошки няма...

smile3521 smile3521

Мисля, 4е много добре знаеше, какво й се слу4ва и дори много го искаше. Устните й се отвориха готови за целувка още щом усети на Курт дъха галещ я по лицето!!!!

# 610

Привет Kissing Heart
Нямате изчитане, ейййй Party Heart Eyes
много хубави мнения,коментари и анализи прочетох- няма да изреждам имена- супер сте всички!  202uu

За дилемата- влюби ли се от пръв поглед Курт  Shocked

Моето скромно мнение е, че и двамата просто онемяха като се видяха- но Курт подмина Шура,защото не иска да признае за  себе си ,че е възможно той да се се влюби така изведнъж Mr. Green ... в края на краищата се поддаде на чувствата си Two Hearts

# 611
Добра вечер, дружки !  Hug
Благодаря на всички, които са наминали и са оставили по нещо в темата - споделено мнение, снимка или нещо, свързано със сериала, който ще ни вълнува дълго време !  newsm51
Колкото хора, толкова и мнения - с някои ще намираме допирни точки, с други - противополжни позиции - това е абсолютно нормално, очаквано и е част от общуването между хората по принцип. Това, което много ми се иска, е различното мнение, да бъде приемано с уважение и толерантност.  Peace Всеки вижда нещата, пречупени от своя гледна точка, от неговата си камбанария, както се казва. Мислите му, са продиктувани от субективният му поглед, ценностна система и морален кодекс и никой няма право да ги посреща с насмешка, неуважение или иронизиране . Надявам се, че въпреки понякога ще става горещо, да бъдем търпими и толерантни едни към други, да не отправяме личностни квалификации или пък обиди. Peace Хубаво е да помним, че в крайна сметка, гледаме само един филм и войната е само там - на екрана!
Ще се радвам да се забавляваме заедно, да се радваме на весели и щастливи моменти, които да споделяме, да има много смях и добро настроение в темата ни !  newsm51 newsm51 newsm51

Извинете ме за това лирическо отклонение, но имах нужда да споделя тези си мисли с вас !  Hug

Сега да кажа и аз за очите - моето либе е със зелени очи....понякога. Laughing Понякога пък с прекрасно сини, друг път - сиви ! И това много често не зависи от начина, по който е облечен, а от настроението му, от вътрешното му излъчване. При мен нещата са подобни - пъстроока съм - понякога зеленоока, друг път - кадифена - зависи от коя страна ми е китката, ден се вика !  Wink
Та, мислАта  ми беше, че цветът не е най- важното за мен, по- важно ми е, какво ми казват тези очи, излъчването им, начинът, по който ме гледат...Ако чета в тях любов, обожание, ако карат да ми омекват коленете, да ми се свива под лъжичката и да ми се развилнеят пеперудите в стомаха - ако ще и с лещи да е, много важно !  Crazy Flutter Heart Eyes Hug А Кивовите очета, баш такива неща предизвикват у мен !  Heart Eyes Пък Шура ....не ща и да я мисля - аз почти се разпаднах, докато я гледаше и целуваше, пък тя .... Crazy
Въпреки това, мисля, че все още не е влюбен Курт - силно привлечен, заинтригуван, даже лекинко предизвикан от тази напъпила чувственост, на прага между моминството и женствеността - за този мъж, който би могъл да има всяка една жена, това си е предизвикателство. Peace Ако следват романа, това привличане, ще избухне със сила страст, достойни за най- великата любов, за единствената любов !  Heart Eyes

# 612
Здравейте, интересен разговор, ще ми бъде приятно да се включа. Simple Smile

Шани, Наташа Ростова е прекрасен образ, но е живяла повече от 110 години преди Шура. Все едно да се сравняваме с нашите баби. И те са били чудесни, и ние сме, но по различен начин. Променят се нравите, всичко се променя.

Курт Сеит не е паркетен лъв. Това понятие означава човек, който постоянно посещава и организира светски събития, който е отдаден на светския живот с неговия фалшив блясък и изпразнен от съдържание. Ошлайфан, с перфектни обноски, колекционер на женски прелести.
Курт Сеит е много повече от това. С чест, отговорности, с професия и призвание. Вяно, има много завоевания сред жените, ухажва ги, наслаждава им се, забавлява се, и... ги забравя.
От първия миг, в който видя Шура, той усети, че тя е различна. Какво каза? Защо се отказа от играта? "Чок генч"  Simple Smile Млада, невинна, не е за забавление, не е плячка.

Точно това го привлече неудържимо. Сеит беше запленен от Шура, тя веднага стана за него различна, специална, а нали знаете как се наричат отношенията, когато някой стане толкова важен за теб, толкова специален?
Любов!

Случва се постепенно, неочаквано, самият Курт Сеит не усети веднага колко е хлътнал, но съзнателно или не - любовта им е факт.

# 613
Имам един много важен въпрос. Mr. Green Във филма кога се развива действието - преди ВОСР ли? И това, което вчера гледахме, коя война беше - ПСВ? newsm78

Точно така, Първата световна война, която докарва Русия до катастрофа. На фронта търпят поражения, войниците са боси и въшлясали, надигат се бунтове, царят не се справя със сложната ситуация, стига се до революция и Гражданска война.

bouquet  bouquet  bouquet

Госпожата, Диме,  Г-це Бързо се уча,     bouquet  благодаря и на вас.     bouquet Снощи пропуснах. Peace

Стига сте я споменавали тая Джемре, че получавам обрив от нея. Joy Joy Joy
Joy Joy Joy
Аз към Джемрето като герой нищо против, ама Ойку-то много ма дразни, дърво да бяха сложили на нейно място да играе, щеше по-добре да се справи, толкоз ли нямаше по-добра актриса за тая роля
Ох ooooh!и аз като вас,момичета! Peace Актрисата е направо отврат Twisted EvilТолкова е неврачна,че не си заслужава даже и името й да помним Thinking Crossing Arms

А, да, това на 100 % подкрепям. Peace

Сега за КСШ - според мен и двамата се влюбиха, в очите на Курт си личеше възхищението, щом я зърнеше всеки път.  Wink Но Шура е младо момиче, дете, по-емоционална е, а Курт все пак е офицер от царската армия и не може да си позволи да покаже чувствата си от първия път и да се размекне пред някакво девойче. Peace

Последна редакция: чт, 06 мар 2014, 19:54 от ·٠•Snejka•٠·

# 614

Общи условия

Активация на акаунт