6 годишните на предучилищна - 3та тема

• 43 808
  • 747
  •   1
Отговори
# 210
Simantro, много са красиви!  Heart Eyes
Наблизо ни е, ще заведа децата през ваканцията да си купим нещо.

Последна редакция: ср, 26 мар 2014, 10:03 от Анонимен

# 211
Ох, още един повод да броя часовете до връщането ни - това е съвсем близо до нас и ще бъде посетено веднагически! Благодаря за идеята, Simantro!  bouquet Една овца за малката ни рогатка няма да е излишна - да си правят компания в инатенето!
Жасмин, как е младежа? Явно сме в един район на София, след като и на вас ви е близо... Wink

# 212
Мерси, добре е днес. Измерих му температурата, 35,6 - почти хипотермия. Нещо явно се беше преуморил уикенда, или аз напразно се изплаших - но само като доближи 37 градуса и ме трясва параноята за поредния грип. Каката 4 пъти боледува тази зима, малкият и той толкова (единият път поддържа 39,5 няколко дни) и само ми се привиждат болести вече.

# 213
Мерси, добре е днес. Измерих му температурата, 35,6 - почти хипотермия. Нещо явно се беше преуморил уикенда, или аз напразно се изплаших - но само като доближи 37 градуса и ме трясва параноята за поредния грип. Каката 4 пъти боледува тази зима, малкият и той толкова (единият път поддържа 39,5 няколко дни) и само ми се привиждат болести вече.

Давай силна храна, плодове и зеленчуци да подсилиш организма. С първите топли дни пък ще плъзнат разни вируси.
Моя третокласник от три години боледува по веднъж годишно и  то не сериозно. А последната година и двамата са здрави. Чак не мога да повярвам. Но забелязах ,че откакто започна да спортува активно е здрав като бик.

# 214
плодове и зеленчуци

Това ни е големият проблем, почти не яде такива. Само лятото може да яде до пръсване дини, пъпеши, праскови, но зимата плод почти не хапва, само банани. Портокали и мандарини не иска да погледне.
Зеленчуците - същата работа, само домати и краставици обича. Иначе спанак, тиквички, чушки, лук, падладжани - абсурд. За разлика от кака си, която обожава всякакви зеленчуци -сурови и сготвени. Не знам с малкия какво да правя.  Confused

# 215
  • Sofia
Жасмин, стана ми интересно...
Скрит текст:
има ли ралика в захранването им на двамата, в твоето хранене по време на бремнностите?!  Thinking Сподели, ако искаш.  Simple Smile
Да оздравяват болните! Hug

# 216
Жасмин, стана ми интересно...
има ли ралика в захранването им на двамата, в твоето хранене по време на бремнностите?! 

Много голяма разлика не намирам, освен тази, че малкият до 6-я месец беше само на кърма, дори вода не пиеше, започнах да го захранвам след това съвсем плавно, а каката почти не можах да я кърмя, роди се със секцио и само до 3-я месец беше на кърма, после на АМ. Малкият е кърмен 3 години. Би трябвало той да яде по-здравословно и да е по-здрав, но не. Колкото до бременностите, не мога да се сетя какво съм яла преди 13 години, когато съм била бременна с каката. Нищо странно не е било, обичайните неща. Много обичам плодове и зеленчуци, не съм се лишавала никога от тях. Но преди да се роди каката, не ядях много месо, освен риба и пилешко понякога, но основно ядях постни манджи. Но пък дъщеря ми обича всякакво месо, та и тук не откривам някаква връзка.

Последна редакция: ср, 26 мар 2014, 13:02 от Анонимен

# 217
Това за спорта мен ми е голяма дилема. Вела, на какви спортове ходеха твоите деца?
Аз ще запиша моята на плуване лятната ваканция, но не знам какво друго е подходящо за тази възраст и за не много спортно дете? Преди ходехме на спортни игри във Фиткидс, но вече ще е голяма за там.

Другото, което искам да питам, е с какви термометри мерите температурата?

# 218
Жасмин  а фрешове не пие ли? Моя когато беше на 3-4 год беше същата работа ,плод да не види. Личната ми казва : " правиш плодова салатка, украсяваш със сметана и ще яде" . Нъцки обра сметаната и пак остави плодовете. Прави плодови сладоледи.  Аз така процедирам от няколко години. Пасирам плода и замразявам/ купила съм си формички с клечки/. Когато моя не ядеше плодове и зеленчуци наблегнах на месата и яйцата. Домати прояде на 4 години. Понеже и месо- освен пиле и кайма, не се яде друго, купувам и меля на кайма. Така поне съм сигурна ,че поема истинско месо. В този период увеличих приема на телешкото и всеки ден по едно яйце.Може някой да каже ,че е вредно ,но след количествата АБ които беше изпил на 4 години реших да предприема хранителен режим. Ограничила съм купешките боклуци, домашно приготвена храна се яде / даже и на стол не ходи/.
Ако обича банани пробвай с бананови шейкове- моя ги обожава.

От първи клас ходи на плуване/ сега е 3 ти/ и през лятото на гребане. Миналото лято ходеше по два пъти на ден на гребане. Спят без отопление в тяхната стая, само в най- студените дни баща им пуска радиатор и аз пак го намалявам. Намалихме температурата и у нас. Зимата повече от 22-23* не държим. Задължително зимата на вън по два часа всеки ден. Лятото освен на гребане активен спорт- каране на велосипед по 7 км. , ролери, футбол и каквото още иска. Дрехи минимум, само на краката гледам да е топло.Лятото е почти гол на вън, само с къси панталони.

Ако се сетя друго ще пиша.

Сънчo Сина както писах плуване и гребане/ все още ходи/. Ходи  за кратко на бойни изкуства ,но не ми харесаха преподавателите. От 5 клас. когато го запиша на училище в София , ще настоявам и за боен спорт но да си ходи сам.
Щерката- плуване, танци.В детската ходеше на балет.

Баща им е майстор на спорта по водни ски и естествено вече са оборудвани. Това лято предполагам ,че големия ще се пробва, за малката още не знам.Ако и стиска да се качва и тя на ските.

Аз съм пълен инвалид относно спортовете. Освен да карам колело друго не мога. Няма да позволя това да стане и с децата ми.

# 219
Леле ,голям ферман написах.

Сънчo за не спортуващо е трудно. Имам приятелки с такива деца. Ако моя иска да ходи още и на лека атлетика, скално катерене, кънки  и каквото още се сетиш, то децата на моите приятелки не можеш с топ да ги помръднеш. Предлагаш ,пробваш , докато намерите това което ще му е интересно.

Лятото съм намислила да ходим на походи в планината.

Понеже и мая син не яде чушки, познай какво правя септември месец. Купувам 25 кг. чушки и правя домашна лютеница, която после той яде. Патладжан и моите не ядат, сина и тиквички не яде. Абе луда работа. У нас всеки яде различно. Най -всеядна съм аз, после е щерката.

# 220
Жасмин  От първи клас ходи на плуване/ сега е 3 ти/ и през лятото на гребане.

А къде ходите на гребане, на Панчарево ли? От каква възраст записват?

Иначе с храната сме много трудни, яйца мрази, не мога да го накарам и 1 да изяде. Шейк не съм се сетила да му правя, но той банани и така си яде. Фрешове му цедя от ябълки и моркови, пие ги. Но със зеленчуците - пълна скръб, нищо не иска да хапне, освен домат/краставица.

# 221
Жасмин  От първи клас ходи на плуване/ сега е 3 ти/ и през лятото на гребане.

А къде ходите на гребане, на Панчарево ли? От каква възраст записват?

Иначе с храната сме много трудни, яйца мрази, не мога да го накарам и 1 да изяде. Шейк не съм се сетила да му правя, но той банани и така си яде. Фрешове му цедя от ябълки и моркови, пие ги. Но със зеленчуците - пълна скръб, нищо не иска да хапне, освен домат/краставица.

Да, на Панчарево е гребането. Ние тук си живеем. По принцип от 4 клас ги взимат, но за нас направиха компромис, понеже са ни познати. Всяко лято има разни програми и гребането е безплатно. Има няколко клуба. Елате и попитайте на място ,към май месец.Има и по София такива безплатни занимания. Миналата година попаднах някъде в нета на списък кои училища какво предлагат.
 Той  след първи клас когато тръгна беше само за 1 месец понеже късно попитахме и лятото свършваше. В началото гребеше по 30 мин. после почиваше ,след това пак. Доста е изморително. Ръцете почват да лято имаше състезание и Кубрат Пулев ги награждаваше после, ей голяма радост беше за децата.

# 222
И моята е скарана със зеленчуците, някои яде приготвени, но чушки например в никаква форма не иска. Плодове похапва, особено обича ягоди, череши и диня, а през зимата редовно пие фреш, но това не й пречи да боледува - тази зима направо ни разказа играта. А сме се кърмили до годинка, късно е захранена, не забелязвам разлика в това отношение с братовчедките й, които са били от първия месец на АМ.
Симантро много интересно магазинче, благодаря за линка.
За спортовете, и моето е от неспортуващите - пробвахме едно, друго, не й се харесва. Мислех си за баскетбол или волейбол, но не знам къде има за момичета и то преди първи клас.
Жасмин, браво за упоритостта за толкова много допълнителни занимания.

# 223
Жасмин как се оправяте с толкова много занимания. Все си мисля дали е необходимо с толкова странични неща да се занимават децата. Моята Стефи ходи на народни танци 2 пъти в седмицата. Много искам да я запишем на плуване, но живеем в малък град и за да ходи трябва да се пътува до Пазарджик и да се комбинираме с други деца и сложно е за момента.

За плодове, зеленчуци - спокойна съм като ходи на градина, защото там всичко си хапва. Дават им постоянно плод, а в къщи не е така. Все нещо не и харесва. Като тръгне на училище се надявам да и' хареса храната в стола и там да си хапва, а не да кара на сандвичи.
В момента борим някаква инфекция на пикочния канал. тя ми е здравичка по принцип и за сезон изкарва по едно боледуване с АБ. Тя хич не пие вода, стискането до тоалетна явно са едни от причините за инфекцията.

# 224
Това за спорта мен ми е голяма дилема. Вела, на какви спортове ходеха твоите деца?
Аз ще запиша моята на плуване лятната ваканция, но не знам какво друго е подходящо за тази възраст и за не много спортно дете? Преди ходехме на спортни игри във Фиткидс, но вече ще е голяма за там.

Другото, което искам да питам, е с какви термометри мерите температурата?

Сънчо, ние ползвахме съвсем до скоро ето такъв термометър и сме доволни, но батерията му най-после взе да сдава багажа, след почти 7г. употреба:
Скрит текст:

Тук опитахме да купим друг, но беше дефектен и решихме да не експериментираме повече и засега се върнахме към добрият, стар живачен термометър.
Аз също, като никога не спортувала нищичко, много държа децата ми да спортуват и чакам с нетърпение да се приберем и да проучим възможностите около нас - обмисляме плуване, таекуондо...А, малката ми се иска да я запишем на балет - само това повтаря, а и стъпва с предната част на краката си леко навътре и съм си внушила, че това би помогнало поне да не се задълбочи тази походка и да ѝ се изкривят краката...
mimka_8, и аз съм чувала, че като стискат децата се получават инфекции! Дано бързо да се справите с проблемчето!
Плодове и зеленчуци ядат нашите зверчета, но все пак си имат и недолюбвани такива...като броколи и чушки, например. Wink

Общи условия

Активация на акаунт