6 годишните на предучилищна - 3та тема

• 43 402
  • 747
  •   1
Отговори
# 75
Точно!

# 76
  • Sofia
Всъщност от известно време съм установила, че прекалената деликатност по отношение на децата ни, не ражда само добри плодове.
Така е.  Обаче "прекалено" идва отново относително понятие, що се отнася до всеки човек. За едни едно "прекалено" е едно, за други друго.  Simple Smile

Та в случая, без да знам друго освен споделеното от Вела и нюанстите на случката... Госпожата да слага епитети на едно от децата, на всеослушание пред останалите, е недопустимо според мен.  Защото освен да учат, децата се и възпитават в у-ще, волно или неволно! И особенно такива малки деца, толкова попиват и се влияят...
Изказах моето виждане, разбирам прекрасно, че не висички мислим еднакво.  Simple Smile

О, да не забравя...  Simple Smile
Простете, компания, ако с нещо неволно съм обидила някого! И простено да ни е от Бога и нека бъдем по-добри!

# 77
Децата са различни. При някои твърдият тон прави чудеса, други се разстройват и свиват в себе си при по-остра критика. Учителят би трябвало да ги познава и улавя нюансите... Но все пак всички сме хора и грешим, няма как.

# 78
Моренка от разясненията стана ясно, че епитети не са слагани, а е казано публично, че детето не се е справило с поставената задача, което се оказа и факт. Нямам за цел да порицавам нито една метода за възпитание, която родител е подбрал спрямо своето дете. Изразих моята гледна точка и не очаквам да я приема някой. Все пак не е и нужно да сме еднакви или всички да изразяваме еднотипна позиция.

Всъщност от известно време съм установила, че прекалената деликатност по отношение на децата ни, не ражда само добри плодове.
А  това съждение съм го изразила на база моя опит, с моето дете.

# 79
sky* права си не са слагани епитети. Пак ще кажа, госпожата е казала на децата ,че: цитирам детето "Я вижте Никол не може да си направи мартеница, изложи се на финала"

Никол току що ми разказа случката вече с усмивка. Приела е нещата. Доволна е ,че може да прави пискюлчета.Просто на момента беше много разтроена.
 Аз се стремя да не реагирам веднага остро, докато не разнищя случките които винаги ми разказва. Понякога децата не споделят всичко от първия път, понякога преувеличават.
Обяснявам ,че не винаги може да разбере нещата от първия път.Ако трябва ще помагам и т.н.Както казах, тя е свикнала нищо да не и се опира и затова се разстрои.  Дано не е такава и в училище иначе не ми се мисли какви драми ще бъдат.

# 80
  • Sofia
Скай, аз точно затова казах: "Изказах моето виждане, разбирам прекрасно, че не висички мислим еднакво." Така си направила и ти.  И не съм се чувствала порицана, а вярвам, че и от моя пост не се чуства някой порицан.
А със съждението ти съм съгласна, както и писах по-горе.  Grinning

# 81
Госпожата да слага епитети на едно от децата, на всеослушание пред останалите, е недопустимо според мен.  Защото освен да учат, децата се и възпитават в у-ще, волно или неволно! И особенно такива малки деца, толкова попиват и се влияят...
Абсолютно съм съгласна с казаното от Морена. Не може учителката, която би трябвало да е авторитет да дава определения и то пред децата. В тази връзка и аз смятам да поговоря сериозно с нашата.
Жасмин, много красиви мартенички!
Добре дошла на Контес, много интересна "биография" имате за тази възраст - сега къде ще е първи клас детето?

# 82
  • Някъде в облаците
Запис в новата тема.Това за въшките направо ме втрещи.Въобще бях забравила,че има такива гадини.Само това ни липсва.То не стига тоя кошмарен грип,а сега напролет и шарките...

Хайде и аз в новата тема.
 Mr. Green За въшките - и аз се втрещих миналата седмица. Оказа се, че има градове, които са пламнали И това го разбрах, след като в групата на дъщеря ми се появиха и .......... естествено и тя имаше. Съседното училище е пламнало - медицинската сестра каза. Още съм в пълен потрес - миналия февруари борих варицела, този - въшки.  Rolling Eyes
 ThinkingЗа слагането на определения - считам, че не трябва да бъде пред другите деца. С нашите учителки нямам проблем - много добри педагози са. миналата седмица учителката по английски в Британика пред всички деца и пред всички чакащи родители много остро се оплака от дисциплината на момченце от групата на дъщеря ми. Родителите - потънаха от срам. Детето - не се впечатли изобщо. Ефектът върху дъщеря ми - без да кажа нищо беше следния: .......леле, ако на теб това ти го беше казала Мис Марти, мамо ....... само аз знам какво щеше да се случи  Joy И оттогова - всеки път не пропуска да ми каже, че тя изобщо не е говорила.  Joy Но слагането на епитети е друго....

# 83
Май трябва да учим децата си на дебелокожие за дребните неща. Миналата година учителката в детската се беше карала на моята много пъти, че не може да танцува като хората. Вътрешно бях побесняла, защото в крайна сметка целта на тържествата би трябвало да е да се забавляват децата. Първо бях решила да не я пускам  на тържеството, но после реших, че това е отстъпление. Питах дъщеря ми дали иска да отиде, каза да. Поговорих с нея и й дадох насоки да не се впечатлява от забележките на госпожата и й казах, че ако продължи да я тормози, ще говоря с нея. Не се стигна до там. Госпожата се кротна.

Ние пак не сме на училище. Изпуснахме си партито за рождения ден, миличката беше съкрушена. Повтори я грипа и този път стигнахме до болница. Сега сме си вкъщи и се дооправя, но сигурно и другата седмица ще я задържа.

# 84
Сънчо бързо да се оправя детенце.

# 85
Изпуснахме си партито за рождения ден, миличката беше съкрушена. Повтори я грипа и този път стигнахме до болница.

Горкото дете!  Sad  Пожелавам ви само здраве занапред!  Hug

# 86
Сънчо , бързо и леко да го преминете . До ден днешен си спомням как отмениха 6-ия ми рожден ден , защото имах отит . И това стана ясно в същия ден на партито , много ревах - и от възпалението ,и от неполучените подаръци . Предполагам , че като отмине грипа , ще си наваксате пропуснатото  Hug

# 87
Сънчo  бързо да оздравявате! Hug

# 88
Сънчо, да оздравявате.

Грипа ги повтори децата и пипна и мен. Буквално 2седмици се влачихме, тази седмица се дооправят. Калина 3та седмица не е ходила на училище, ще я пускам от другия понеделник.
Дано да не се разболее пак след седмица, че ще се гръмна.

# 89
  • Sofia
Ох... всички болнички да оздравяват!  Hug
Много е болно времето... това е положението. То студ нема, та си царуват бацили, бактерии и каквото е там гадория...  ooooh!

И моята е в къши от четвъртък миналата седмица. Евентуално в понеделник... ама да видим де.  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт