6 годишните на предучилищна - 3та тема

• 43 826
  • 747
  •   1
Отговори
# 240
При нас в ЧУ няма начин - целодневно са. Дори и да искаме, няма как да ги взимаме по-рано, имат си часове по програма през цялото време. Но пък съм доволна, че имат пеене, танци, театър, забавни игри, тенис по програма, та тогава отморяват.

Последна редакция: пт, 28 мар 2014, 21:11 от Анонимен

# 241
Когато разглеждахме училищата ми направи впечатление 35-то СОУ - там са с целодневно. Имаше техни представители на едно представяне в градината ни и обясниха, че при тях учат да речем един час математика, след това един час си пишат домашните и преговарят, следва друг час и след него пак подготовка и домашни, като след обяд са леките предмети физическо, рисуване и т.н.

# 242
Когато разглеждахме училищата ми направи впечатление 35-то СОУ - там са с целодневно. Имаше техни представители на едно представяне в градината ни и обясниха, че при тях учат да речем един час математика, след това един час си пишат домашните и преговарят, следва друг час и след него пак подготовка и домашни, като след обяд са леките предмети физическо, рисуване и т.н.

Това е много хубаво и ако детето нещо не е разбрало може веднага да попита и да се обясни отново от госпожата. Така искаха и в училището на сина, обаче, самото училище не предлага нито плуване, рисуване , пеене и въобще всякакви други извън класни занимания. По тази причина много родители предпочетохме да учат само сутрин и после, който иска си ходи на извънкласни занимания.

# 243
  • Sofia
Да, хубаво е до някъде, ако пък има и условия/база за целодневен престой, вече е много хубаво. По мое мнение.  Simple Smile

# 244
  • В светлината на слънцето
В училището на дъщеря ми има направена специална стая за отдих за децата от началния курс. Така тези, които ходят на занимялна имат възможност да си починат, поиграят. Не е стая с легла, а просто с удобни мебели за почивка. По-скоро е за релакс за времето, когато нямат възможност да играят навън.
Дъщеря ми ходеше на занималня в първи клас, сега - понякога, когато има желание, но по-скоро - не ходи. Имам представа и от двата вариант и за мен лично, по-добрият е да се подготви у дома, където може и да си почине, най-малкото да си свали обувките от краката, а не цял ден да стои с тях в седнало положение. Но пък има кой да я подготвя у дома (майка ми е пенсиониран начален учител и то беше един от най-добрите навремето в София).
Що се отнася до извънкласните занимания, аз съм на принципа, че детето трябва да опита от всичко, щом има желание. Така ще получи лична представа от съответното нещо и ще го докосне, съответно реши дали му е интересно или не. И няма един ден да съжалява, че не е успяло да танцува класически балет да речем. Но не наведнъж, а едно по едно. Но да го разкъсвам на 100 неща едновременно, щото съм много амбициозна и съм направила планове за бъдещето му 100 години напред - нееее. Stop Дори децата имат някакъв предел - физически и емоционален, с който родителите са длъжни да се съобразяват. Peace

# 245
Племеникът ми учи в 35 СОУ. Доволни са, в понеделник отиват с ранницата с учебници и чак в петък си я взимат. Часовете са така както Beboo е описала. През седмицата не пишат домашни вкъщи само през уикенда и според зълва ми дават много домашни.

Но не наведнъж, а едно по едно. Но да го разкъсвам на 100 неща едновременно, щото съм много амбициозна и съм направила планове за бъдещето му 100 години напред - нееее. Stop Дори децата имат някакъв предел - физически и емоционален, с който родителите са длъжни да се съобразяват. Peace

Peace

# 246
  • Sofia
Мимка, а в кой клас е племенникът ти, просто ми е интересно до кой клас е това целодневно в у-щето. 

# 247
Мимка, а в кой клас е племенникът ти, просто ми е интересно до кой клас е това целодневно в у-щето. 
А да забравих да уточня. Сега е втори клас и мисля, че тази година е последна с целодневното обучение.

# 248
Малкият днес отиде с кака си на уроците й по рисуване, нарисувал е тази ваза: https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/t1.0-9/r9 … _1878459938_n.jpg
Не е лошо като за първа рисунка, малко не му е стигнало времето.

На репетициите на хора много му харесва, намерихме песничките в ю-тюб и си ги учи, снощи пя пред компютъра. Сега са с кака си малко при баба и дядо, да потича там на двора, дано не завали. Най-накрая ваканция 9 дни, супер!

Последна редакция: сб, 29 мар 2014, 15:49 от Анонимен

# 249
Жасмин страхотна му е рисунката. Браво.

# 250
  • Sofia
Сега е втори клас и мисля, че тази година е последна с целодневното обучение.
Жалко, според мен е хубаво да беше до 4ти. Колкото по-големи стават децата, толкова по- се изпускат нещата...

Хайде, честита ваканция! Весело и безгрижно (и за деца, и за родители) изкарване!  Grinning

# 251
  • В светлината на слънцето
Жасмин, много му е хубава рисунката.   bouquet

# 252
  • София
Жасмин, и тук се вижда математическата мисъл за форми и симетрия Simple Smile
И да си дойдем на думата - среща - кога и  къде?

# 253
Днес и моята красавица ми нарисува един букет от цветя за мен! Много се зарадвах! Ето рисунката: newsm51  Heart Eyes

Последна редакция: нд, 30 мар 2014, 13:17 от Калина.Кали

# 254
Жасмин, и тук се вижда математическата мисъл за форми и симетрия Simple Smile
Наистина страхотна рисунка, браво на момчето ти Жасмин! А на каката са невероятни. Ще можеш ли да споделиш / на лични или ФБ, ако тук не става/ къде ходят на рисуване. Нещо не можем да намерим мястото на Ния, откакто се преместихме, преди в едно читалище до старото ни жилище имаше страхотен преподавател, хубаво, светло и уютно помещение, сега не съм доволна където ходи / в Читалище Хр. Ботев/, много мъничка и мрачна стая, мирише на мухъл, та търсим други варианти.
За срещата, както и преди съм "за", само че ако повечето са ваканции при баби и дядовци трябва без децата.
Иначе при нас се оказа, че кашлицата на щерката е тип алергична, обиколихме завидно количество доктори, пуснахме кръвна картина, гърлен секрет, снимка, казват, че всичко е ок, а кашля така силно и страшно, че чак ми е неудобно и по улиците като я водя. Последният уж някакъв титулован професор ни изненада с диагноза - ГЕР / рефлукс/, ама не мисля, че това, което е типично за бебетата е причината. Наливаме я с ксизал и се подобрява. В тази връзка да споделя, че по принцип съм против пращането й на училище в това състояние, но нямаше как, още повече, че и личната, и другата педиатърка бяха категорични, че не е заразна и кашлицата, която между другото е като на пристъпи, е тип алергична, без каквито и да е други симптоми и ни отказаха болничен / повторен/ - малката няколко часа не кашля, после буха силно и продължително и после пак период на затишие. Та я заведохме от средата на седмицата за два дни на училище, обяснихме всичко на госпожата, показахме изследванията и документите от лекарите, но част от родителите се възмутили, че кашля, едва ли не вдигнали скандал  и за да не влизаме в конфликт, я спряхме по семейни причини.  Не знам защо хората сме толкова тесногръди и няма слушаемост, ама пак пропусна занятия при положение, че трима отделни лекари са категорични, че е здрава, като изключим алергия и рефлукса, който се третира с диета. Дано сега през ваканцията спре да кашля, че иначе много ще пропусне. Докато уточним изследвания и всичко март е ходила само седем дни на училище. Вие как бихте постъпили на мое място - при положение, че нямаме вариант за постоянно гледане от баба или др.
Р.Р. Писали сме заедно с Калина, много хубав букет си имаш!

Последна редакция: нд, 30 мар 2014, 15:32 от Mira_p

Общи условия

Активация на акаунт