На добър час в ПЪРВИ клас! - 7

• 44 938
  • 742
  •   1
Отговори
# 660
  • у дома
Преди някой питаше за тестовете от тази година на СБНУ-качени са вече на сайта http://www.sbnu.org/tests.php

# 661
53т на ВМС. Този път излязоха доста по-бързо резултатите.
Стана ми обаче много интересно какво точно е сбъркал. Вечерта като ги преглеждахме вкъщи, установихме, че на 13та е объркал броенето на триъгълниците, за 14та каза че е попълнил всички цифри, но беше категоричен, че не е посочил нищо като отговор, защото не разбрал какво го питат  ooooh! Това са -18т. Има още -4т до резултат 53т, което означава, че е объркал 2 от най-лесните - една задача с 1т и една с 3т. Вкъщи казваше много бързо верните отговори, ама какво ли е заграждал там или е решавал и забравял да загражда  Thinking
Интересно, че тези които са пред него, пак са с "особени" точки - решени трудни задачи, сбъркани лесните.

# 662
ston, аз откакто не преброи зайците на Кенгуруто, а реши везната Laughing, хич и не се учудвам от подобно развитие на нещата. svetlaem , благодаря за тестовете.

# 663
Лекси, опитай с бромексин.

Нашите почти нямат физическо  Rolling Eyes, като ви чета...народна топка, футбол, волейбол, къде ти такива занятия. Аз се радвам, ако въобще излязат навън, по програма са им 2 часовете по физкултура като често ги преобразуват в мат или български  Rolling Eyes.

# 664
Нашите си карат редовно часовете по физическо. Само 2 пъти се е случило досега да нямат и то защото в тези дни часовете бяха намалени, валеше дъжд и явно са решили, че докато отидат до салона и сменят обувките, то часът ще е свършил.
За мен пък е проблем, че играят предимно народна топка навън. Моят син до топка не се докосва. Откъде се пръкна такъв, другите само топка им дай, той бяга от нея като дявол от тамян. Съответно докато другите играят, той тичал и си правел обиколки по пистата.

# 665
Здравейте,
бих искала да попитам знаете ли кога е последния учебен ден на децата?

Доколкото разбрах заради матури и избори май ще свършат около 21-22 май newsm78.

# 666
  • Varna
Последният учебен ден е 20 май. На 21 и 23 ще имат матури седмокласниците и по неясна причина са дали за неучебен ден и 22 май. Та първокласниците ще свършат още на 20.

# 667
  • София
Здравейте,
бих искала да попитам знаете ли кога е последния учебен ден на децата?

Доколкото разбрах заради матури и избори май ще свършат около 21-22 май newsm78.
http://www.mon.bg/?go=page&pageId=17&subpageId=56

# 668
Благодаря Ви за информацията! Каня се да правя една резервация и ми беше важно  Hug.

# 669
На 21 и 23 ще имат матури седмокласниците и по неясна причина са дали за неучебен ден и 22 май.
Причината ще ти се изясни, когато имаш седмокласник. Напълно нормално е седмокласниците да си починат един ден между две тежки важни външни оценявания, вместо да ходят на училище. Същото важи и за дванайсетокласниците, които имат матури по същото време.

# 670
  • Varna
На 21 и 23 ще имат матури седмокласниците и по неясна причина са дали за неучебен ден и 22 май.
Причината ще ти се изясни, когато имаш седмокласник. Напълно нормално е седмокласниците да си починат един ден между две тежки важни външни оценявания, вместо да ходят на училище. Същото важи и за дванайсетокласниците, които имат матури по същото време.

Имах впредвид, че за всички е неучебен ден. За седмокласниците ми е ясно имам си у нас Simple Smile

# 671
Е, то няма как едни да учат, други да почиват. И в началните училища не се провежда НВО за седми клас и матури за дванайсти, но и те почиват на 21-ви и 23-ти. А пък, ако питаш децата, хич не ги интересуват причините.  Grinning

# 672
Здравейте!
Искам да попитам откъде правите диктовки на децата си? Видях на първа страница с линк с думи за диктовка, но на моето дете не му е интересно. Търся кратки смислени текстове, подходящи за първи клас.
Има ли из нета тестове по българси език? По математика сме затрупани, но по Българси изреши от всички състезания (стандартните), които намерих и сборник с тестове купих, но е към края си.
Ани, може ли да кажеш откъде в нета сте решавали?

Всички тестове от състезания!
А сега започнах да му диктувам от книжката , която Цвети препоръча. Много хубави диктовки има.

# 673
  • у дома

Всички тестове от състезания!
А сега започнах да му диктувам от книжката , която Цвети препоръча. Много хубави диктовки има.

Ние имаме от баткото тренировъчните упражнения,но сега при малкия работят в училище с тези по бел и ми харесват повече от ТУ.
Ето тук има странички от тези помагала
http://www.book.store.bg/p98010/bravo-sbornik-s-uprazhnenia-po-b … ia-ognianova.html
http://www.book.store.bg/p98013/bravo-diktovki-po-bylgarski-ezik … ia-ognianova.html

Последна редакция: вт, 22 апр 2014, 23:55 от svetlaem

# 674
  • София
И при нас в училище работят по "Браво" - 1 и 2 част. Хубаво е наистина.

Сега сме в процес на купуване на ново помагало по математика, че са на края на учебника - "Мечо и медунка". Ще им остане да го довършат през ваканцията.

Общи условия

Активация на акаунт