Баба Марта е на прага, за юлските бебоци мартенички стяга - Тема 10

• 29 851
  • 739
  •   2
Отговори
# 120
lokosff, ееее много гадно Sad. Добре, че си в 19-а седмица, имаш време да реагираш.

knick_knack, ММ е записал час за 11 часа май.

Ок, приятна бременност Simple Smile

# 121
Elika кажи какви са ти плановете и може да го организираме. На нас ни отпадна тази седмица срещата и ще гледаме някоя слънчева събота или неделя да се съберем Simple Smile

# 122
От толкова много четене забравих, кой беше питал за Аvent шишета дали били ок.Аз само ще споделя от моето проучване на тема шишета какво установих, а пък мамите с опит ще кажат дали съм права или не.Първоначално и аз гледах на Avent.После тук се спомена NUK и  се разрових за тях, които се оказаха по- добрият вариант.От вчера вече съм на трето мнение, а именно че на dr.Brown`s са най -добрият избор.За сега те са фаворит.Само не знам колко милилитра трябва да взема Simple Smile Май не трябва да са най - малките, т.к това ще означава след месец да взимам нови ....Вие какво мислите ?
ето тук намерих тикава шишета : http://www.pakostnik.com/bg/vendorproducts.php?id=259

# 123
  • гр. Варна
Здравейте момичета,да се разпиша и аз в новата тема.
Аз бях една седмица в болница със сина ми с диагноза пневмония и днес ни изписаха.Детето е вече доста по добре и ни пуснаха да се приберем.Аз иначе съм добре и съм на фм на 01.03.
В болнични съм от  03.02 и така смятам да я карам до края.
За покупките:Прегледах какво ми е останало от малкия и вече започнах по малко да пазарувам за бебето.Така направих и за първото си дете-всичко ми беше готово,изпрано и изгладено предварително

# 124
Ехаааа  smile3508 май доста се очертаваме за днес и утре за ФМ - сега ще завалят сини и розови щъркелчета... smile3521
Стискам палци за всички,всичко да мине наред  newsm17
Вели 1983 аз мойте ги прах,гладих и преподреждах два пъти  hahaha , но найстина така е много по-добре-прибираш се и всичко ти е готово,подредено...изваждаш си гащеризончето или бодито което си си купила преди Х време за да го облечеш и да видиш как сладко стой на твоето бебче  Heart Eyes а не тепърва да хукваш да купуваш или да се прибереш от болницата и мама,свеки и мъжо напазарували дрешки, изпрали ги и започваш да ги разглеждаш и да се чудиш какво и как да комбинираш и хоп в един мометт се оказва,че всички дрешки от 3 или от 6 мес. на горе понеже ,,Малките бързо ще ги израсте" hahaha

# 125
  • Варна
mama@cvety  Heart Eyes Ама изключително дете, честно!  Hug Ама че ме разсмя с последния си пост! Верно ли има и такива случаи? Чак не мога да си го представя. То по тая логика направо на 6-12 да скачат. На моя и тези от 0-3 му бяха големи първите 2-3 седмици, пък представям си 3-6м. Тях започнахме да ги ползваме към 2-3 месец.  Wink Ама той шошо наддаваше с по  кило и малко.
Мимето14, MAMA_SANCHO ще чакаме новини! Стискам палци.  Wink
Щастлива жена честити сини гащи!  Hug
VeryMe прекрасни новини! За шийката ти пожелавам всичко да е наред! Пазиш се, почиваш и така до Юли.  Hug Сега да купиш по нещо на бебоците!  Laughing
diana_hv ама ти защо и се вързваш? Недей мила! Още повече ти е майка - аз на моята директно и го реквам, докато на свеки не смея. И да ти кажа в тази ситуация така както го описа, ако имах възможности бих си купила всичко сама и няма да се съобразявам с нейните желания/суеверия. За помощта след раждане, ако смяташ, че ще те натовари, вместо да ти помогне, не я приемай. Още повече, че тази помощ е много криворазбрана. Аз разбирам да дойде някой у дома и да ми помага за домакинските задължения, докато аз се гушкам с бебето и му се радвам, но по-често наблюдавам обратното - бабата се радва на детето, пък майката да си шета. Ами мерси!  Naughty Разбирам, че вероятно го прави от добри чувства, ама нека и тя разбере, че ти чакаш дете и за него вие с мъжа ти решавате, вие се грижите и т.н.
veli1983 ох, че неприятно това с болницата! Хубаво е, че вече сте си у дома. Пазете се!  Hug
За дрешките - аз такъв мерак имам да купувам, пък толкова хора искат да ми дават, че ще ми развалят кефа. Обаче от друга страна като знам на малкия как му омаляваха със седмици нещата до към 6тия месец и срамота да не приема. Друг е въпроса, че вчера ми донесоха една торба/чувал, която смятам да върна. Еее бива ли такова чудо не знам. Дала ми дрехи с петната, избелели, забоядисани или пък разтегнати яко от пране и бодито е квадратно?!  Shocked
Шишета, помпи, стерилизатори, нагреватели нямам и няма да купувам. Само едно шише да имам за всеки случай.

# 126
Ако решите, една приятна статия:
https://babybook.bg/blog/1664/2014/02/16/tainiat-jivot-na-nerodenoto/

Представям си моят бебок как вече, даже отпреди няколко седмици, вече се мръщи, ако нещо не му харесва и усмихва - например на вкусна храна или готина музичка, която слушам    Nature Sunny

В тази връзка, да ви питам нещо, от няколко дни забелязвам, че като пия кафенце, а пия по половин мънинка чашка, 20-ина мин. след това, започват едни шутове и тупане. Дали не трябва да спра и малкото кафе дето пия ?

# 127
  • Пловдив
lokosff, ми втората ФМ може да се направи между 18-22 седмица. При мен се пада даже края на 22 седмица..

# 128
  • Пловдив
Оле момичета, колко сте бързи докато се усетя и хоп нова тема. Има да чета  Simple Smile

Аз си записах час за 4Д за 6-ти март само, за да узная пола, че моята лекарка не иска да се ангажира да го определи. Иначе ФМ си правих на 2Д и всичко е ОК.

# 129
  • Пловдив
lokosff, ми втората ФМ може да се направи между 18-22 седмица. При мен се пада даже края на 22 седмица..

На мен ми казаха, че можело до 24-та седмица да се прави (това го казват от клиниката, в която правят 4Д)

# 130
Момичета здравейте ей 3 страници сте изписали - не мога сега да чета че имам гости , но бързам само да споделя и после по- късно ще наваксам - имаме си изненада- от 80% момче се оказа че ще си имаме 100% момиченце е на това се вика изненада - Миме ще те помоля за едно  stork-girl.
И сега сме в пълен шах- ха-ха - очаквай неочакваното. Ще свършвам че майка мие у нас после ще наваксам с четенето и писането - целувки мамчета и мерси че ме мислите.

# 131
  • Пловдив
mashiana, може и така да е.
MAMA_SANCHO, ми честита мома Simple Smile. На мен в 16-а седмица ми казаха 100% момче, но чакам и втората за по-сигурно.

# 132
Ехаааааааааааа,мама Санчо,ЧЕСТИТООООО Hug Hug Hug Hug

Първия път в коя седмица и на какъв ехограх ти казаха пола?

За шишетата аз съм твърдо за Др.Браун-пробвахме на Авент , Камера и др, но се задавяше с тях.Та исках да ви попитам дали бих могла да ги използвам за бебо като им купя нови биберони например newsm78

Честито на всички ,които минаха ФМ и стискам палци на тези ,на които им предстои.Мен лекаря ме вика на трета-в 22 седмица и трета-в 28

# 133
  • Пловдив
dbojidarova78, предполагам, че са стъклени, щом искаш да ги използваш пак. Според мен няма да има проблем, като им сложиш нови биберони.

# 134
  • Пловдив
Здравейте,мацки,

аз днес търся кого да набия  Laughing .На косъм беше работата,но се размина.На площадката 12 годишно момче налетя на моята 5 годишна клечка.Била стояла близо до люлката и му пречела  Shocked .Като се надвесих над това момче,му обясних някои нещица.Майка му тича отзад и писка.
Преди това моята си намокри дупето на една мокра пързалка.Ходихме да се преобличаме.Изобщо не ни е ден  Mr. Green

Д-р Браун са хубави шишета,но трудно се мият,защото имат много части за сглобяване и разглобяване.А в тръбичката трудно се бърка,за да се почисти.А полза от антиколик системата не видях.Аз ползвах такива миналия път.Според мен е достатъчно просто да са стъклени.

Мама Санчо,честити розови гащи

dbojidarova78,с нови биби може да ги ползваш.Аз също ще ползвам някои от моите д-р Браун с нови биби,но антиколик системата отдавна е в коша

Общи условия

Активация на акаунт