Отговори
# 435
  • София
Здравейте момичета! Аз съм скапана от работа! Тези два дни ми се разказа играта,но то ще е само в началото докато наваксам изостаналото. Иначе моите мъже са се справили чудесно и днес. Сега 5 дни почивка и само аз и децата в къщи. Смятам да не си покажа носа на вън.
За тази кукувица  sexy girl  doh без коментар. Мога само да кажа: горкото момиче!
babyface76 и моя цикъл беше мнооого обилен. Без болки- 2 седмици. Направо ужас. Аз по принцип съм с нормален 4-5 дневен. Без болки и кръвоизливи. С "нормални" тампони/превръзки си карам. Сега беше нещо страшно,но било нормално! То още хормони са шашави,матка се чисти,абе бъркоч.
За позицията на спане-аз го слагам само на една страна,но по време на сън той си се обръща по гръб доста често.

Малко ви изпуснах,но се надявам,че сте добре всички!
Поздрави!

# 436
Пандичка,благодаря за отговора за ортопеда   bouquet -а някой би ли препоръчал добър специалист в София за този преглед!!!  Flutter

# 437
  • София
Благодаря ви за отговорите за цикъла. Аз нещо се филмирах, понеже така бях преди, като имах гадната миома, а в епикризата пише миоматозна матка. Бях чела, че това значи множество малки миоми, но значело и задебеляване на матката  newsm78. Казаха ми, че лохиите ще са ми по-обилни, но не се получи така, а сега цикъл обилен ми се появи.

Панди, браво на теб. За ФБ групата кажете как да затегнем правилата??? Все пак не може всички да се видим на живо, а всеки може да създаде фалшив профил и да се представя за друг. Наистина не е лесно да се реши.
Те са си затегнати, повече нищо не можем да направим.
Ами не съвсем, пак се включват доста нови хора. Нямам нищо против ако са реални и добронамерени майки, но как да разберем кой профил е реален и кой фалшив? Понеже са ме цанили за администратор, мога да кажа какво мисля, но се съмнявам, че ще се приеме. Все пак - да не бъдат добавяни ФБ профили на потребители без реални снимки, а само на цветенца и листенца. Също новосъздадени профили. И след като един профил бъде проучен достатъчно от админите, тогава да бъде добавян. Също могат да бъдат добавяни хора, ако някой вече изпитан потребител гарантира за тях. Доста сложно звучи, но аз само предлагам. То пак няма гаранция, че няма да се появи някой хахо, но все пак...  Ако имате други предложения как да се действа, споделете. Знам, че имаше и спорове за това преди, и обидени мами. Доста хора напуснаха групата и не ми се иска да се стига пак до същото положение. Но нещото, което е хубаво да имаме е списък кой с какъв ник пише във форума. Някои мами ги има, но не са всички. Нищо лично към никого, но виждате какви психоПАТКИ има в този форум. Аз лично не се притеснявам, че някой може да види снимка на детето ми, но има майки, които поради една или друга причина, си имат съображения това да не се случва.

Момичета,напоследък,бебока се оригва (че от начало изобщо не се), и веднага след това започва хълцане.Какво не правя както трябва.Вдигам го внимателно, брадичката му е на рамото ми и го поглаждам по гръбчето.И следва оригване и веднага след това хълцане...
Гледам дискусия във фейса,наистина ли е толкова вредно спането по корем,понеже през деня само така се успокоява да спи върху мен.
Завиждам на всички дето скоро ще се връщат на работа,не за друго,ами сама вкъщи и без разходки...ужас просто.
Хубав ден и  Hug

При нас оригването е по същия начин, но не винаги. Той се оригва 2 пъти по-силно, но ако не успее втория път добре, тогава започва да хълца. Нищо не можеш да направиш, не е проблемът в теб. Ние сме от проблемните в това отношение, иначе си спи. Но ако не беше това мъчително оригване (което понякога изобщо не се случва и следва връщане на мляко), доста повече щях да съм се наспала.
По корем в леглото не го слагам, върху мен да, но не е легнал, а полулегнал и мисля че тогава няма проблем. В леглото го слагам настрани и подпирам с одеялце, но пак успява да легне по гръб.
За работата - то май почти няма такива, освен  ronkis . Аз ще изкарам първата година, за втората ще видим. Няма да успея най-вероятно, поради финансови причини.

Ето ме и мен, кърмим се и мога да пиша с една ръка...

Бях на фризьор, върнах се с прическа и се наложи да отменим снимките - малката е прекалено нервна. Ще изчакам да мине малко време да и минат пъпките и тогава ще пробваме пак Simple Smile

Фейсче, от такава свеки бегай, ужас. Много криво ми стана като прочетох какво ти е казала. Никой няма право да ти държи сметка, нагло бабе...

Ех жалко за прическата, поне да я беше снимала нея Simple Smile
За свеки -
Скрит текст:
аз доста я уважавах, обаждала съм й се да видя как е, подаръци съм й пращала и носила, но нали знаеш - малките камъчета обръщат каруцата. За сведение ММ никога не е звънял на майка ми, но и никой не е искал такова нещо от него. Моето приятелско отношение към нея беше до тук. Повече няма да я каня да идва за помощ. Само да си види внука, а всички грижи за детето ще си поема аз.  Пък днес ММ ми разправя да съм престанела да говоря против майка му, нищо че била кукувица. И да не съм го заплашвала, че си отивам при нашите. Жалко, че не ми вярва, че не е заплаха, сериозно го мисля. Там поне няма да ми се влачат и Сульо, и Пульо.

П.П. Смених млякото на малката, но и новото не яде. Какво да правя?/качила е за месеца само 200гр/
Какво си давала и на какво е сега?

marjan357 , гледах снимките. Ама изобщо не се плаши твоя сладур.
За какса - едва ли е от килограмите. Постепенно ще ги свалиш.  Аз имам 5-6 отгоре, но ММ не ги забелязва. По-скоро е от умора и постоянна заетост с бебето, както е при нас.

Денислава и ти ли 90-дневната?

Нещо за което май не сме говорили е в каква позиция спи бебето. Нощем си я оставяме или наляво или надясно, като ги редуваме, но през деня често е по гръб, да ама не, нашата педиатърка каза да не го оставяме по гръб защото щяла да му се деформира главичката  Shocked ами в количката нали пак е по гръб  newsm78

А като спи по гръб главата не е ли на една страна? Поне при нас е така, макар да я върти понякога.

boncheto , забременяла си защото миомата ти е външна, тогава е по-лесно. моята беше 7 см при откриването и за 3 години стана огромна. Не знам точните размери, не помня колко беше в епикризата, но е била колкото пъпеш - 15-20 см. Ако бях забременяла с нея, щеше да стане 30 см сигурно, а детето нямаше да оцелее. Сега, като ти е 7х5 и най-вероятно ще намалее още, не е зле да опитате лапароскопски. Съветвам те да я наблюдаваш и ако тръгне дори мъничко да нараства, да я махнеш, защото в някакъв момент може да стане огромна, да ти пречи и да ти прави кръвоизливи. Аз винаги съм била с висок хемоглобин, но от нея бях стигнала до анемия.

За ФБ групата по-горе съм коментирала. Нищо лично, но както виждаш в този форум върлуват какви ли не потребители  Peace

За позицията на спане-аз го слагам само на една страна,но по време на сън той си се обръща по гръб доста често.

+1

Хайде аз лягам. Пак закрих форума днес Simple Smile Лека на всички!

# 438
Ами четете, де. Синфлорикс е пневмококовата. Ще я слагам след годинката, защото тогава са 2 инжекции, а не три, както ако се сложи сега.

Доколкото разбирам, тази ваксина е въведена от 2010г в Бг. Това ли е т.н 10-компонентна ваксина? (понеже другата, която се слага 2ри месец, е 5-компонентната) И кои са тези 1- заболявания, от които предпазва в такъв случай?
Въобще темаат с ваксините е #Crazy

# 439
Севито, предпазва от 10 щама на една и съща бактерия, не точно от 10 различни заболявания. Мога само да ви посъветвам да се информирате (по-назад бях дала линк към книгата на д-р Ситрс, пак ще дам, като се добера до комп) и да четете и листовките, преди да поставите ваксина (има ги в нета). Лошото е, че лекарите по същество не учим много за ваксините, и не ги разбираме добре, поради което не е сигурно, че вашият педиатър ще може  да отговори на въпросите ви и ще ги приеме на сериозно... Специално в листовката на тази ваксина пише, че може  да се поставя на леко болни деца, с което съм крайно несъгласна. Също, практиката да се поставят ваксинк

# 440
Практиката да се поставят ваксини през 1 или 2 седмици е много порочна. Правилно е да има отстояние поне един месец, за да има организмът възможност да се възстанови. Иначе се поставя реално в най-уязвимия момент.'

# 441
  • София
Благодаря за инфото зелено човече още няколко майки споделиха същото, включително и моя позната, така че ще слагаме и ние водоустойчива, само се чудя дали върху тези старите да я лепна или да ги махна и да се мъча аз да я залепя(не съм сигурна дали ще успея да го направя правилно  newsm78 )

Залепянето е налко особено, да. На нас хем ни го показа педиатърката, и пак не винаги успявахме, та сме ходили понякога тя да ни сложи новата лепенка. Може да е добра идея да сложиш сега отгоре непромокаема - ако стане - и на следващото виждане (да не се ръгаш между бацилите за едната лепенка) да носиш нова лепенка водоустойчива и да помолиш за смяна. Може да се аргументираш, че ти е трудно с къпането, примерно, и каквото се сетиш още като неудобство. Тя лекарката при всички случаи ще види, че сте с друга лепенка, както и да я сложиш, така че е добре да изясните въпроса. Друг вариант е да махнете и да се пробвате сами да сложите с риска ако не стане, да трябва да ходите преждевременно за едното лепене.
Предполагам ви казаха да се стараете да сведете плача до минимум? За мен това беше страхотно оправдание пред всеки, който навремето се опитваше да коментира колко много се гушкаме с бебето, спим заедно, кърмя го "безразборно" и прочие нормални за мен неща  Mr. Green

Давам си сметка, че не съм писала тук, че сме с Лимонката в болница. Бронхиолит. Нещо, което е важно за всички нас и което всички повтарят тук, е, че при бебетата понякога нещата се променят за часове. Следете си децата и... купете си инхалатор. Това не е просто уред за лечение на специфични състояния, както мислех аз, а и чудесен вариант за профилактика и ранно "прерязване" на сополи и кашлици без лекарства. Не спирам да се тормозя с размисли как ако имахме инхалатор и бяхме правили инхалации с физиологичен разтвор още от първите симптоми, може би нямаще да се стигне до болница... но минало-бешело, сега чакаме да ни изпишат... 

# 442
Ами тя петкомпонентната нали се повтаря през  1 месец, значи синфлорикса не може да се отложи с повече от 2 седмици защото тогава  ще е близо до следващата ваксина. Аз смятах да отложим с 2 седмици синфлорикса, добре, че каза че не е добре това. Тогава май по-добре заедно да се сложат. Моето дете е и със сополи, някъде навътре похъркват нощем. Не знам вече какво да правя с тези ваксини.

# 443
Аз просто съвсем ще ги разделя. Първоначално мислех Синфлориксите да ги слагам  9-12 месец, но сега май реших да са след годинката, ако са неизбежни.

# 444
Момичета, признавам си, че имах съмнения за този потребител, но по ред причини си пазех съмненията за себе си.
newsm10 newsm10 newsm10

# 445
Здравейте мами Simple Smile
Панди, исках да ти кажа и аз за фенугрийка, за който тразбрах от Тони и смятам много ми помага, но все се чудя не трябва ли да го спра по някое време, че аз го пия вече няколко седмици..някой да има идея?
За секси мацката съм в потрес, но всъщност явно често се случва..и да, това например ме кара да премислям преди да кача някоя снимка в групата и пр...тъпа работа.
Днес ще водя малкото на педиатър, нещо се опитва да кашля, и за всеки случай искам да я чуе.
Ще я водя и като придружител на гинеколог хаха, контролно трябва да ида. А по-натам мисля и ендокринолог да посетя, че имах възел на щитовидната жлеза и на мамолог профилактично, но предполагам след като спра да кърмя?
Стягате ли ските ? Шейните? Снегът пак ни изненанда  Mr. Green
За ваксините, нашата докторка предложи да са по 1 на месец и така ще ги оправим за 8 месеца, но аз не зная какво да реша, то ни да отлагаш, ни да хакаш по 2..

# 446
За ваксините, нашата докторка предложи да са по 1 на месец и така ще ги оправим за 8 месеца, но аз не зная какво да реша, то ни да отлагаш, ни да хакаш по 2..

и нашата така предложи и според мен е по-добре и така и ще направя. Мамолог след спиране на кърменето смятам. Никито, радвам се, че и при теб е имал ефект фенугриика. Аз го спрях след първата кутия защото преливах, така че от това се води кога да го спреш.

# 447
преливане при мен няма, ама пък да го пия нон стоп..знам ли..не вярвам да е вреден , ама все пак?

# 448
А по-натам мисля и ендокринолог да посетя, че имах възел на щитовидната жлеза и на мамолог профилактично, но предполагам след като спра да кърмя?

На мамолог - профилактично 6 месеца след спиране на кърменето  Peace
И аз ще взема да го опитам този фенугрийк Sunglasses

# 449
Кайлис, имаш ли основание да мислиш, че кърмата ти е недостатъчно? Защото е наддал по-малко ли?

Общи условия

Активация на акаунт