Избор на сушилня - 5

• 475 314
  • 3 120
  •   1
Отговори
# 1 665
Та покрай моето проучване разбрах за някои параметри които не се коментират тук и най-накрая си избрах тази. И работата стана.

Моля те да споделиш тези параметри!

Ами поинтересувах се и разбрах принципа и начина на действие на сензора на влажност както и че настройката/чувствителността му може да се регулира (в зависимост от населеното ви място с колко твърда/мека вода перете), разбрах за класа на кондензация какво означава, самия принцип на работа и разликата между некондензационния тип, кондензационния и разликата при него с или без термопомпа.
Абе неща които са явно широко известни но тук в темата не бяха коментирани а когато тръгнах да събирам мнения започнах от темата тук.

# 1 666
muoil кажи ми ако обичаш шумна ли е сушилнята ? Днес моя колежка ми каза , че нейна позната има сушилня Уърлпол и не е доволна , защото била мнооого шумна  Thinking
Вече съвсем се обърках и не мога да взема решение за марката  Sad

# 1 667
Момичета здравейте! От доста време чета темата т.к. съм в дилема дали да си взема сушилня втора употреба или чисто нова. Паричките ми са ограничени около 700 - 800лв., а бих искала да е с термопомпа, но за тази стойност избора е малък. В последно време се замислям и за уред с транспортни дефекти и моля ако някой знае такъв магазин в Бургас да сподели. Другото ми питане е възможно ли е да е на остъклена тераса т.к. изчетох доста и не се препоръчва ако температурата пада под 5 градуса, но в магазините за втора употреба ми казват да си взема една клас В и си решавам проблема понеже имали по-малко електроника. Благодаря Ви предварително!

не съм чула за такъв магазин в Бургас, миналата година четох тук в темата и взех беко 8360 от Технополис, А+ мисля че е, изкара си зимата на тераса остъклена без никакви проблеми, даже като коментирам с притежатели на по-скъпи уреди, май бекото има повечко неща.

# 1 668
muoil кажи ми ако обичаш шумна ли е сушилнята ? Днес моя колежка ми каза , че нейна позната има сушилня Уърлпол и не е доволна , защото била мнооого шумна  Thinking
Вече съвсем се обърках и не мога да взема решение за марката  Sad

Надали моето мнение може да е меродавно - чувала съм освен моята сушилня само още една - Електролукса  за който коментирах че хвърля влажен въздух. И двете шумят еднакво. При мене пералнята и сушилнята са в кухнята и пералнята е с инверторен директ драйв и въобще не се чува, на неин фон сушилнята е шумна. Но разбира се това е некоректно сравнение. По-дразнещо нещо са циповете и копчетата които дрънчат в барабана. Еййй понякога един цип като почне чат-чат-чат докато не се размести направо ме изкарва извън нерви. Но ако смяташ сушилнята да ти е в спалня не ми се мисли. Винаги съм се чудила тук като пишат как на някои им е в спалня - ами дрънчат си, как ще спиш?

# 1 669
  • София
Предполагам не всеки пуска сушилнята си нощем просто, съответно не спи докато тя работи...
Ципове и копчета дрънчат и в пералните, не само в сушилните.

# 1 670
Здравейте, от около година имаме тази сушилня BEKO DPU 8360 X и искам да питам нещо за долния филтър(не за мъхчетата, а този, който се чисти на няколко сушенета и е най-долу, ама го обясних и аз): както и да го чистя-с тупане, смучене с прахосмукачка, пране....винаги си остава "набит" с прах почти на 60-70%. Не знам това дали е нормално (аз ли не мога да го изчистя като хората) и пречи ли на работата на сушилнята? Продават ли само такива филтри, да мога да си ги сменям през определено време?

# 1 671
  • На брега на реката
Моята е същата Беко 8360. Когато я купих имаше и един резервен филтър. Със сигурност не е добре за машината да работи с почти задръстен филтър, а и удължава времето за сушене. След като сигнализира, че е замърсен, чистя с прахосмукачка и след това в пералнята с тъмнете дрехи и съответно слагам другия. и така ги въртя. Ако някъде се продават бих си купила  и аз.

# 1 672
  • 14°25´17˝ ... някъде по линията...
Здравейте!

Също съм пред избор на сушилня и се чудя, кое по-напред да гледам и на кого да вярвам. Според техническите параметри на сушилните, които при нас се продават и тестовете, които правят разни списания на потребителите, най-добри резултати показва BEKO DPY 8506 GXB1:

http://www.technopolis.bg/bg/Dryers/Dryer-BEKO-DPY-8506-GXB1/p/680627

По технически параметри излиза, че е по-добра от Miele, Siemens, AEG, а и цената е достъпна. Обаче, не знам в действителност на практика как е, доста потребители се оплакват, че филтрите не са с добра изолация и бързо се занасят с прах (но от друга страна пък сушилните на BEKO поне имат по няколко филтъра, за разлика от напр. AEG, за които пишат, че имали само 1 филтър). Също четох, че споменатия модел на BEKO имал лоши вратички, бързо се разваляли и сами се отваряли по време на работа, лампичката светела само няколко секунди и т.н. Имате ли опит? Какво ще ме посъветвате, дали си струва да рискуваме и да купим този модел?

Шумът също не е без значение, при нас след 22 ч. съседите обикалят и създават проблем за пусната пералня или сушилня.

Цитат
Може ли и мен да ме насочите с мнения. Харесва ми бекото, по-малко консумация на енергия и голяма гаранция/като се има в предвид, че ще е на външна тераса/. От друга страна ме е страх, че понеже е по-нисък клас може да  свива дрехите. За уърпула нямам мнение. Колежки имат стари  модели и казват,че нямат стеснени дрехи.Другото което е,че консумацията на енергия е с 0,6повече и гаранцията ѝ е само две години,но пък има функция пара.Ето ги и моделите:
http://www.technopolis.bg/bg/Dryers/Dryer-BEKO-DPY-8506-GXB1/p/680627
https://www.technomarket.bg/products/09143065/whirlpool-hscx-80420

teta014, виждам, че се заглеждаме по един и същи модел на BEKO, дано някой даде информация от личен опит.

Последна редакция: нд, 25 окт 2015, 11:30 от Ferda Mravkata

# 1 673
БЕКО са бюджетно решение според мен. Съответно масово разпространени.

# 1 674
Здравейте  гледам, че коментирате за  шума Grinning
Бях споделила, миналия  февруари март че купихме нови  Миле пералня и  сушилня.  Пералнята е напълно  безшумна, но сушилнята не е така  безшумна,чува се вечер е невъзможно да я пусна и  да  легна да спя, тракане тропане на  ципове и  копчета.
Аз очаквах  пълна тишина, но не  е така  Laughing
Обувки  все още не съм сушила...мисля да си купя  от тази  стойка, която предлагат за барабана.
За свиване на дрехите, да свиват се определени материи.

# 1 675
Обувки  все още не съм сушила...мисля да си купя  от тази  стойка, която предлагат за барабана.
От къде мислиш да я купиш и става ли за други модели освен за миле?

# 1 676
Ferda Mravkata, лампата на беко-то наистина свети няколко секунди след пускане, но и за какво ми е да ми свети по време на цялото сушене  Rolling Eyes
Горният филтър - този който е в барабана, се чисти на всяко сушене, чекмеджето, което е с филтър и с филтърна гъба на пет.
Има нощен режим за сушене, който е по-дълъг - 4 часа при пълна сушилня, но е по-тих.
С вратите не съм имала проблеми...дано така да продължи.
Не съм имала свити дрехи.

# 1 677
От къде мислиш да я купиш и става ли за други модели освен за миле?
Аз купувам регулярно за  сушилнята ароматизатор, от сайта на Миле за България, вътре видях че имат и  стойки, ако нямат налични с поръчка ще ми доставят.
Не знам дали  е универсална, трябва да попиташ.

Последна редакция: нд, 25 окт 2015, 14:12 от Bria

# 1 678
  • 14°25´17˝ ... някъде по линията...
Ferda Mravkata, лампата на беко-то наистина свети няколко секунди след пускане, но и за какво ми е да ми свети по време на цялото сушене  Rolling Eyes

Така, както го обясняваш, наистина няма логика, мислех че трябва да свети, когато дрехите се поставят/вадят, не по време на цикъла. Simple Smile Същия модел на БЕКО ли имаш? Да не се притеснявам, значи.

Имам и още един въпрос: Има ли значение марката на пералнята, т.е. дали върху AEG мога спокойно да поставя друга марка сушилня (производителите, естествено, твърдят, че не)?

# 1 679
Да, същият модел е. Аз съм много доволна.

В упътването пише, че за поставяне върху пералня чрез свързващ кит имат значение размерите, и по-точно дълбочината на уредите. Не се споменава, че трябва да са от същата марка.

Общи условия

Активация на акаунт