Великобритания - тема 50 Пролетна

• 49 917
  • 745
  •   1
Отговори
# 225
Radina Dafcheva Няма какви документи да вадиш за теб и детето като дойдете. Може да се явиш пак за НИН, като си намериш работа, вече дават лесно. Нищо не ти трябва за Дей кеър, писах горе за цените. Никаква разлика няма за градини, училища, лекари и тн за англичани, българи и каквито и да са.
Благодаря много !   bouquet

# 226
  • UK/София

Учудват ме постинги на хора, които тръгват семейно на тук без да са проучили живота в тази страна.Предишните страници се изписа много за документи, градини и раждания в Англия.Работа се намира трудно, особено за хора без опит в страната.След като кумата ти е тук, би трябвало да ти обясни по-подробно.Кансели сигурно се дават, но мисля, че новодошлите ще имат доста трудности с получаването на подобно жилище.Казах ти, че знам за хора в нужда, които чакат с години.За детето ще ти трябват ваксините за тукашния картон......но до декември има още много време за да събереш цялата информация.Първо мъжът ти трябва да се справи, но наистина не е лесно.За помощите сигурно знаеш, че има големи промени за чужденци.

Сетих се да попитам каква е причаната на хора като Радина да не издават НИН?Тя казва, че години се е самоосигурявала и на 8 интервюта има отказан НИН.Каква е причината, чувам вече няколко пъти подобни случаи?След като работи и се самоосигурява къде е проблемът с ходенето по мъките?

Последна редакция: пн, 10 мар 2014, 18:22 от Биляна

# 227
Достъпа до бенефити.  Peace
Доскоро отказваха на самоосигуряващи се поне веднъж, за да ги тестват дали наистина развиват дейност и имат движения по банковите акаунти.  Peace

# 228
Здравейте  Hug . Мъжа ми заминава за Лондон началото на Април, а Декември месец ще заминем и ние с детето.Искам да попитам като пристигнем трябва ли да си изкарам веднага НИН,ще мога ли да ползвам Дей Кеъра и дали е безплатен.Като цяло синът ми е на 6 месеца , а искаме 2рото да е родено в Англия.Интересува ме веднага ли получава гражданство /детето родено там/ и какви предимства биха били за нас,родителите.Също дали сега можеш да се запишеш за Каунсъл лист ,за къща или апартамент? Блягодаря ви предварително, съжалявам ако съм се повторила някъде, изчетох доста неща , но не съм на ясно. newsm78
Аз само мога да кажа,че дори и да родиш в Англия,детето не получава английско гражданство.Ще получи само ако и вие имате такова.Когато родих тук ползата,която получих в сравнение с България беше,че всичко по бременността и раждането ми излезе безплатно...но не съм взимала нито майчинство,нито нищо,понеже тогава и на мен ми отказаха НИН и т.н.

# 229
  • Bristol
Наистина невероятно време имахме този уикенд! Аз направих пролетно почистване на градината и първо подстригване на тревата. Засрамих съседите  Wink
Мъжът много активно участва в подреждането и почистването на къщата. Поводът беше, че си купихме Румбата, а за да работи добре трябвало да няма много препятствия по пътя си. Днес сигурно си е играл с нея и пробвал на спокойствие  Laughing
Моя спекулация, НИН отказват на хора, които декларират ниски диходи и в момента в който го получат ще имат право на бенефити. Ако декларираш поне 25-30к мисля, че ще е различно. Но много от селф подават документи с доходи под 20к.
За общинско жилище трябва да докажеш, че си се установил в дадения район, което означава да си живял поне няколко години там. Чак след това започва голямото чакане, както Биляна е писала.

Последна редакция: пн, 10 мар 2014, 19:15 от Merry

# 230
Да наистина за бенефити ти трябва НИН, затова отказват. И аз знам, че ако родиш тук детето ти не става моментално англичанче. До колкото знам бая са затегнали нещата с помощите и май и бая са ги намалили. Майчинството ти е на базата на дохода от стажа ти в Ук, така че и това не взимаш ако родиш тук. Градина ако има места си плащаш и си го записваш. За общинските къщи, нямам идея, но една англичанка се оплака че пак си плаща наем и то не много малък. Според мен първо трябва да се съсредоточите в намиране на прилична работа, с която да можете да си плащате разходите, преди да търсите начини за общински жилища и градини. Много често дохода на единия родител отива за покриването на градината. Не казвам да не идвате, но не идвайте с идеята да разчитате на  помощи, защото дори и да дават се чака много а през това време трябва да се живее все пак.

# 231
Аз тези дни започнах да се притеснявам, че нямаме брак, а аз не мисля, че ще започна работа в близките 6 месеца. Това означава ли, че в някой момент ще стана нелегална? Това че живеем заедно и имаме деца достатъчно ли е да ме пише като придружител или както се води?

# 232
Здравейте  Hug . Мъжа ми заминава за Лондон началото на Април, а Декември месец ще заминем и ние с детето.Искам да попитам като пристигнем трябва ли да си изкарам веднага НИН,ще мога ли да ползвам Дей Кеъра и дали е безплатен.Като цяло синът ми е на 6 месеца , а искаме 2рото да е родено в Англия.Интересува ме веднага ли получава гражданство /детето родено там/ и какви предимства биха били за нас,родителите.Също дали сега можеш да се запишеш за Каунсъл лист ,за къща или апартамент? Блягодаря ви предварително, съжалявам ако съм се повторила някъде, изчетох доста неща , но не съм на ясно. newsm78
Аз само мога да кажа,че дори и да родиш в Англия,детето не получава английско гражданство.Ще получи само ако и вие имате такова.Когато родих тук ползата,която получих в сравнение с България беше,че всичко по бременността и раждането ми излезе безплатно...но не съм взимала нито майчинство,нито нищо,понеже тогава и на мен ми отказаха НИН и т.н.

В България, ако си здравноосигурена пак раждаш безплатно и те следят безплатно. Но тогава отиваш и раждаш при когото е на смяна, акушерките от прочетеното не са особено мили и любезни. Затова повечето жени си избират да раждат при избран лекар, но си плащат за това удоволствие. Пиша го за пояснение. И понеже на мен ми е прясно прясно какво да си бременна и да раждаш.

# 233
  • UK/София

Ако детето е родено в Англия, може да кандидатства за гражданство, ако родителите имат постоянен статут.Тоест това което преди се водеше за ИЛР, не е нужно да имат паспорти.

Имам познати в Лондон, които живеят там повече от 15г. и сега им се налага да се местят и са сериозно притеснени, че наемите главоломно са скочили.За 2-3 месеца казват за повишения с 200-300 паунда, което е шокиращо.Целта според тях била да се изгонят чужденците от Лондон.Малко ми е странно, че има такава кампания срещу чужденци, все пак има и огромна част англичани, които са са особено платежоспособни за тези наеми.Не знам, но не е на хубаво всичко това.Когато дойдохме да живеем в нашия град имаше 2 семейства българи, сега са над 20 и идват от Лондон все повече и повече.
 Според живеещите в Лондон това вярно ли е, усещате ли подобни промени и гавра с таксите за каквото и да е при наемане на жилища от страна на агенциите?

# 234
  • Лондон
Мая@, хайде сега, има и други неженени, с деца, пък са останали легални Laughing трябва ви общ адрес по местоживеене, друго нищо. Иначе какъв по-подходящ повод да се ожените... Ако имаш желания, възползвай се Simple Smile

Ние направихме много добри детски ски вчера, и се записахме за още веднъж в края на месеца... Много хубаво място за социализация се оказа тази закрита писта, всеки път се запознавам с много интересни хора...

За наемите писах в края на другата тема, мое мнение, потвърдено с инфо от агенции за имоти... Банките се престараха с раздаването на кредити през 2013, затова цените на имотите полудяха тотално, сега се мъчат да се върнат на предишни нива и не дават кредити, съответно наемите се вдигат, за всички, не само за българи...

# 235
В България, ако си здравноосигурена пак раждаш безплатно и те следят безплатно. Но тогава отиваш и раждаш при когото е на смяна, акушерките от прочетеното не са особено мили и любезни. Затова повечето жени си избират да раждат при избран лекар, но си плащат за това удоволствие. Пиша го за пояснение. И понеже на мен ми е прясно прясно какво да си бременна и да раждаш.

Да така е!Понеже от доста време всичките ми познати си плащат и за прегледи и за раждане и направо бях изключила тази опция  ooooh! извинявам се...

Ако детето е родено в Англия, може да кандидатства за гражданство, ако родителите имат постоянен статут.Тоест това което преди се водеше за ИЛР, не е нужно да имат паспорти.

Имам познати в Лондон, които живеят там повече от 15г. и сега им се налага да се местят и са сериозно притеснени, че наемите главоломно са скочили.За 2-3 месеца казват за повишения с 200-300 паунда, което е шокиращо.Целта според тях била да се изгонят чужденците от Лондон.Малко ми е странно, че има такава кампания срещу чужденци, все пак има и огромна част англичани, които са са особено платежоспособни за тези наеми.Не знам, но не е на хубаво всичко това.Когато дойдохме да живеем в нашия град имаше 2 семейства българи, сега са над 20 и идват от Лондон все повече и повече.
 Според живеещите в Лондон това вярно ли е, усещате ли подобни промени и гавра с таксите за каквото и да е при наемане на жилища от страна на агенциите?
Преди две години се преместихме от Overton,Hampshire в Лондон и много съжалявам...в селото ни беше много по-добре,но нямаше как,за ММ има доста по-големи възможности за работа в Лондон.За сравнение на квартирите,мога да кажа,че там two bedroom с градина беше около 750-850 паунда и не бяха никак лоши.В Лондон сме в one bedroom за 1000 на месец.В селото бяхме единствените българи,имаше и няколко индийски семейства,понеже имаше индийски ресторант...

Последна редакция: пн, 10 мар 2014, 20:11 от Mañana

# 236
Може би Толумбата е по-мила и търпелива и ще обясни нежно въпросите ви, но аз се чудя и мая на подобни постинги!

Laughing
Пролет е. Топло, слънчево, разкош!
И вярно, че съм мила и търплива, но и аз като теб се чудя на подобни въпроси.
Това за НИН, общинско жилище го разбирам, но частта за бъдещето дете, просто ме срази.
Или искаш да имаш още едно дете или не искаш. Някой хора добавят към това и-мога ли финансово и емоционално да си го позволя.
Ама дали ще е българче, англичанче, марсианче, това няма никакво значение. Копнежът за дете е важен.
Предимства?! За родителите?! За това ли се ражда дете.. Спирам  Confused На другото са отговорили.

# 237

Или искаш да имаш още едно дете или не искаш. Някой хора добавят към това и-мога ли финансово и емоционално да си го позволя.

Laughing Laughing Laughing Laughing не се сдържах просто.

# 238
Може би Толумбата е по-мила и търпелива и ще обясни нежно въпросите ви, но аз се чудя и мая на подобни постинги!

Laughing
Това за НИН, общинско жилище го разбирам, но частта за бъдещето дете, просто ме срази.
Ама дали ще е българче, англичанче, марсианче, това няма никакво значение. Копнежът за дете е важен.
Предимства?! За родителите?! За това ли се ражда дете.. Спирам  Confused На другото са отговорили.

Извинявам се,но доста пошло сте погледнали на въпроса ми.Обясних ,че искаме второ дете и ме интересуваше дали то ще има някакви предимства ако е родено в Англия, тоест дали да родя в Англия или България, не виждам защо отклонявате смисъла ми...

# 239

Laughing
Предимства?! За родителите?! За това ли се ражда дете.. Спирам  Confused На другото са отговорили.

Извинявам се,но доста пошло сте погледнали на въпроса ми.Обясних ,че искаме второ дете и ме интересуваше дали то ще има някакви предимства ако е родено в Англия, тоест дали да родя в Англия или България, не виждам защо отклонявате смисъла ми...

Не е толкова лесно нито с намирането на  работа, нито да издържаш четирима на една заплата.
Ако той ще е строител, а ти чистачка забравете за второ дете, настройте се да живеете по начинът по който живеят масово хората в БГ, т.е мизерия , пък и без баби да помагат.

Последна редакция: пн, 10 мар 2014, 21:21 от 298

Общи условия

Активация на акаунт