Великобритания - тема 50 Пролетна

• 49 337
  • 745
  •   1
Отговори
# 495
  • Bristol
Аелис, аз не питах, но ще пробвам рецептата  Grinning Само кажи моля те, каква захар ползваше пудра или обикновена?
Аз току що извадих  от фурната chocolate brownie, но "здравословен" вариант с червено цвекло  Mr. Green
Много обичам да готвя и да пробвам нови рецепти, само време да има на разположение. Мой колега, който си пада кулинар, скоро носи разни домашно направени хапки в работата и ми даде идея да направя нещо подобно на нашата баница, но ще са хапки и ще ги напълня с чоризо и чушки, да видим какво ще стане   chef

# 496
  • Пазарджик/Лондон
Merry, обикновена захар ползвам за този сладкиш - слагаш я в киселото мляко и разбъркваш, след минута се е разтворила напълно и продължаваш по рецептата. Хубав е сладкиша, един такъв свеж Joy.

# 497
Аз съм отчаяна, че не намирам нищо, подходящо за майка ми, бисквити някакви, каквото и да е. Има такива без мляко и глутен, но те са един вид само, а на мен не ми трябват без глутен, просто не трябва да имат мляко, яйца и животински мазнини/желатин, но не намерих нищо. Ако имате някакви конкретни идеи, ще съм ви задължена, много ясно, че ще купя плодове разни, но не може само плодове, ако сме навън и огладнеем, не знам какво да правя...

Има всичко без животински мазнини, буквално всичко!
Прясно, кисело мляко, бисквити, сладоледи, торти, кюфтета, майонеза, наденички, кашкавал,  .... че и омлет без яйца ще й направиш.

http://www.nutricentre.com/ - в магазините им, но не онлайн имат хранителна секция

http://www.lindamccartneyfoods.co.uk/our-stockists/ - по магазини продаваните й продукти

http://www.veganoo.net/search/label/Tesco

http://www.veganstore.co.uk/mm5/merchant.mvc?Screen=CTGY&Sto … Category_Code=620

http://www.guidetoveganliving.org.uk/food-shopping/vegan-food-in-the-supermarket/

като пуснеш на гугъл vegan food ще намериш много неща

# 498
  • След завоя в дясно
Аелис аз питах благодаря за рецептата. Киселото мляко, ако е студено се притеснявам, че захарта няма да се разтвори.
Усмивчица- за първи път ще пътуваме и нямам представа. Четох по форумите на някои им излиза £500 на други около £800, зависи колко се разпростреш.

# 499
  • UK
Страхотно, много благодаря 298 Simple Smile

# 500
Къде сте момичетаааа?При нас времето е ужасно,фризьорката ме орезили ,малката е с ужасна хрема и вас ви няма ....Не знам ,то не се живее така...Хайде от мен толкова ще ви чакам през седмицата Party

# 501
  • UK
Тук времето е (както се научих да го разпознавам) типично английско. Сутринта беше слънчево и топло, преди два часа се стъмни и за около десет минути валя жесток град, сега пак е слънчево и топло. Simple Smile

# 502
  • Sofia
Здравейте, момичета,
ние вече сме в Англия, в Алдершот. Обаче на мен ми излезе здравословен проблем... и трябва да отида на гинеколог, а незная дори от къде да започна. Знам, че има някакви ДжиПи-та, но те ли дават направления и как се процедира по натам... никаква представа си нямам. Аз още нямам NIN, бях на итревю на 18 март. Имам европейска здравна карта, незнам тя върши ли някаква работа и определено ме притеснява, какви пари ще излязат тези разходки по доктори и евентуални изследвания, а и не ми се иска да отлагам във времето, незнам дали няма да стане по-зле.
Ориентирайте ме, моля ви малко в ситуацията.
Предварително Благодаря!

# 503
Ние още не сме в Англия, но тъй като здравните неща ме интересуваха, от темата тук ето какво разбрах като информация.

Трябва да се регистрираш при GP. За това ти е необходимо да имаш адрес. Предполагам сте под наем и се водите на този адрес. Вече GP те препраща към съответния лекар, но май там тези неща стават бавно. Тоест докато те регистрират, пък докато стигнеш до гинеколог ще мине време. Не знам как седят нещата точно, но виж има на сайта на тяхното NHS - http://www.nhs.uk/Pages/HomePage.aspx какви медицински центрове има и прочее. Провери дали все пак не можеш да си запишеш час и да отидеш да те прегледат и да си платиш. Тоест на частно.  

Иначе от сайта можеш да видиш GP по градове и райони и да се запишеш.

Тази европейска здравна карта мисля е само за спешни случаи.

Ако някой може да допълни или коригира да пише. Моето е само от прочетено и събрана информация.

# 504
  • Sofia
isolda1 Simple Smile Благодаря ти!

# 505
Регистрираш се в близкото surgery. Обикновено дори не искат доказателство за адрес, а просто да попълниш бланката.
Не ти трябва НИН за това.
После искаш час и ще те види GP. От сега да те предупредя, не те гледат на магаре, че и това съм чувала да оставя хората безкрайно изумени.
Приготви се, че гинеколог няма да видиш веднага, ако изобщо.
Личният ще те лекува на първо време и едва, ако не успее, ще те прати на специалист.
Отделно, дори и да намериш практики на гинеколози в района, повечето отново приемат само с направление от личния.
Ако не ти допада горното, България винаги е вариант.
Пожелавам ти бързо оздравяване.

# 506
Запиши се на ГП и веднага си поискай час. Доктора ще те прегледа, но няма да те изпрати на гинеколог ако не е нещо мнооого сериозно. Той може да ти пусне изследвания, но си е до негова преценка.

# 507
  • Bristol
Хъм, Алдершот Grinning Миналото лято бяхме окупирали гарата там и спряхме влаковете уж за три дни и от три стана повече от седмица и не знам си колко милиона глоби за фирмата ни Crazy Но за мен беше прекрасна възможност да понатрупам опит, мило ми стана като прочетох къде си  Heart Eyes

Интересно четиво Bristol named the best city in Britain by the Sunday Times Като изключим липсата на много добри училища и безумните задръствания в пиковите часове, не е лошо място   Wink

# 508
  • Манчестър
Здравейте, момичета,
ние вече сме в Англия, в Алдершот. Обаче на мен ми излезе здравословен проблем... и трябва да отида на гинеколог, а незная дори от къде да започна. Знам, че има някакви ДжиПи-та, но те ли дават направления и как се процедира по натам... никаква представа си нямам. Аз още нямам NIN, бях на итревю на 18 март. Имам европейска здравна карта, незнам тя върши ли някаква работа и определено ме притеснява, какви пари ще излязат тези разходки по доктори и евентуални изследвания, а и не ми се иска да отлагам във времето, незнам дали няма да стане по-зле.
Ориентирайте ме, моля ви малко в ситуацията.
Предварително Благодаря!

Проблема наистина ли е сериозен или само ти мислиш така? Защото ако наистина е сериозен, тогава с Европейската здравна карта отиваш в спешното и оттам те поемат.

Ако не стане нищо, значи не е спешно или трябва да отидеш на частно ....ако чакаш на ГП можеш да си гушнеш чемшира докато чакаш, такава им е системата тък.

# 509
  • Манчестър
Аелис аз питах благодаря за рецептата. Киселото мляко, ако е студено се притеснявам, че захарта няма да се разтвори.
Усмивчица- за първи път ще пътуваме и нямам представа. Четох по форумите на някои им излиза £500 на други около £800, зависи колко се разпростреш.

Много е относително да се каже колко струва едно пътуване до БГ,защото зависи от колата, начин на каране, колко е икономична и тн...
Ние всяка година си ходим с колата и си е винаги цяло преживяване. Всяка година пиша какво сме изхарчили и като ме питат пак не знам колко ни е струвало. Една година на отиване мъжа ми беше самичък и понеже имахме 200 Евра в брой, каза,че точно са му стигнали до Калотина , това включително храна, кафе , но не и хотел. Винаги тръгваме с един пълен резервоар оттук и после само дозареждаме, това не е включено в тези 200 Евра. За самото пътуване без храна , само за безнин и пътни такси, за да си спокойна около 250 лири.

Общи условия

Активация на акаунт