Частни детски градини - София (8)

• 110 704
  • 739
  •   1
Отговори
# 525
  • София
За протокола - и в нашата ясла (Ежко-Бежко) таксата не се приспада и си носим мокрите кърпички, но за това си знаех от самото началото, а и таксата наистина не е висока в сравнение с други ЧДГ  Peace

# 526
И в нашата ясла не се приспада таксата и си носим мокри и сухи кърпички.
В конкретния случай става дума по-скоро за отношение, а не за пари. За мен подобно отношение е недопустимо...  Naughty

И моят мъник се върна един ден със синина на челото, но беше съвсем лека и до другия ден вече я нямаше; не съм го правила на проблем (все пак си е дете). Но да ми се появи с някаква огромна рана/цицина и лелките да ми кажат "нищо му няма" и да ги хвана след това да ме лъжат и за други неща... не бих го приела! Stop

# 527
  • София
И в нашата ясла не се приспада таксата и си носим мокри и сухи кърпички.
В конкретния случай става дума по-скоро за отношение, а не за пари. За мен подобно отношение е недопустимо...  Naughty

И моят мъник се върна един ден със синина на челото, но беше съвсем лека и до другия ден вече я нямаше; не съм го правила на проблем (все пак си е дете). Но да ми се появи с някаква огромна рана/цицина и лелките да ми кажат "нищо му няма" и да ги хвана след това да ме лъжат и за други неща... не бих го приела! Stop

А, аз основно гледам как се чувства детето - на сополи, лекета, недотам добре забърсано дупе толкова не се връзвам (виж да ми го качат наакан в буса или да ми се подсече - друга работа)  Peace Иначе ни събраха по 100 лв. за консумативи през учебната г. (май месец, когато тръгна, не съм плащала такса "консумативи").

# 528
  • София
Консумативите дори не съм ги правила на въпрос- 150лв или 180лв платени за цяла година,естествено, че няма нищо да ми върнат... Ако по договор пишеше, че нищо не връщат, нищо нямаше и да търся. Но те черно на бяло са написали такса се дължи при 7 посещения в месеца, ние имаме 3. Предложиха ми супер компромиса октомври да ходел с такса за 3 дни, не мерси, не искам и ден детето ми да изкара в тази градина. А колкото до цицината- синината стоя седмици наред, беше огромна. Верно е, че се случва, въпреки че още на втория ден, но в крайна сметка с тази мед. сестра, която през отпуската си е там. Кърпички, памперси и други и ние сме носили. Дори му носихме бутилка с вода, за да му дават да пие и да не се връща жаден...

# 529
insane, много съжалявам за лошия ви опит. хубаво е, че си споделила тук, за да знаят повече майки.
а на глупостите, че ще те съдят, изобщо не се връзвай. в съда всичко се доказва, а не просто приказва. и на мен ми ги говореха такива от предишната ни градина. ей, ама много исках да ме съдят, та най-накрая да видим кой крив, кой прав. но си останаха само със заплахите.
след година срещнахме една от учителките, която много харесваше дъщеря ми и ми каза "много хубаво направихте, че я отписахте, като гледам сега каква уверена госпожица е станала, нищо общо с преди". стана ми много гадно, значи детето ми се е чувствало зле, а аз не съм била там, за да го защитя навреме.

# 530
  • София
... Дори му носихме бутилка с вода, за да му дават да пие и да не се връща жаден...

Аз от тази седмица спрях да му я слагам в раничката, защото се е научил да пие сам от чаша  Peace

# 531
  • София
Той си пие от чаша, не знам какъв беше точно проблема, но след като дадохме бутилка не го връщаха така жаден. На никой не пожелавам да си види детето р това състояние както аз втория ден. Обезумял от жажда с огромна цицина, ровещ ньвсякъде да търси вода. Мисля да си търся правата, защото по телефона в разговора ми казаха, че това че детето не е посещавало градината си е изцяло мой проблем. Тях не ги вълнувало. Тогава защо разписват договори питам аз, с определени условия?

Последна редакция: ср, 24 сеп 2014, 12:55 от insane

# 532
 Insane И мен ме прецакаха с парите. Едно пише в договора, друго се случва. Съветът ми е ако може да намерите телефон на офиса. Там може би ще вземат отношение, освен ако собствениците не са същите лица.

# 533
И аз да се включа по темата за "Вълшебен свят" малко сте крайни според мен ,но всеки си има гледна точка,не веднъж съм казвала че и двете ми деца вече са там,като едното е от първите 3-4 деца който имаше в градината ,което прави вече повече от 2 години.С такова желание ходи,че вчера точно ми каза " мамо, искам само на детска да ходя ". Относно цицината,да не би да ми казвате ,че вашите деца никога не са падали на вън или в къщи,защото на мен ми се е случвало не веднъж да падат до като сме заедно и коляно да обелят и на главата цицина да излезне,нищо че съм до него.Мокри кърпи и памперси пращам само за малкия вече, големия не ползва памперси и си мие ръцете на мивката.Но в повечето градини се изпращат такъв вид консумативи.Относно закъснението,не знам къде точно живеете  insane но ние сме от крайните децтинации и най-много 5 -10 мин. да има разлика от часа който сме се разбрали,но това е много рядко все пак трафика не е никак малък в София,а и до скоро при нас правиха ремонт и беше ад,от задръстване.За приспадане на таксата и на нас ни се е случвало с малкия да ходи 6 дена и на следващия месец си платих само за тях,по договор пише че се приспада от следващия месец,а при отписване на детето се пуска едно месечно предизвестие за прекратяване на договора,както и при друг вид услуги се изисква ( телефони,кабелни телевизии и др. ) така че мисля че ,ако не сте подали едно месечно предизвестие не може да претендирате за връщане на пари.Разбирам че сте ефектирана, но помислете логично.

# 534
Просто ме дразнят правописните грешки, това е. По темата нищо смислено не мога да кажа, защото не познавам въпросните градини.

# 535
Мецане Twisted Evil знаеш че детето ми не е в тази ДГ...афектирана от какво:
1.Детето ми е на 5 и никога не яде и не пие в колата - сестра ми се задави като дете с една глътка вода, още изпитвам ужас след 20 години.
2.Детето ми е буйно има маса рани обработвани в градината - не са ми се обаждали. Без да съм медицински персонал и аз ги обработвам по същият начин у дома.
3.Продължавам да нося мокри кърпи - сина ми отдавна си мие ръцете. Предпочитам дупето му да се бърше с такива.
4.Сума за отсъствия се приспада от следващият месец - логично. Нямат държавно финансиране.
5. С трафика в Сф - закъснение от 20 минути е нищо.
6. Засъхналите сополи не ги коментирам. Сина ми го прибирам понякога като прасе - особено сега когато вали....голям прас детето ми е щастливо.
Важното е човек да има реалистични очаквания - иначе съчувствам на insane че са останали с това лошо усещане.

# 536
  • София
Предизвестие съм пуснала. В договора не пише , че се приспадат от следващия месец, а просто  че таксата се дължи при 7 посещения. Ние имаме 3

# 537
Hope, не искам да вземам отношение за градини, от които и понятие си нямам, но в нашата градина моето дете, да чукна на дърво, досега ми го връщат без драскотина, нито е жаден, нито е гладен, никога не е имал засъхнали сополи, винаги е със сменен памперс и чисто дупе, а го вземаме във всевъзможни часове, не е да кажеш, че знаят кога ще отидем да го вземем, и дори го мажат с крем при смяна на памперса, защото сме ги помолили. Кърпички мисля, че не носим, не съм много сигурен все пак, но мисля, че нищо не носим освен естествено памперсите му, и плащаме само за дните, в които е присъствал. За водата аз доколкото разбирам не е проблема, че не пие в буса, а че изглежда цял ден е бил държан жаден, защото за няма и час в буса едва ли може чак да "озверее от жажда".

# 538
  • София
Предизвестие съм пуснала. В договора не пише , че се приспадат от следващия месец, а просто  че таксата се дължи при 7 посещения. Ние имаме 3
Сега си извадих договора и го преписвам от него:
Месечната такса е в размер на 500 лв, ако детето има поне 7 присъствия за предходния месец...... и т.н. Тоест, за октомври вие реално ще дължите само 70 лв. (примерно казано, не съм го смятала) за цял месец посещения.

# 539
Предизвестие съм пуснала. В договора не пише , че се приспадат от следващия месец, а просто  че таксата се дължи при 7 посещения. Ние имаме 3
Сега си извадих договора и го преписвам от него:
Месечната такса е в размер на 500 лв, ако детето има поне 7 присъствия за предходния месец...... и т.н.

Права си. Еми аз цял живот работя с договори и е съвсем ясно наистина, при този текст, че insane не е права за таксата.

Общи условия

Активация на акаунт