Отговори
# 675
При дъщеря ми имаше такова разминаване,главичката все излизаше с по-големи размери от останалите.Сега пък е обратното-главичката е с по-малки размери.Разликите идват и от заданията на параметрите на апарата.

# 676
Благодаря ви за коментарите мами.
V.r.i. при Ризива съм Simple Smile тя ми следи бременността и при нея искам да раждам. Жената ми дава почти всеки път направления за каквото изследване  ми се полага и винаги прави ехограф и слушаме сърцето на бебчо. Днес моя приятел и занесе изследване за цитонамаска и й казал че чета бг мама хихихи и тя му казала че само глупости пишело и само се филмирали майките хихи. Питал за мерене на таз и шийка и тя казала че на нейния апарт мпже да се видят не било нужно 4 д. Ако имало нужда щяла да ми каже. Явно трябва да и се доверя на жената и да си се радвам на бременността Simple Smile

# 677
И при мен има известно разминаване в отделните измервания ,но дори не съм загледала как точно се разминават.Все пак видеозона има въведени някакви критерии ,а ние не сме калъпи за е бебешори и за това има усредяване на размера.М/у другото за всяка раса има различни показания и параметри .

# 678
Мики   за 19 март си записах час. Ако искаш там да знаеш, че има места. Дори ми предложиха за 15 март.

# 679
chilimura аз съм записана за 18 .03 ,просто се чудех дали няма да се засечем  Mr. Green

# 680
И аз се записах при Врагалева за 26-ти - това ми е в средата на 28-ма седмица, нали е ок като време?

Честно да ви кажа, тези големи възглавници ми се виждат малко излишна екстра. Ако си имаш място и свободни средства, да, няма лошо да се купи. Но иначе, не мога да разбера с какво е по-добро от една възглавка под главата, една м/у краката и една по-плоска под коремчето? А тези неща всеки си ги има в къщи така или иначе и няма да се налага да им се търси място след раждането...

chilimura - само можеш да се радваш  Laughing аз ходих сега до аптеката и докато се върна ме стегна тумбака. Хич не сме добре тия дни  ooooh!

# 681
Лидка,  според мен голямата е по-добрият избор, защото може и за кърмене да се ползва, а и не е от най-дългите. А за ограждане на бебето май има смисъл, ако не се ползва шезлонг. Наистина е много обемиста и не знам къде ще се прибира след използването, явно ще се подарява  Simple Smile

sky_high, на живо ли си я виждала? не знам този материал какво представлява, дали е по-добър от топчетата  newsm78

chilimura, завиждам ти, все така да си без болежки до края!

Спелтата е сорт пшеница, пълнежът тук е само обвивката. Аз я пипнах (ходя на йога за бременни в това студио) и ми хареса много, понеже е нещо супер естествено, био продукт е, леко шуми - мен това не ме притеснява. Обмислям все още,  като усещане може би ще бъде като да сме трима в леглото, но пък ми я похвалиха страшно много  Simple Smile

# 682
Еееето ме и мен Flutter

Направихме я най-сетне тази ЖК. Според замерванията на УЗ и после сестрата дето мери височина на матката, излиза да съм около 2 седмици напред. От много приказки така и не разбрах обаче точните параметри - колко е дълъг и тежък малкият левент. Пуснаха ми кръв, урина и микробиология, но за цитонамазка доки рече, че е вече безмислено на този етап на бременността...както се изказа "И ако се окаже, че има нещо, кво?! - Прекъсваме бременността и започваме да се лекуваме ли?!" Crazy "Хубава работа!"-рекох..., а той се доаргументира, че за да е точна пробата, трябва с четка от шийката на матката да се вземе пробата, която процедура, не дай Боже, може да причини някаква инфекция и вместо да се успокоя да си навлека реална беля Confused  Така че му се доверих. Самата шийка не знам дали я мери на ехографа /трансвагинален няма/, но нищо не е коментирал в тази насока. На втората ФМ ме провериха - 4см. беше, така че надявам се да няма резки изненади оттам Peace  Голям майтап падна докато се опитваше да измери бедрото - момъкът се дупеше упорито и не му позволяваше хубаво да го хване, та по едно време док вика "абе какво е това нещо?! Някога търсим и не можем да видим пола, а този тука само ги вре ташаците на апарата" hahaha Joy Joy   И те така...

Питах го по принцип колко дни преди термина обичайно се насрочва секциото и той рече 2 седмици, че е оптималното...Та като смятам, това ще е точно м/у близнаци и рак, което не ме радва особено, щото представете си що за животно ще е - веднъж на единия близнак, веднъж на другия, а трети ден рязко го обърне рачешката Mr. Green  Но да сме живи и здрави само! Praynig

Тези възглавници за бременни изглеждат доста приятна екстра, но и аз май ще мина без такава. То все още никаква /дори обикновена/ не съм започнала да ползвам, пък да се хвърлям в подобен разход - Нтц!  Дето е лафа, баба на къра само с такава възглавница га че е ходила Mr. Green  Нооо никой да не се докача от казаното! Аз така съм си свикнала - да не си угаждам с глезотии и да разходвам средства само за неща от наложителна необходимост. Абе будала ме пишете smile3560

# 683
Днес ми е последен ден на работа  newsm44

Честито, Мики  Grinning дано не те тормозят много като си си вкъщи!

Да ви кажа честно - на мен сега ми стига, че лекарката ми казва, че вс е ОК и не се замислям за разни размери. Още много в началото ми гледаха размера на таза. Каквито изследания са нужни, ги правим, мерят ми кръвно и кг на всеки преглед, който е на 2 седмици. Не се филмирам излишно, а слушам какво ми казва докторката.

Утре сме на дни на отворените врати в болница Вита в София, да поогледаме  Laughing

# 684
Miss Blondy как ме разсмя само с това дупене на малчо Laughing
За възглавницата и аз ще се размина без тази екстра,засега не изпитвам нужда.
little afternoon да разказваш как е минало посещението  Wink

# 685
little afternoon Утре значи ще се видим във  Вита Simple Smile) Ти при кого се следиш там ?

# 686
Ще разказвам Simple Smile

При Богословова съм, от към средата на бременността се преместих при нея.  newsm10

# 687
И аз съм при нея супер Simple Smile)))

# 688
Здравейте, мами , да ви се оплача.. от скоро ми се появи бяло течение- нито много обилно, нито с цвят и мирис, но ме обезпокои, при което гинеколога ми изписа полижинакс и уринал акут на изуст, т.е. без преглед, а подразбрах, че Микробиологичния анализ ни се полага по ЗК. В началото на приложението всичко беше окей, но след седмица всичко се възвърна, даже като че ли почна и да ме сърби лекооо. незнам аз ли се вманиачавам или.....това е действителността.
 Моля споделете мнение.

# 689
gabrielitka06 По време на бременност знам че може да се увеличи секрета. Също така много често се появяват гъбички . Най добре си настоявай да ти направят микробиология и антибиотикограма ако има причинител за да може да се приложи адекватно лечение че така на сляпо нищо не се прави. Ако не ти се съгласят по здравна каса на частно е около 15 лв една микробиология което мисля че не е много. Преди раждането също знам към 32 -36 седмица че трябва задължително да се направи микробиология тъй като ако се ражда нормално някой микроорганизми могат да навредят на бебето ако ги има във влагалището

Общи условия

Активация на акаунт