Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са мненията и препоръките за приема на витамини и хранителни добавки по време на бременност?
Какво представлява ин витро оплождането и какви са стъпките в процеса?
Какво е магнезий и защо се препоръчва по време на бременност?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са мненията и препоръките за приема на витамини и хранителни добавки по време на бременност?
Събрани текстове: - Форумът съдържа различни мнения относно приема на витамини по време на бременност. Някои жени приемат само фолиева киселина, докато други изпитват гадене от витамини. Има и такива, които споделят положителен опит с определени витамини, като Пренатал или Pregnacaре. Важно е да се консултирате с лекар, за да изберете подходящите витамини за вас и вашето бебе. - Приемът на витамини и хранителни добавки по време на бременност трябва да бъде консултиран с лекар. Важно е да се избягват витамини, които предизвикват неразположение, както и да се следва инструкциите за прием, предоставени от лекаря.
-
Какво представлява ин витро оплождането и какви са стъпките в процеса?
Ин витро оплождането (IVF) е асистирана репродуктивна техника, която включва комбиниране на сперматозоиди и яйцеклетки извън тялото на жената, последвано от трансплантация на получения ембрион в матката. Процесът включва хормонална стимулация на яйчниците, извличане на яйцеклетките, оплождане in vitro и ембриотрансфер.
-
Какво е магнезий и защо се препоръчва по време на бременност?
-
Как се приготвя домашен картофен чипс и какви подправки могат да се използват?
-
Как се извършва нухалната прозрачност и какви са нормалните стойности?
. През деня като прегладнея на работа, хапвам банани и някакви гадни солети (отвреме-навреме), а вечер, след супата, хапвам 2 портокала. ММ е купил 5кг. портокали, нямам представа откъде ги е намерил, но това са най-сладките портокали на света 
. Много рядко хапвам шоколад и то, само заради много ниското кръвно
. Иначе на месо никога не съм налитала, но ако трябваше да ям месо, винаги предпочитах пилешко, а сега, пилешкото ми мирише на лекарства и изобщо не искам и да го погледна. Но нали трябва да ядем все пак месо, та пробвах заешко, пуешко, свинско, телешко... не ми понасят, никога не съм ги обичала. Единственото, което понясям е свинско или телешко, но под формата на кайма
. Така че сега си меля месо и си правя кайма и хапвам кюфтена на скара 

Днес получих обилно кафяво течение. Било заради гъбичната и бактериална инфекция. Ходих в спешното, те ми казаха, че нямали гинеколози и трябва да отида в хирургиите, отидох там, прегледаха ме и казаха, че бебчето е добре, но трябва вместо да влизам в болница да си стоя две седмици вкъщи и да си пия Утрогестана и Но шпа-то. После се оказа, че нямам лична амбулаторна карта и трябва да си изкарам от личната лекарка и пак да ходя до гинеколога да ми напише болнични ! Ужас просто! Стискайте палци, като разбере сега работодателя ми да не ме и уволни
. Гледай сега само да се оправиш! Работодателя не го мисли. Той няма законово право да те уволни, щом си бременна. Ако се опита или те кара да потписваш нещо, откажи! Чувала съм за работодатели, които карат бременните си работнички да пускат молба за напускане. Няма право на това. Не се притеснявай да му откажеш! Важното е само да не подписваш нищо!
Взех си безалкохолна биричка и цаца за успокоение... и барни за десерт!
Вчера вя и фуча, днес слънце и топло.