Струва ли си да се бориш?

• 13 725
  • 108
  •   1
Отговори
# 15
  • Varna
Amateurrr

От сърце ти пожелавам късмет thumbsup  Hug

# 16
Позволявам си да извадя твои думи от другата тема:
"Тя се върна към стария си начин на живот, който се състой от излизане напред-назад, пиене и вършене на глупости. Точно това е нещото, което ме отблъсква от нея и мисля......."Не не си струва да се бориш за човек, чиито начин на живот не ти допада. Ако се съберете или ти трябва да живееш като нея или тя да заживее като тебе. Аз, като разведен родител стигнах до извода че най голямата грешка с бащата на синът ми беше, че си затворих очите пред това което ме дразнеше и отблъскваше в него с идеята че с течение на времето ще се промени. Ми не, не се промени и .... след десет години и едно дете се разделихме. Моето мнение е, че има ли големи разминавания между двама човека - връзката е обречена. Няма смисъл да се опитваш да спасяваш нещо неспасяемо. Говори ти красиви неща, но това са само думи без съдържание - сигурна съм защото и аз съм го правила на млади години, но изобщо не се гордея с това. Когато една жена обича един мъж и иска да е с него, поведението и е много по различно от това на приятелката ти.

# 17
  • София
Аз пък да сложиш на кантара това, което наистина сте изпитвали в ежедневието и това, което изпитваш сега, когато я превръщаш в нещо полу-божествено, одухотворено и безмерно прекрасно същество.

Да, не се обаждай, все пак си дал шанс. Достойнството си е твое, пази си го. Пък и да не се превърнеш в нещо друго в нейните очи....

# 18
Това описание внася малко ясноти I.Hr...

И въпреки това тая плахост, преценки, това обидено мълчание и пасивност на човека не са ми мъжествени, не е моята идея за близък мъж...

# 19
  • София
Аз пък го взимам на момента Mr. Green

# 20
@DELTA_DELTA, благодаря! Да ти се връща тъпкано, в каквото и отношение да ти е необходим Simple Smile

@I.Hr, определено ми дойде добре този "студен душ" от твоя страна. Когато се запознах с нея, живееше по същия начин, както съм описал в другата тема. След като дойде да живее с мен обаче, нещата се промениха. Чувствах, че е моето момиче. И все пак щом се върна към това, което беше, мисля, че това е, от което има нужда. Кой съм аз, че да променям някого? А и както каза, дори и да го направя, рано или късно ще се върне към същността си. Може би ѝ трябва още време да поживее, преди да мисли сериозно за нещата, за които ми говореше(дом, брак, дете).

@Ms.Gorgeous, "боготворя" я, усещам се, но се замислям, че това може да се дължи на това, което не сме изживяли, на моите собствени мечти и начина по който я виждам в тях. А какво е всъщност ще разбера, когато всичко поотмине и успея да погледна над нещата.

@Nesiha, разни хора - разни идеали. Аз смятам, че не е редно мъжа да прави всички първи крачки, особено когато е пренебрегнат по един или друг начин. А и както каза Ms.Gorgeous, не искам да се превръщам в хленчещия досадник. Аз направих крачката - потърсих я пръв, след като се разделихме. Да, тя откликна, но не бих я потърсил отново. Ако ме обича, ако пламъка не е угаснал, както твърди - ще ме потърси тя.

# 21
Неее, студен душ не. Споделих в темата ти моя опит с цел да не повтаряш грешката ми. Пишеш грамотно, разбрано, умерено... възможно е да си свясно момче, нещо което рядко се среща, няма смисъл да се занимаваш с жена която не не е подходяща за теб и ще ти донесе само неприятности. Жена която има нужда от пиене и мотане напред назада, а не от стабилна връзка и сигурност .... не си заслужава.
В момента я виждаш като принцеса, защото тя е сложила края, но в един момент ще осъзнаеш, че образа в представите ти и действителността са мноого различни. Гледай обаче докато се вглеждаш в нея да не пропуснеш истинската, защото обикновено така става.

# 22
Оценявам го, наистина!
Обичам да се уча от опита на другите, защото съм на мнение, че не е необходимо да докоснеш огъня, за да разбереш, че пари, щом вече има друг, който се е изгорил преди теб.
Ще дам най-доброто от себе си, за да изкарам от главата си този перфектен образ, който съм създал за нея.
Не я съдя за това, че има нужда от пиене и ходене, понеже и двамата сме на няма и 25 години. По-скоро имам чувството, че аз съм изпреварил времето си. Повечето ми връстници или поне тези, които познавам, не мислят за сериозни връзки, а за пийване и друсване(и в двата смисъла - наркотици и задници). И въпреки това не смятам да правя компромиси със себе си. Май ще се ориентирам към някоя кака на 26-27, надявайки се, че ще се е "находила" Grinning

Благодаря на всички, които се включват в темата. Карате ме да се чувствам по-добре!

# 23
  • София
Вдигни летвата на 30 и да почваме да се предлагаме hahaha

Майтапа на страна, но наистина звучиш много зряло. И това е чудесно, защото 25 са и малко и не са.
25 годишна девойка би трябвало да изживява младостта си, но не и като 15 годишна. Разлика има, огромна.

# 24
@Ms.Gorgeous, 30 може би не звучи толкова плашещо, колкото очаквах  Rolling Eyes
А и съм поддръжник на твърдението, че човек е на толкова, на колкото се чувства.

По темата, иронията е там, че когато се запознавахме, тя твърдеше, че това е просто кофти период от живота ѝ, който даже наричаше грешка. Не веднъж е казвала, че иска нещо истинско, сериозно. Тези ѝ думи бяха част от това, с което ме спечели. Още по-тъжно ми става, когато се сетя, че тя беше тази, която ме сваляше.
Също така не твърдя, че на мен не ми се живее, но разбирането ми за 'живеене' не се изразява в барове и пиене, а по-скоро в пътувания. Често си правехме планове как ще обиколим България и поне някоя част от света, преди да тръгнем да създаваме семейство.

Сега като се замисля, за пореден път се убеждавам, че е била адски добра с думите, но действията ѝ куцаха доста.

# 25
  • София
Е, явно умело е изричала това, което си искал да чуеш. Или си чувал, без да го е казвала......това е любовта.
Няма лошо в танците и пиенето, но ако е умерено и с такт към партньора.
Пък и наистина, явно не сте гледали в една посока. Преживей си я, но излез от облака. Ако останеш в него ще е едно протяжно и безкрайно дълбаене в размисли за "какво би било, ако...", "дали пък аз не...." и "само, ако тя....". Това ти е нужно за момента, за да извъртиш всички гледни точки и вероятности и да приемеш истината. Но не го влачи в живота си занапред. Ставаш, тупаш се и си намираш хоби Laughing

# 26
протяжно и безкрайно дълбаене в размисли за "какво би било, ако...", "дали пък аз не...." и "само, ако тя...."

Точно в този етап съм. Въртя сценарии в главата си, но вместо да погледна реално на нещата, сякаш ги нагласям така, както ми се иска да се случат на мен. Всичко изглежда толкова красиво, че ми се иска да се боря, но се спирам, защото знам, че това е, което искам аз, а не реалността. А тя е доста сурова. Колкото повече време минава, толкова повече истини осъзнавам, а не ми се мисли колко още тепърва предстоят. Просто съм някакъв дефектен характер, който се чувства истински щастлив, когато обича. Ако не обичам - не живея. Именно тази нужда и наивността ми ме връщат пак и пак към спомена за нея.

Относно хобито, осъзнавам колко е важно и за момента съм превърнал в хоби излизането с приятели, понеже това е най-ефективното нещо, което успява да разсее лошите мисли.

# 27
  • София
Е, ама нещо по-сериозно, моля. Върви на танци -модерни, народни....

Иииии, си представям просто колко монолози имаш в главата си и вариации -от случайна среща до покъртителна среща на самотен остров, след разбил се транс-атлантически лайнер Laughing

Не си дефектен, аз съм същата, много сме! hahaha

# 28
  • Tам през Атлантическия океан
Пич , тя не те обича  Wink иска да сте си приятелчета и да си и на разположение  Grinning ако те устройва така всичко е ОК  Grinning

" - Сколько ты можешь любить женщину, которая не любит тебя?
- Которая не любит? Всю жизнь"
Оскар Уайльд

Скрит текст:
- Колко можеш да обичаш , жена която не те обича ?
– Която не ме обича ли ? Цял живот .

# 29
  • в рока
Авторе,че си пич,пич си.На мнението на Дес съм,обаче.

По принцип не обичам да правя генерални заключения само от разказаното тук,но в твоя случай съм склонна да мисля ,че мацката просто вече не те обича.Всички тези приказки за сватби,деца-за.би.Действия трябват,иначе всеки го може на думи.Явно и тя е разбрала,че всъщност сте различни и иска да живее по нейния начин.Което не пречи да те цени,разбира се.

Умно и свястно момче ми се струваш и ще те посъветвам да продължиш напред.Сигурна съм ,че ще намериш момиче,с което да споделяте всичко Peace

Общи условия

Активация на акаунт