Струва ли си да се бориш?

• 13 712
  • 108
  •   1
Отговори
# 75
Пуснах темата, защото ми беше интересно да видя различните гледни точки. Не си позволявам да се разколебавам от мненията, защото всяка човешка история е уникална и има един куп неща, които остават неизвестни за потребителите тук.
Уважавам всяко едно мнение, дори и тези, които ме критикуват. Ако се плашех от критика, то със сигурност нямаше да пускам темата, а още по-малко в женски форум. Също така се старая да намирам по нещо градивно във всяка критика.
Съгласен съм също, че живеем във времена, в които много от жените са повече мъже и от мъжете.

Препрочитайки темата, аз също се дразня на себе си, защото наистина изглежда така, сякаш още се колебая и се чудя как да постъпя. И все пак целта ми беше да породя спор, защото както знаем, в спора се ражда истината Simple Smile

# 76
Обади се. Дай шанс. Или ще си щастлив с момичето си и ще изградите мечнатия и от двама ви общ живот, или ще се доразочароваш, и ще си тръгнеш спокоен и завинаги.

Връзките трябва да приключват еднозначно, без остатъчни съмнения дали/или.

В момента (дори ако приемем фактът, че това не е твоето момиче), ти си неспособен да отвориш очите си за друга жена и да я ощастливиш (както и себе си, разбира се!), защото образът на приятелката ти, и идеализираното несбъднато, ще те преследват като призрак във всичките ти връзки.

За да продължиш накъдето и да е, трябва да се освободиш от призраците на миналото, а в твоя случай това минава само през възстановяване на връзката ви.

Да се обадиш пръв, да изразиш ясно и откровено чувствата си, да дадеш шанс - ТОВА е достойноство, а не да се "бориш" героично със себе си, но един полъх на нейния парфюм да разклаща светът ти из основи и да те връща пак и пак в ада на съмненията, негата и въпросите...

Ето това е мнението, под което се подписвам - с разрешение от авторката.   bouquet

Както съветва Камю, човек трябва да отива докрай, защото там е истината. В случая на тази връзка докрай е до крайното разочарование и отблъскване един от друг или до крайното напасване и сплотяване на двама души. Да се оставят нещата на етап "имам чувства, но повече имам гордост" си е бомба със закъснител за следващите връзки и на двамата герои.

Не знам цялото това пазене от евентуални любовни разочарования до какво хубаво може да доведе. Най-много човек ефективно да се опази и от простичката идея, че любовта е усещане за увереност и сила дори там, където разумът и фактите говорят друго. А не неясен страх от бъдещето у двама души, които уж имат чувства един към друг, но искат гаранции за щастие и възвръщаемост на усилията си. Няма как да знам какви са ви чувствата един към друг и какво ви чака в бъдеще заедно или поотделно, обаче опитът ми сочи, че сте на светофар с мигаща жълта светлина -   Водачите и пешеходците могат да продължат движението си, но са длъжни да бъдат внимателни и предпазливи, за доброто на всички, да добавя към правилника.

# 77
  • София
Аз принципно не се обаждам да давам мнения по дълбоко лични случки, защото обикновено зад споделеното има двойно повече неказано, има и друга гледана точка... обаче... ми направи впечатление, че проблема е в битовите неща. Дразнили сте се един от друг, от действията си. Така ли е? Ако да - предполагам знаеш, че това ще се случи един ден, независимо с кой си и колко се обичате. Това не е аргумент против връзката, а момента, в който най-късно трябва да й предложиш брак... По мое мнение.
В тази връзка, ако тя чувства нещата така - няма да ти се обади. По скоро ши риве вкъщи, че няма пръстен... И друго - жената иска да е обичаната, и така е редно. Тя има нужда мъжът да се пребори за нея, да мине през огън и вода, да знае че е единствена и съдбовна. И повярвай ми, няма значение какво мислиш ти по този въпрос (справедливост и други такива) - тази логика тук не работи. За жена трябва да се пребориш, защото тя е , която казва да и гради дома после емоционално, тя е уязвимата заради децата, тя е по-слабата. Затова е редно да я спечелиш.

# 78
Уважавам всяко едно мнение, дори и тези, които ме критикуват.
Уважи и моето - иди и си боцни нещо свежо, стига си забавлявал тук каките. Профукваш млади години в чуденки и размисли... Някой ден ще се чудиш на акъла си.
Затова, чукай. Колко любови са почнали от единия секс... Ехее.... Тая твоя звезда ще загасне в мига, в който почнеш да праскаш нещо ново. Противно на доминиращото мнение тук, не смятам, че си зрял. Въобще не си. И е съвсем нормално да не си. На 24... зелена кратуна. Но споко. Имаш десетина години да се оправиш. Ползвай ги добре, че след това.... оправия няма.

# 79
  • Tам през Атлантическия океан

Sunglasses Все като прочета заглавието на темата и все този стих ми изникваше  Wink
Ей го на  Grinning

Борбата е безмилостно жестока.
Борбата както казват, е епична.
Аз паднах. Друг ще ме смени и...
                                                      толкоз.
Какво тук значи някаква си личност?!

Сорри за лирическото отклонение  Mr. Green

# 80

Sunglasses Все като прочета заглавието на темата и все този стих ми изникваше  Wink
Ей го на  Grinning

Борбата е безмилостно жестока.
Борбата както казват, е епична.
Аз паднах. Друг ще ме смени и...
                                                      толкоз.
Какво тук значи някаква си личност?!

Сорри за лирическото отклонение  Mr. Green

Чудя се дали някой някога е използвал този стих на Вапцаров по-неуместно от теб или ти си шампионката...

# 81
@nofelet, уважено е! Дори и да има неща, с които не съм съгласен, за повечето ще се съглася.
Колкото повече време минава, осъзнавам някои неща, които обезсмислят всички мисли за борба и к'вито и да било други дивотии.
Човек се бори, когато си струва. Прекалено съм млад, за да се вкопчвам в една връзка, сякаш е последната, още по-малко като виждам, че не си струва. Да, обичал съм момичето, ама съм бил кон с капаци.
Стигат ми толкова размисли и страсти. Взех си поуките, за да не допускам същите грешки, което беше и целта ми. Сега е време да живея, да се забавлявам, пък като му дойде времето, пак ще си блъскам главата по разни любови Grinning

# 82
  • Tам през Атлантическия океан

Чудя се дали някой някога е използвал този стих на Вапцаров по-неуместно от теб или ти си шампионката...

О извинете  Sunglasses
не знаех че сте изнежен за черен хумор и сарказъм  Wink
И нарочно съм цитирала само куплет от стиха иначе  да ,  ства не уместно цялото  Wink

# 83
  • София
Според вас струва ли си да се бориш,когато човека когото обичаш и с когото мечтаеш за семейство има огромен дълг към банки,който е теглил преди още да се познавате и няма намерение да започне да го връща..?Опитва се да заобикаля закона просто,по различни начини,а аз не съм съгласна с това и искам да спя спокойно...Обича ме,уважава ме,цени ме...Няма изневери,скандали,недоверие,прекрасен човек е...Но какво бъдеще бих могла да имам с него при това положение?Колко спокоен би бил живота ми след време,когато вече имаме дете..И редно ли е понякога човек да се вслуша в разума си,а не в сърцето си,особено когато вече не е дете,а жена,която мисли за бъдещето си като отговорен човек......
Аз вече реших да послушам разума си за първи път в живота си,не знам дали сгреших...Болката е огромна,но се надявам някой ден да мине и да осъзная,че решението ми е било правилно....
Ако някой иска може да ми пише на лични или да изкаже мнението си тук...

# 84
БНД беше такъв безотговорник. Правеше дългове и не ги връщаше. Няма да описвам в какви ситуации съм изпадала заради простотиите му, но на 25 год. за една седмица ми побеля косата от стрес. Хубаво си направила, няма за какво да страдаш. Такъв тип хора могат да ти навлекат само неприятности.

# 85
  • София
Ако човека е в безизходица, това че не връща парите не е знак за безотговорност, и не е гаранция, че ще е пропаднал за винаги... Зависи от много неща. Щом си взела това решение, сигурно все пак го намираш безотговорен... Съжалявам, дано това и за двама ви се окаже доброто решение.  Peace

# 86
Като си в безизходица търсиш начин да оправиш някак нещата, не да избягаш от тях.  Аз също бих се разочаровала от такъв тип.  Даяна1111, възхищавам се на хора, които могат да видят  реално нещата, въпреки емоцията си, аз самата не съм или не бях такава и си изпатих (надявам се достатъчно). Hug

# 87
Ако човека е в безизходица, това че не връща парите не е знак за безотговорност, и не е гаранция, че ще е пропаднал за винаги...   Peace
едно е да е в безисходица, друго е
няма намерение да започне да го връща..?Опитва се да заобикаля закона просто,по различни начини,
Една такава безотговорница ме "шамароса" преди около година. Не са много парите, но са си мои. Вече една година се скатава и като изчерпа лъжите, престана да си вдига телефона. Така че - като взимаш заеми трябва да си наясно че ще ти се наложи и да ги връщаш. Всички тия игрички на "Хитър Петър" са признак на безотговорност и пропадналост.

# 88
  • Varna
Доста са, доста са такива безотговорници....и после дори те изкарват виновен, че си му направил услуга....Имал си, дал си ooooh!

Даянче,
Видя ли кака, какво ти писаха момичетата....Не си сглупила Hug Късмета да върви с теб thumbsup

# 89
Ти още ли си тук ?????? , къде е новото момиче или радостта от живота .... Момче отивай да се забавляваш , изчезвай оттук или ще започнем да ти говорим за адаптирано мляко, рефлукс и захранване , но ти сигурно не знаеш за тези неща и ще се притесня ако проявяваш жив интерес към това .... А между другото да споделим предимствата и недостатъците относно пелени многократна употреба и памперс / хъгис.....кога е удобно?

Общи условия

Активация на акаунт