ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО-Тема№15

• 134 964
  • 764
  •   1
Отговори
# 360
Як виц  Joy Joy Joy

Цитат
Не мога да се съглася, че страдам толкова, защото съм бил напреднала душа, а ония дето си живеят живота истински, били назаднали души, та затова.

И аз това не го приемам, много крайно категоризиране. Все едно да кажеш, че всичките българи сме сърдечни, мили, добри, умни, а всичките американци да речем - студени, затворени, тъпи.
Това е начин на мислене, който се стреми да вкара всичко в някакви рамки, а живота и хората са твърде разнообразни, не може да се рамкират и често ни изненадват.
Изобщо днешното време бъка от толкова различни учения, течения в психологията, духовни съветници и учители, мъдри умозаключения и прочие, че ако почне всичко да приема човек, ще се обърка.
На мен това много ми намирисва на чиста проба търговия, само като погледнеш колко духовна и психологическа литература има по книжарниците.

Последна редакция: ср, 02 апр 2014, 17:18 от y_em

# 361
  • София
Ами те казваха, че пазара на "духовното" в САЩ бил няколко милиарда, сериозна работа - тук влизат литература, школи, секти, "алтернативни" медицини (които струват повече от стандартната), "здравословни" храни (за които единствената разлика с останалите храни е в цената, в пъти), такива работи. Отвратително е, защото се заиграват със здравето на хората...

# 362
belladonna, и ти звучиш много оптимистично, само така!  Simple Smile
Какво пък имаш против Бора Бора Simple Smile Остави ме малко да си помечтая на едро де, нали е безплатно, защо да не си мечтая за най-доброто Simple Smile

А  мечтай си, но нали знаеш мечтите са за това за да се сбъдват, аз твърдо вярвам в това колкото и наивно да звучи после къде ще те търсим толкова далече, да не ни забравиш Laughing Wink
Някой знае ли къде отиде ноа скоро писала ли е , нямам време да изчета всичките страници, дано да е добре.

# 363
  • София
Много ми беше харесало едно писание на Екхарт Толе: Има два начина да бъдеш нещастен, когато много искаш нещо. Първия е да не получиш това, което искаш. Втория е да го получиш. Simple Smile

За НОА не знам, зачезна някъде  newsm78 дано е добре  Praynig

# 364
Добро утро

Сори,че ще ви натоваря, но трябва да се оплача, много ми стана някакво тревожно от снощи, пак се вкарах в страховете си, скарах се с мъжа ми заради това, каза,че всичко си е в моята глава, аз съм си здрава, защо непрекъснато мисля глупости, каза,че не желае да говори повече с мен, защото само за това съм говорила- направо незнам, деанксита до известна степен ми владееше страховете. Направо вече съм наистина на кантар, дали да не отида пак на психиатър да ми изпише някакъв АД!А физически се чувствам толкова добре, защо тази тревожност така ми влияе незнам. Алина ти ми казваше за Неолексана, днес ще си взема и почвам да го пия, дали можеше да се пие с маточина и лавандула- ти казваш,че  добре действаш- по принцип спя си много хубаво, заспивам веднага, не се будя през ноща, не сънувам кошмари- но пусто като отворя очи и мисълта ми пак е защо ми е гадно и подтиснато,като реално нямам проблеми! Не е депресия моето със сигурност, казват,че е  от тревожността!Откакто ме почна това преди една година, не може всичко да ми е наред, или ще ми е лошо, ако ни ми е лошо, ще имам натрапливости, ако ги нямам и двете ще ми е тревожно_/както днес  се чувствам/абе изобщо нямам думи! Чудя се дали защото вече си свикнах с новата работа, нямам притеснения по отношение на нея и дай сега пак да се вкарвам във филми, като почнах някак си бях мобилизирана и не мислех толкова за щуротии и мислех, че мислите са си отишли, а то кво стана- сега борбата наново!

Вие чели ли сте за Орлин Баев и Тодор Първанов- много хвалби има за тях в нета, че излекуват всякакви тревожни, панически  разстройства - и какво мислите за тях?

Елизабет, ти за колко време се справи с твоите натрапливости и как?Аз вече незнам какво развих от това ПР, в ОКР ли премина, тревожност ли е какво е ?

Последна редакция: чт, 03 апр 2014, 09:10 от Анонимен

# 365
maria7787 , натрапливостите се появяваха и изчезваха от самосебе си . Нищо по - специално не съм правила , за да ги премахна . В един момент ме връхлитаха и после изведнъж изчезваха , но докато ги имах се чувствах ужасно  , защото бяха свързани с близките ми и притеснение , че нещо може да им се случи , изведнъж ме обземаха тия мисли . Разбираш ме , само дето аз се чувствах ужасно от това . Слава Богу не съм имала скоро подобни мисли , това нещо се отключи след като родих , четох , че се случвало на млади родилки , не знам ...

Последна редакция: чт, 03 апр 2014, 09:22 от Elizabett

# 366
Сетих се за още нещо - аз гледам да не споделям вече много с близките ми ,с мъжа ми , защото с него много пъти сме се карали за това , че си меря кръвното постоянно и на него му писваше . Че кой иска да има до себе си човек , който постоянно си мери кръвно , оплаква се , че не му е добре и т.н. Вярно хората трябва да се подкрепят във всякакви моменти , но за другия човек това е доста досадно и неприятно . Казвам го и като човек , който е бил от другата страна също . Навремето имах приятел , който имаше ПР следствие на една болест и беше доста зле . В началото аз подхождах с разбиране , със съжаление дори на моменти , но с времето разбрах , че това ме съсипва и натоварва и мен . Не , че не съм се опитвала да му помогна по всякакъв начин и да съм до него , но видях , че той не иска да промени нищо и иска да си живее в неговия свят . За това сега гледам да не натоварвам близките си и колкото е възможно гледам да не си променям начина на живот заради пустото ПР .

# 367
Пределно те разбирам, при мен като се появи натрапливост и се сковавам от страх, защо съм си го помислила, всъщност това ми остана,като физически симптом, но то е само ако си помисля нещо лошо, изтръпват ми ръце, крака,глава. Бях чела ,че и хората без да имат ПР  понякога  имат лоши мисли, но разликата с нас е,че те си го помислят и не задълбават, пък ние почваме да се анализираме, защо ,като го мислиш- това е лошо!

Ама то и аз не съм си променила начина на живот, аз не си спирам буквално, но все съм една умислена, омълчана, вглъбена в себе си- не мога истински да се зарадвам на детето си, на мъжа си!Имам чувството,че визуално много ми личи,че имам някакъв проблем, това също непрекъснато го мисля, как сега изглеждам в очите на другите- знам,че е грешно и не трябва да ми пука, но...

# 368
Отдавна не съм писала,ама ви чета редовно...Как разбирате кога да спрете АД... Rolling Eyes

# 369
Мари, спокойно взимай неолексан с маточината, та аз дори от вчера пак започнах и ремотив с него, понеже и на мен много ми се засили тревожността......но при мен е ситуативна.....половинката ми ме сюрпризира, че ще редува 2 седмици на границата с МТЛБ-то и две седмици тук......докато се оправи проблема с гадните бежанци.....щото ние, българите на всички сме длъжни. Не стига, че се ядосах, ами и в какви ли не филми и страхове се вкарах....А що се отнася за Орлин и Първанов......Първанов, доста хора го препоръчват, но Орлин-не е лошо момче, но до там...... а и той е доста странна птица.....лично аз се изнервям доста от съветите му и постоянното му повтаряне да обикна страха си.....ми как пък да го обикна този страх бе  #Cussing out

# 370
Аз моята тревожност не мога да я разбера от какво е наистина, тъкмо вчера се зарадвах, че последните две седмици се събуждам с добро настроение, няма тревожност,няма нищо и тази сутрин- изненада, но пък вчера вечерта се вкарах пак в мисли, и сигурна затова тази сутрин не се чувствам спокойна- а вчера имах такъв хубав пълен с усмивки ден, без мисли,без тревожности и вечерта защо почнах пак да го мисля, какво може да ми се случи или да не се случи и аз незнам и ето тази сутрин с тревожност, ама без мисли- страшна картинка съм- знам,че всичко ми е от тъпата глава, ама........толкова се нервирам по някой път на себе си,че не мога да се наложа воля да мисля само за хубави нещо #Cussing out

# 371
Аз моята тревожност не мога да я разбера от какво е наистина, тъкмо вчера се зарадвах, че последните две седмици се събуждам с добро настроение, няма тревожност,няма нищо и тази сутрин- изненада, но пък вчера вечерта се вкарах пак в мисли, и сигурна затова тази сутрин не се чувствам спокойна- а вчера имах такъв хубав пълен с усмивки ден, без мисли,без тревожности и вечерта защо почнах пак да го мисля, какво може да ми се случи или да не се случи и аз незнам и ето тази сутрин с тревожност, ама без мисли- страшна картинка съм- знам,че всичко ми е от тъпата глава, ама........толкова се нервирам по някой път на себе си,че не мога да се наложа воля да мисля само за хубави нещо #Cussing out

Картинката е същата, както я описваш и при мен. На приливи и отливи. Нямам ,обаче намерение да се примирявам. Не съм категорична, че няма да прибягна до АД, но за сега все още опитвам с алтернативни неща.  Действително сутрешната тревожност е направо изнервяща....приятелят ми още като ми види изкривената физиономия сутрин, едва пита милият : Пак ли ти е тревожно.....Слава Богу, че никога не ме е упрекнал, обаче виждам, че и на него му помръква вечно жизнерадостната физиономия и чак ми е съвестно.....

# 372
Аз много странно, че въпреки,че съм така вече една година успявам да се справям с работата си/въпреки,че ни ми е присърце, не е моята професия/, счетоводител съм, и чак на себе си се чудя, че въпреки гадните мисли, кво ми е и т.н- успявам много бързо да смятам наум Mr. Green, може до преди това да съм се вглъбила в моите си неща, дойде ли клиент за нещо смятам от раз и без помощни средства. Е днес ама грам не ми се работи, защото знам,че до 15 ще ми е ебаси лудницата.
Затова през 20 мин влизам във форума!Много ще съм работна днес,то се е видяло. Whistling

# 373
Аз много странно, че въпреки,че съм така вече една година успявам да се справям с работата си/въпреки,че ни ми е присърце, не е моята професия/, счетоводител съм, и чак на себе си се чудя, че въпреки гадните мисли, кво ми е и т.н- успявам много бързо да смятам наум Mr. Green, може до преди това да съм се вглъбила в моите си неща, дойде ли клиент за нещо смятам от раз и без помощни средства. Е днес ама грам не ми се работи, защото знам,че до 15 ще ми е ебаси лудницата.
Затова през 20 мин влизам във форума!Много ще съм работна днес,то се е видяло. Whistling
А, аз я върша, но пък определено съм разсеяна. Слава Богу, че наближават празници, ваканции и почти няма да имаме работа, само ще дежурим...хм и, тогава от нищоправене пък започват и глупавите мисли...... newsm78........освен да се грабвам и аз да отивам на границата, че да се успокоя, че има и по-зле от нас  Mr. Green

# 374
О и аз съм разсеяна, не си мисли,че не съм, просто обаче това със смятането, наум, като ми се каже нещо-  все още бързо ми се отдава! Mr. Green
   Само да бъдем позитивни, само това искам- колкото и да е трудно в някои моменти!

Общи условия

Активация на акаунт