(Био)зеленчукова градина - тема 25

• 69 043
  • 753
  •   1
Отговори
# 630
Миналата година някой сади ли между краставиците царевица за да се използва да се катери по нея newsm78
Моля ви за мнения.

# 631
Аз днес пикирах разсада на доматите, може да ми се смеете, но който го е сял късно, това е положението  Embarassed излязоха около 50 саксиики, а миналата седмица същото се случи и с краставичките, но само 5-6коренчета, защо толкова малко незнам  Cry

Насях си едни цветя от семенца, но са толкова нагъсто че се чудя какво да ги правя, те са буквално едно в/у друго. Идеи?

# 632
  • ул. "Мечтание"
Насях си едни цветя от семенца, но са толкова нагъсто че се чудя какво да ги правя, те са буквално едно в/у друго. Идеи?

Като поодрастнат малко ги расей или пък ги разреди.  Peace

# 633
  • София/Варна
lozeva аз сях царевица между боба. Царевицата хич не ми се получи та пак слагах колци за боба.
Eva2010 като поотраснат малко за да можеш да скубеш ги прореди и като пораснат още малко ги разсей.
Експерименталните домати засадени март месец в градината,под туби и агривело не изглеждат хич добре. Имам втора партида експериментални, обаче само под агривело, засадени към 7-8 април изглеждат доста по-добре и настигнаха на ръст първата партида.
Вообще тази година само експерименти.
Ще давам отчет, кой как се развива и дали ще дадат плод преди тези дето ще си ги засея и няма да ги завивам с нищо.

# 634
  • София
Миналата година някой сади ли между краставиците царевица за да се използва да се катери по нея newsm78
Моля ви за мнения.
Аз опитах да "кача" зелен боб върху сладка царевица и не съм доволна- боба така я овърза, че не й позволи да израсте като хората и да направи мамули.
Българската царевица е по- яка, може би ще издържи.

# 635
Това с царевицата и боба става на по-големи площи.Там царевиците се пазят една друга от ветрове,по-едри вървят някак си...Сякаш са един общ организъм...
Студено ми е...
А доматите и пипера под найлончето  cold
Мама казва-"Като не чакаш Кирил и Методий,трепери им сега!"
Лошото е,че прогнозата до към 27 април си е все за такова смотано студено...

# 636
Моля ви за мнения.
Аз опитах да "кача" зелен боб върху сладка царевица и не съм доволна- боба така я овърза, че не й позволи да израсте като хората и да направи мамули.
Българската царевица е по- яка, може би ще издържи.

Laughing Тя мойта не е българска.Но като се замисля краставиците не се увиват както краставиците...т.е. не вярвам да я задушат newsm78

# 637
Скубането на боб в царевицата е кошмар за децата в северозападна България. При на в царевицата сеем тикви. Където има метър, метър и нещо непоникнала царевица, там.

# 638
  • на брега на Дунава
Моите разсади напират с всички сили и скоро ще отидат в градината :
непикирани  домати и цветя.

# 639
Моля ви за мнения.
Аз съм опитвал 2 пъти. Имам проблем с разните гасеници по царевицата. Много сериозно я изгризват. След това краставиците я засенчват и тя едва крета между тях и в края на краищата пак правя конструкция за тях.
Продължавам с опитите, но този път ще е в България и от края на Май. Ще пробвам с по-силно растящи сортове.
Подозирам, че царевицата може да се замени със слънчоглед, но тъй като пороите лятно време тук затрудняват отглеждането му, не съм опитвал с него.
Всъщност, пробвах веднъж за 2 корена домати. Поради горната причина слънчогледите паднаха. Доматите растяха буйно с много листа и цвят, но малко плод. Това последното подозирам, че може да е от високо съдържание на азот в компоста, защото и останалите растения имаха сходен проблем.

Последна редакция: ср, 16 апр 2014, 04:47 от manandy

# 640
Част от доматения разсад е почти готов за градината, а вън вали сняг.  Май ще слагам колчета в кофичките.  ooooh!
Изтребвам ръчно някакви черни мушици, които хвърчат по растенията. С какво мога да напръскам?

# 641
  • София/Варна
И при нас има към 2-3см сняг. До преди малко валя на едри парцали.
Лудо време, февруари 20 градуса,средата на април сняг.

# 642
  • Варна-София
Нова, черните мухички са ти първите представителки на въшките, които могат да ти скапят доматената плантация с вирусни болести.
Третирай незабавно със зехтинено-сапунена емулсия:  1 с.л. зехтин се размива с няколко капки течен сапун. Добавя се 1 л. вода. Да се използва до 30 мин., защото зехтинът започва да се отделя на капки. Аз ползвам "Фрош" заради обещанията, че производителите пазят жабите.

Гледах прогнозата за Варна на gismeteo.ru. Сметките показват, че сумарно последните 15 дни на април и първите 15 дни на май се отличават със само 1 градус. Тази година ще видим, че има пролет.

# 643
За брашнестата мана разбрах че ползвате химия, а с  кафявото гниене и  сачмянката как се борите?

# 644
Нова, черните мухички са ти първите представителки на въшките, които могат да ти скапят доматената плантация с вирусни болести.
Третирай незабавно със зехтинено-сапунена емулсия:  1 с.л. зехтин се размива с няколко капки течен сапун. Добавя се 1 л. вода. Да се използва до 30 мин., защото зехтинът започва да се отделя на капки. Аз ползвам "Фрош" заради обещанията, че производителите пазят жабите.

Знаех си аз! А тъкмо се позакрепи хилавият ми разсад.   #Cussing out

http://new1.snimka.bg/other/2014.809549.33006430.big

Мерси, Амика, аз ползвам и в домакинството Фрош, така че имам.

Общи условия

Активация на акаунт