Сухо четкане / Dry Skin Brushing - 2

• 90 322
  • 652
  •   1
Отговори
# 570
  • Стара Загора
Взех си душ олиото на Балеа, защото не намерих на Юсерин.Мога да кажа , че почти няма сърбеж.Не се мажа с нищо след това и кожата ми е много добре- мекичка и гладка.Но все още кожата на краката ми е суха, когато се четкам побеляват от изчетканото.Само на краката ми става така- то и сърбежа ми беше най-силен там

# 571
Срокойно, може да е черен Simple Smile запали един , на какво мирише-на изгоряла козина или на найлон?
Armira, чак сега влизам тук и виждам поста ти. За съжаление в момента съм на работа и няма как да паля влакната (макар, че четката е в мен). Но малко уточнения ... четката е от Ейвън. В брошурата пише: „Луксозни четки от естествен косъм“ и са приложени снимки на две четки. Снощи обаче се зачетох в едно листче, пъхнато в опаковката – на него е посочена някаква информация за продукта на n на брой езици. На български пише само „четка за коса“. Но на няколко от другите езици е записано, че материалът е, цитирам: „синтетичен косъм, пластмаса, естествен косъм (глиган)“. Решила съм – ще я връщам! Не може да посочват такава некоректна информация, още повече, че си поръчваш продукт по каталог и нямаш възможност да го видиш „на живо“. Ако има изобщо глигански косми, то трябва да ги търсиш с микроскоп и най-вероятно се броят на пръсти  #Cussing out

# 572
  • Пловдив
Аха, ясно Grinning
Ако искаш хубава четка за коса с глигански косъм, вземи на Херкулес Hug

# 573
Взех си душ олиото на Балеа, защото не намерих на Юсерин.Мога да кажа , че почти няма сърбеж.Не се мажа с нищо след това и кожата ми е много добре- мекичка и гладка.Но все още кожата на краката ми е суха, когато се четкам побеляват от изчетканото.Само на краката ми става така- то и сърбежа ми беше най-силен там
Радвам се, че забелязваш подобрение. Ако на краката все още има нужда от допълнително подхранване, мажи.

материалът е, цитирам: „синтетичен косъм, пластмаса, естествен косъм (глиган)“.
Вероятно има от всичко по малко. Аз затова предпочитам да купувам от магазин...

# 574
armira, благодаря!  bouquet Ще разгледам.

..........
Вероятно има от всичко по малко. Аз затова предпочитам да купувам от магазин...
По принцип и аз така, ама тоя път как така се подлъгах  ooooh! Ще ми е за урок и затвърждаване, че не бива да пренебрегвам интуицията си  Naughty

# 575
Малко съм офф но поне стана дума...търся си кръгла четка за издухване от естествен косъм. Някой да има идея къде да търся?

# 576
Аха, ясно Grinning
Ако искаш хубава четка за коса с глигански косъм, вземи на Херкулес Hug

От къде могат да се купят тези четки?

# 577
  • Пловдив
Заповядай, че много оспамихме темата вече
Скрит текст:
примерно www.kosaistil.bg

# 578
Искам да попитам ако някой знае каква е разликата между четкането с четка и същите масажни движения с екоръкавица за тяло?
Наскоро си купих такава и обясненията как да се използва са същите като тези, които прочетох в темата, та се зачудих каква ще да е разликата за тялото. Иначе ръкавицата е трепач... прави кожата уникална.
Ако може някой да ме светне за разликата, му благодаря предварително Simple Smile

# 579
Крайният ефект е един и същ, Thekilikat. Просто използваш друго средство.

Аз предпочитам четката, защото ръкавицата е плетена/тъкана и в процепите на материала е много по-лесно да се съберат мръсотии и парченца мъртва кожа.

# 580
Крайният ефект е един и същ, Thekilikat. Просто използваш друго средство.

Аз предпочитам четката, защото ръкавицата е плетена/тъкана и в процепите на материала е много по-лесно да се съберат мръсотии и парченца мъртва кожа.

Мерси за отговора. Оказва се, че гомажа е по-малко ефикасен от сухото четкане, но пък по-подходящ за капризни и чувствителни кожи, като моята. Аз ще си остана с водата... Страх ме е да пробвам сухото четкане.

# 581
Здравейте!  bouquet
Четкам се от около две седмици през ден, но нямам почти никакъв ефект, както четох из тема. Не ме ободрява сутрин, кожата ми май не е толкова мека и гладка, излизат си ми пъпчици отново. Четката ми е на Ebelin от Дм. Може би трябва да си взема по-хубава, може ли да ми препоръчате някоя? Също вие с какво си миете тялото и след това с какво си го хидратирате, освен с натурални масла?

# 582
Пъпки могат да излязат и от претриване и може да опитате да намалите натиска/продължителността на четкането. На мен ми излизат пъпки по лицето дори след леко прекаляване с копринена ръкавица, по тялото съм се "украсявала" и след по-груб скраб - до кожа си е.

# 583
Здравейте момичета , моля за съвет и мнение . Единствените  четки, които намирам on Line са,  на фирма Hydrea London -  Бамбукова кръгла четка с грива и кактусова четина (средна/ висока твърдост/ и тези на TITANIA , коя от двете според вас е по-добра?
Хубав ден !

Последна редакция: ср, 17 май 2017, 10:37 от Брулени хълмове

# 584
Hydrea London -  Бамбукова кръгла четка с грива и кактусова четина (средна/ висока твърдост/ и тези на TITANIA , коя от двете според вас е по-добра?
Можеш ли да дадеш линк да сравня двете четки?

Може би трябва да си взема по-хубава, може ли да ми препоръчате някоя? Също вие с какво си миете тялото и след това с какво си го хидратирате, освен с натурални масла?
Твърда или мека е четката?

Къпя се с глицеринов сапун и се мажа с домашно приготвена смес от кокосово, рициново и масло от розмарин.

Последна редакция: вт, 23 май 2017, 01:08 от Фея Кръстница

Общи условия

Активация на акаунт