С мартеничка се закичи мама и Априлче чака румена, засмяна :)

• 40 110
  • 756
  •   1
Отговори
# 150
Babyboopk, и аз сама се хванах с високо кръвно. Моето беше м/у 128-135/80-90. Ставаше ми и лошо като аз си мислех, че е от бременността, е не беше! На ЖК 100 пъти им казах, че вечер кръвното ми е високо, аз съм със 110/70, а акушерката да не съм ядяла солено...кой ти яде изобщо аз след 16:00ч. престанах да слагам каквото и да в в устата си!  Не мислех, че е проблем докато не споделих на лекарката, която ме следи на частно. Тя се отнесе много сериозно, каза, че това е много опасно състояние. Пусна ми допълнителни кръвни изследвания и когато ми измериха кръвното и видя стойностите, веднага ми предписа лекарства. Вечерта, когато взех първото хапче за първи път се почувствах добре от месец насам. Тогава се усетих, че лошото ме е било от кръвното, което кой знае до какви стойности е стигало...
Грозно отношение към теб...за пореден път се убеждавам, че не си ли обърнеш внимание сам те подритват като куче. В този срок на бременността ни трябва и ние и те да са много внимателни, но...

# 151
  • София
elfi80, всичко е наред - нямам много време, че гледам да съм по-концентрирана върху работата.

И аз го имам това боцкане, но по-скоро го бих сравнила с гризкане. Все по-трудно се спи, защото коремът тежи, но съм вече в 37-ма г.с., та всеки дискомфорт е нормален. И аз следя кръвното, но у дома таткото е с високо и това ми носи грижи.

a.l.e.n.a. много хубаво беше писала за овладяването на психиката, за някои неща дори се припознах Simple Smile затова спокойно и според приоритетите, момичета; всички сме амбицирани да дадем най-доброто според нас на децата си, а накрая то опира да само любов, гушкане и кърмене, не позволявайте на битовизмите да ви извадят от строя.

За кръвното - спестявайте си течностите вечерно време, лекарите правилно са казали и солта да се намали, но дори и пиенето на вода вреди, когато организмът е склонен да я складира и това натоварва допълнително сърцето. Стискам ви палци всичко да се нормализира.

# 152
Здравейте, мами!
Решихте ли с какво ще мажете бебчовците - с олио или с мляко? newsm78

# 153
Здравейте и от мен, цяла седмица много натоварено и не мога да напиша нищо, само ви преглеждам набързо.
Ние сме добре, вчера бях на редовната ЖК, докторката  ми е много симпатична, но като си поисках документите , каза че било рано и май си мисли, че ще раждам при нея, въпреки че никога не сме говорили за раждане, даже когато се записах я попитах само за консултация, и ме извика чак на 25.03 , аз си мислех, че деветия месец се ходи всяка седмица, но като ми премерят кръвното и видят, че е нормално , а и трета бременност и сякаш малко през пръсти, все едно си спомням всичко от 10 години назад.
Та сега се чудя как да процедирам, да изчакам да се срещна с другия ми лекар и тогава да отида да си взема документите newsm78, ако ми се обиди нищо не мога да направя.
Вече наистина много наближихме раждането, като си спомня в началото на темата ,как си гледах лентичката на 11 - 12 г.с. и сегашния момент ми се струваше толкова далечен, а вече сме в очакване, на мен лично ми се иска да си го понося още малко поне да края на март.

# 154
Здравейте и от мен, цяла седмица много натоварено и не мога да напиша нищо, само ви преглеждам набързо.
Ние сме добре, вчера бях на редовната ЖК, докторката  ми е много симпатична, но като си поисках документите , каза че било рано и май си мисли, че ще раждам при нея, въпреки че никога не сме говорили за раждане, даже когато се записах я попитах само за консултация, и ме извика чак на 25.03 , аз си мислех, че деветия месец се ходи всяка седмица, но като ми премерят кръвното и видят, че е нормално , а и трета бременност и сякаш малко през пръсти, все едно си спомням всичко от 10 години назад.
Та сега се чудя как да процедирам, да изчакам да се срещна с другия ми лекар и тогава да отида да си взема документите newsm78, ако ми се обиди нищо не мога да направя.
Вече наистина много наближихме раждането, като си спомня в началото на темата ,как си гледах лентичката на 11 - 12 г.с. и сегашния момент ми се струваше толкова далечен, а вече сме в очакване, на мен лично ми се иска да си го понося още малко поне да края на март.
svusy,и при мен нещата стоят така,макар че е 1 бременност никой не ме поглежда,вече две седмици документите ми са при доктора,който явно няма намерение повече да се занимава  с мен,нали съм била добре.Така не мога и на частно да отида,понеже другия лекар ще иска да види какво е положението,а аз няма да рецитирам там.Хубаво ще е да ни погледне някой който ще се грижи за това всичко да е наред до раждането.Аз днес мисля да звънна и направо да си изискам документите,мое право си е да си потърся нужното внимание на друго място.Няма да се караме просто чао и толкова.Късмет и на теб и не го мисли толкова,да не се напрягаш излишно Hug Успешен ден на всички!

# 155
Някои лекари са направо за отстрелване... Не ми се разказва за моята лекарка по здравната каса, защото гледам на нещата от смешната страна, а и има кой да ме следи, но въпреки това човек някак очаква, че като си плаща осигуровките години наред, ще получава и адекватно отношение насреща, когато му се наложи..

Днес съм на преглед при моя лекар и ще решаваме какво правим, защото преди няколко дни бях с изгладена шийка и без разкритие. Контракциите продължиха и тези дни (къде с болка, къде безболезнени), така че би могло да има някакво развитие:)

# 156
Sabrina85 , най -много да кажа на лекаря ми при когото ще раждам да ми пусне още едни изследвания  и микробиология/защото мисля, че и такава ми се полага по здравна каса, но уви свършили им парите/ и направо отивам да си раждам без документи, не вярвам да ме върнат, но първо да се видя с него . Peace

# 157
Sabrina85 , най -много да кажа на лекаря ми при когото ще раждам да ми пусне още едни изследвания  и микробиология/защото мисля, че и такава ми се полага по здравна каса, но уви свършили им парите/ и направо отивам да си раждам без документи, не вярвам да ме върнат, но първо да се видя с него . Peace

По-добре е да имаш документи, знам, че в Майчин дом конкретно се мръщят, като им цъфнеш без документите. Пък и така или иначе си ходила, не може да откаже да ти ги даде!

# 158
svusy,полага ти се,разбира се,дори е задължително.Колкото до приема в болницата,никой няма да те върне,просто така е по-лесно и си спокойна,че имат информация.Невъзможно е да му свършат парите по каса,то си зависи от направлението а нашите са Майчино здравеопазване,тип 9 ги водят,което значи че трябва да се пусне,не е до имане или нямане.Абе...ужас,по-добре май да си пуснеш при другия доктор и нека като настъпи момента да си спокойна и всичко да е наред. Simple Smile

# 159
  • в 1001-та нощ
За документите - не вярвам цветнокожите да ги представят класирани в папка  bowuu ...... да не говорим, че не вярвам някой обстойно да ги разглежда, по-скоро има разговор за значимите моменти (проблеми) през бременността, дори бих казала, че проблемните случаи - не раждат "случайно" - където се падне  Peace

# 160
Sabrina85, anna_p , при мен ситуацията е такава, че аз ходя паралелно и при двамата , по здравна каса да ми мерят кръвното и да ми пуснат безплатни изследвания, дори в първи триместър си направих изследванията в частната клиника , заедно с БХС  и направо след това им ги занесох, дори следващите пъти като си правех изследвания ги носих първо на докторът при когото ще раждам и след това ги давах да ми ги прикачат към картона, така че той има поглед още от самото начало и за това съм по- спокойна , че и без документи няма да имам проблем . Simple Smile

# 161
 svusy, и аз правя така:)
Мисълта ми беше, че ако раждаш в държавна болница, за тях сетът с документи е важен, защото им улеснява живота. Не че ще те върнат, но ще се нацупят. От друга страна, като си тръгнала да раждаш надали ще те вълнува кой точно ти се цупи Grinning

# 162
anna_p   Laughing
Дори обмислях варианта, да си ходя при личната само за изследванията, защото и те имат право да водят консултация, но при нея пък има много баби и дядовци и понякога като влезе някой може да се забави и час, а аз да си откарам 3 часа пред кабинета.

# 163
a.l.e.n.a , сега се сетих, че когато раждах батковците , отново  в друга болница не в тази, в която си водих консултацията, вниманието което обърнаха на картоните ми беше около минута. Simple Smile
Може би грешката е моя, трябваше да си снимам всички изследвания и да си ги имам сега.

# 164
Здравейте и от мен  Hug Връщам се от консултация с леко притеснение че и моето кръвно 130/80. А аз съм с ниско...Доки каза да си го следя, но да не се притеснявам. Да видим - може би защото много се ядосах сутринта и да се е покачило  newsm78  С бебо всичко е наред - вече е 2900, както върви май ще стигне 4 кг  Laughing а аз съм качила 14 кг  Sad После ще падне гладуване  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт