Добре дошли в света на настолните игри!

• 211 639
  • 724
  •   1
Отговори
# 600
  • Matera Italy
Simple Smile благодаря. Писах лично съобщение.
 На английски и ние намерихме, но не всичко се изясни, защото не владеем добре езика. Благодаря.

# 601
Simple Smile благодаря. Писах лично съобщение.
 На английски и ние намерихме, но не всичко се изясни, защото не владеем добре езика. Благодаря.
отговорих Simple Smile , пратете ми мейл

# 602
Дом Мечта, играе се само с карти, които се теглят, на тях има изображения на интериори на стаи, избираш и си редиш на 1ет.,  на 2 ет.и партер, може двойна кухня, двойна дневна, може работилница, гараж, също и някои допълнителни екстри към стаите да се сложат - според картите, които си избрал. Накрая едно гол.смятане на точки според това как си си наредил къщата и кои стаи и екстри колко точки ти носят. Не съм впечатлена, играх само веднъж, може да остарявам.... А и бяхме само с дъщеря ми , късно вечер, поизморени и разсеяни. В нета има едно ревю за играта , с доста похвали и суперлативи. Ние не сме показател. Веднъж само играхме.

! Цената редовната е към 50 млв., не си заслужава, ние взехме за 34 лв.и пак ми се струва множко - на снимките се вижда колко материал са вложили Simple Smile

# 603
Благодаря за споделеното, аз по принцип не бях въодушевена от каквото видях за нея, сега съм съвсем сигурна че няма да е нашата игра.

# 604
Здравейте, може ли да препоръчате игри за 4 годишно дете, момче?
Благодаря.

# 605
На 4 играехме лесни неща, примерно Не се сърди човече. Замислям се дали игрите на Николай Райков не стават за 4годишни - Добросъците, Таласъмчетата, разгледайте ги и преценете дали ще се справи, ние ги купихме на 6 и се оправяше, ама между 4 и 6 си има разлика.

# 606
  • Варна
Някой от вас, който има или е играл Убонго/Ubongo, би ли дал отзиви
И дали "джобната" версия е достатъчно добра опция с оглед на цената

# 607
  • Пловдив
На нас много ни допада Убонго. Само класическата имаме, джобна не сме пробвали.

# 608
Убонго е много любима вкъщи. Имаме класическата версия, дори не знаех че има джобен формат. За път би бил идеален. Трябва да го потърся.

# 609
Убонго е много любима вкъщи. Имаме класическата версия, дори не знаех че има джобен формат. За път би бил идеален. Трябва да го потърся.
вижте на сайта bigbag.bg, те са вносители и понякога правят и различни видове "бъндели"

# 610
  • Варна

А някой, ако случайно продава своят Убонго екземпляр - нека ми пише!

Шеф Антонио, за тази възраст са подходящи игрите на Никола Райков
Ние имаме Добросъците, но вече не се ползва (детето порасна за нея)

Последна редакция: чт, 03 фев 2022, 21:45 от hubavella

# 611
Здравейте, записвам се при вас, макар че последно време нямаме много време за игри вкъщи.

Нашата колекция семейни игри (освен класическите Монопили и Скрабъл, които вече не играем) включва:

Dixit - една от любимите игри на дъщерята (на 10 г.) и една от най-нежеланите за игра от останалите
Ticket to ride - която основно аз харесвам, а детето и баща й по-скоро не
Пандемия - не е лоша, но много дълга и мудна и рядко я играем, при това до сега май само веднъж сме побеждавали играта
Azul - игра любима на всички ни, която можем да играем много пъти един след друг
7 wonders - също много любима игра, сравнително бърза и динамичка
Splendor - тази детето не иска да я играе, но възрастните много я харесваме
Какао - нищо особено като игра, интересна е, но да не се играе често
Hive - една от най-новите ни игри, за двама е и макар да не сме я играли много е интересна
Санторини - друга интересна игра за двама, която обаче не е сред първите избори, до които прибягваме
Karuba - това е любима за мен игра, харесва ми, че няма никаква доза шанс и късмет в нея, а само стратегия
Дом мечта - една от по-скоро неуспешните ни покупки, не бих я препоръчала, нищо особено
Такеноко - много приятна игра, макар да сме я играли само 2-3 пъти до сега
Фотосинтеза - на мен ми харесва много и на мъжа ми, но пак не е сред първите игри, за които се сещаме
Planet - нищо особено, забавна, но бързо писва. Най-интересното в нея са 3D планетките
Убонго - любима и на трима ни игра, но аз не мога да я играя много пъти поред, че адреналина ми идва в повече Joy
Лабиринт - много приятна игра, подходяща за всякакви възрасти
Скотланд Ярд - аз много я харесвам, но домашните нещо я недолюбват, много нетипичен геймплей има

На "Катан" имаме само детската версия, която трябва да заменя с оригиналната, а имаме и "Талъсъмски истории", която за мен е много недомислена игра, подходяща само за много малки деца (дори мисля да се разделя с нея).
Подариха ни и някаква игра "По света", която не сме разучили още, образователна се води - за факти и знамената на държавите.

За колекцията съм набелязала други класики като оригиналния "Катан", "Каркасон", както и "King of Tokyo" и "Кингдомино".

# 612
Много благодаря за споделеното! 

Ние имаме класически Катан, разширение с морета и острови ( не знам точно как се казва май Мореплаватели ) и версия с камили и пустини ( търговци и варвари ми се струва) . Харесват ни първите две, при тях си има интересни разлики,... Е и  последната не е лоша, но не е ах. Общо взето като имаш първите две версии, сякаш останалото е излишно.

Последна редакция: пт, 11 фев 2022, 19:51 от _re_ge

# 613
  • Варна
Здравейте, записвам се при вас, макар че последно време нямаме много време за игри вкъщи.

Нашата колекция семейни игри (освен класическите Монопили и Скрабъл, които вече не играем) включва:
....

Mishlence, абсолютно подкрепям мнението ти за игрите
Аз имам "Добросъците" от същия автор, но се разделям с нея (още не съм я пуснала по групите, де)

Azul, 7 wonders и Ubongo са ми в must-buy листа

Кингдомино я харесваме вкъщи

Karuba  ще я погледна, тъй като явно ни съвпадат вкусовете за игри

# 614
hubavella "Karuba" макар за мен да е чудесна игра е неоправдано скъпа. Аз лично я намерих с много добро намаление, но на реална цена не си заслужава.
"Убонго" за жалост е изчерпана от доста време, аз я намерих на старо, което пък си е риск, защото липсваше една от фигурките, но го разбрах впоследствие, тъй като са доста части.

Общи условия

Активация на акаунт