БАРСЕЛОНА 4

• 80 169
  • 763
  •   1
Отговори
# 30
  • sofia
Защото е адски скъпо след това, а и билета до Малага е 250е най- добра цена за лятото.

# 31
Благодаря за разяснението! Обмислям м.юли да изненадам дъщеря си за рождения ден- или 5 дни в Барселона самостоятелно или почивка в някой от курортите с агенция-за почивка ми излиза по-изгодно с агенция.Но датите им са само до юни.
Аз резервирах самостоятелно без агенция за периода 21,06-28,06, като първите три дни сме в Барселона да разгледаме основните забележителности, а после още 4 дена в морски курорт в близост до Барселона. В курорта сме на пълен пансион и цените не са чак толкова високи. Надявам се да се разберем с испанците, независимо, че езика им не е като нашия, но по темперамент си приличаме. В курортите има много руснаци и там с руския ще се оправим, 

# 32
Ако е за екскурзия до Барселона ми излиза по-евтино ако аз си резервирам всичко. Но по курортите в агенции е около 900-1000 лв. на човек всичко с храна. Търсих хотели по курортите/ без значение, гледах Санта Сусана,Маресме,във Валенсия ми се искаше портокаловия бряг-Марина Дор-миналата година агенции го предлагаха,сега не./ Та по тези места цените на хотелите плюс пътя самоорганизирано ми идва малко по-вече от туроператорите,затова казах че е ако почивка,по-добре с агенция,че трансфера от летището е осигурен. Билетите до Валенсия са скъпи за който и период да гледам.
Първо ми се искаше края на м.май или юни, но точно тогава са класните работи в училище,до 11.06 са, после оформяне и т.н.И всъщност няма кога

# 33
  • срещу двата комина :)))
някой има ли идея дали в началото на април има много туристи  newsm78

# 34
някой има ли идея дали в началото на април има много туристи  newsm78

И мен ме интересува период 14-18 април- как е времето, как са цените, има ли много хора, отворени ли са повечето забележителности, и т.н.

Благодаря

# 35
  • срещу двата комина :)))
ние сме съвсем в началото - 04 - 09 април и бях чела, че времето ще е топло вече  Party

# 36
fatalina, а за м.юли какво ще кажеш, как е времето, много ли е горещо? Казваш за средата на септември е задушно, а юли - не знам какво да мисля.Май не е подходящо за Барселона.
Не съм почивала през лятото, така че нямам лични впечатления, но предполагам, че е горещо. А по повод температурата на морската вода, да споделя, че част от моите колеги ходиха на плаж и казаха, че водата си е студеничка и става само да се топнеш, но не и да плуваш. За билетите на метрото, доколкото си спомням беше, че ако не излизаш отгоре можеш да сменяш линии без да купуваш други билети. Храната действително е скъпичка и в минимални количества, поне там където ние сме сядали вечерно време на питие. Аз лично не съм очарована от храната, тъй като не съм почитател на рибата и рибните деликатеси. Месото го сервират почти сурово. Предлагат много патешко, заешко и телешко, което също не ми е по сърце. Но разбирасе това е въпрос на вкус. Пеещите фонтани са много интересно шоу, ако имате възможност го посетете непременно. Но имайте предвид, че се посещава от хиляди хора. Парка на Гауди е много интересен и много красив.

# 37
ние сме съвсем в началото - 04 - 09 април и бях чела, че времето ще е топло вече  Party
  Това са най-подходящите месеци за посещение на южна Европа... март, април , септември октомври и ноември, не е жежко ,пролетта е в разгара си и са най посещавани от туристи , така че откъм последните ще са в изобилие , ма нали това оживление създава усещане за още по голяма космополитност и свобода на въображението (такава свобода най осезаемо ме спохожда по крайбрежната алея на Барселона... с една дума enorme ) силно препоръчвам плажа с алеята

# 38
  Това са най-подходящите месеци за посещение на южна Европа... март, април , септември октомври и ноември, не е жежко ,пролетта е в разгара си и са най посещавани от туристи , така че откъм последните ще са в изобилие , ма нали това оживление създава усещане за още по голяма космополитност и свобода на въображението (такава свобода най осезаемо ме спохожда по крайбрежната алея на Барселона... с една дума enorme ) силно препоръчвам плажа с алеята

Дам и аз така си мисля. И тъкмо се ентусиазирахме, но не купихме билетите в петък, и сега са много по-скъпи...така че може и да ни се размине. Някои има ли наблюдение, дали wizzair веднъж след като качат цените после пак ги свалят? Да се надявам ли или това ще е положението-от тук само нагоре?

# 39
  • Пловдив
Здравейте, след толкова четене нещо се обърках за църквата на Тибидабо. Може ли някой, който е ходил да ми разясни - стана ми ясно как се стига до синия трамвай и до къде стига той. Но нещо ми се губи връзката там. Някой подробно беше обяснил с влак до Peu del Funicular и от там Funicular и после рейс 111. А как става връзката, ако се возим и на синьото трамвайче? Моля някой да обясни Simple Smile Освен това - от къде се влиза в парламента (видях часовете за посещения събота и неделя), но да не се замотаме там с търсене на вход и пропуски.
Благодаря предварително Simple Smile

# 40
Здравейте, след толкова четене нещо се обърках за църквата на Тибидабо. Може ли някой, който е ходил да ми разясни - стана ми ясно как се стига до синия трамвай и до къде стига той. Но нещо ми се губи връзката там. Някой подробно беше обяснил с влак до Peu del Funicular и от там Funicular и после рейс 111. А как става връзката, ако се возим и на синьото трамвайче? Моля някой да обясни Simple Smile Освен това - от къде се влиза в парламента (видях часовете за посещения събота и неделя), но да не се замотаме там с търсене на вход и пропуски.
Благодаря предварително Simple Smile

С влака се стига до мястото(сега не ми е в ума), но сякаш беше пл.Кенеди, не съм сигурна, но може да се види на картата,откъдето тръгва синьото трамвайче.След синия трамвай трябва да се качите на фуникуляра и той ви отвежда до църквата. Веднага като слезете в ляво от спирката на трамвая е фуникуляра. Можете да се качите почти на върха на църквата(с асансьор-2Е мисля,че беше), а от там се открива страхотна гледка.Чела съм някъде, че това е и най-високото място, от което може да се наблюдава Барселона.
Бих ви препоръчала да си вземете една карта(ние я взехме от инфо-центъра на пл.Каталуня), казва се Тибидабо-класик. Струваше 11Е(окт.2013г.) и с нея пътувате двупосочно със синия трамвай(ретро преживявания:-)), с фуникуляра и имате включени 3 атракции в Тибидабо(препоръчвам една кошница,която се вдига на височина и от нея се гледа над църквата и,разбира се, над Барселона).Атракциите са,бих казала, бебешки, но има и музей, в който сам можеш да си стартираш определен умален вид на разни атракции, съществували през годините в Тибидабо-парка.Забавлявахме се много, макар да не сме в най-подходящата възраст:-))
С картата е наполовина по-евтино, дори само пътуването с трамвайчето и фуникуляра.

За влизането в Парламента само мога да кажа, че входа е откъм парка Цитадела.Ние не успяхме да влезем, а беше предвидено, защото имаха някакъв срив в системата за наблюдение, така поне ни казаха. Но пък парка Цитадела, с каскадата, е чудесно място, искрено препоръчвам.

Желая ви да си изкарате чудесно в този невероятен град!

# 41
patipa, погледнах картата и ще внеса още малко яснота:

от пл. Каталуня до пл.Кенеди се стига с влак L7. От пл.Кенеди до фуникуляра се стига по два начина: със синьото трамвайче и с автобус 196. И двата вида транспорт тръгват от пл.Кенеди, където е и последната спирка на влак L7. Ето линк към автобусния маршрут: http://www.tmb.cat/en/linia-de-bus/-/bus/196, който на изкачване(защото там е едно малко Сан Франциско:-)) върви по маршрута на трамвайчето, но на връщане обикаля доста. И трамвайчето, и автобуса, стигат само до фуникуляра.От там към Тибидабо пътя е само с железницата.

Ако има неясноти, питай.
Поздрави!

# 42
  • Пловдив
Страхотни сте! Благодаря! Аз бях намерила из темите само за спирка Peu del Funicular за железницата, но сега всичко е ясно Simple Smile

# 43
[А като времетраене колко излиза ориентировъчно от пл.Каталуния до Тибидабо> За влака L7 предполагам важат билетчетата Т10, а за синия трамвай и фуникуляра отделно ли се заплаща? Каква е цената на билетчетата ако си спомняте?
[/quote]
[/quote]

Може би около 1 час общо, защото се чака трамвайчето, а после и фуникуляра.Влака си върви нормално, някъде 20 мин. Самото трамвайче се движи бавно, около 15-20 мин.може би, но е много забавно( отваряш си прозореца и си снимаш или махаш на минувачите:-))Не важат обикновените билети или някакви карти, купува се билет на място от ватмана или с Тибидабо-класик, за която писах малко по-рано тук.
Фуникуляра за 7-8 мин. може би стига до Тибидабо.Цените бяха 4Е еднопосочно и 7Е двупосочно, но не го твърдя със сигурност, просто ми мина пред погледа нещо такова.Потърсете допълнително.Също билетите са си конкретно за фуникуляра и се купуват на място.
Вижте и времето, в което пътува трамвайчето : http://www.barcelonabusturistic.cat/en/tramviablau
За Т-10 ето тук: http://www.barcelona-tourist-guide.com/en/faq/transport/t10/barc … el-card-cost.html , излиза много по-евтино и можеш да се прехвърляш на друг транспорт в рамките на позволеното време(но не и да ползваш 2-ри път метро ако си излязъл вече от него)

Барселона е прекрасна! Ще я харесате непременно!
Поздрави!

# 44
  • София
Тук

Общи условия

Активация на акаунт