БАРСЕЛОНА 4

• 80 069
  • 763
  •   1
Отговори
# 315
Ако наема апартамент в района на площад Испания, много ли е далече пеша от Ла Рамбла и площад Каталуния? Далече ли е за разходка пеша до плажа?
Аз ще ходя там през юли и ще е изключително подходящо за плаж, но предпочитам да ходя пеша, отколкото с метро.
Има апартаменти в тази зона, но се страхувам да не се забием някъде далече от нощния живот, плажа и всичко останало.

Знам, че най-готината точка за настаняване е около пл. Каталуния, но вече не са останали апартаменти на цена, която ни устройва.

Има удобен транспорт-метро автобуси-не е много далеч -3-4 мин с метрото мах

# 316
Ако искате да ходите на плаж, наемете апартамент в Барселонета. Това от личен опит. Съжалих много, че се отказах да отседнем там. А и квартала е прекрасен. Плажът също.

# 317
  • срещу двата комина :)))

Ако наема апартамент в района на площад Испания, много ли е далече пеша от Ла Рамбла и площад Каталуния? Далече ли е за разходка пеша до плажа?
Аз ще ходя там през юли и ще е изключително подходящо за плаж, но предпочитам да ходя пеша, отколкото с метро.
Има апартаменти в тази зона, но се страхувам да не се забием някъде далече от нощния живот, плажа и всичко останало.

доста е далеч за пеша, задължително ще трябва с метро, даже ми се струва, че трябва да се сменят две линии  Peace

# 318
# 319
  • SF
Ако искате да ходите на плаж, наемете апартамент в Барселонета. Това от личен опит. Съжалих много, че се отказах да отседнем там. А и квартала е прекрасен. Плажът също.

Много сте мили всички и ви чета с интерес.

Тази Барселонета далече ли е пък от нощния живот и другите атракции, защото идеята не е само плаж.
Къде се намира?

Ще ми се повечето време да го изкарвам ходейки пеша - не ме плаши, обичам много, дори и в София паркирам колата някъде извън синя зона и тръгвам пеша навсякъде. Не обичам градски транспорт.
Но трябва да са разумни разстоянията. Не мога нощно време да ходя пеша например час и половина в непознат град. И не искам да го предлагам и на останалите от групата.

# 320
 В Барселонета е пълно със заведения. Отвори в нета  карта на града и разгледай кое къде е. Без сама да се ориентираш, няма да стане. А чела ли си предишните теми? Повечето ти въпроси имат отговори надълго и широко. Така ще знаеш кое искаш да видиш.  Hug

# 321

Тази Барселонета далече ли е пък от нощния живот и другите атракции, защото идеята не е само плаж.
Къде се намира?

Ще ми се повечето време да го изкарвам ходейки пеша - не ме плаши, обичам много, дори и в София паркирам колата някъде извън синя зона и тръгвам пеша навсякъде. Не обичам градски транспорт.
Но трябва да са разумни разстоянията. Не мога нощно време да ходя пеша например час и половина в непознат град. И не искам да го предлагам и на останалите от групата.

Google Maps i Street view понякога са много полезни-пробвай ги Simple Smile

# 322
  • SF
А ти специално, с твоите разкази, вършиш по-полезна работа.
Да, ползвам и Gооgle maps и Street view. От тях знам, че апартаментът ще ми е удобен за всичко, ако е в района на Площад Каталуния.
Все пак там апараментите са поизчерпани и сега търся и други опции.
Страх ме е да не се мина нещо. А ти споделяш точно за такива "минавки", което те прави доста полезна (за мен).

# 323
Е , струва ми се че няма да мога да се оправя с тоя транспорт в Барселона.От началото си казах че ми е много мътен и продължава да е така. Постоянно си пускам маршрути на мапса и гледам стрийт вю, еми ... не както в Лондон. Извинявам се че пак споменавам Лондон,но за там всичко предварително си бях огледала и разпечатала маршрутите, с кой автобус от къде до къде,после обратно от съответните спирки. И там много лесно се оправяме,все едно сме били...били...Но тук не мога. Ето например- авт. 24 казахте ходи до Парк Гюел. Намерих му спирката до парка,както е картата, видях в североизточната част. Като кликна на "автобусчето"  - спирка Parc Guell си дава номера 24, и с линия където минава. Но това е само за навръщане от парка, проследих спирките,само от едната страна ги дава. За отиване ми дава автобус 92, пак само в едната посока. Или картата не е направена добре,или транспорта е такъв ?

bizzardy , Вие с какво ходихте до парка и как се върнахте?
Казвате Т 10  е най-добре да се използва. Добре , но ето пример- едно отиване за двете ни до парка и връщане- това не са ли 4 билета? Или греша нещо? Разбрах че ако се ползва метро,после автобус за някъде си в рамките на 75 мин. - едно билетче на човек,нали така?

Първата вечер от летището ще ползваме автобус 46 до пл.Испания и после метро L 3 , 2 билетчета.

лидо , ти казваш че единственото място на летището от което може да се купи Т 10 е входа на гарата. Така би е наистина? Като се излезе от залата за пристигащи ,където спира автобус 46 няма ли място където се продават тия билети?

# 324
mandy2 за Парк Гюел ние взехме линия L3 и слязахме на метро станция Vallcarca. От там като слезеш директно поемаш след потока от хора. Чесно казано няма много табели към парка и ние си вървяхме хем след хората, хем си ползвахме приложението на Трип Адвайзер. Силно препоръчвам да си го свалите от тук на тела и да си го ползвате-вкарвате си къде сте, вкарвате къде искате да отидете и то ви казва транспорт после ви насочва..въобще екстра е. Та така де-от метро станцията ако помня добре хващахме направо по една улица и по някое време се свива по един огромен баир в ляво-има си и ескалатори по него. Според мен има и друг заход за парка, но ние този намерихме и този ползвахме.
От летището защо не хванеш влакчето Ренфе-много е удобно-поне за мен.
За картите отиване и връщане за двама си е 4 билета естествено-но те се падат по 1 евро, което си е екстра. Ние обикаляхме 5 дни с доста ползване на метрото и изхабихме 4 карти, като с тях си ползвахме и отиване и връщане до летището.

Esmee относно избор на локация-за мен най-важното е да е близо до метро станция или повеч1е метро станции. Колкото и да обичате да ходите пеша моята препоръка е да хващате метро до някоя забежителност, гледате я и после поемате пеш на където ви видят очите. Ама ако решите да ходите пеш до всички места според мен няма да ви стигне времето. Ние останахме без крака хем ползвахме доста метро. Но пак си е въпрос на избор. Относно кварталите-ние бая побродихме и не срещнах подозрителен квартал-всичко е приятно, така че няма страшно. Е естествено говоря за по централните, периферията не я знам. ние бяхме точно до гара Санс Естацио и бих казала че мястото е екстра.

# 325

Къде се намира?

Барселонета е прекрасна ,но само ако гледа  към яхтеното пристанище.Пълна е със страхотни заведения,  тук са едни от  най- хубавите и с най-висок рейтинт в Трийпатвазор-а.Пълно е с магазини ,евтини пазари,но не ви съветвам много навътре да търсите място за спане,защото вечер си е малко крими в тесните улички-пълно е с емигранти:)Иначе плажа на Барселонета не ми хареса ,но може би сравнявам с нашия-иначе има приказни велоалеи ,много палми и яхти Simple Smile

# 326
Здравейте и от мен, искам да ви благодаря на всички за прекрасните разкази, за всички споделени мнения, иформация, която толкова много ми помогна да организарам пътуване през юли  Simple Smile
Имам следното питане, дали случайно някой има желанието да ми продаде пътеводителя си на Нешънъл Джиографик, много искам да спестя парички, а 20 лева за нов, не че са много,като се има впредвид колко е изчерпателен, но ми се иска да ги спестявам за билет за някой музей, а те, както прочетох изобилстват Simple Smile Благодаря предварително   bouquet

# 327
Здравейте и от мен, искам да ви благодаря на всички за прекрасните разкази, за всички споделени мнения, иформация, която толкова много ми помогна да организарам пътуване през юли  Simple Smile
Имам следното питане, дали случайно някой има желанието да ми продаде пътеводителя си на Нешънъл Джиографик, много искам да спестя парички, а 20 лева за нов, не че са много,като се има впредвид колко е изчерпателен, но ми се иска да ги спестявам за билет за някой музей, а те, както прочетох изобилстват Simple Smile Благодаря предварително   bouquet

Ако имаш смарт телефон си свали пътеводителя на Трип адвайзер и няма да зъжаляваш. А иначе в Саградата и в Каса Batllo задължително си взимай аудио гайдове....въпреки, че като се замисля ако имах книжен пътеводител може би повече шях да чета.....

# 328
  • SF
 bizzardy, аз ще съм в Барселона за 5-и път. Просто не мога да се сетя колко време е ходенето пеша от площад Каталуния до площад Испания.
Иначе там ходя само пеша. Последният път хотелът ми беше в Порт Олимпик и не съм ползвала изобщо никакво метро - нито през деня, нито през нощта.
Метро съм ползвала първия път, когато бях и съм позабравила. Но тогава хотелът ми беше извън Барселона и се налагаше. Но аз съм окей с метрата. Ходила съм в много европейски градове и съм ги ползвала без проблеми. Просто ми е по-приятно да гледам града отгоре, отколкото под земята.
Ние ще бъдем там 6 нощи. Надявам се да ни стигне времето за хълма Монджуик (не знам точно как се чете на български), Парк Гюел, Саградата (това в един ден може да се види), фонтаните на пл. Испания и Ла Педрера и Каса Батийо.
Един от дните искам да отидем до Фигерес.
Друго от програмата - каквото стане, но нищо не е задължително. Фондацията Хуан Миро, Камп Ноу, Музей на еротиката… - някакви такива неща можем да вкараме между другото… Но и плаж. Поне 2-3 пъти. Може би не по цял ден, но съм обещала и плажа да видим.
Според вас нали тези дни са достатъчни за нашата програма?

# 329
Споделям какво разучих за транспорта:

На летището терминал 2 имало 3 сгради, А В и С 
Terminal 1 - T1
Terminal 2 A, B and C - T2A, T2B, T2C
The airport has 2 terminals: Terminal 1 (abbreviated to T1) and Terminal 2 which has 3 separate buildings called T2A, T2B and T2C.

For ease of reference we may use abbreviations for each Terminal in line with the AENA standard naming system. i.e.

Да знаете уиз къде точно кацат?

За аеробус  А1 и А2 билетите са 5.90 евро.

За ренфето от летището пише че струват 3.80 евро. bizzardy , мисля ти беше казала че може да се пътува с Т 10 , а в сайта друго пише.

Trains from the Airport the RENFE train will take you from Barcelona airport to the city centre where you can change for the metro system at either Barcelona Sants (Sants Estacio) or Passeig de Gràcia stations. Tickets  €3.80 . Journey time is about 25 minutes.

Иначе Passeig de Gràcia stations мен ме устройва като спирка на влака и от там да хвана L 3 , но ако е 3.80 ще се откажа, по-добре с автобуса 46.

от тук чета тия цени
http://www.barcelona-tourist-guide.com/en/airport/barcelona-airport.html

Общи условия

Активация на акаунт