Празникът на мама наближава,а юлчето в корема сладичко си шава - Тема 11

• 29 998
  • 731
  •   1
Отговори
# 195
  • София
lady april, браво на принцеската и за клипчето  Grinning аз май имам от дребния, а сега имам само 2 и нито едно не е на движенията, а той се не спря... ще ги помоля за последната фм да ми запишат как обикаля из корема Simple Smile
за витамините и аз не съм пила никакви, нито с предишната бременност, само фолиева киселина. апетит си имам и ако пиех и тях, не знам просто...
ToHu_ ха честито болничен, надявам се да си добре и да го използваш за почивка и за обиколки по магазини и прочие  Grinning
plеasure-че смях се с глас и получих ритничета на разбора ти от лекцията на 9 м. явно е била много замечателна  Laughing не че мислех да ходя, но някак с това напълно загубих интерес. мисля само да ида на отворените врати, за които се договорихме на 26 март в ТК и това е. другото време ще ръшкам магазини.
сега съм пак по следите на слинговете и ел. помпите, че да избера най-после и да кажа на братовчедка ми и леля ми да ми поръчат и донесат, като си идват пролетта.
mur_2 аз редовно се събуждам към 2 ч. и е чудо, особено като е през седмицата и съм на работа... доста се изнервях в началото, сега си отварям книжка, чета си и току виж към 4 съм заспала, просто няма как...
ако не се включа утре мами, весел празник, с пожелания да сте много обичани, уважавани и щастливи!  bouquet

# 196
  • Пловдив
 bumble111, дано е фалшива тревога  Hug. Знам, че няма как да си спокойна 4 седмици и да чакаш... Иди на още един преглед, за второ мнение. Не знам дали с добавки ще стане, бебо си дърпа всичко необходимо от теб, едва ли ще повлияе.

# 197
Мимето14 ами идеята за анкета беше тази:
Кога ще започнете пазаруването за бебето
/предварително към 7-8 месец, вече купувам,  след раждането, близките ми ще ми купуват нещата докато съм в болница и т.н.../ Ако някой се сети за още отговори, да допълва.
Дано си намериш желаната количка  Peace
Тони магнезия омекотява изпражненията, желязото пък запича, тъй че да сме му благодарни на първия  Wink Grinning
bumble111 тези стойности са средно статистически, при нас пък малчик е с големичка кратунка /главичката му върви една седмица пред останалите мерки и термина/, но никой лекар не го е изтъкнал като недостатък. Пък и 4 мм надали е толкова много. В коя седмица ти го мериха? По калкулатора тук 33 мм трябва да е в 19.97 седмица /20-та/ http://www.baby2see.com/medical/charts.html
mama@cvety мъного сладко комплектче наистина Simple Smile а какви чорапки взимаш? аз много се чудя

# 198
pival, very me благодаря Hug
И аз гледам този чарт, т.е. с нашето 29мм изоставаме 1 сед.3-4 дни. В понеделник съм на преглед при акшерката, за да обсъдим резултатите, но след проверки с ММ си взехме билети за Бг и си записахме час за другия петък в Токуда, понеже тук няма как да идем на преглед толкова скоро, а аз ще се побъркам от мисли, понеже в интернет пише какви ли не лоши неща за къса бедрена кост Shocked Sad

# 199
  • София
bumble111, успокой се, все пак не си обсъдила още резултатите с АГ, нали така? Знам какво ти е и аз все се вторачвам в разни резултати, после ровя в интернет и се плаша, а от това няма полза  Sad Изчакай си прегледа в понеделник, хубаво разпитай там. Добре си направила, че ще дойдеш и тук на преглед. Повече от това няма какво да направиш. Опитай се да си спокойна сега!  Hug

# 200
  • София
elpet, ако нямаш ангажименти защо пък и да не дойдеш на някоя лекция?
Специално за кърменето исках да ида, тъй като предният път с пумпал нещата вървяха ама много тежко. Цял ферман мога да напиша за различните схеми, които опитвах, за меренето с кантар преди и след всяко хранене за да знам колко кърма е изяло, дохранване с АМ, цедене по няколко часа в денонощието, рагади, и какви ли не още глупости.
От друга страна петък ми е договорен с ММ ден, в който мога да свърша някаква лична работа, да се видя с някой и да си почина. Днес, примерно, успях да сменя стъклото на колата (в смисъл в сервиза го смениха, но имам предвид, че се свърши работата), да ида на лекция, да купя подаръци за два рождени дни, на които сме канени, да мина през данъчното и даже малко да поспя. И ми хареса, че имах такъв разнообразен ден. Като малко дете на коледа съм в петък  Laughing
Та, ако има някоя интересна лекция може да се запиша отново. Днес дадоха по едно списание и един каучуков биберон. Дадоха и някакво картонче, имат си томбола за някакъв голям подарък (идея си нямам какъв), в която участваш ако си посетил 5 лекции.
Ето я програмата за месеца, имат я на сайта си, както и във Фейсбук: http://www.9m-bg.com/?p=rubrik&sub=1&id=5 Записването става през Фейсбук или по телефона. Лекциите са безплатни, а консумацията в заведението, в което се провеждат си е за твоя сметка.
Мисля да се запиша за лекцията на 21.03 ще говорят как да се грижим за нашите зъби по време на бременност и за зъбките на бебетата.
Не е лекция, но аз мисля да ида и на този ивент: https://www.facebook.com/events/1441206642783089/ Струва ми се, че ще е много забавно и весело. Пък и не съм го виждала този трамвай..
За спането - нормално е. В смисъл неспането Simple Smile В 9 месец изобщо не съм спала - по 2-3 часа на денонощието. Знае си майката природа работата - от рано ни подготвя за безсънните денонощия  Crazy

# 201
Миме, ако ви се разхожда до Варна, Мима Ксари има в магазин Рошко до Лятно Кино Тракия.

http://www.bebemagazin.eu/default.php?manufacturers_id=34&sort=2a&page=1

нямат я има само сив цвят който не е кожа  #Crazy ние точно из варна обикаляхме

bumble111 да разбирам че до сега те е нямало на 1 страница?

Слагам анкетата след малко , съжалявам за забавянето но до сега нямаше нет  Mr. Green

Последна редакция: пт, 07 мар 2014, 20:07 от Мимето14

# 202
Отчет от днешната ФМ и молба за  stork-boy ( Мерси, Миме!   bouquet )
Д-р Павлова от Марковс стартира с новината за 100% ми мъж! (Попитах случайно да не излезне девойче накрая,а жената отсече,че мъж ще е!!!хахаха)
ММ гледаше втренчено и нищо не каза през цялото време. (Много сме щастливи от пола)
Прегледахме всичко на мъжлето и установи,че всичко с мен и него е 6 ! Плацентата ми е висока и задна Thinking , шийката на матката - дълга.
Той си има всичкооооооооо ( както и пишленце  Mr. Green ) Скри се сладура.Личицето не видяхме хубаво.Пък уж няма на кой да е срамежлив   Laughing )

Отчет даден!
Много целувки за всички ви!
И стига с тея болежки,ами се стягайте и да си износим и отгледаме перфектно нашите мъже и принцеси!!! Hug Praynig

# 203
 И за мен  stork-boy ( Мерси, Миме!    bouquet    ).Вече купих едно бодинце тип потник и една шапка в синьо.В сряда съм на ФМ -и там да ми потвърдят пола.И тогава ще почвам с покупките ,всеки месец по едно нещо ,да не ми дойде в повече Simple Smile)))

# 204
Аз нямам търпение да почвам да купувам само чаках да знам пола, вече знам че е кифла де (нали ви се похвалих) ама искам да мине ФМ-то че да ми потвърдят. Иначе без да искам постоянно се заглеждам по мадамски работи явно така ми се е искало  Embarassed  Сестра ми се оказа също от тези дето не трябвало да се купува докъто не се роди бебето. Егати ужаса. Кви са тия суеверия бееее защо така тези хора. Аз искам вече да купя супер много неща. Само си събирам на бюрото разни книжки и брошурки които ми ги дават от училището за родители Simple Smile и вече са станали една купчина  smile3529 ама на мен си ми харесва и си ги чета и на давам на никой да ми ги пипа  hahaha  А преди малко измъкнах едно албумче за снимки което ми го подари баба ми и се чудех за какво ли ми е, обаче си наредих в него всички снимки от ехографи (общо 5) и сега много им се радвам newsm53 Най вероятно като почна да си купувам разни неща и ще ги наредя на видно да мога да си ги гледкам

# 205
Здравейте мамчета и честито на узналите пола.  Hug

Avencis относно Камарело Карера на мен ми беше фаворит тази количка, доста инфо за мнения търсих, но много малко намерих, ама пък все положителни. За сега съм за Адбор Ес лайн, тъй като я видях на живо и ми хареса. Камарелото го има май само в Бургас, април ще ходим до там да я видя и нея на живо и вече да реша коя от двете ще вземем.
И аз да ви се похваля беба от два дена е супер активна, преди ме побутваше през час два по-два три пъти, пък сега не се спира  newsm32
Сега като се замисля за витамините пия ги от месец, от толкова и качих 4 кг. до преди това бях качила 2кг. до 3.5 месец и изведнъж бааам 4кг. Дали не е от витамините наистина  newsm78

# 206
За лекциите - от кога ви коткам да ходиме. Аз съм се записала сряда Магазин Лабиринт Люлин 11ч, четвъртък  Сити Център  на последния етаж 10.30, Мисля да добавя вторник Мол на Стамбулето. Този месец от дилс бг си взех зауер за йога за бременни всяка събота от 11 до 12.30 . нА 14.03 съм на отворени врати на Болница Надежда, а на 26 Тина Киркова от 13ч. Има лексиции в Майин дом всеки понеделник мисля е беше от 15ч. Като цяло в Сити центъра лекциите са 4 и се повтарят всеки месец. Там наградата е детско столче за кола , когато събереш 4 печата. Все още не мога да пускам линкове затова:
1.deteto. info. на сити център  Хемус
 2.Училище за родители "МА-МА... Магазин Лабиринт
 Има едно в Надежда на 26 ти имат р.ден3 Училище за бъдещи родители "СУПЕР МАМА"
4.Училище за бременни и бъдещи родители БЕБЕ това е май на Цариградско на Мол-а
 Подаръците са хубави аз вее имам термометър за стая, 2 бр. капки за колики Колииф, Крем против стрий, контейнере за съхраняване на кърма, силиконова лъжичка, около 8 лигавника, мини кремчета за подсиане на дупе, стикер за кола бебе в колата, Мостри на Мустела ,Клоран ,Нивея бебе, чай за кърмачки Хип , подплънка за зърно , а съм ходила 6 пъти общо на различните работи

# 207
  • София
Laughing Laughing Laughing Мур, хич не си поплюваш с лекциите и теоретичната подготовка.
Аз, както споменах, само в петък мога да щъкам. Заинтересува ме това в Надежда, тъй като ми е супер близо. 14.03.2014г - "Последни приготовления преди голямото събитие." Мисля на това да ида. Ако си се запътила натам тогава - ще се радвам да се запознаем. Ако не - то на 26ти в ТК ще се видим Wink
За количките. Сега разглеждам списанието, което ми дадоха днес. То е стар брой от миналата година, но има една интересна количка, която привлече вниманието ми. Струва ми се не лоша. Volver е модела. Ето тук има описание, но не съм търсела къде я има в наличност: http://www.bebelandia.bg/productv/46942/dizain-baby-detska-kolic … a-nalichnost.html

# 208
  • Телиш/Плевен
Сестра ми се оказа също от тези дето не трябвало да се купува докъто не се роди бебето. Егати ужаса. Кви са тия суеверия бееее защо така тези хора.
Понякога не е до суеверие... Аз познавам много хора, които купиха всичко след раждането. А познавам и жена, която си накупи всичко предварително, но за съжаление загина в катастрофа в осмия месец. Cry Така че понякога хората си имат доводи да не купуват предварително и поне аз мисля, че са основателни. Защото, ще се съгласиш, че е ужасно да отидеш да раждаш и всичко да е било наред до този момент, но точно тогава нещо да се обърка и да стане така, че да се прибереш без бебе (умишлено го казвам по заобиколен начин, защото не искам и да си представям каква болка е, камо ли да я изпита някой...) Sad Така че не бива да обвиняваме другите за избора им, понякога те си имат причини, както някои от нас пък имат причини да купят нещата съвсем рано. Всички сме различни и всеки има право на избор. Peace

Та да си кажа и моето мнение по тази тема (и анкетата) - ние ще пазаруваме в 7-8 месец. Flutter Сега разглеждам това-онова, но още нищо не съм купила.

# 209
  • София
Привет, момичета.

Да потвърдя, че при мен проблемът с лекото "напишкване" след нормалното пишкане е точно инконтиненция - повече инфо в статията, която сподели elpet - http://www.puls.bg/illnes/issue_368/part_2.html

Докторът на ехографа днес се забавляваше с мен и каза да се подготвя да е така още 4 месеца Wink  Blush Той каза, че е важно да се следи бебето да не започне много да притиска бъбреците - каза и медиц. термин за това, но не го запомних. Предполагам, че в такъв случай може и да има и болка.

Витамини не пия. Ако няма специфична нужда от тях съм на мнение, че са напълно излишни и само товарим организма си допълнително.
Пия фолиева все още, магнезиев диаспорал, а от утре ще добавям и желязото в торбата с лекарства.

За спането се присъединявам към клуба на сомнамбулките Simple Smile  Mr. Green Интересното е, че преди спях супер дълбоко, а сега се будя по няколко пъти на нощ и като цяло сънят ми не е много пълноценен...Успявам чак сутрин към 6-7 да заспя по-дълбоко.

Последна редакция: пт, 07 мар 2014, 22:42 от niya_nicko

Общи условия

Активация на акаунт