Празникът на мама наближава,а юлчето в корема сладичко си шава - Тема 11

• 30 022
  • 731
  •   1
Отговори
# 360
  • Пловдив
 lokosff, мерят с вагинален ехограф. Най-точно е така.  Защо не пускаш МБ? Утрогестанът също го изписват почти винаги!  Аз сега пия Дисапорал, защото в него има повече магнезии и се разтваря, омръзна ми от хапчета.

# 361
Pival: Да ти е жив и здрав !!   party006

Момичета и аз май усетих контракции по време на почивката ни. Не знам дали това е било. Усетих стягане ниско долу. И двата пъти беше при ставане от стол. И тъй като се случи при ставане от стол се чудя дали са били контракции или просто съм била притиснала нещо. Какво мислите? Случи се две вечери подред. От тогава нищо.

За киселините : И на мен ми предписаха био анацид. Билково е. На мен лично ми помага. Другото, което каза доки е след хранене никакво лягане поне 30 минути.

mama@cvety
: Взимай я тази пола, когато можеш и това е. Явно е за теб ! Simple Smile

Искам да питам нещо за онези възглавници за бременни : Какво им е по-точно свойството? Облекчават ли гръб/корем като спим и по какъв начин?Много им се чудя. Една нормална голяма възглавница не би ли свършила подобна работа?

А как сте с ритничетата? Аз ги усещам все по-силно и то вече над пъпа. Около 2 сантиметра под гърдите. Сигурно малкият е доста голям вече. Нямам търпение да отида на преглед след седмица.

# 362
Здравейте момичета, отдавна ви чета, но до сега не съм писала, надявам се, че ще ме приемете във вашите редички!
Аз съм от София на 29 години, терминът ми е на 24.07 и нося едно малко момиченце.
Тъй като за мен това  е първа бременност, сте ми много полезни до момента.
Видях , че пишете за шийки днес. Аз миналата седмица минах втората ФМ и с разочарование след като си тръгнах се сетих, че така не ми и измериха шийката, а моята гинеколожка до края на месеца е в отпуск, така че да се надявам че всичко е наред и няма да се пропусне нещо.

# 363
Lady dream добре дошла  Hug
не се шашкай....за шийките ние си имаме основания за притесненията си. Раждали сме вече Simple Smile

# 364
VeryMe, пия гинипрал, Диаспорал и слагам Утрогестан. От него шийката набъбва, надявам се да е така.

Мимето14,  Hug Hug, благодаря! Малкото ми момчета става на 7 години Simple Smile

pival, Very Me,  чета ви за утрогестана. Аз бях вече преминала от пиене на вагинално слагане като намалих дозата. Но като ми правиха амнио, заради антибиотика, ми изписаха превантивно Макмирор вагинално, за да не гъбясам от АБ. Оттогава пак преминах да го пия утрогестана, понеже не трябва да се смесва с макмирор. Имам едно много тъпо питане, не се смейте моля ви  Embarassed, колко дълбоко слагате глобулите ? аз като си слагах, понеже ме е страх по-надълбоко, някъде 5, 6 см само навътре. След няколко дни усетих, че ми набъбна канала, още вначалото на входа, и реших, че ако действа чак там, а не по-навътре както трябва, по-добре да го пия.    newsm78

pival, честит ти рожденик ! Да е жив и здрав и да расте щастлив !   newsm59

# 365
  • София
малеее нямате изчитане, малко диагонализирах, че няма как
nina88 много готино моделче слинг е това, аз избрах едно друго подобно baba sling, ако искаш го виж в гугъл. има и едно което се казва mei-tai на babyhawk и него го продават и ползвано, също ми изглеждат много ок.
elpet, мерси. Болничния ми не е глезотия. Още на консултацията на 04.02 АГ-то ми каза, че е хубаво да се ориентирам към спиране на работата заради контракции, но аз се заинатих. Сега на консултацията на 04.03. вече се предадох.  Mr. Green Ще го карам по леко и се надявам да нямам проблеми по време на болничния.
тони да се пазиш  Peace

Да потвърдя, че при мен проблемът с лекото "напишкване" след нормалното пишкане е точно инконтиненция - повече инфо в статията, която сподели elpet - http://www.puls.bg/illnes/issue_368/part_2.html
ния, а какво се случва при това положение, пие ли се нещо или какво?

plesure-че за лекциите на 9м не знам, нали съм работна, та си мисля, че ако изобщо ми остане време за тях ще е през юни. иначе за ТК за 26 март и аз съм там. някой знае ли колко сме точно? Simple Smile ще се радвам да се видим Hug

добре дошли на всички нови майчета, групичката ни е доста сериозна вече   bouquet

pival  честит ти рожденник и от мен, да ти е жив и здрав и много да ви радва  bouquet

за покупките- досега разглеждах за слинговете и за ел. помпи на авент и вече избрах и пуснах на братовчедка ми да ми ги вземе от англия направо, че нещо не мога да се оправя с ибей  Blush
друго не съм взимала, но и не знам какво ще ми свърши работа от баткото още и тогава.

иначе вчера ходихме до люлинското домко (имат намаления на килимите мисля, на някои чаршафи и на някои тапети) и си купихме супер готски немски тапети за коридора, избрах и за стаята, но сега тр да сметнем колко ролки от всеки, за да поръчаме. домкото имат уникални тапети просто, колкото пъти сме сменяли, все са оттам и съм супер доволна винаги Heart Eyes

# 366
Приключих с прислужническата работа и съм гроги. Сега си почивам и ви чета.

Момичета, бързо да се оправяте, стискам палци на всяка една от вас!  Дано болежките отминат и да няма повече притесния.   Heart Eyes Следя всяка една от вас и ви мисля!

Аз усещам бебето много ниско долу, почти като че ще излезе всеки момент. И през първата ми бременност беше така - имах чувството, че бебето ще изпадне всеки момент. Това ме шашка много, но досега не съм го споделила с АГ. Нито ми е мерила шийка, нито ме пита някакъв проблем имам ли, нито вагинален преглед ми е направила, нищо...Пък все пак съм на 39 и мисля, че трябва да обърне мъъъничко поече внимание, заради възрастта ми....Утре съм на 4Д и ще попитам дали е притеснително толкова ниско прилежание на плода. Може би да е така, защото по цял ден съм като кон, на крак и се бързам... И контракции имам, ама стига съм се оплаквала.

Pival, честит  празник на порастналия принц! Щастливо детство и много подаръци!!!
Monik@, добре си се завърнала!

# 367

иначе вчера ходихме до люлинското домко (имат намаления на килимите мисля, на някои чаршафи и на някои тапети) и си купихме супер готски немски тапети за коридора, избрах и за стаята, но сега тр да сметнем колко ролки от всеки, за да поръчаме. домкото имат уникални тапети просто, колкото пъти сме сменяли, все са оттам и съм супер доволна винаги Heart Eyes

и аз съм доволна от тапетите в домко, и нашите са от там  Peace

# 368
  • София
Искам да питам нещо за онези възглавници за бременни : Какво им е по-точно свойството? Облекчават ли гръб/корем като спим и по какъв начин?Много им се чудя. Една нормална голяма възглавница не би ли свършила подобна работа?
абсолютно ДА. Аз ползвам обикновена възглавница - помага от болките в кръста.

Lady dream, винаги мерят шийката, но, ако няма проблем - не го споменават. Говоят за нея, само ако е къса.

пивал, сега видях, че си имате рожденик - да е жив и здрав, винаги усмихнат и много щастлив!

за покупките - вчера направихме първите. Ходихме да купим на пумпал бодита, та направо взехме еднакви за него и за бебето, както и едни пижамки. Всичко от Х§М

# 369
  • София
за покупките - вчера направихме първите. Ходихме да купим на пумпал бодита, та направо взехме еднакви за него и за бебето, както и едни пижамки. Всичко от Х§М
[/color]
мдаа, има супер сладурски неща в h&m. ти какви размери взе за беб и пумпал?

# 370
А как сте с ритничетата? Аз ги усещам все по-силно и то вече над пъпа. Около 2 сантиметра под гърдите. Сигурно малкият е доста голям вече. Нямам търпение да отида на преглед след седмица.
Аз усещам само като съм в неудобна поза, която ми притиска корема. Примерно като легна с лаптопа върху корема. И усещам предимно ниско долу, по-рядко под пъпа. Така че си мисля, че моето рита засега само когато му е неудобно... или пък другите ритници просто не ги усещам още.
Виждам, че повечето сте минали вече ФМ, моята е чак на 1 април (може би защото и съм с термин на последния ден).

# 371
Като гледам страниците назад всички сме с болежки.От днес и аз съм на АБ ,сливиците ми не спадат и бухам като магаре. Бързо оздравяване на всички!

# 372
pival да ви е жив и здрав рожденика   ura  bigdance2 newsm59

# 373
Здравейте мами,
Исках да ви питам нещо. Една позната ми каза че не трябва да давам да "ме бъркат" и даже ми се скара, понеже и разправях как последния път лекаря ми бръкна с пръсти и като ги извади имаше малко кръв. Дали е опасно за бебето. Аз не бях чувала такова нещо. Все си мислех че докторите си знаят работата. Бебето си го усещам сега как си мърда, но и лека болка тук там. Не постоянна. И вече се чудя кое е правилно и кое не. Тея дни ще ходя на ЖК и ще и кажа на моята доки, ама вие как мислите този доктор дали му е навредил по някакъв начин???

# 374
по принцип не е хубаво да те "бъркат" в началото на бремеността - дори е забранено! Някои доктори обаче се правят, че не го знаят. Иначе май вече не е толкова опасно. В деветия месец така проверяват разкритие, но сега в почти шестия ... незнам. Аз поне няма да дам до началото на 9-ия, дори за микробиология и цитонамазка, ако нямам оплаквания Peace

Имам доста лоши спомени с това "бъркане" с първото бебче, та сега не Naughty, ако не е на живот и смърт Peace

Общи условия

Активация на акаунт