НВ-ВМХ, част 74

• 36 216
  • 724
  •   1
Отговори
# 225
  • UK
hjkl ще хвърля един поглед на тази суровоядна тема, но както казах, аз не ям сурово месо заради ползи/вярвания/принципи. Харесва ми на вкус и затова го ям  Peace
Yoya не си изпуснала много, пуснах снимки, за да онегледя моята си теория, че няма значение какво показва кантарът или колко мазнини имаме, стига да сме здрави и да се харесваме в огледалото. Аз имам един панталон, който ми е като шаблон, в зависимост как го усещам знам дали съм прекалила или отслабвам  Joy

# 226
Yoya, за йода имало цяла група в Яху. Основно става въпрос за заключенията на няколко лекари - Brownstein, Flechas, Gaby и май още 1-2 имена. Ще чета постепенно нещата, но засега съм малко скептична Embarassed

За селена - още днес мисля да си купя бразилски орехи и да почвам с тях - по 2-3 на ден. Това поне мисля, че е полезно по принцип Wink

За твоя цикъл може би хормоните почти са се регулирали, но е леко изместен/удължен, а преди това, когато е зацапването, се получава някакво смущение в хормоналните нива Embarassed Може организмът да се пренастройва и след някой и друг месец да се промени положението Thinking Според мен, ако е по един и същи начин и ако усещаш или по друг начин засичаш овулация, недей да се притесняваш Hug Вярно, че само овулацията не е единственият критерий за нормалност, но искам да кажа, че може това да е нещо временно или пък може дори да е нормално за етапа, на който се намира организмът ти в момента.

# 227
Асос, мога само за вчера да дам информация. Сутринта пих мазно кафе, но с поне 20-30 гр. масло. На обяд изядох около 100 гр. кашкавал, отново с масло. Избора ми на кашкавал се дължи на това, че съм на работа. Следобяд изпих още едно кафе с кокосово масло, а вечерта ядох сланина  Embarassed Като май нямах нужда от нея. Стана ми лошо да я ям така без нищо, а и не бях гладна след тренировката. Ползвах я по-скоро като мезенце пред ТВ. Днес до обяд пак бях само на кафе, но аз не закусвам по принцип. Току що изядох кашкавала с маслото. Следобяд съм планувала малко сурови орехови ядки. А довечера не знам. Ще импровизирам. Ако съм гладна, ще метна едни яйца в тигана със св.мас. Гледам мазнините да са около 80-90% за деня и калориите да са около 1000. Предполагам, че повече няма да има такова спадане на килца като вчера, но поне да тръгне кантара надолу. Мислех си и за заквасена сметана, но за сега няма да посягам към нея. Виж, с авокадо /как му е мн.ч. число  newsm78/ ще се запася повечко. Ако някой има идея за други подходящи храни, ще съм благодарна да сподели  Hug
Шоки, аз бях почнала да си купувам бразилски орех след последните изследвания, в които антителата на щитовидната бяха завишени. Но понеже не мога да се удържа до 5 на ден, се отказах. Последните месеци доста съм узаптила лакомията си, та може пак да се пробвам  Laughing Дано да си права за пренастройването на хормоните и че се нареждат. Аз си мислех, че засичам овулация, но според гинеколога, въобще не отговаря цикъла ми на съответната фаза. Имам задържани фоликули, левия яйчник е с множество микрокисти, а десния е със същата структура, но "колабирали", като това последното не знам как да го разбирам  Embarassed Ще се пускат нови хормони, но трябва да са на третия ден от цикъла, а аз така не мога да определя кой е първи, камо ли трети  Cry

# 228
Асос, тук има идеи за мазен фаст. По принцип май крема сиренето е доста предпочитан продукт за този фаст.

# 229
Yoya, тук има няколко рецепти за маринована риба. Принципът е лесен - риба, лимон или оцет, може да се добави и вода, подправки.
http://www.nariba.com/forum/viewtopic.php?f=20&t=415&start=15

# 230
Каква е идеята на фаста? Ще съм благодарна, ако ми го обясните кратичко като за блондинка  Laughing
В момента си позволявам малко повече въглени, но се чудя дали от април да не спретна едно двумесечно хранене с макс до 20% въглехидрати, за да изчистя и орелефя  newsm78

# 231
  • София
Благодаря, Ули, но някак не ми допада идеята за включване на млечни във фаста, а и нямам доверие на крема сиренето тук.
Аз по-скоро си мислех за някаква комбинация от масло, яйца и авокадо. Ще докладвам като приключа.

Like_Smoke, Аткинс го препоръчва, за излизане от плато. Аз специално го започвам защото вече две седмици съм на максимум 10% въглехидрати, 1500 калории дневно без абсолютно никакъв резултат. Предполагам, че организмът се адаптира и това е един от начините да се размърдат нещата.
Ето повече информация: http://www.low-carb.com/atarfatfa.html

Последна редакция: вт, 11 мар 2014, 13:40 от Assos

# 232
A може да пробвате и друго - мазнини и белтъчини само от риба (скумрия, херинга).
Или дори само веган за няколко дни - белтъчини от коноп.
И вижте дали не помага.
Освен това едно е да е сготвена храната, друго е да е сурова. От сурова храна повече се отслабва.
Също така помага мазнините да са в цели храни, а не извлечени от тях - маслини, а не зехтин, авокадо, кокос, а не кокосово масло, ядки и т.н.
Моят съвет е да пробвате ВМ-НВХ основно на сурова храна и веган или рибен режим, да видим...

По отношение на суровите меса и риби ползвам само дълбоко замразени или сушени за предпазване от паразити, каквито има и едноклетъчни, не само видими.

# 233
Асос, голямо благодаря!

Аз съм в плато от доста време май, защото на обиколки съм си ок, краката и д-то ми са перфектно изчистени и обезмаслени подкожно  Mr. Green, но имам малко около корема, което искам да изчистя. Иначе талия и гръб са ок - връхните ми дрехи са 38ми номер и не виждам смисъл да ги свалям на 36ти.

Иначе май напоследък приемам дори под 1000 калории, а спортувам много активно, та си мисля, че май телцето ми е в стрес и гледа да си пази всичко налично за всеки случай.

# 234
Like_Smoke, аз се реших на мазното постене защото вече 9-ти месец нямам положителна промяна нито на обиколки, нито на килограми. Имам доста хормонални нарушения и го отлагах от страх до сега. Но вече трябва да направя нещо. Не съм решила колко дни ще се храня по този начин. Но ще са поне три, а дано успея и повече. До колкото схванах, храненето е 5 пъти дневно по около 200 ккал. А това аз също не спазвам. Обикновено обядвам и вечерям. А понякога и само вечерям. Затова сега следя само калориите и % мазнини. Избора ми на храна за обяд ми е най-труден. Вероятно утре ще си взема варени яйца. Дори и само задържана вода да изхвърля, за мен пак ще е нещо.
hjkl;, благодаря за линка за рибата   bouquet Не знаех, че мазнините трябва да са от цели храни  Rolling Eyes

# 235
Yoya, нали знаеш, че между противозачатъчните и изследванията трябва да има промеждутък поне месец?

# 236
  • София
Интересна идея как "нагледно" можем да видим менюто си  Hug
http://www.dnes.bg/index/2014/03/11/kakvo-iadesh-prez-denia.218442,image1#photo

# 237
Yoya, зацапването преди цикъл в продължение на дни обикновенно се дължи на нисък прогестерон. За целта се пие 1-2-3 месеца утрогестан от овуто за 10 дни. Това в повечето случаи е достатъчно. Естествено можеш да пробваш и с хомеопатия по същата, ако й имаш доверие (Corpus Luteum C9). От инофолика със сигурност не е, защото той започва да действа чак след по-продължителен прием, освен това е витамин и няма как чак толкова да повлияе на хормоните, за да се стигне до зацапване.  Peace Да се "регулира" цикъла с ОК и след това да се пускат хормони е безслмислено, тъй като хормоните, които си изпила ще ти влияят още месеци след като ги спреш. Ти забременяване ли целиш?  newsm78 А поликистозата ти установено ли е на какво се дължи? И понеже те прочетох, че правиш мазен фаст - не съм убедена дали при при хормонални проблеми е добре да се прави какъвто и да е фаст, защото би могъл да обърка хормоните още повече. Но това си е лично мое мнение! Peace

# 238

hjkl; този коноп откъде се пазарува и как се яде

assos, пиши как ще го правиш, да пробвам и аз  Praynig Praynig Praynig

# 239
Интересна идея как "нагледно" можем да видим менюто си  Hug
http://www.dnes.bg/index/2014/03/11/kakvo-iadesh-prez-denia.218442,image1#photo

Не ми изглежда много реалистично това с показаните калории - манекенка с 2800  newsm78
Хайде, за колоездача - ок, но за останалите?

Общи условия

Активация на акаунт