НВ-ВМХ, част 74

• 36 216
  • 724
  •   1
Отговори
# 330
  • Пловдив
Таня, много се радвам на добрите резултати на половинката, браво на вас!  bouquet
Ох, направо ме сдухахте с тези зеленчуци... Sad
Скрит текст:
Протеинът трябва да се следи като количество, мазнините да са нито малко, нито много, В да се държат ниско, порциите да не са големи, калориите и те имат някакво значение, разбира се...Сега и ако трябва да намаля до минимум зеленчука, значи...Дебела ще си ходя и това е!  Crossing Arms
Малко ме озадачава това постоянно изчисляване, не трябва ли нещата да се получават по-естествено или поне доколкото е възможно?Като сложим и добавките, които е добре да се приемат, ами....Не знам... Confused Ще попадна в категорията на тези, които никога няма да правят нещата както трябва...Съответно доброто здраве и нормалните кг се оказват едва ли не мираж за мен, така излиза...
Аз с яйца само не мога да се наям. Нито с 2, нито с 3. Ако хапна ядки на вечеря, задължително ще прекаля. Ако ям само месо и мазно няколко дни, започва буквално да ми се повдига....Вероятността да посегна към нережимна храна в този случай нараства драстично...
С пържола от 150 грама в никакъв случай не мога да спра, нито да се почуствам сита. Явно нещо съм дефектна....
Ако започна да се замислям много ли ми е еди-кое си, малко ли ми е, само да се следя, наблюдавам, буквално храната заема цялото ми ежедневие и направо не остава кога да се живее...Направо изглежда, че трябва да се подтисна от невъзможността да следвам нещата перфектно, което явно директно ме отнася в категорията на тези, които никога няма да се разделят с последните дразнещи 6-7 кг.
И също, макар след 1 година и нещо на режима (в либерална версия), да съм намалила драстично количествата храна от само себе си, излиза, че направо системно преяждам в сравнение с доста от вас...Ами аз ако ям по толкова малко, не знам дали ще изчезна, но ще бъда постоянно гладна и затормозена...Изпробвано... Crazy
От всичко изписано излиза, че няма надежда за мен...Ще кажете, без воля не става... newsm78

# 331

айде сега пък и ти много дебелата.........
не всеки отслабва с либерално хранене, за някои от нас ограниченията са си задължителни
аз от тия 62кг нямам мърдане
и от шопската салата доказано или качвам, или задържам,
а я ям на обяд,  и само нея, 350гр според менюто, където обядваме
а неделята я прекарах във WC-то след еко-био-супер-натуралната зелена салата от комшийката на село
и пак килограми свалени няма
и едно тъпо отчаяние ме е налегнало ......  Crossing Arms

# 332
  • Пловдив
Herzen, ами то и мен взе да ме наляга, като прочетох последните няколко страници... Crazy
Скрит текст:
И аз не мърдам, стабилно държа 66-67 кг вече от почти половин година...И като чета, чета, излиза, че трябва да мина само на мазнини и месо, за да се случи нещо...Което, както казах, за повече от 3 дни не мога да направя, последния път имаше даже негативен ефект...После се чувствах постоянно гладна, чак и плодове взеха да ми се прияждат, а аз не съм по тях много-много... Crazy
Цитат
не всеки отслабва с либерално хранене, за някои от нас ограниченията са си задължителни
Това вече го разбрах...Излиза, че има 101 причини да не ми се получава дори когато изчистя храненето, все нещо не правя както трябва, а за дълго не мога пък да постигна правене на нещата на 100% изрядно. И тук някой ще каже: като не можеш, ходи си сланинеста...Сигурно е така... Confused

# 333
аз също се издувам от зеленчуци, но подчертавам сурови, зеленолистни.
Домати мога да си ям на воля не ми пречат, задушени зеленчуци, готвени, обаче сурова зелена салата ме убива. И понеже съм упорита, все купувам различни миксове с какви ли не треви, и все ми е гадно след това. Но аз например без зелечуци не мога, сдухвам се тотално, за това си ям краставици и домати целогодишно, нитратни нитритни, няма значение. 
А за зеле прясно/кисело човек убивам ...
И ми е слаб ангела, за това си ходя дебела, ама поне съм щастлива  Twisted Evil
И фук, днес ми направиха комплимент че изглеждам отслабнала, не мога да преценя нямам кантар, ама се чувствам прекрасно, особено след 2 стомашно чревни прочистващи вируса, един след друг, просто съм нов човек  Mr. Green

# 334
  • София
Хаха, както се казва "Идеалната ми фигура е на един вирус разстояние"  Joy
Юле, Херц  Hug Hug Hug
Горе главата девойки!
Всичко ще стане, сигурна съм! Аз вече доказано пред себе си разбрах,  че мазнините падат без това да се вижда в кантара.
А и има и едн друг момент - ако сте достигнали кг. които са "ваши", които винаги сте си носили, тогава сякаш нещата започват да стават много трудно.

# 335
  • Пловдив
Цитат
А и има и едн друг момент - ако сте достигнали кг. които са "ваши", които винаги сте си носили, тогава сякаш нещата започват да стават много трудно.
Точно така се получава, поне при мен!
Скрит текст:
В началото на режима свалих около 10 кг, от които после върнах 3-4, при това и аз не разбрах защо и как, без никакви промени в храненето или намаляване на физическата активност. Сега, когато и да падна под 66-67, винаги се връщам обратно. Изобщо даже вече не мога и да разбера как става така, че понякога успявам да падна...Явно тялото си се чувства добре с тези кг. Вярно, че на мерки имам някакво, макар и минимално, намаление за този период, ръцете и корема се поизчистиха малко. И да, кг не са най-важното, аз и с тях си се чувствам щастлива и добре. Също както съм споделяла, мерките ми в действителност са както когато преди много време бях около 60 кг и чудесно си влизам в дрехи от този период.
Само че човек няма как понякога да не се запита защо на някои им се получава така добре, а на него не... newsm78
Да не говорим, че майка ми е с много наднормено тегло и явно имам страх да не заприличам на нея. А и аз като цяло изобщо не съм слаба - 67 кг при ръст 1,60 не е идеално съотношение.  Confused
И ето, пак си правих експеримент, намаля ли драстично В, преставам да мога да спя. Не се издържа така месеци наред. Вече и спрях да се чудя защо така ми се получава, просто не намалявам В.
Онзи ден карах само на яйца и масло, на следващия също ми беше режимно лека и изчистена храната. Ами пак си ходя с подут корем. Овулация, менструация, констипация, зеленчуци, еди-какво си...Писва понякога! Crossing Arms
Май се оплаках, без да се усетя... ooooh! Извинете за което... Embarassed
Всъщност аз съм си добре, така или иначе знам, че за мен друг начин на хранене няма, а и този истински ме радва и ме прави енергична...Просто ми се иска да ми се получава малко по-леко понякога и да имам и аз манекенска визия, макар да не съм суетна чак толкова... Crazy
Но пък за зелеви супи и смяна на диетата не бих си и помисляла даже... #Crazy

# 336
  • UK
Юле накара ме да се усмихвам преди да съм си изпила кафето още, което е голямо постижение  Crazy  Hug Hug Hug Аз все едно съм ги писала твоите постове, в смисъл, че не мога да следя всичко  ooooh! Ям каквото и когато ми се яде. Протеинът ми е много, обаче имам глад за месо, салатите наистина остъргват, ама са ми вкусни. Така че съм го ударила на "сиктер" режим  Joy
 Вчера например за закуска ометох около 700г пилешки крила, на обяд ядох голяма салата от всякакви зеленчуци. Следобедна закуска - кашкавал с масло. плюс имам 3 мляко с нес (600мл общо)
Еми подут ми е малко корема, ама съм щастлива  Whistling
 Иначе съм имала периоди от по 5-6 дни само на месо, яйца и дроб, но пак не заради принципа, а защото това ми се ядеше и наистина не бях толкова подута и се чувствах супер. Само дето аз като ям месо не се спирам на 150г. И по едно цяло пиле съм омитала сама на едно хранене. Така че шапка свалям на тези, които могат да си намалят и изчистят порциите  Peace

# 337
Ама, значи, не може човек да стане от компютъра - изписали сте 2 страници през нощта и все неверни неща! Twisted Evil Няма да се имате за дебели, забранявам! Hug И за салатите също мисля, че е абсурдно да цепим грамчето на две - всеки си забелязва по своето тяло колко зеленчук му понася. А и всеки си знае от какви количества се нахранва, което всъщност според мен е доста важно - да не си ходим гладни Embarassed Освен това по себе си виждам, че съм на периоди (от по няколко месеца са периодите): понякога дори суровите зеленчуци не ме подуват, друг път ме подуват и готвените, и млечните продукти, ако са по-голямо количество. Но подуването обикновено е в рамките на няколко часа. То не е задържане на вода, ако не е намесена сол. Когато е намесена и се получи задържане на вода, тогава обикновено се усещам по-жадна и пия повече вода, така че мога да предвидя, че тази вода ще я задържа. Да, вече няколко пъти се случва за няколко часа да кача 1 кг от задържане на вода и да минат няколко месеца, докато изтече този килограм Rolling Eyes И не знам защо се получава така, обаче забелязвам, че е 1-2 дни преди овулация, което съответства на пика на естрогена и на ЛХ, така че си има обяснение все пак. Идеята ми е, че нещата обикновено си имат логично обяснение, дори и да не успяваме да го намерим. И само от зеленчук не мисля, че се задържа вода - все има намесена сол, оцет, химикали (примерно преди няколко месеца се изкуших да хапна едни кренвирши точно 2 дена преди овулация - от скъпите, а на вкус не бяха солени, но се оказа, че си скочих 1 кг нагоре от тях, явно от химията, не толкова от солта Rolling Eyes). Яжте си зеленчуци спокойно и точно тях не ги мислете Hug А ако сте убедени, че точно те ви пречат, ги намалете. Най-важното е да си намерим златната среда за себе си - това не е лесно, често отнема време, а и понякога за един период важи едно, за следващия важи друго Crazy Но съм против това всички зорлем да теглят зеленчуците и да не консумират повече от 100 грама на хранене Stop

# 338
Юле, за спането, магнезий пиеш ли? Ако не помага пробвай с валериан, по 1 хапче преди лягане, на мен много ми действа.

# 339
Благодаря ви за дискусията за зеленчуците!  Hug Много полезна ми беше, откакто съм на режима за толкова много неща ми се променя светогледа.

Аз обожавам зелева салата, слагам си в нея мазнина и риба тон.  Confused

А пък за съня, не зная какво да купя за мъжа ми.. Много леко спи, синът ни като го събуди понякога и откарва буден два-три часа през нощта. Уморен е после, няма сили цял ден.  Tired

# 340
е,аз като минах през Папе и Сонома,запазих навика за 5  часов интервал и 26 см чинийка,по неволя трябваше да търся храна,която не ме оставя гладна  Mr. Green
първото,което махнах са обемните сурови зеленчуци
но ако не са ви проблемни не е необходимо да ги махате Peace
и пак ми се струва,че бързате
тялото си намира само оптималното тегло,само му дайте възможност и време
не мога да си представя живота с постоянно пресмятане,теглене и мислене за кое и колко е добре и кое не Crossing Arms
само търпение е необходимо и подходяща храна
аз съм като Юли  Hugи Пинки Hug с инат ще ги стигна тези 60 кг за 1м60 и съм го правила, но задържането си е проблем
а и не ми пука,като ми стават 60 килограмовите дрехи  Wink
и в магазина не казвам "дайте ми панталон за 65 кг"

# 341
Танче, напълно съм съгласна! Hug

# 342
Не искам да влизам в спорове, просто това е малък съвет към тези, които се оплакват от липса на загуба на тегло или напредък или каквото там искат да постигнат с този вид хранене. Та накратко съвета звучи така: пробвайте се да не ядете 3 вечери салати и вижте резултата.

Просто не мога да разбера защо ако не можете да се задоволите с една пържола или омлет, трябва да се ядат зеленчуци ? Кисело мляко ? Кашкавал ? Сметана ? Ядки ?

И тези, които мислят, че прекаляват с протеин, имате ли идея колко ви е активното тегло и с колко гр. протеин на ден трябва да го поддържате в период на отслабване ? Защото минимумът в период на калорийна рестрикция е 2,2 гр. на килограм активно тегло. Да не се окаже, че като отслабвате губите активно тегло, че този начин на хранене ще ви се окаже златен с обратен знак - вместо мазнини, да губите най-важното за вас.  Peace От друга страна ВМ-НВХ, хранене го повтарям, може да помогне да се увеличи активната маса за сметка на мазнините. А това става с ядене на протеин (не растителен).
Хвърлихте ме в размисъл с тези минисалатки. Зеленчуците ми докарват достатъчно мазнини, иначе прекалявам с протеина и мазнините и като цяло калориите.
Аглика, тук ме хвърли в дълбок размисъл  Joy Joy

И моето лично мнение по въпроса за зеленчуците е, колкото повече зеленчуци в червата, особено листни, толкова повече проблеми с WC-то.

1. С протеин лесно се прекалява. Аз доколкото знам за отслабване трябва да е 1г на кг активно тегло. Моето предполагам, че окол 50кг, но няма как да го измеря, затова налучквам да ям към 60гр чист протеин. В 100гр месо има ок. 20гр чист протеин, т.е. занабавяне на 60гр чист П трябват 3х100гр месо, т.е. 300гр. Еми, аз 300гр месо мога да изям на едно-макс 2 хранения. 1 хубава пържола е 150-200гр, а тя е за 1 хранене.

Ако ям по 2,2гр протеин БЕЗ тренировки, това значи 50кгх2,2гр=110 гр чист протеин, следователно 110гр делено на 20гр = 5,5, следователно това 550 гр месо на ден, което по принцип не ми пречи да изям, НО това са май към 2000ккал САМО от месо (при условие, че е чисто филе). Ами ако е нормална вратна пържола? Да не говорим за мазнината за готвене (още калории) + някой зеленчук за разкош.

И между другото,2,2гр протеин на кг тегло е УЖАСНО много и е само за активни спортисти и бодибилдъри. Когато човек тренира никак или много малко, или аматьорски, няма как да докара такива нужди от протеин. Да не говорим колко скъпо излиза да се храним с близо кг животински храни на ден. Освен това 2,2гр са високопротеиново, а не високомазнинно хранене каквото е това!

Проблемът при мене е, че имам склонност към преяждане. На психическа основа е и ако не контролирам порцията, става страшно.

2. Зеленчуците "добавят" мазнини, защото се гарнират с МНОГО мазнина, иначе нямат вкус.  Wink Самите зеленчуци нямат стойност, но повишават процента манзини в порцията заради дресинга или мазнината за готвене. Освен това помагат за контролиране на апетита. Иначе мога да седна и да си режа масло примерно и на едно хранене да изям 100гр без да ми мигне оченцето, но не мога да се освиня така, ако например задуша някоя чушка в маслото.

3. За отслабване трябва близко до кетогенното хранене, а то ограничава И протеина, И въглехидрата. Няма как да отслабваш, когато се оливаш И с мазнини, И с протеин.

И аз имам периоди с повече глад и ям повече, но като цяло с повече зеленчуци (скрити мазнини) порцията ми се олекотява и не преяждам.

Защо отричаш нещо строго индивидуално? Просто не може човек да се олива и да отслабва. Протеинът също повишава кр. захар и инсулина, ако не се внимава.

# 343
  • SA
Цитат
не мога да си представя живота с постоянно пресмятане,теглене и мислене за кое и колко е добре и кое не Crossing Arms
само търпение е необходимо и подходяща храна

И аз сьм на това мнение!  Simple Smile
За мен всички тези стриктни пресмятания, тегления и изчисления са излишна гимнастика и пьлна загуба на време. Тялото ни далеч не е толкова просто устроено, че да си представяме, че трябва приемаме определени и точни количества от дадени вещества, за да функционира то нормално. Ако беше така, видьт ни нямаше да е оцелял милиони години.
Мисля, че най-важно е да се яде правилната храна ( и колкото по-малко човешката мисьл е участвала в нейното сьздаване , толкова по-добре  Simple Smile) и да се научим да се вслушваме в сигналите на тялото си - за глад и ситост.
Аз например не мога да кажа, че винаги изяждам еднакви количества храна на ден. Имам периоди, в които просто не сьм гладна и ям малко и през големи интервали от време, както и такива, в които сьм гладна постоянно и изяждам големи количества храна. Дори и сьм се отказала вече да правя подробни анализи защо, как, кога... Ям колкото ми се иска и това е. Единствено се стремя да избягвам храни, които считам за не особено естествени и нормални за човешкото хранене.

# 344
Отслабване може спокойно да стане и на високопротеинов режим или пък на умеренопротеинов (20-25% от калориите да са от белтъчини), а не само на кетогенен. Отново опира до организъм, много са факторите, които влияят. Но например Уестман, Волек и Фини застъпват становището, че по време на активната фаза на отслабване е добре по-висок процент мазнини да идват от самото тяло, а не от храната, като белтъчините са също по-висок процент, за да се поддържа мускулната маса.

С това не искам да кажа, че непременно трябва да се яде много месо, за да се отслабне.

Общи условия

Активация на акаунт